EU:n tuhoamishanke

Nyt näyttää ilmeiseltä että Putinin ja Trumpin ulkopolitiikan kärkihanke on EU:n tuhoaminen. Voimaa tällä kaksikolla on nyt runsaasti, mutta ei tarpeeksi.  Jos EU kokoaa voimansa se on vahvempi noita veljeksiä ja kumppanuksia.

Yhdessä EU:n separatistien kanssa, EU:n tuhoa ajavien eurooppalaisten puolueiden kanssa, näyttäisi kyllä siltä että kaksikon voimat riittäisivät tehtävän suorittamiseksi.

Kirvestä ei kuitenkaan pidä heittää kasvoon. Mielipiteet voivat Euroopasa muuttua yhtenäisyyttä kannattavaan suuntaan ja separatistien kansallismielinen asenne voi muuttua niin että kansallismielisyys muuttuu Eurooppavastaisuudesta Eurooppamyönteisyydeksi, mutta vain jos kortit pelataan oikein.

Populismin keinot ja sen asevalikoima pitää ottaa käyttöön myös eurofiilien puolella. Ei riitä että eliitti on eurooppamyönteistä, myös tavallinen kansa pitäisi saada eurooppamyönteiseksi.

Miten se tehtäisiin?

Pitäisi ottaa käyttöön samat halpahintaiset populistiset keinot jotka nyt on käytössä Trumpilla ja Putinilla. Esimerkiksi, kun Trump ei halua nuvotella ja käydä kauppaa EU:n kanssa, vaan jokaisen Euroopan valtion kanssa erikseen, EU:n ei pidä siihen suostua, vaan esittää vaatimus että sen pitää saada lopettaa sopimusten teko kaupankäynnistä USA:n liittovaltion kanssa ja tehdä selväksi että jos kauppaa USA:han ylipäätänsä tehdään, sopimukset tehdään erikseen jokaisen osavaltion kanssa erikseen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu