Halpoja helteitä

Suomalaiset ovat tottuneet siihen että helteestä pitää maksaa. Suomalaiset ovat myös sitä mieltä että helteestä kannattaa maksaa.

Mitä kovempi helle, sitä enemmän se maksaa ja siitä ollaan myös valmiita maksamaan.

Jos tyytyy lomailemaan ulkomailla paikassa missä ei ole helletä, eli jos lämpötila on vähemmän kuin 25 astetta, niin sen loman ulkomalta  saa jo halvemmalla ja jos tyytyy alle 20 asteen lämpötiloihin, niin lomamatka ulkomaille voi olla jopa niin halpa että eläminen Suomessa vastaavan ajan tulee jo kalliimmaksi.

Minä, joka normaalisti en helteistä juurikaan piitta,  ulkomaanlomat tulevat näinollen halvemmiksi kuin helleriippuvaisille kanssaihmisilleni.


Nyt suomalaisia on hemmoteltu niillä kalliilla 30 asteen lomasäillä täällä kotimaassa ja ihan ilmaiseksi. Se on monelle helleriippuvaiselle ison rahan asvoinen asia, mutta ei minulle.  Silti monet ovat käyttäneet ison tukun rahaa ja matkustaneet ulkomaille, jonnekin missä on vieläkin kuumempaa kuin täällä Suomessa.


Minulle kelpaa tämä kotimaan helle, vaikka en siitä mitään ylimääräistä kyllä maksaisi, eihän minun siitä mitään onneksi tarvitsekaan maksaa. Onneksi jäähdytys toimii, niin että kotona sisätiloissa olosuhteet ovat erinomaiset helteestä huolimatta.

Ulkona olosuhteet ovat tukalat. Selkää polttelee, kun Keiteleen laineilla  eilen otin kesän ja helteen kunniaksi paidan hetkeksi pois päältä. Onneksi kalaa tuli heti niin paljon ettei heti tarvitse sinne kalan takia takaisin lähteä ja kaipa ne helteetkin tästä jossain vaiheessa hellittävät, ainakin ennen joulua ….. luulisin.


Pihalle on kuitenkin pakko joskus mennä. Puutarhaa pitää kastella, ellei halua sen muuttuvan Välimeren maissa tutuun kuosiin, ei siis muuta kuin palanutta ruskeaa ruohoa, tai ihan paljas ja kuiva maa. Sitä en sentään halua ja siksi pitää mennä välillä ulos helteestä huolimatta päästämään letkusta vettä puutarhaan . 


Kaupassa on näin helteillä mukava käydä, ilmastoidulla atuolla, ilmastoiduissa marketeissa, joissa ei helposti edes tarkene kovin vähillä vaatteilla.

Siiellä marketissa on mukava katsella, vaikka se onkin syntistä ja luvatonta, nuoria naisia ja tyttöjä,  jotka ovat helteen kunniaksi saaneet aiheen esitellä vartaloidensa  upeita muotoja, mahdollisimman pieniin ja ahtaisiin vaatteisiin ahtautuneina. Siinä sitä on silmäniloa. Jotain hyötyäkin näistä ilmaisista helteistä siis on, ainakin vanhanaikaisesta ja sovinistisesta miehisestä näkökulmasta käsin.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu