Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

EU:n tuhoamishanke

Nyt näyttää ilmeiseltä että Putinin ja Trumpin ulkopolitiikan kärkihanke on EU:n tuhoaminen. Voimaa tällä kaksikolla on nyt runsaasti, mutta ei tarpeeksi.  Jos EU kokoaa voimansa se on vahvempi noita veljeksiä ja kumppanuksia.

Yhdessä EU:n separatistien kanssa, EU:n tuhoa ajavien eurooppalaisten puolueiden kanssa, näyttäisi kyllä siltä että kaksikon voimat riittäisivät tehtävän suorittamiseksi.

Kirvestä ei kuitenkaan pidä heittää kasvoon. Mielipiteet voivat Euroopasa muuttua yhtenäisyyttä kannattavaan suuntaan ja separatistien kansallismielinen asenne voi muuttua niin että kansallismielisyys muuttuu Eurooppavastaisuudesta Eurooppamyönteisyydeksi, mutta vain jos kortit pelataan oikein.

Populismin keinot ja sen asevalikoima pitää ottaa käyttöön myös eurofiilien puolella. Ei riitä että eliitti on eurooppamyönteistä, myös tavallinen kansa pitäisi saada eurooppamyönteiseksi.

Miten se tehtäisiin?

Pitäisi ottaa käyttöön samat halpahintaiset populistiset keinot jotka nyt on käytössä Trumpilla ja Putinilla. Esimerkiksi, kun Trump ei halua nuvotella ja käydä kauppaa EU:n kanssa, vaan jokaisen Euroopan valtion kanssa erikseen, EU:n ei pidä siihen suostua, vaan esittää vaatimus että sen pitää saada lopettaa sopimusten teko kaupankäynnistä USA:n liittovaltion kanssa ja tehdä selväksi että jos kauppaa USA:han ylipäätänsä tehdään, sopimukset tehdään erikseen jokaisen osavaltion kanssa erikseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä, pitää olla aika sokea, ellei ymmärrä mistä tässä Bannonin provokaatiossa on kysymys. Ainoastaan yhtenäisenä Eurooppa pärjää aina kovenivilla maailmanmarkkinoilla, hajanaisena ei ja tämän tulevat britit kyllä katkerasti huomaamaan. Löytyykö hyväntahtoisia hölmöjä tarpeeksi Euroopasta jotta Bannonin ja hänen taustajoukkojen (Venäjä?) juoni onnistuisi, enpä usko.

Toni Rintala

"kun Trump ei halua nuvotella ja käydä kauppas EU:n kanssa"

????

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"kun Trump ei halua nuvotella ja käydä kauppas EU:n kanssa"

????

Trumpin asenne neuvotteluihin on sellainen että EU:n on paras suostua siihen mitä Trump rapakon takaa määrää, muussa tapauksessa siitä seuraa kauppasota.

Miten tällaisen määräilijän kanssa voi neuvotella.

EU:n tulee pyrkiä tekemään kauppaa liittovaltion osavaltiuoiden kanssa, eivät ne kaikki ole Trumpin komennossa.

Toni Rintala

"Trumpin asenne neuvotteluihin on sellainen että EU:n on paras suostua siihen mitä Trump rapakon takaa määrää, muussa tapauksessa siitä seuraa kauppasota."

Miten tämä eroaa Obaman tai aiempien presidenttien neuvottelusta? Obamahan on vaatinut EU:lta vaikka mitä..

"Miten tällaisen määräilijän kanssa voi neuvotella."

EU määrää monia tulleja ulkovaltioille. Miten nämä muut tulevat toimeen määräilevän EU:n kanssa?

Lisäksi EU:lla on todella tiukat määräykset mitä saa yleensäkään tuoda EU:n alueelle. Vain Australialla lienee tiukemmat määräykset? Ja sehän on nimenomaan hyvä asia, koska näillä tiukilla tullisäännöillä suojellaan Euroopan luontoa, ihmisiä ja eläimiä.

Oliko siis mitään lähdettä tuolle väiteelle, että Trump ei halua neuvotella EU:n kanssa? Ei varmaankaan...

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Onpa kyllä Artoilta harhaista tekstiä!!!!!! :DD

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voisitko Reino ystävällisesti tarkentaa mikä meidän tekstissä on harhaista.

Toni Rintala

Kuten jo viestissäni #2 kysyin.
Luonnollisesti on Yhdysvaltojen etu, jos EU heikkenee ja Trump saa neuvoteltua kansalleen entistä edullisemmat sopimukset EU:n kanssa..

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Tuo "America first" iskulause on ollut käytössä jo ennenkin.

Kyllä nytkin EU sotkee omat asiansa tai sitten ei sotke. Olisiko jo otettu opiksi, kun Katainen ilmoitti maailman suurimmasta kauppasopimuksesta EU ja Japanin välillä, tosin sopimus astuu voimaan asteittain seuraavien 15 vuoden aikana.

[Woodrow Wilson ran his 1916 presidential campaign behind the slogans “He kept us out of war” and (ironically) “America first.” Yet by 1917 we were a part of that conflict, too, and by 1918, American troops were pouring into France. The American offensives in the latter part of the war were massive affairs, and we took terrifying casualties. The Meuse–Argonne Offensive, which took place from late September to early November 1918, was one of the largest battles the American military ever fought, and it resulted in over 110,000 men killed or wounded.]

https://www.nationalreview.com/2018/07/montenegro-...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minut saisi melko helposti uskomaan, että USA:lle ja Venäjälle olisi etua erillisten kansallisvaltioiden tilkkutäkki-Euroopasta enemmän kuin puurokahvi-EU:sta. Tämä siis siksi, että uskoisin suuremman osapuolen olevan kauppaneuvotteluissa niskan päällä.

Mitä sitten tulee EU:n sisällä vallitseviin EU-vastaisiin voimiin, niin eiköhän niiden mahdollinen vahvistuminen ole eniten kiinni harjoitetusta EU-politiikasta. Suuryrityksiä suosiva päätöksenteko on voinut tuottaa haittaa monelle pienihmiselle. Tähän saumaan sitten ulkopuolinen hajottajakin voi iskeä, tukemalla eroamispyrkimyksiä yms.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

EU tarvitsee Trumpin ja Putinin kaltaisia vihollisia. Heidän kautta voidaan perustella EU integraatiota. Ilman heitä ei moista projektia voitaisi ikinä perustella kansalaisille.

Sitten jää jokaisen arvioitavaksi, miten paljon pelkoa lietsotaan tarkoituksella, ja missä määrin pelot ovat aiheellisia.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

EUn pelastus olisi nyt palata juurilleen, vapaakauppa, vapaa liikkuvuus ja rauhanprojekti.

Britannia tuosta jo irtautuu, juuri EUn hölmöiltyä pakolaisten kanssa, jolloin oikeastaan pakolaisten sijaan EU:hun tuli joukko koulutettuja terroristeja.

Pitäisi myös pikaisesti lopettaa hölmöilyt ilmastonmuutoksen yms. torjunnan kanssa. Energian säästö, hiilensidonta maaperään ja metsittäminen ovat järkeviä projekteja.

Juha Hämäläinen

Taitaa olla niin, että EU hajottaa ihan täysin oman johtonsa toiminnalla unionin.

Olen itse EU- myönteinen lähtökohtaisesti. Mutta en voi millään tapaa hyväksyä EUn massamuuttopolitiikkaa ja täysin tuntemattomien vapaata vaeltelua alueella. Minua ei kiinnosta muuta kuin kaiken muuton maksimimäärät vuosittain ihan sama mikä tulijoiden muuttosyy. En halua täyteen pakattua EUta. Meitä on jo 510 miljoonaa. En näe, että EUlla on mitään suoria velvollisuuksia muuta kuin kansalaisiaan kohtaan.

En myöskään hyväksy, ettei EU hoida puolustustaan itse ilman ulkovaltoja. Ulkovaltojen sotavoimien ja ulkopolitiikan laskeminen EUn sisään on maanpetoksellista toimintaa.

EUn finanssipolitiikka ja Saksa-vetoisuus ovat vääriä myös. Siitä on pääsääntöisesti hyötynyt vain Saksa. Yksinapainen EU ajoi Englannin pois seurasta. Ihmiset ovat tälle täysin sokeita kun kumartavat yhtä saksalaista eläkeikään tullutta tanttaa Berliinissä.

Lopultakin Suomen kaltaisen kääpiömaan vallan antaminen täysin muille, on maanpetos. Meillä on vain 13 ääntä 751 äänen joukossa parlamentissa. Se ei käy. Se on sama kuin ei mitään. Siis ainakin kunnes Suomi lakkaa olemasta valtio.

Lopultakin EUn ylimmän johdon täysin epädemokraattinen valinta ei myöskään ole oikein. Nokkamiehenä on entinen banksteri, joka on tunnetusti estänyt veroparatiisien toiminnan vaikeuttamista EUn osalta ja on itse rakentanut yhden EUn veroparatiiseista. Eihän tuollaisen henkilövalinnan tulisi olla edes mahdollisia.

EUn ytimessä toimii ohi poliitikkojen kymmeniä tuhansia yritysten ja vastaavien lobbareita pitämässä huolen yritysten eduista paremmin kuin EUn kansalaisten eduista huolehditaan.

EUn lainsäädäntö on massiivinen möhkäle, jota eivät edes juristit tunne. Miten sen voisi edes kansalainen tuntea ja noudattaa. Tilanne on absurdi. EUn byrokratia on järjetön.

Koko ongelmavyyhti ei oikene, jollei EUn perustehtäviä selkeytetä ja samalla unionin tavoitetilaa. Nyt pikkuhiljaa suppiloimalla asioita liittovaltiotilaan petetään kansoja ja saadaan aikaiseksi EU-vastaisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Juu, niin se on Juha. Maailmassa on paljon pahaa, mutta se ei ole niin kuin uskot, että kaikki paha johtuu EU:sta.

EU:ssa on jotain hyvää ja jotain pahaa, mutta niin on myös erillisten valtioiden systeemeissä. EU- vastaisessa kiihkossasi et muista mainita kuin niitä pahoja puolia EU:sta ja liität EU:hun lisäksi sellaisia pahuuksia jotka eivät ole mitään pahuuksia, tai ovat jonkin muun instituution kuin EU:n pahuuksia.

Siksi todistuksesti ei oikein kuulosta oikealta. Argumentaatiosi vuotaa kuin seula ja asenteesi on puolueellinen. Tätä puheenvuoroasi ei pitäisi oikeudessa hyväksyä todisteena EU:ta vastaan.

"Nyt pikkuhiljaa suppiloimalla asioita liittovaltiotilaan petetään kansoja ja saadaan aikaiseksi EU-vastaisuus."

Tämäkin on puhdas kiihtuspuheenvuoro, tai sitten se on kiihotetun ihmisen kiihottunut puheenvuoro.

Vain osa kansasta on tuolla tavalla kiihottuneita EU:n suhteen, suurin osa ajattelee järkevästi, ainakin mitä minä olen seurannut haastatteluja ja galluppeja. Tosin onhan ne ihmiset vähän haikeita sen kansallisvaltion puolesta, mutta suurin osa jo tajuaa asian ja melkoinen osa hyväksyy sen "itsenäisyyden" menetyksenkin, mikä tosin käyännössä vasta siintää jossain kaukaisessa tulevaisuudessa.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Suurin osa ihmisistä älyää vajavaisenakin (puuttuvat toimivaltuudet) EU:n tarpeellisuuden. On välttämätöntä luoda yhteisiä käytänteitä ja sääntöjä Eurooppaan. EU:n ansiosta meillekin on saatu ties kuinka paljon kansalaisia hyödyttäviä ja suojelevia, mutta teollisuutta haittaavia normeja.

Aina kun jokin direktiivi haittaa teollisuutta, se on kriitikoiden mielestä työpaikkojen tuho. Muussa tapauksessa ongelma onkin päin vastoin eli teollisuus vie ja kansa vikisee. Seuraavassa kommentissa sama henkilö vaatiikin jo pelkkää kauppapolitiikkaa EU:n tilalle.

Ihan varmasti EU-kriitikoiden äly riittää ymmärtämään, että samat kansalaisia ja kuluttujia hyödyttävät säännökset tulisivat rasittamaan Suomen teollisuutta vientiä harjoitettaessa joka tapauksessa, mutta Suomessa kuluttajia ei tarvitsisi suojella. Pääasiahan se näille kitisijöille on, että voidaan kritisoida EU:a. Ei taida olla kaikki Euroopan ongelmat EU:n vika niin. Ei loppuisi kansainvaellus ja ilmastonmuutos EU lakkauttamalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #29

"Aina kun jokin direktiivi haittaa teollisuutta, se on kriitikoiden mielestä työpaikkojen tuho."

Teollisuus ja työpaikat ovat paljolti sama asia enkä pysty näkemään EU:n luomaa ja varjelevaa teollisuuden siirtoa Aasiaan (globalisaatio) mitenkään positiivisena eurooppalaisille työntekijöille. Toinen vika EU:ssa itä-Euroopasta haalittu halpatyövoima joita Afrikan ja lähi-idän siirtolaiset vahvistaa, eihän Euroopassa kohta kukaan tuloveroja maksa kun ne pystyy ylikansallisella vuokratyövoimalla kiertämään.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #32

" Teollisuus ja työpaikat ovat paljolti sama asia enkä pysty näkemään EU:n luomaa ja varjelevaa teollisuuden siirtoa Aasiaan (globalisaatio) mitenkään positiivisena eurooppalaisille työntekijöille. "

Unioniko tämän ongelman on synnyttänyt? Ja Suomiko olisi toiminut toisin olemalla EU:n ulkopuolella. Ei olisi! EU:ko globalisaation synnytti? Ei synnyttänyt! Kansainvälinen kauppa kasvaa sitä mukaan, kuin maat maailmassa teollistuvat ja alkavat käymään itse kauppaa.

Jo ennen EU:n perustamista esim. metsäteollisuus ja Nokia oli levittäytynyt pitkin maailmaa. Jälkimmäinen juurikin sinne Aasiaan. On vaan luonnon laki, että joko siirrät teollisuuden halvemman kustannustason maihin tai menetät markkinat.

Kaikki nuo asiat tajuavat. Onneksi on EU, mikä tekee tuosta kehityksestä Eurooppalaisille hallittavampaa ja puolustaa eurooppalaisten etuja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"Unioniko tämän ongelman on synnyttänyt?"

Näin se on pakko nähdä, ei ennen EU:ta romanialaiset ja puolalaiset juuri suomalaisilla rakennuksilla pyörinyt. Nyt halpatyöntekijät tekee sutta ja sekundaa ja valtio maksaa suomalaisille työttömille päivärahaa. Yhteiskunta ja verotulot tästä kärsii eikä valtio voi jatkuvasti velaksi elää joten loppu tälle veronkierrolle ja suureneville sosiaalimenoille tulee väkisinkin. Briteille tämä halpatyöntekijöiden maahanmuutto oli yksi syy erota unionista. Suomen hallituksien on opittava ettei kaikkea toimintaa kannata Suomesta verotuksella ja muilla kustannuksilla tappaa, siinä kaatuu valtiokin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #37

Et siis osaa vastata edes itse esittämääsi väitteeseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #40

Niin mikä on väite? EU on kaikkien tilastojen mukaan vain haitaksi Suomelle kuten myös muille eurooppalaisille. Ylikansalliset yhtiöt veronkiertoineen voittavat, mutta tavalliset eurooppalaiset kuten myös valtiot ovat häviäjinä. Itse et pystynyt esittämään mitään mitattavaa positiivista puolta EU:sta?

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #41

Mitä nyt taas sekoilet. Verotus ei kuulu EU:n vastuualueeseen ja siten se ei myöskään pysty siihen vaikuttamaan. Sinun pienessä mielessäsi sekin on tietenkin luettava EU:n viaksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #42

Niin ne EU:n positiiviset vaikutukset Suomelle? EU määrää päästöistä ja valtiot verotuksella aiheuttaa haittaa kansantaloudelle joka toki on pienempi kuin EU:n aiheuttaman kansainvaelluksen kustannukset ja tämäkin on talodellisesti pienempi haitta kuin mitä yhteivelkavaluutasta Suomen kituvalle viennille tulee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kaikkea voi tukea ja kaikkea voi haluta, mutta Bannon on aivan puhdas rasisti, siitä ei ole minkäänlaista epäselvyyttä.

Ilkka Huotari

Eurooppavastaisuutta tuskin on olemassakaan. Tarkoitat varmaan EU-vastaisuutta ja EU-myönteisyyttä?

Miksi kukaan olisi eurooppavastainen? Eurooppa on vain maanosa. Kuka vastustaa maanosia?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Arto. Älä vaivu synkkyyteen.

Unionissa ei Putin sen paremmin kuin Trump ole suosiossa joten voidaan olettaa että em. henkilöiden toimet ainoastaan lujittavat luhistuvaa unionia.

Tosin jos unioni ei muutu, se kuolee ihan näistä herroista huolimatta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto. Älä vaivu synkkyyteen."

Synkältä nyt vähän näyttää, muttaonhan se niin että mikään ei koskaan ole polittikassa kirkossa kulutettua kaikenlaisia mutkia voi tulla, joko hyvään suuntaan tai sitten huonoon. Keiteleellä on silti lämmintä ja on mukava kalastella, riippumatta politiikan käänteistä ja kalaonnesta.

"Unionissa ei Putin sen paremmin kuin Trump ole suosiossa joten voidaan olettaa että em. henkilöiden toimet ainoastaan lujittavat luhistuvaa unionia."

Putin ja Trump on molemmat suosiossa Euroopan niissä piireissä jotka kannattavat EU:n alasajoa ja kansallisvaltioiden vahvistamista. Sitäpaitsi Putin, kuten myös Trump, ovat manilulaation mestareita ja Putinilla on lisäksi käytössään trolliarmeijansa. Juuri sillä armeijalla tehtiin Trumpista presidentti, joten sitä on turha aliarioida.

"Tosin jos unioni ei muutu, se kuolee ihan näistä herroista huolimatta."

Minusta katsot tätä asiaa vähän vinosta näkökulmasta, kuten moni muu.
Unioni ei ole tällä hetkellä vielä oikeastaan mitään, sillä ei ole omaa päätäntävaltaa, ei omaa tahtoa. Unioni on vähän kuin Euroopan hallitsijoiden ompeluseura, jossa yritetään päättää asioista yhdessä. Vain ne päätökset voidaan toteuttaa jossa kaikki on mukana.

Minun käsittääkseni ei ole olemassa mitään sellaista EU:ta jollainen kuvitellaan olevan. Sellainen pitäisi kyllä olla, se olisi edistystä, mutta jonkinlainen sairas, eli vääränlainen "kansallismielisyys" EU:n piirissä on aivan liian vahvaa.

Tällä hetkellä ei ole edes mahdollista kehittää EU:ta oikeaan suuntaan poliittisen vastustuksen vuoksi. Silti olisi surullista jos tästä ompeluseurastakin tehtäisiin loppu, sillä on se nyt ainakin jonkinlainen kenraaliharjoitus tai muu harjoitus, mahdollista unionia varten.

Lisäksi EU olisi selvästi mahtitekijä maailmassa, minkä vuosksi sitä pelkäävät niin Trump kuin Putinikin, sillä jos EU toteutuu, se jättää molemmat suurvallat varjoonsa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Putin ja Trump eivät kyllä ole Euroopassa mitattavassa suosiossa.

Paatoksestasi huolimatta näyttää nyt kuitenkin siltä että uusi mahtava sosialistinen euvostoliitto jää tulematta ja Euroopassa on tyytyminen kaupalliseen yhteistyöhön ja jättää keskujohtoisuus vähemmälle.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Natsit puhuivat tuohon sävyyn 30 luvulla. Sanotaan, että historialla on tapana toistaa itseään.

Nyt jos tarkastellaan asetelmaa silloin ja nyt, löydämme yhtäläisyyttä. Englanti, Yhdysvallat ja Venäjä akseli olivat melko yhtä ja Saksa yksinäisenä pahaa maailmaa vastaan.

Mut, joo omapahan on mielipiteeni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saksa yksinäisenä pahaa maailmaa vastaan."

Paitsi että Saksa ei ole nyt sotilasmahti, eikä halua sellaiseksi. Saksa haluaa olla talouden suurvalta ja on sellainen.

Miksi Trump haluaa Saksan panostavan enemmän puolustukseen?
Koska se heikentää Saksan talousmahtia.

Väittävät että saksalaiset olisivat edelleen natseja .... salaa.
Voi olla, miksi siis Trump haluaa niiden aseistautuvan?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Minulle on hiukan muodostunut sellainen kutina, että on aivan mahdollista Trumpin ja Putinin toimien osoittautuvan pitkässä juoksussa jopa hyödyksi ja hyväksi sinisilmäisille, naiveille ja itsesuojeluvaistonsa näivettyneisyydestä kärsiville eurooppalaisille, Euroopalle.

Molotov-ribbentrobit ovat todennäköisesti hyvin kaukana Trumpin ja Putinin toimista.

Risto Koivula

EU yrittää heti tehdä USA:n osavaltioiden kanssa sopimuksia, joihin ei Liittovaltion kanssa pääse. Samoin tekevät muut. Yleensä liittovaltio ei voi estää osavaltioita halutessaan tekemästä liittovaltiota kireäpiä sopimuksia muiden kanssa.

Hyvä esimerkiksi on ilmastosopimus, josta USA:n liittovaltio on irrottautunut, mutta se on voimassa suuren osan osavaltioita kanssa, suurin ja varmaan rikkaikin Kalifornia etunenässä.

Se onkin ihan oikein.

Kiina ei ole edes liittovaltio, mutta silti siellä maakunnant ja kaupungitkin tekivät takavuosina ulkomaiden kanssa sopimuksia esimerkiksi siitä, mitä ulkomaalaiset voivat siellä omistaa ja millaisia yrityksiä perustaa, miten siirtää varoja ja millaisia työehtoja noudattaa. Joskus hosuttiin tekemään laittomiakin perutuslain kieltämien sopimuksia esimerkiksi maanomistuksesta, joka ei tuollaisten pakettien piiriin kuulunut.

Nykyään, vuodesat 2010 muistaakseni, siellä on valtakunnallinen bisneslaki. Ennen ei ollut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Sehän on hieno juttu sitten!! Toivotaan että Trump ja Putin onnistuu tässä missionissa!

Suomi kum älyäisi jättää Eu:n ja alkaa taas puolueettomaksi ja laittaa kaupan kuntoon Venäjän ja Usan kanssa!

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Näissä keskusteluissa sekoitetaan aina EU ja ETA.
Ainakin meillä ETA-sopimus (vapaakauppa) säilyy, kävi EU:n kanssa miten tahansa.

Henry

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ainakin meillä ETA-sopimus (vapaakauppa) säilyy, kävi EU:n kanssa miten tahansa."

ETA tarkoittaa etupäässä sitä että Brysselissä EU:n puitteissa tehdyt päätökset faksataan niihin ETA- maihin jotka eivät kuulu EU:hun, jotta nekin osaisivat noudattaa niitä päätöksiä.

Jos EU hävitetään, kuten Trumputin = Trump&Putin haluaa, kysymys kuuluu missä tehdään päätökset Beysselin sijaan, tehdäänkö ne Moskovassa, tai Washingtonissa?

Itseasiassa parempi olisi jos ETA- alueeseen liitettäisiin myös USA ja Venäjä, viis siitä missä kaupungissa ne päätökset tehdään.

Järjestelmä on nykyisin lapsellinen sen kansallismielisyyden takia jossa roikutaan kiinnin ja jota pyritään ylläpitämään, maat yrittävät mukamas näyttää itsenäisiltä sisäänpäin ja ulospäin vaikka eivät sitä ole.

Kaikki maailman maat ovat käytännössä talouden ja kaupan kautta riippuvaisia toisistaan, eivätkä ole itsenäisiä. Itsenäistä ja riippumatonta ajattelua olisi se että tunnustettaisiin tosiasiat, eikä roikuttaisi kiinni toimimattomasta "uskonnosta", uskosta kansallismielisyyteen ja kansallisvaltioihin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Euroopan maiden päätökset varmaan tehtäisiin siellä missä ne tehtiin ennenkin.

Kauppaunionille varmasti on kannattajia "kansallismielisissäkin", ei siihen sosialismia tarvita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onneksi Bannon tulee epäonnistumaan. Vaikka äärioikeisto kaikkialla ajaa samoja asioita samoin sanakääntein niiden luonteeseen kuuluu riitaisuus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Toivottavasti riitelevät itsensä rikki, kuten perussuomalaiset, huolimatta Immosen hellyyttävästä julistuksesta ja vetoomuksesta “vahvasta, rohkeasta kansast, joka kukistaa painajaisen nimeltä monikulttuurisuus”.

Mutta Ollin julistus on vähän kuin sahaisi oksaa jolla istuu, sillä siihen "monikulttuurisuuteen" kaikki nykyinen sivistys, hyvinvointi ja vapaus perustuu, myös siis se että persut saa vapaasti mesoa ja julistaa omia oppejaan ja totuuksiaan ja riidellä muiden ja toistensa kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"sillä siihen "monikulttuurisuuteen" kaikki nykyinen sivistys, hyvinvointi ja vapaus perustuu"

Kerrankin samaa mieltä, vasta islam toi meille länsimaalaisille sananvapauden ja sivistyksen sekä rahaa hyvinvointia varten.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Kerrankin samaa mieltä, vasta islam toi meille länsimaalaisille sananvapauden ja sivistyksen sekä rahaa hyvinvointia varten."

Tuohon edelliseen tekstiini vielä sellainen korjaus että vaikka monikulttuurisuus on tuonut sivistystä ja hyvinvointia myös meille suomalaisille, joillekin se on kuitenkin tuonut vain hyvinvoinnin ja ovat jääneet sivistyksestä osattomiksi.

Missä lienee syy? Kaikille sitä sivistystä nimittäin olisi ollut tarjolla ja olisi edelleen. Joidenkin yksilöiden kohdalla se sivistys vain ei vain oikein hyvin mene perille.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Sini.
Bannonin tuleminen tai meneminen ei vaikuta mihinkään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Selkiyttää hän se. Esim Suomessa äärioikeisto yrittää sulauttaa että se olisi jotenkin kansallisesti ori sitoutunut vaikka se on Putinin internationalin osa vain.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #44

Öö, nyt täytyy kysyä että mikä äärioikeisto.
Miten suomalainen äärioikeisto vaikuttaa mihinkään?
Porukkaa on pari tusinaa , ehkä muutama päälle jos lasketan isit äidit ja mummot mukaan ;)

Unioni on jo polvillaan jos joku Bannon tai suomalainen skinijoukko siihen vaikuttaa mitän.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Annan kaiken tukeni Eu/euron hajottamiselle, tekivätpä sitä kuka tahansa, missä tahansa.Tavoite on niin erinomainen ,että sitä on pakko kannattaa. Haluan Suomelle itsenäisyyden ja oman rahan takaisin.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

En nyt asetu tuota vastustamaan, mutta kysyn silti:

Mitä sillä itsenäisyydellä sitten tehtäisiin? Ihan samaa kuin nykyäänkin tehdään itsenäisyyden puutteella, vai jotain muuta, ja jos niin mitä? Entä jos se muu ei miellytäkään niitä tahoja, jotka nyt määräävät esimerkiksi EU:n talous- ja rahapolitiikasta? Kuinka ankaraa kauppasaartoa olisimme valmiit sietämään vain siitä ilosta, että saisimme itse päättää asioistamme (vrt. esim. Pohjois-Korea)?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Kyllä EU itsensä hajoittaa eikä Trump tai Putin. Unionin korkein päättävä elin komissio toimii alkoholiongelmaisen julkijuopon komennossa samaan aikaan kun komissio kiistää tämän alkoholiongelman.

Meillä on etelä-euroopassa valtava nuorisotyöttömyys ja siirtolaispaine on hurja.

Euro valuuttana kuihduttaa hiljalleen eri tahtiin kaikki muut jäsenet paitsi Saksan.

Meillä sorvataan unionissa sopimuksia joita noudatetaan miten sattuu.

Meillä on samaan aikaan pakotteet Venäjälle kun Saksa rakentaa kaasuputkea Venäjältä jotta pääsee ostamaan enemmän sieltä energiaa.

Unioni on melkoinen keisari ilman vaatteita, ei tähän mitään Trumppia ja Putinia tarvita hajottamaan - täällä tehdään se ihan itse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset