Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Halpoja helteitä

Suomalaiset ovat tottuneet siihen että helteestä pitää maksaa. Suomalaiset ovat myös sitä mieltä että helteestä kannattaa maksaa.

Mitä kovempi helle, sitä enemmän se maksaa ja siitä ollaan myös valmiita maksamaan.

Jos tyytyy lomailemaan ulkomailla paikassa missä ei ole helletä, eli jos lämpötila on vähemmän kuin 25 astetta, niin sen loman ulkomalta  saa jo halvemmalla ja jos tyytyy alle 20 asteen lämpötiloihin, niin lomamatka ulkomaille voi olla jopa niin halpa että eläminen Suomessa vastaavan ajan tulee jo kalliimmaksi.

Minä, joka normaalisti en helteistä juurikaan piitta,  ulkomaanlomat tulevat näinollen halvemmiksi kuin helleriippuvaisille kanssaihmisilleni.


Nyt suomalaisia on hemmoteltu niillä kalliilla 30 asteen lomasäillä täällä kotimaassa ja ihan ilmaiseksi. Se on monelle helleriippuvaiselle ison rahan asvoinen asia, mutta ei minulle.  Silti monet ovat käyttäneet ison tukun rahaa ja matkustaneet ulkomaille, jonnekin missä on vieläkin kuumempaa kuin täällä Suomessa.


Minulle kelpaa tämä kotimaan helle, vaikka en siitä mitään ylimääräistä kyllä maksaisi, eihän minun siitä mitään onneksi tarvitsekaan maksaa. Onneksi jäähdytys toimii, niin että kotona sisätiloissa olosuhteet ovat erinomaiset helteestä huolimatta.

Ulkona olosuhteet ovat tukalat. Selkää polttelee, kun Keiteleen laineilla  eilen otin kesän ja helteen kunniaksi paidan hetkeksi pois päältä. Onneksi kalaa tuli heti niin paljon ettei heti tarvitse sinne kalan takia takaisin lähteä ja kaipa ne helteetkin tästä jossain vaiheessa hellittävät, ainakin ennen joulua ..... luulisin.


Pihalle on kuitenkin pakko joskus mennä. Puutarhaa pitää kastella, ellei halua sen muuttuvan Välimeren maissa tutuun kuosiin, ei siis muuta kuin palanutta ruskeaa ruohoa, tai ihan paljas ja kuiva maa. Sitä en sentään halua ja siksi pitää mennä välillä ulos helteestä huolimatta päästämään letkusta vettä puutarhaan . 


Kaupassa on näin helteillä mukava käydä, ilmastoidulla atuolla, ilmastoiduissa marketeissa, joissa ei helposti edes tarkene kovin vähillä vaatteilla.

Siiellä marketissa on mukava katsella, vaikka se onkin syntistä ja luvatonta, nuoria naisia ja tyttöjä,  jotka ovat helteen kunniaksi saaneet aiheen esitellä vartaloidensa  upeita muotoja, mahdollisimman pieniin ja ahtaisiin vaatteisiin ahtautuneina. Siinä sitä on silmäniloa. Jotain hyötyäkin näistä ilmaisista helteistä siis on, ainakin vanhanaikaisesta ja sovinistisesta miehisestä näkökulmasta käsin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Ei ihme, että suomalaiset kannattavat ilmaston lämpenemistä. Jättäkäähän jätteet lajittelematta yms., niin saamme ehkä kuumia kesiä tulevaisuudessakin! :D

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

jos asetelma olisi toisinpäin, niin muotivihreästi ajattelevan tulisi nyt oikeoppisesti torua, ettei ilmastoa ja säätä sovi sekoittaa toisiinsa.

naapurin vanhempi rouva toimitti tuossa päivänä eräänä, että vaikka hänellä ikäihmisenä on hieman tukalat oltavat, niin kyllä hän silti nuorisonkin takia osaa nauttia tällaisesta kesästä joita hänen nuoruudessaan 1930 ja 1940 luvuilla oli enemmälti.

kevättalvi oli suhteellisen lauha, kesä ollut suorastaan kuuma, toki riippuu miten suursäätilanne tuosta nyt edelleen kehittyy,
mutta ihan vaan jo keskiarvojenkin valossa kuluva vuosi enteilee suhteellisen ankaraa talvea.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vielä kun viinin hinta alennettaisiin Espanjan tasolle ja saatavuus yhdenmukaistettaisiin sikäläiseen, niin matkailutaseella olisi potentiaalia positiiviseen raketointiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä olen ymmärtänyt että Suomesta haetaan nimenomaan toisenlaista eksotiikkaa kuin Välimeren maista. Sitä minä vain ihmettelen mikseivät ne ikuseseen helteeseem ja sen aiheuttamiia helvetillisiin kärsimyksiin tottuneet ole vielä huomanneet että helteitä voi joskus paeta pohjoiseen, vaikkapa Suomeen.

Toki tänä kesänä sitä hetken helpotusta helteen helvetistä on ollut turha etsiä edes Lapin perukoilta.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

silloin tällöin tuollaisiin yksilöihin törmää,
viime kesänäkin jossain mediassa eräskin italialainen pariskunta satunnaisella viikonloppureissullaan ihasteli suomalaista viileää kesää ja ihmetteli kovasti ettei suomi osaa markkinoida sitä heille välimeren helteissä kärvisteleville, heille tämä ihanuus tuli täydellisenä yllätyksenä ja taivaan lahjana.

kehuivat kovasti vast edeskin tulevansa kovimpia helteitään suomeen karkuun ja virkistäytymään, sekä mainostavansa kokemustaan kaikille tutuilleen.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Katsokaa tämä 10.5.2017 sääennuste niin ei hymyilytä vaan vaiko sittenkin... :)) https://youtu.be/L_pxke_O9eg

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset