Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Trumpin vaikeudet

Silmukka kiristyy Trumpin kaulassa. Venäjätutkinta, naissuhteiden paljastuminen, pakolaisten pidättämiset ja heiltä riistetyt lapset,  valheiden paljastuminen ja jatkuva ristiriitaisten lausuntojen antaminen.

Jossain muussa maassa, jossain sivistyneessä länsimaassa, tällaiset tapahtumat johtaisivat presidentin eroon. USA ei taida olla länsimaa, eikä järin sivistynyt maa.

Trumpin kannattajat uskovat jokaisen Trumpin valheen, eivätkä välitä vaikka valhe paljastuisi seuraavana päivänä, jolloin Trump korvaa sen uudella valheella. Uuteen valheeseen uskotaan jälleen sokeasti kannattajien toimesta ja kaikkia sellaisia tietoja jotka ovat ristiriidassa presidentti Trumpin antamien tietojen kanssa pidetään valeuutisina.

Tilanne muistuttaa tilannetta Venäjällä, jossa kaikki haluavat uskoa suureen johtajaan, Putiniin, tai mitä tahansa diktatuuria, jossa valtion hallinnon koossa pysyminen perustuu henkilöpalvontaan.

Tilanne olisi USA:ssa vakaa jos media ja muu hallintokoneisto olisi USA:ssa Trumpin nyrkin alla, kuten se on Venäjällä Putinin nyrkin alla, samoin kuin muissa diktatuureissa.

Tilanne on Trumpin kannalta hankala vain siksi että USA:ssa vielä on vapaa media ja sanomisen vapaus. Jos Trump haluaa tosissaan pitää valtansa ja asemansa, hänen pitäisi jollain tapaa saada tuhotuksi tämä hänen pahin vastustajansa ja hankaluutensa. Varmasti Trump kovasti miettii nyt keinoja vaientaa media ja poistaa sananvapaus.


Nämä kaikki paljastukset presidentistä, joiden luulisi satuttavan ketä tahansa ihmistä ja johtavan hermoromahdukseen, perheen hajoamiseen ja mielialalääkitykseen, eivät näytä horjuttaneen Trumpin itsevarmaa ja koppavaa käyttäytymistä ja esiintymistä, eikä myöskään hänen faniensa luottamusta.

Trump ei tunnu tavalliselta ihmiseltä.

Mikään teräsmies hän ei kylläkään ole,

pikemminkin psykopaatti.


Tilanne on aika vaarallinen maailman vaikutusvaltaisimman ja sotilaallisesti ja taloudellisesti vahvimman valtion, maailman ainoan supervallan kannalta, myös koko maailman kannalta.

Jos paljastukset jatkuvat, mutta Trumpin kansansuosio säilyy, se voi johtaa vallankaappaukseen ja totalitarismiin sekä diktatuuriin maailman ensimmäisessä todellisessa demokratiassa ja maailman suurimmassa demokratian suojelijavaltiossa.

Tämä on täysin hullua, mutta sellainen on ihmismieli.

Mielipuoliset manipuloijat voivat vaikuttaa ihmismieliin täysin yllätyksellisillä tavoilla, kuten Trumpin tavoilla, joskaan ei voida aliarvioida Venäjän tiedustelupalvelun ja sen trolliarmeijan merkittävää apua tässä Trumpin kampanjassa.

Kukaan ei voi varmasti tietää mitä nyt tapahtuu, kun ihmismielet on USA:ssa saatu saastutetuiksi joillan primitiivisillä manipulaation menetelmillä ja tempuilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (164 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Arto, on ymmärrettävää, että pitkään jatkuva helle saattaa saada nupin kiehumaan ja kupin nurin, mutta etsihän sopivan varjoinen paikka järven rannalta ja ota lonkeroita jäillä retkievääksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitos huolenpidosta, mutta kun lähden järvelle, lähden kalaan ja edellisestä saaliista on vielä osa syömättä, pakasteessa. Selkäkin rosin vielä punottaa edellisestä kalareissusta.

Mutta noudatan kyllä neuvoasi jossain vaiheessa taas.

Lonkerot on huono lääke nestevajaukseen, mutta lidl:tä ja Prismasta saa erästä virvoirusjuomaa aika halvalla, 85 senttiä puolentoista litran pullo. Pantista saa takaisin sen 40 senttiä, tai siinä paikkeilla. Sisällön hinnaksi jää noin 45 senttiä. Ei tule limu turhan kalliiksi.

Jotain suolaista pitää tietenkin muistaa syödä.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Suosittelen myös tuota lonkeron vaihtamista limuksi.

Siinäkin tapauksessa, että olisi mainitsemaasi hintaa kalliimpaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

En usko, että demokraatit yrittävät vallankaappausta ja diktatuurin perustamista, vaikka paljastukset Trumpista jatkuisivatkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vallankumouksen tekee tietenkin Trumppi, kannattajiensa ja Putinin trolliarmeijan avulla. Kongressi menettää valtansa ja media vapautensa.

Vallankaappauksen jälkeen USA:n media laulaa pelkästään Trumpin ylistystä, kuten Venäjän media laulaa pelkästään Putinin kunniaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miten kongressi voi menettää valtansa? Ihan oikeasti. Kuinka se käytännössä voisi tapahtua?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Miten kongressi voi menettää valtansa? Ihan oikeasti. Kuinka se käytännössä voisi tapahtua?"

Kuten ennen muissa tapauksissa, viimeksi Turkissa.
Presidentin valtaoikeuksia lisäämällä.
Aluksi tietenkin poikkeuslain turvin.

Historiassa on yllinkyllin esimerkkejä.
Miten esimerkiksi Rooman valtakunnassa Cesar syrjäytti semokraattisen päätöksenteon.
Kongressi voi jäädä toimimaan nimellisin valtuksin, mutta ilman todellista valtaa.
Kaikki riippuu kuitenkin siitä pystyykö Trump lisäämään kansansuosiotaan nykyisestä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Eli kongressin pitäisi hyväksyä tuo vallan siirto. Yhdysvaltojen ollessa kyseessä vaatisi se perustuslain ja nimenomaan Bill of Rightsin muutoksen. Tämä vaatisi tuen osavaltioilta (vähintään 3/4 osavaltioissa ehdotuksen olisi saatava vähintään 2/3 kannatus sekä ylä- että alahuoneessa). Tällainen ei mitenkään olisi mahdollista. Vai meinaatko, että 75% osvaltioista olisi Trumpin diktatuurin takana 2/3 enemmistöllä? Tässä kohtaa pelkosi muuttuvat viimeistään irrationaalisiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Vai meinaatko, että 75% osvaltioista olisi Trumpin diktatuurin takana 2/3 enemmistöllä? Tässä kohtaa pelkosi muuttuvat viimeistään irrationaalisiksi."

Nyttää siltä että tunnet hyvin USA:n hallinnon systeemit. Minä en niitä tunne juuri ollenkaan, enkä pysty siis kiistelemään kanssasi, vaikka varmaan joku toinen asiantuntevampi henkilö pystyisi.

Yleensä näistä rakenteista kuitenkin tarvittaessa löytyy aina porsaanreikiä. Turha tivata minulta mitä ne olisivat. En osaa vastata. Porsaanreijät ovat kuitenkin niin tavallisia ja yleisiä että en usko ettei sellaista löytyisi ja tarvittaessa valtionhallinnon rakenteet voi muuttaa tai ne voidaan kiertää.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

No turhaa asiasta toki on keskustella, jos myönnät, ettet siitä mitään tiedä, mutta sinulla on tunne, että näin saattaa olla, joten mielestäsi sen on oltava totta. Minä en moiseen pysty, joten tyydyn keskustelemaan faktojen pohjalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet nyt fantasioinut vallankaappauksesta ja diktatuurin perustamisesta Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Voisitko seuraavan pläjäyksen tehdä Suomesta? Fantasiakirjoitukset ovat aina mielestäni olleet kivoja. Vähän, kuin satuja aikuisille.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Itse asiassa jotenkin uskon, että Arto jopa näkee itsensä meitä ymmärtämättömiä varoittelevana omantunnon äänenä, jonka tavoite on saada ihmiset näkemään Trumpin olevan seuraava nouseva Hitler.

Edellinen tekee kirjoituksistaan ymmärrettävämpiä. Joskaan kenenkään ei soisi moiseen ikävyyteen päätyvän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itse asiassa jotenkin uskon, että Arto jopa näkee itsensä meitä ymmärtämättömiä varoittelevana omantunnon äänenä, jonka tavoite on saada ihmiset näkemään Trumpin olevan seuraava nouseva Hitler."

Voi se niinkinpäin olla että Hitler oli se edellinen Trump.

Trumpilla olisi vallankaappauksen jälkeen mahdollisuudet ja välineet ylittää jopa Hitlerin urotyöt.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #9

Arto, olen varma että oikeasti pitäisin sinusta suuresti ihmisenä olettamieni luonteenpiirteidesi vuoksi. Näkemykset ja ajatukset vain hiukan eroavat :-)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No esimakua suomalaisesta vallankaappauksesta tai saamme kun tutustumme Kittilän Hullu Poro-tapaukseen. Firman edustaja (puoluetaustaltaan arvaa kenen arvaa) ihan pokkana vaati korvausmaksunsa vastikkeeksi että viranomaiset paljastaisivat luonnonsuojelurikosilmoituksen tekijän.Se kertoo paljon!
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kittila-h... linkin toiseksi viimeinen kappale

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Tämä herätti mielenkiinnon.

Kun huomioi alueen olevan Lappia, ei puoluetaustalle jää kovin montaa vaihtoehtoa. Jos sitten vaihtoehtoja ollenkaan. Kun taas huomioimme oletettavan puolueen, voi ikävä kyllä verraten hyvällä todennäköisyydellä veikata oikein ao. firman edustajan muun taustan.

Edellisestä taas päädytään liian usein tositarinoihin eri yhteyksissä havaitusta ja havaittavasta röyhkeydestä ja vallan keskittymisestä tiety(i)lle taho(i)lle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #12

(: niin onhan niitä pari puoluetta jotka eivät samaistua oikeusvaltion periaatteisiin. Tämä tapaus voidaan puoluekartoittaa ihan vaan linkin lukemalla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #20

Totta. Onhan parin puolueen puheenjohtajatkin pyrkineet nakertamaan oikeusjärjestelmämme ja viranomaistemme uskottavuutta arvostelemalla niiden tekemiä päätöksiään ja suorastaan kehoittaneet kansalaisia olemaan noudattamatta niitä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Itseasiassa puhuminen totalitarismista trumpin kaudella on jo alkanut jenkeissä.

Siihen on keksitty trollit hyväksi tekosyyksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Fantasiakirjoitukset ovat aina mielestäni olleet kivoja. Vähän, kuin satuja aikuisille."

Kiva jos olet viihtynyt fantasioitteni parissa.

Toki ne ovat fantasioita, se on totta mitä sanot.
Maailma on kuitenkin fantastinen paikka, jossa fantasiat aina välillä toteutuvat.

Ei ole mielestäni pahaksi läpikäydä hyvien vaihtoehtojen lisäksi myös niitä huonoja. Minusta minun fantasiani voisivat ihan hyvin jossain muodossa toteutua, jos kaikki palikat sattuvat kohdalleen.

En tietenkään toivo sitä että näin tapahtuisi, vaan pelkään sitä ja haluaisin mieluusti laittaa ne kapulat sellaiseen asentoon etteivät nämä minun painajaiseni toteutuisi.

Joskus ne minun painajaiseni nimittäin myös toteutuvat. Yksi sellainen toteutunut painajainen on Trumpin presidenttiys.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ei omia fantasioita kannata pelätä. Irrationaalinen pelko, eli fobia, voi johtaa moniin ongelmiin käytöksessä ja ajattelussa. Onneksi niitä voidaan myös hoitaa.

Mikä Trumpin presidenttiydessä on ollut painajaista? Miten sinun elämäsi on muuttunut? Onko oikeasti mikään muuttunut tai mikä olisi toisin, jos Trump ei olisi presidentti?

En ole mikään Trumpin fani, enkä missään nimessä haluaisi Suomen presidentiksi moista hahmoa. Toisaalta meidän isompi presidenti on julkijuoppo, joka kokoustaa kännipäissään ympäri maapalloa, joten ei hyvin meillä nytkään mene. Syy miksi pidän pelkojasi irrationaalisina johtuu Yhdysvaltojen valtarakenteesta. Toisin, kuin Putin Venäjällä, ei Trump pysty keskittämään itselleen valtaa ja kävellä Kongressin yli. Tarvittaessa kongressi pystyy erottamaan presidentin. Jotta Trump pysyisi kaappaamaan vallan, tarkoittaisi se aseellista vallankaappausta. Tämä taas käytännössä ei olisi mahdollista, mutta, jos haluaa fantasioida, että jotenkin Trump saisi osan maailman mahtavimmista asevoimistaan kannattamaan omaa diktatuuriaan, niin johtaisi se maan liittovaltiorakenteen takia sisällissotaan, mikä tietysti olisi äärimmäisen epämukavaa koko maapallolle, mutta diktaattoriksi Trump ei pääsisi silloinkaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mutta, jos haluaa fantasioida, että jotenkin Trump saisi osan maailman mahtavimmista asevoimistaan kannattamaan omaa diktatuuriaan, niin johtaisi se maan liittovaltiorakenteen takia sisällissotaan, mikä tietysti olisi äärimmäisen epämukavaa koko maapallolle, mutta diktaattoriksi Trump ei pääsisi silloinkaan."

Mukava että läksit mukaan fantasioimaan. :)

Minusta ratkaiseva tekijä Trumpin diktatuurille ei ole asevoimat, vaan kansansuosio.

Jos Trump onnistuu Putinin trolliarmeijan avulla lisäämään kansansuosiotaan, siihen kaatuu myös armeijan mahdollisus vaikuttaa asiaan, sillä armeija on osa kansaa ja kenraalikunta on manipuloitavissa samoin kuin muukin väki.

Pitää muistaa että muutamaa poikkeusta lukuunottematta Hitlerin armeija oli herralleen uskollinen loppuun asti.

Manipulaation voimaa ei voi aliarvioida ja mabipulaatiolla voidaan vaikuttaa useimpiin ihmisiin, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #19

Aseettomaan vallankaappaukseen Trump tarvitsisi taakseen vähintään 3/4 osavaltiosta ja niissäkin 2/3 enemmistö sekä ylä-, että alahuoneessa. Tuollaista kansansuosiota Trump tai kukaan muukaan ei tule koskaan saavuttamaan Yhdysvalloissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #26

On todennäköistä, että voitat samalla viikolla Viking Loton, Eurojackpotin ja Loton, kuin, että Trumpista tulee diktaattori.

En muuten vastannut noihin aiempiin kysymyksiini: "Mikä Trumpin presidenttiydessä on ollut painajaista? Miten sinun elämäsi on muuttunut? Onko oikeasti mikään muuttunut tai mikä olisi toisin, jos Trump ei olisi presidentti".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Onko oikeasti mikään muuttunut tai mikä olisi toisin, jos Trump ei olisi presidentti"."

Minun luottamukseni demokratiaan on kadonnut, enkä tiedä miten sen voisi palauttaa. Ihmisten äänestyskäyttäytyminen näyttä olevan irrationaalista ja kummallisiin, minulle tuntemattomiin tunteisiin perustuvaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Luultavasti sinun äänestyskäyttäytymisesi näyttäytyy minulle irrationaaliselta ja kummalliselta tunteisiin perustuvalta. Siltikään luottamukseni demokratiaan ei ole heikentynyt, sillä tiedän, että välillä minä kuulun ajatuksineni vähemmistöön ja välillä muutankin ajateluani huomattuani olevani väärässä tai sitten toivon tarpeeksi monen muuttavan omaa ajatteluaan, jotta siitä tulee enemmistön mielipide. Sitähän demokratia juuri on.

Ymmärrän toki, että sosialistina haaveilet kommunistimaissa vallinneesta näennäisdemokratiasta, joissa 99,9% ihmisistä äänestää samalla tavalla (ja tuo väärin ajatteleva 0,1% suljettiin mielisairaaloihin), mutta demokratiaa se ei Arto ole.

Sellainen ihminen ei ole oikeasti koskaan luottanut tai arvostanut demokratiaa, joka "väärän" äänestystuloksen jälkeen arvostelee demokratian toimivuutta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #36

"Luultavasti sinun äänestyskäyttäytymisesi näyttäytyy minulle irrationaaliselta ja kummalliselta tunteisiin perustuvalta."

Äänestin Sipilää (en siis keskustapuoluetta) viime vaaleissa enkä ole katunut. Sipilä ei ole ollut ainakaan se huonoin vaihtoehto.

Mielestäni Sipilä on toiminut reippaasti tavoitteidensa toteuttamiseksi, niinkuin pitää. En tiedä miten hän olisi voinut toimia paremmin, tulokset eivät vain oikein ole olleet sitä mitä minä tai Sipilä olisimme halunneet.

Talouden nousu ei ole ollut hallituksen ansioita, koska hallitus ei ole pystynyt ohjelmaansa toteuttamaan muuten kuin pieneltä osin. Nousukausi oli odotettavissa ennenpitkää ja se nyt vain sattui tapahtumaan tämän hallituksen aikanna, kuten "kansainvaellus", Talvivaaran romahdus ja nousu ja monet muut asiat.

Hallitus on toiminut reippaasti myös paremmin toimeentulevien suomalaisten paremman toimeentulon eteen ja heikommin toimeentulevien heikomman toimeentulon eteen, kuten oikeistohallituksen pitääkin toimia, koska se nimenomaan edustaa paremmin toimeentulevia.

Vaikka en ole mikään vasemmistolainen, enkä "huonommin toimeentuleva", toivon että vasemmistopuolueet pääsevät valtaan seuraavien vaalien jälkeen, sillä toisin kuin oikeistolaiset, pidän myös heikommin toimeentulevia kansalaisia ihmisinä ja Suomen kansalaisina.

Sote- uudistuksen uusin fisko on pettymys, mutta en syytä siitä Sipilää, jota äänestin, vaan keskustapuoluetta, jota en äänestänyt. Kokoomuksen ja Keskustan lehmänkaupat pilasivat koko hankkeen ja se pitäisi keskeyttää ja haudata ja alottaa taas uusiksi.

"Sellainen ihminen ei ole oikeasti koskaan luottanut tai arvostanut demokratiaa, joka "väärän" äänestystuloksen jälkeen arvostelee demokratian toimivuutta."

Äänestystulos viime eduskuntavaaleissa oli sikäli oikea että Sipilä voitti, mutta sikäli väärä että keskusta voitti Sipilän mukana ja sillä tavalla Sote- uudistus meni pieleen.

Demokratiaan kuuluu mielestäni se että äänestystulosta saa sanoa vääräksi jos kansa valitsee väärin. Se on myös sananvapauskysymys.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #40

"Demokratiaan kuuluu mielestäni se että äänestystulosta saa sanoa vääräksi jos kansa valitsee väärin. Se on myös sananvapauskysymys".

Ei äänestystulos koskaan ole väärä. Se voi olla oman mielipiteen vastainen, mutta ei se siitä väärää tee. Toki voit sanoa, että miksi sinä olisit äänestänyt toisin, mutta kun sanot toisten äänestäneen väärin, nostat itsesi muoden yläpuolelle ja osoitat, ettet arvosta demokratiaa ja vain omien mielipiteiden kanssa samaa mieltä olevia tulee ottaa huomioon ja eriävät mielipiteet ovat vääriä ja täten niistä ei tarvitse välittää.

Toki sananvapauteen kuuluu se, että saa sanoa haluavansa mieluummin omia mielipiteitä toteuttavan diktatuurin, kuin demokratiaa, mutta eihän tämä sananvapauskysymys olekaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

"Ei äänestystulos koskaan ole väärä. Se voi olla oman mielipiteen vastainen, mutta ei se siitä väärää tee."

Tämä on saivartelua. Toki ymmärrän mitä tarkoitat ja luultavasti ymmärrät mitä minä tarkoitan, mutta saivartelemalla pyrit antamaan väärän käsityksen siitä miten minä ajattelen. :)

Mutta saivartelu kuuluu sananvapauden piiriin, joten saivartellaan lisää.

Toki äänestystulos voi olla väärä, vaikka muuta väität. Olet siis väärässä siinä väitteessäsi että vaalitulos olisi aina oikea.

Vaalitulos voi toki olla väärä myös siinä tapauksessa että minä pidän sitä oikeana.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #42

Demokratian näkökulmasta äänestystulos ei voi olla väärä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Demokratian näkökulmasta äänestystulos ei voi olla väärä."

Näkökulman ei tarvitse olla demokratian näkökulma.

Tottakai diktaattorin omasta näkökulmasta diktaattorikin on aina oikeassa.

Näkökulman tulee olla yhteiskunnan ja kansalaisen näkökulma ja demokraattinen päätös voi olla yhteiskunnan ja yksilön kannalta väärä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #46

Demokraattisen yhteiskunnan kannalta päätös ei voi olla väärä. Yksilön kannalta päätös saattaa tietysti tuntua väärältä, sillä enemmistön tahtoahan demokratiassa pyritään noudattamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

"Demokraattisen yhteiskunnan kannalta päätös ei voi olla väärä."

Päätös voidaan tehdä demokraattisen pääröksentekoprosessin kannalta oikealla tavalla, mutta se voi silti olla väärä.

Jos kolme henkilöä tekee demokraattisen päätöksen, vääräpäätös syntyy jos kaksi henkilöä on samalla tavalla väärässä. Se kolmaskin voi olla väärässä, siis toisella tavalla väärässä, tai oikessa, mutta sillä ei ole merkitystä.

Voi käydä myös niin että kaikki kolme ovat erimielisiä ja kaikki kolme voivat olla eri tavalla väärässä. Siinä tapauksessa päätöstä ei saada aikaan ja jos se päätös tehdään vaikkapa arpomalla, se on kaikissa tapauksissa väärä päätös.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #48

Kuka on se Jumala, joka sitten määrittelee milloin päätös on väärä? Totalitarismilta kuulostaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #49

Ei tähän mitään jumaluuksia tarvitse mukaan sotkea.

Päätöksen vääräksi toteamiseen tarvitaan oppositiota ja demokratiassahan pitää aina olla mukana oppositio, jotta se ylipätänsä olisi demokratia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #50

Jos demokraattisesti tehdyt päätökset olisivat aina oikeita, eikä kskaan vääriä, oppositio olisi tarpeeton.

Mutta jos oppositio puuttuu, kuten Putinin Venäjällä, kyseessä ei oikeasti ole mikään demokratia, vaan se on diktatuuri.

Se on systeemi joka tulisi käyttöön myös Suomessa, jos persut pääsisivät vaaleissa niskanpäälle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #52

Tottakai päätökset voivat joillekin tuntua huonoilta. Sitten, kun riittävän moni on tätä mieltä, niin vaaleissa äänestetään valtaan uudet päättäjät. Sitähän demokratia on.

Miksi sinun pitää leikkiä pikkulasta noiden persuheittojen kanssa. Et sinä niin tyhmä ole, että moiseen paskaan uskoisit itsekään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #50

Sotket nyt tahallasi tai tahattomasti mielipiteet äänestystuloksista ja väärin äänestämisestä. Kuten aikaisemmin sanoin, niin kaikilla on oma mielipiteensä äänestyksistä, mutta väärin ei voi demokratian kannalta äänestää. Esim. Trumppia äänestäneet eivät äänestäneet sen enempää väärin, kuin Clintonia äänestäneetkään. Sinun mielestäsi se voi tuntua väärältä, mutta eivät Trumppia äänestäneet mitenkään väärin äänestäneet vai onko sinulla tämä jumalainen oikeus heidät näin tuomita?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #53

"eivät Trumppia äänestäneet mitenkään väärin äänestäneet vai onko sinulla tämä jumalainen oikeus heidät näin tuomita."

Trumppia äänestäneet äänestivät ilmanmuuta väärin, mutta myös Clinttoniaäänestäneet saattoivat äänestää väärin.

Sitä emme koskaan tule tietämään äänestivätkö Clintonia äänestäneet oikein vai väärin, mutta Trumpin kohdalla se tiedetään.

Jos Clintonkin olisi ollut väärä valinta, tilanne olisi ollut sellainen ettei oikeaa valintaa olisi ollut valittavissa.

Tämä oikean, tai hyvän o vaihtoehdon puute on hyvin yleinen kaikissa valintatilanteissa, jolloin pitää yrittää valita vähiten kehno vaihtoehto.

Suomessa ei ole ollut näin huonoa tilannetta onneksi koskaan. Toivottavasti ei tulekaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #56

Tuo on vain sinun mielipiteesi. Puolet yhdysvaltalaisista on kanssasi eri mieltä. En sano, että mielipiteesi on väärä, sillä eihän vääriä mielipiteitä ole olemassakaan, kuten ei ole myöskään väärin äänestämistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #61

"En sano, että mielipiteesi on väärä, sillä eihän vääriä mielipiteitä ole olemassakaan"

Mielipiteesi on väärä, sillä kyllä vääriä mielipiteitä tosiaankin on olemassa, vaikka et niihin usko, kuten tämäki sinun mielipiteesi on väärä.

Jos joutuisit politiikkaan mukaan ja eduskunnassa opposition penkille, olisit oppositiossa täysin tehoton, kun et koskaan voisi syyttää hallitusta vääristä päätöksistä, vaan siunaisit ne kaikki aina oikeina päätöksinä.

"kuten ei ole myöskään väärin äänestämistä."

Kerron sinulle esimerkin väärästä äänestämisestä.

Kaikki jotka painavat eduskunnassa nappia puoltaen hallituksen nykyistä SOTE-linjaa, tekevät väärän päätöksen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #62

Eli siis Obaman tai Halosen äänestäminen oli myös väärin?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

Obama tai Halonen eivät kummatkaan aiheuttaneet merkittävää häslinkiä maailmamtaloudessa, tai politiikassa yleensä, niin että ei voida näyttää toteen että valinta olisi mennyt pahasti pieleen.

Myöskin Niinistön ja Sipilän valinnat omiin tehtäviinsä vaikuttavat jotakuinkin onnistuneilta. Sitä emme tiedä miten heidän vsstaehdokkaansa olisivat pärjänneet, emmekä tule koskaan tietämään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #65

Siis häslinki maailmantaloudessa tai politiikassako on se mittari miten väärin äänestäminen mitataan? Olen suht varma, että Trumppia äänestettiin juuri sen takia, että hän aiheuttaa häslinkiä yhdysvaltojen sisäisessä polittikassa. Juuri näinhän hän lupasi tehdä ja poliittiseen korrektiuteen kyllästyneet ihmiset äänestivät hänet valtaan. Tämän päivän uutisen mukaan yhdysvaltojen talous on ollut Trumpin valinnan jälkeen nousukiidossa.

Kun siis tarkastellaan asiaa yhdysvaltalaisten silmin, niin he äänestivät täysin oikein. Tietysti sinulle ja kovin monelle muulle vasemmistoliberaalille tuli tästä paha mieli, mutta ei teillä ole oikeutta sanoa yhdysvaltalaisten äänestäneen väärin. Ainahan löytyy niitä, joiden mielestä äänestyspäätös on huono. Sinun logiikallasi kaikki äänestävät aina väärin, ellet sitten nimeä sitä jumaltahoa, joka osaa kertoa mikä kulloinkin on oikea tapa äänestää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #78

Uskon sen. Mitä hyvää Obama sai aikaan maailmanlaajuisesti? En syytä Obaman hallintoa tapahtumista, mutta hänen aikanaan Syyria vajosi kaaokseen, Isis valloitti katerrorisoi valtavaa aluetta, Libya vajosi anarkiaan, jonka turvin valtava siirtolaisvyöry suuntautui Eurooppaan, Ukrainassa alkoi sisällissota, Venäjä valloitti Krimin, maailmanlaajuinen lama, joka jatkui lähes vuosikymmenen.

Tuollaiset pienet tapahtumat nyt äkkiseltään tuli mieleen. En tosiaan syytä Obaman hallintoa näistä, mutta varmasti maailman ainoalla supervallalla on ollut jonkinlainen rooli asioiden kulkuun.

En pidä Obamaa erityisen huonona presidenttinä, mutta ei hän kyllä mitään erityistä aikaankaan saanut. Ja tulee muistaa, että Yhdysvaltojen sisäpolitiikka oli Obaman jälkeen sellaisessa tilassa, että yhdysvaltalaiset äänestivät mieluummin presidentikseen Trumpin kaltaisen hahmon, kuin Obaman ehdokkaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #81

Mitä Trump on saanut aikaan? Ottiko se Krimin puheeksi Helsingissä? Onko se ilmaissut huolensa ilmastonmuutoksesta? Onko se tehnyt muuta kuin vahinkoa Yhdysvaltain maineelle ja kunnialle missä ikinä on kulkenutkin?

Olisin niin mielelläni ollut Trumpin suhteen väärässä edes jossain. Tai olinhan minä. Vaikka minulla oli vahvat epäilykseni miehen osaamisesta, niin on se vielä tyhmempi kuin osasin arvatakaan. Tämä kävi ilmi viimeistään Helsingissä jopa Trumpin kannattajille. Kyllä heitäkin nyt nolottaa kun Putin ojensi pallon jonka Trump ampui omaan maaliin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #82

En ole sanonut, että Trump on saanut jotain aikaan. Toivon tosin, että esim. Koreaan (ja muuallekin) saadaan rauha aikaan ja jos näin käy, niin onhan se vuosikymmenien jälkeen loistava juttu.

Mitä helvetin hyötyä huolen ilmaisemisesta jonkin asian suhteen on? Teot ne on, mitkä ratkaisee, ei kauniit puheet. Kuristamalla omaa teollisuuttaan EU on tehnyt enemmän haittaa, kuin hyötyä ilmastolle ajamalla tehtaat Kiinaan, Intiaan ja muihin halpamaihin. Jätteetkin piti dumpata Kiinaan (jossa ne kipattiin jokiin, sen sijaan, että ne olisi poltettu ja muutettu energiaksi edistyneissä laitoksissa Euroopassa) ja nyt ollaan kusessa, kun Kiina ei halua olla enää likakaivo. Ydinenergia korvataan hiilivoimalla, koska tuulivoima tarvitsee aina säätövoimaa. Jne.

Mitä merkitystä Yhdysvaltojen maineen ja kunnian menettämisellä on ollut? Ei yhtään mitään.

En pidä Trumpista, en pitänyt myöskään Obamasta. En kuitenkaan tuomitse Trumpia, kuten en tuominnut Obamaakaan, ennenkuin näkee mitä hänen tekonsa saavat aikaan.

Kysyin muuten mitä hienoa Obama sai aikaan, en mitä vikaa Trumpissa on.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #81

Iltalehti 26.9.2017 https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170926220041...

Martti Ahtisaari: "...kuinka Yhdysvaltain presidentinvaalit menivät niin pieleen Hillary Clintonin osalta.

- Ei Trumpin tarvinnut venäläisiä avukseen siinä. Yleinen tyytymättömyys oli demokraattiseen hallintoon Obaman aikana".

Annammeko Ahtisaaren mielipiteelle ja asiantuntemukselle mitään arvoa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #85

"Ei Trumpin tarvinnut venäläisiä avukseen siinä. Yleinen tyytymättömyys oli demokraattiseen hallintoon Obaman aikana"."

Normaalin tavan mukaan amerikkalaiset ovat aina olemassaolevaan hallintoon tyytymättömiä ja haluavat vaihtaa puoluetta johdossa.

Demokratiassa tämä on normaalia ja se on myös normaalia.

Mihin siis Putinia tarvittiin tässä vallanvaihdossa?

Ei mihinkään, jos kyseessä olisi ollut normaali vallanvaihdos demokraateilta republikaaneille. Jos kysymyksessä olisi ollut normaali republikaaninen ehdokas, hän olisi voinut lyödä Clintonin paljon kevyemmin kuin Trump ja tosiaan ilman mitään Putinin sekaantumista ja väliintuloa trolliarmeijoineen.

------------

Kysymys on siitä miksi Putinin piti saada juuri Trump prsesidentiksi massiivisella panostuksella, jonka venäläiset veronmaksajat saivat maksaa pussistaan.

Ilman Putinin apua Trumpista ei olisi tullut republikaanien ehdokasta, eikä Trump olisi ilman Putinin apua pystynyt voittamaan Clintonia.

Tästä tässä on nyt kysymys.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #86

Pystyt yhteen kommenttiin esittämään täysin ristiriitaisia väitteitä. Ensin sanot, että kuka tahansa rebublikaaniehdokas olisi lyönyt Clintonin, mutta Trumpin ollessa kyseessä tarvittiinkin Putinin apua.

Tässä asiassa muutenkin annan aika paljon enemmän painoarvoa Ahtisaaren tulkinnalle, kuin Vihavaisen, joka myöntää, ettei asioista oikein tiedä, eikä niihin halua perehtyä, mutta luottaa silti omaan vahvaan mutu tunteeseen kuinka asiat ovat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

"Ensin sanot, että kuka tahansa rebublikaaniehdokas olisi lyönyt Clintonin, mutta Trumpin ollessa kyseessä tarvittiinkin Putinin apua."

Kuka tahansa muu kuin tahallaan väärin ymmärtäjä olisi tajunnut että tarkoitin sitä että kuka tahansa muu republikaani kuin Trump olisi kevyesti lyönyt Clintonin finaalissa, olihan muutenkin jo vallanvaihdon aika.

Putin tahtoi kuitenkin Trumpim presidentiksi ja Trumppia oli vaikea saada presidentiksi, siksi tarvittiin erikoistoimenpiteitä, kuten trolliarmeijaa ja yhteistyötä Trumpin kamppanjahenkilöstön kanssa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #88

Suomalainen eläkeläinen tietää, että ilman Venäjän vaikutusta Trumpia ei olisi valittu presidentiksi. Yhdysvalloissa liittovaltion erikoissyyttäjä on tutkinut asiaa jo kaksi vuotta, mutta vieläkään pitäviä todisteita Venäjän vaikutuksesta vaaleihin ei ole löytynyt.

Sinun pitää mennä esittämään kiistämättömät todisteesi (eli vahva mutu) Yhdysvaltojen kongressille, niin sillähän Trumpista päästään eroon.

Ps. Minulla on yhtä vahvat todisteet, että Obamaa ei olisi valittu presidentiksi ilman Iranin vaikutusta vaaleihin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #89

"Ps. Minulla on yhtä vahvat todisteet, että Obamaa ei olisi valittu presidentiksi ilman Iranin vaikutusta vaaleihin."

Sinulla on sitten paljon vahvempi mutu kuin minulla sillä en ole kuullut että USA:ssa olisi edes tutkittu asiaa.

Tutkintaa ei nimittäin lainkaan aloteta ellei ole hyvin vahvoja perusteita epäillä rikosta. Se tarkoittaa sitä että rikos on käytännössä todettu, pitää vain etsiä ne todisteet jotka käyvät oikeudessa.

Aina niitä pitäviä todisteita ei löydy, mutta se ei ole todiste syyttömyydestä vaikka lain mukaan syyllistä pitää pitää syyttömänä ellei syyllisyyttä pystytä todistamaan.

Kauan se kesti ennenkuin Nixon saatiin todistettua syylliseksi ja otti sekin lujille saada totuus kaivettua esiin Mr. Clintonin suhteesta Monicaan.

Trumpin tapauksessa näitä naisjuttuja toki riittäisi tutkittavaksi enemmän kuin Billyn tapauksessa. Molemmat toki on varmaankin erittäin ansioituneita häntäheikkejä. Mutta ei ne petetyt vaimotkaan niin kovin viattomia taida olla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #90

Wau. Nyt siis pelkkä epäily riittää syyllisyyden toteamiseksi. Olet sinä kyllä aikamoinen :D :D :D.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #91

"Wau. Nyt siis pelkkä epäily riittää syyllisyyden toteamiseksi. Olet sinä kyllä aikamoinen :D :D :D."

Aika moni muu on kanssani samaa mieltä, siis aikamoisia nekin. Todistavat Trumpin valehtelevan koko ajan ja todistavat häntä vastaan oikeudessa.

Tietenkin Amerikassa oikeusjärjestelmäkin on nyt jo Trumpin hallussa, koska hän pääsee nimittämään sinne omia tuomareitaan.

Se on siis kyseenalaista vielä tuleeko koskaan mitään tuomioita, mutta syyllisyys on kyllä jo aivan selvä asia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #92

Muutit lennosta aihetta. En epäile hetkeäkään, etteikö Trump valehtelisi joistain asioista, niinhän valitettavan useat poliitikot tekevät (sorit siitä riittää Suomessa kuittaamaan valheet). Me kuitenkin keskustelimme Venäjän vaikuttamisesta Yhdysvaltojen vaalien lopputulokseen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #94

Niin, sehän tiedetään jo että Kremlillä oli näppinsä pelissä ja saivat mitä halusivat, hyödyllisen idiootin presidentiksi. Make Russia great again.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #98

Mistä tämmöinen tieto löytyy?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #99

Eihän siltä voinut välttyä uutisia katsoessa vaikka satuinkin olemaan Irlannissa silloin kun Putin ja Trump olivat Helsingissä. Kyllä Trumputin ylitti sielläkin uutiskynnyksen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #103

Eli sellaista tietoa ei ole olemassa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #106

On toki, mitä luulet amerikkalaisten tiedustelijoitten penkoneen kuukausitolkulla ja miksi luulet sen hermostuttavan Trumpia?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #109

Ei ole. Muuten Trump olisi jo syytteessä ja kohta jo teloitettu maanpetoksesta. Toki muutan mielipiteeni,jos näin käy.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #114

Tuskin siitä teloitetuksi joutuisi. Ja presidentin oikeuteen haastaminenkin on hiukan vaikeaa. Tietysti kansa tulee tuomitsemaan seuraavissa vaaleissa. Mutta se on kyllä totta että maanpetoksesta Trumpia on amerikkalainen media jo ehtinyt syyttää, eikä edes hänen uskollinen äänitorvensa (Fox) oikein osaa mitään myönteistä sanottavaa Trumpin toilailuista Helsingissä keksiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #116

Jos on todisteita, että Trump on Putinin talutusnuorassa, niin aivan varmasti joutuu syytteeseen maanpetoksesta.

Nuo mediat, jotka maanpetoksesta puhuvat ovat harrastaneet lokakampanjaa Trumpia vastaan hänen ehdokkuudestaan lähtien, joten eipä hirveästi painoarvoa niiden jutuilla ole.

Sinänsä tämä jauhaminen on turhaa. Kuten mainitsin aiemmin, en erityisemmin pidä Trumpista, eikä minua yhtään haittaa, vaikka hänet tuomittaisiin maanpetoksesta, JOS todisteita löytyy.

Venäjä on aivan varmasti pyrkinyt vaikuttamaan jollain tapaa Yhdysvaltojen kaikkiin vaaleihin kylmästä sodasta lähtien, kuten Yhdysvallatkin pyrkivät vaikuttamaan niiden maiden asioihin, joihin sillä on intressejä. Obaman hallinnon vakoiluskandaali osoitti, että liittolaisetkin joutuvat suurvaltojen manipuloinnin kohteeksi (jos tämä nyt ei ollut selvää jollekin jo ennen sitä).

Trump ei ole presidenttinä vielä mielestäni tehnyt mitään sellaista, josta hänet tulisi lynkata. Koreassa on ensimmäisen kerran pientä toivoa rauhasta, maailmantaloudella menee hyvin, eikä varmasti ole huono asia, jos USA ja Venäjä tulevat edes vähän paremmin toimeen keskenään (ehkä tämä antaa vihdoin myös väylän rauhan saamiseksi Ukrainaan). Onhan Trump naurettava typerine twiitteineen, mutta mitä sitten?

Et vieläkään maininnut mitä erinomaista Obama teki, kun häntä fanitat?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #117

Obamacare oli hyvä juttu, samoin Pariisin sopimukseen liittyminen. Olisi se varmaan saanut enemmänkin aikaan jos ei republikaanit olisi koko ajan heitelleet kapuloita rattaisiin.

Trumputin ei muuten puhunut Syyriasta Helsingissä mitään. Eikä oikein mistään muistakaan oikeista ongelmista.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170926220041...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #118

Obamacare oli Yhdysvaltalaisten mielestä huono juttu, enkä nostaisi esimerkiksi maan sisäpolitiikkaa, kun se ei meihin mitenkään vaikuta.

Mitä hyötyä Pariisin ilmastosopimuksesta oli? Kuten aiemmin mainitsin siirsi se vähän saastuttavat tehtaat Kiinaan ja muihin halpamaihin, joissa ne saastuttavat moninkertaisesti. Kulutuksen rajoittaminen olisi vähentänyt saasteita, mutta sellaisesta ei taidettu sopia.

Aika pieneksi jäi siis Obaman teot sinunkin kirjoissa.

Mitä mieltä olet Obaman hallinnon vakoiluskandaalista kesken EU:n ja USA:n kauppaneuvotteluita? Se vaikutti aivan varmasti sinunkin elämääsi negatiivisesti, kuten kaikkien muidenkin EU-kansalaisten.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #118

M.L:"..samoin Pariisin sopimukseen liittyminen. "

Luin täältä jostain, että USA olisi vähentänyt hiilidioksidipäästöjään kaikista eniten, vaikka erosi ilmastosopimuksesta.

M.L:"Trumputin ei muuten puhunut Syyriasta Helsingissä mitään."

Kuka on Trumputin? Jos kyse Trumpista, niin olitko sinä jomman kumman pressan tulkkina, koska taisivat olla ainoat jotka niihin keskusteluihin pääsi. Itselläni ei ainakaan mitään tietos siitä mitä ovat jutelleet.

PS pliis..älä enää lisää tuota vitsikästä kommenttiasi "omaan maaliin potkimisesta", jonka toistaiseksi olet laittanut jo vissiin 10 kertaa kommentteihisi. Meille hitaimmillekin alkaa se jo tulla selväksi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #122

Niin, se on sikäli huono vitsi, että se ei ole vitsi ollenkaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #117

" Et vieläkään maininnut mitä erinomaista Obama teki, kun häntä fanitat? "

Muiden puolesta en pysty vastaamaan tietenkään. Obama (joka sopimusta oli laatimassa), viisi ydinasemaata ja EU pitää Iranin sopimusta hyvänä. Eivät ne kaikki voi väärässä olla. Aika hyvän diilin Obama allekirjoitti USA:n puolesta. Siinä vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #120

Trumpin mielestä Obamacare oli väärä päätös, niin huono diili että se olisi pitänyt purkaa, mutta suurin osa kongressin edustajista oli sitä mieltä että se oli kuitenkin niin hyvä diili ettei sitä pidä purkaa.

Onneksi Trump ei ole mikään Ameriikan Putin, jonka tahto toteutuu aina.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #117

K.J:"Trump ei ole presidenttinä vielä mielestäni tehnyt mitään sellaista, josta hänet tulisi lynkata. Koreassa on ensimmäisen kerran pientä toivoa rauhasta, maailmantaloudella menee hyvin, eikä varmasti ole huono asia, jos USA ja Venäjä tulevat edes vähän paremmin toimeen keskenään (ehkä tämä antaa vihdoin myös väylän rauhan saamiseksi Ukrainaan). Onhan Trump naurettava typerine twiitteineen, mutta mitä sitten?"

Pahoittelut pitkästä lainauksesta, mutta tämä on kuin suoraan omista ajatuksistani.
Kun Trump yrittää tehdä sovintoa P-korean kanssa, niin se on huono juttu. Kun yrittää ettei pommit lennä venäjän ja usan välillä, niin on "putinin taskussa"jne,jne. Huhtasaari taisi jossain todeta, että "sama mitä Trump tekee, niin on aina väärin" ja se on mielestäni jotenkin järkyttävää.
Vihavainenkaan ei osaa sanoa juurikaan mitää järkisyytä miksi Trump olisi jotenkin paha, mutta koska muutkin ja se taitaa vaan olla niin. LOL, sanon minä.

PS ihmettelen miten jaksat edes yrittää AVn kanssa "keskustella". Se on aivan turhaa ja vain hän on oikeassa ja hänen äänestyskäyttäytyminen oikeaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #124

Aina välillä, kun Vihavaista vähän ravistelee, häneltä lipsahtaa todellinen luonne esiin. Tässäkin blogissa hän haaveilee trolliarmeijoiden luomisesta, jotta ihmisiä pystyttäisiin manipuloimaan.

Ehkä tämä avaa joidenkin silmät siitä, että näiden "hyvien" ihmisten tie johtaa totalitarismiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #125

"Ehkä tämä avaa joidenkin silmät siitä, että näiden "hyvien" ihmisten tie johtaa totalitarismiin."

Jos olet itse hyvä ihminen, ei sinun tulisi vääristellä toisten sanomisia.

Minä olen pohtinut sitä miten Putinin trolliarmeijaa vastaan voisi puolustautua ja olen sitä mieltä ettei päätä pidä panna pensaaseen, vaan pitää miettiä todellisia ja tehokkaita keinoja ja pitäisi sitten myös käyttää niitä.

Esimerkiksi se miten minä tuon asiota esiin täällä netissä voi olla pelkästään trollien ruokkimista ja heidän pyrkimyksiään vahvistavaa toimintaa. Se johtuu minun tietämättömyydestäni. Kun haluan vastustaa trollia, voin tietämättäni ruokkia trollia ja vahvistaa hänen pyrkimyksiään.

Tämän takia pitäisi ottaa trollien toimintatavoista selvää ja keksiä niiden toimista ne heikot kohdat.

En siis ole puhunut trolliarmeijasta mitään, paitsi siitä Putinin trolliarmeijasta, en sen puolesta enkä sitä vastaan. En yksinkertaisesti tiedä mikä olisi se paras konsti Putinin trolliarmeijan heikentämiseksi. Pitää löytää se paras konsti ja käyttää sitä.

Eikä se Putinin trolliarmeijan torjuminen minun tehtäväni edes olekkaan, vaan se kuuluu maanpuolustusasioiden piiriin, eli se on näiden Niinistöjen, Jussin ja Saulin, ja sen Soinin Timon toimialaa tällä hetkellä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #126

Lainaan nyt yhden kokonaisen kommenttisi, samanlaisia on tässä ketjussa useampia, jotta et syytä minua vääristelystä.

Vihavainen kirjoittaa "En näe tähän asiaan muuta ratkaisua kuin Trumpin erottaminen virasta, sillä se toivo jota aiemmin elättelin, että Trump virassa ollessaan muuttuisi, on jo aikaa hiipunut.

Miten sitten Trump saataisiin erotetuksi?

Tärkein asia olisi saada Trumpin kansansuosio hiipumaan, mikä on vaikea tehtävä siksi että Trumpilla on sellaisia neuvojia ja auttajia kuin Putinin trolliarmeijan taustavoimat.

Jostain pitäisi saada kehitettyä vastaavanlainen trolliarmeija toimimaan Trumpin epäsuosion vahvistamiseksi. Mistä se armeija loihditaan onkin eri juttu.

Normaalit, normaalin median konstit eivät toimi ja jos toimivat, toimivat tarkoitistaan vastaan, sitä asiaa vastaan mitä ne yrittävät edistää.

Pitäisi kehittää uudet konstit. Missä on ne innovaattorit jonka sen tajuaa mitä ne uudet konstit olisivat?"

Tuossa suoraan sanot, että pitää luoda trolliarmeija manipuloimaan ihmisiä Trumppia vastaan.

Tuo ehdotuksesi sotii mitä törkeimmällä tavalla vapaata demokratiaa vastaan. Jos alennumme samalle tasolle, kuin pahoina pitämämme vastustajat, muutumme yhtä pahoiksi. Tuo mitä ehdotat on totalitarismiin siirtymistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #129

"Tuossa suoraan sanot, että pitää luoda trolliarmeija manipuloimaan ihmisiä Trumppia vastaan."

Tuo ei ole pelkästään väärinymmärrys, se on tahallinen väärinymmärrys ja olkiukko.

Tuossahan totesin että trolliarmeijan luominen Putinin tapaan olisi jopa mahdotonta, koska se ei sovi demokraattiseen ajattelumalliin.

Sen sijaan sanoin

"Pitäisi kehittää uudet konstit. Missä on ne innovaattorit jonka sen tajuaa mitä ne uudet konstit olisivat?"

Jos ehdotan uusia konsteja Putinin trolliarmejan vastustamiseksi, se ei tietenkään voi tarkoittaa trolliarmeijaa, koska sehän on vanha konsti.

Toki en voi sulkea pois laskuista trollien käyttöä, enkä ole niin tehnyt, mutta olen todennut trollien käytön demokratian periaatteiden vastaiseksi ja siksi vaikeaksi.

Mutta toisaalta, jos pitää lähteä taisteluun miekoin ja keihäin, noudattaen taistelun pelisääntöjä, pahista vastaan jolla on kuularuiskut kalasnikovit ja käsikranaatit, eikä hajuakaan mistään säännöistä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #132

Nyt itse valehtelet. Kirjoitat "Jostain pitäisi saada kehitettyä vastaavanlainen trolliarmeija toimimaan Trumpin epäsuosion vahvistamiseksi. Mistä se armeija loihditaan onkin eri juttu."

Et missään kohdin sano sen olevan demokratian vastaista.

"Mutta toisaalta, jos pitää lähteä taisteluun miekoin ja keihäin, noudattaen taistelun pelisääntöjä, pahista vastaan jolla on kuularuiskut kalasnikovit ja käsikranaatit, eikä hajuakaan mistään säännöistä."

Eli olet valmis luopumaan vapaasta demokratiasta. Kuvittelet, että sinun kanssasi eri tavalla ajattelevat on manipuloitu ajattelemaan eri tavalla. Oletko miettinyt, että ehkä sinä et olekaan muita parempi, vaan sinut on manipuloitu ajattelemaan eri tavalla, kuin muut?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #134

"Et missään kohdin sano sen olevan demokratian vastaista."

En sanonut, mutta sehän on itsestään selvää.
Putinin trolliarmeija on demokratian periaatteiden vastainen ja se on luotu vastustamaan demokratiaa.

Putinin trolliarmeijan vastainen trolliarmeika olisi myös demokratian periaatteiden vastainen, mutta sen tehtävä olisi puolustaa demokratiaa. Se on hyvin ristiriitaista, kuten olet huomauttanut ja sellaisen toteuttaminen olisi vaikeaa.

Tarvitaan siis uusia konsteja, parempia konsteja, konsteja jotka yllättävät Putinin, eikä hän osaa niihin varautua.

En silti vastusta trollienkaan käyttöä, se ei sodi minun moraaliani vastaan, jos trollien tehtävä on puolustaa demokratiaa ja vastustaa pahiksia, eli diktatuuria ja totalitarismia.

"Eli olet valmis luopumaan vapaasta demokratiasta."

Väärin. Tämä on taas yksi olkiukko lisää.
Niiden rakentelussa olet tosi näppärä.

"Kuvittelet, että sinun kanssasi eri tavalla ajattelevat on manipuloitu ajattelemaan eri tavalla."

Jep, tajusit siis asian vihdoinkin.

"Oletko miettinyt, että ehkä sinä et olekaan muita parempi, vaan sinut on manipuloitu ajattelemaan eri tavalla, kuin muut?"

Jahas, en ole miettinyt. Pitää siis alkaa miettimään kuka minut on manipuloinut.

Lähtisin etsimään syyllistä maailmankirjallisuudesta ja myös kansallisesta kirjallisuudestamme.

Väinö Linna, Mika Waltari, Dostojevski, Herman Hesse .....
Äh. Niitä manipulaattoreita jotka on minuun vaikuttaneet löytyy kyllä pilvinpimein.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #139

Etkö tajua, että ongelmana on se kuka saa määritellä mikä on hyvää, mitä pitää suojella ja mikä pahaa, jota vastaan saa taistella demokratian vastaisilla keinoilla? Kenellä tämä Jumalainen päätösvalta on?

Joko on vapaa demokratia tai sitten ei ole. Kun olet valmis taistelemaan demokratian vastaisilla keinoilla pahoja pitämiäsi asioita tai tahoja vastaan, taistelet samalla vapaata demokratiaa vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #141

"Joko on vapaa demokratia tai sitten ei ole. Kun olet valmis taistelemaan demokratian vastaisilla keinoilla pahoja pitämiäsi asioita tai tahoja vastaan, taistelet samalla vapaata demokratiaa vastaan."

Sodissa ei ole sääntöjä, siksi niissä aina pahikset voittavat.
Sotia ei voiteta hyvyydellä, vaan pahuudella.

Ne joilla on hallussaan pahuuden aseet voittavat sodat.
Jos lähdet taisteluun pahiksia vastaan
aseenasi totuus ja oikeudenmukaisuus¨
häviät varmasti konekiväärillä varustetuille pahiksille.

Jos tyydyt taistelemaan trolliarmeijaa vastaan tavanomaisin konstein, niin valmistaudu häviöön ja nöyryytykseen.

Tämä on vain realismia.

Silti en ole ehdottanut trolliarmeijan varustamista Putinin trolleja vastaan, niinkuin väitit, enkä ole esittänyt mitään muutakaan pimeyden töitä.

Olen vain sanonut että jotain pitää keksiä trolliarmeijan torjumiseksi, mutta jätän sen keksimisen Niinistöille ja Timo Soinille, jotka ovat asiasta vastuullisia.

Minä esitän vain kansalasena netissä mielipiteitä, omia mielipiteitäni, viisaita tai hölmöjä mielipiteitä, varsin vastuuttomasti, sillä tuskin Sauli tai Jussi niinistö, tai Timo Soini minun neuvojani kuuntelee, niillä on parempia neuvonantajia. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #139

Hyvänen aika, minuakin ovat manipuloineet nuo kaikki, ja myös Eeva-Liisa Manner, Edith Södergran, Christer Kihlman ja Albert Camus. Kylläpä olenkin turmeltunut. Niin turmeltunut olen, että omiakin puheenvuoroja kirjoitan enkä vain hyppele toisten blogeissa riekkumassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #147

Siltikin käyttäydyt, kuin teini-ikäinen lapsi.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #148

Kas, taisin osua trollia arkaan paikkaan kun noin pitää kiukutella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #149
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #149

Niin. Vihavainen väitti trollien manipuloivan ihmisiä äänestämään "väärin, jolloin "pahat" pääsevät demokratian avulla valtaan. Esitin kysymyksen, olisiko mahdollista, että se onkin Vihavainen, jota trollit ovat manipuloineet. Tähän Vihavainen sitten esitti listan henkilöitä, jotka hänen ajatteluunsa ovat vaikuttaneet. En usko, että Vihavainen pitää heitä trolleina, joten he eivät mitenkään liittyneet tuohon trollien manipulointikykyyn.

Sitten tulet sinä esittämään yhtä tyhmää omalla listallasi. Jos he eivät mielestäsi ole manipuloimaan pyrkiviä trolleja, niin joko ymmärsit tahallasi tai tahattomasti väärin, tai sitten olet uskomattoman tyhmä. Tuohon viimeiseen en tietenkään usko, koska olet oikein kirjoittanut oman blogin.

Valitettavasti argumentointi kykysi eivät riitä osumaan arkaan paikkaan ja tässä keskustelussa se olisi muutenkin ollut suht mahdotonta, koska en oikein keksi mikä ihme tässä yhteydessä olisi minulle arka paikka.

Tuo Obaman hallinon vakoilukohu ja väestönkasvu maapallon ympäristön ja ilmaston ongelmana taas taitavat olla sinulle arkoja paikkoja, kun et niihin vastaa.

Trolliloukkaus on sinänsä hassu, koska, jos pidät minua trollina, niin sinähän se varsinainen idiootti olet, kun kulutat aikaasi kanssani keskusteluun.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #152

Täytyypä korjata erehdyksensä sitten. Heippa ja kivat sulle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #153

Palataan tuohon Obaman hallinnon vakoilukohuun ja väestönkasvun vaikutuksesta maapalloon, vaikka vähän myöhemmin, kunhan ensin saat kerättyä itsesi kasaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

"Palataan tuohon Obaman hallinnon vakoilukohuun"

En ymmärrä mitä sinä jankkaat tuosta vakoilukohusta?

Vakoilutoiminta on normaalia, on tärkeätä tietää mitä naapurissa tai vähän kauempana oikeasti puuhaillaan, eikä vain luottaa siihen mitä puhutaan julkisesti.

Varmasti USA harjoittaa vakoilutoimintaa edelleen Saksassa ja kaikkialla muualla missä sillä on tärkeitä intressejå. Samoin Saksa harrastaa vakoilutoimintaa USA:ssa ja kaikkialla missä näkee sen tarpeelliseksi.

Siinä kohussa joka tapahtui Obaman aikana oli erikoista vain siinä että vakoilu paljastui, eikä Obamalla todennäköisesti ollut osuutta siinä vakoilussa enempää kuin mitä hänen edeltäjillään ja seuraajillaan on ollut tekemistä aikaisempien vakpolutapausten tai nykyisin tapahtuvan vakoilun kanssa.

Vakoilun on tietenkin pysyttävä salassa, muuten se ei onnistu. Joskus tietenkin vakoiluorganisaatiot tyrivät ja vakoilu paljastuu. Siinäkään tyrimisessä Obamalla ei välttämättä, tai todennäköisesti ole mitään osuutta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #155

Poikkeuksellisen Obaman hallinnon vakoilukohusta tekee se, että se kohdistui liittolaisvaltioita vastaan ja juuri kauppaneuvotteluiden aikaan. USA:n ja muiden länsimaiden tiedustelupalvelut ovat harrastaneet yhteistoimintaa ja tietojen vaihtoa. Se on tehnyt niistä paljon tehokkaampia. Obaman hallinto loukkasi tätä yhteistoimintaa vastaan törkeästi kohdistamalla vakoilutoiminnan näitä liittolaisia vastaan haitatakseen näiden asemaa kauppaneuvotteluissa.

Tottakai Obaman hallinto on ollut tietoinen asiasta. Muutenhan se olisi ollut todella kyvytön ja toimintaa olisi johtanut muut tahot, kuin USA:n hallinto, jolloin se olisi äärimmäisen huolestuttavaa.

Varmasti USA harjoittaa vakoilutoiminta edelleen Saksassa ja päinvastoin, mutta ne eivät ole suunnattu liittolaisvaltiota vastaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #155

Jos liittolaistenkin vakoilu on mielestäsi normaalia ja hyväksyttävää toimintaa, niin miksi sinua ihmetyttää se, että suurvaltio pyrkii vaikuttamaan toisten valtioiden vaaleihin? Eikö tämä ole yhtä luonnollista toimintaa? Eikö Yhdysvallat tee sitä jo nyt samalla tavalla, kuin Venäjä? Miksi vain Venäjän tekemänä se on paha asia?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #157

"Eikö Yhdysvallat tee sitä jo nyt samalla tavalla, kuin Venäjä? Miksi vain Venäjän tekemänä se on paha asia?"

Vakoilu on normaalia toimintaa riippumatta siitä miten hyväksyttävää se on.

Se on tietenkin aina hyväksyttävää vakoilevan osapuolen taholta ja väärää toimintaa vakoillun näkökuömasta.

Mutta onhan se nyt eri asia ja tosi härskiä toimintaa tyrkätä joku pelle ja idiootti toisen valtion vastuullisimpaan tehtävään.

Näin siitä huolimatta että sen pellen ja idiootin oletettaisiin edistävän Venäjän suurvaltapyrkimyksiä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #158

Miten ihmeessä se on eri asia? Yhdysvallat on useasti nostanut valtaa erilaisia diktaattoreita, kuten Venäjä/Neuvostoliittokin, sekä muut suurvallat.

Suurvallat ajattelevat aina omaa etuaan. Ei niistä kukaan ole koskaan toiminut hyvää hyvyyttään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #159

Jos ajattelet asian noin, niin siinä on toki järkeä. Putin ja isänmaalliset venäläiset voivat toki olla tyytyväisiä tämän operaation onnistumisesta, kuten sinäkin.

Tunneskaalalla tällaisen vakoilu- ja manipulaatiopelin onnistuminen voi Venäjällä vastata vaikkapa jääkiekon maailmanmestaruuden aiheuttamaa kansallista ylpeyttä.

Minä puolestani olen pettynyt, sillä huolimatta siitä että olen lukenut Karamtzovin veljekset kahteen kertaan, eikä venäläinen mielenlaatu voi olla minulle täysin vieras, ja siitä huolimatta että amerikkalaisten lemmikki, Trump, on minun inhokkini, olen enemmän amerikkalaismielinen liberaali kuin venäjämielinen nurkkapartiootti.

Nyt asiat on maailmassa minusta päälaellaan kun Amerikassa johdossa onkin venäjämielinen natsi ja nurkkapatriootti.

Näin ei pitäisi olla, on hyvin epävarmaa mihin tällainen johtaa.

-----------

Liberaalista lähtökohdasta käsin nyt olisi tärkeintä estää Trumppia saamasta todellista vaikutusvaltaa ja estää Trumpin pyrkimykset lähentyä Venäjää laatimaan Putinin kanssa koko maailmaa koskevia suunnitelmia.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #160

Taas koitat laittaa sanoja suuhuni. Olen useasti sanonut, että en erityisemmin pidä Trumpista ja vielä vähemmän pidän Putinista. Mikä tässä on vaikeata käsittää?

Minä olen aina pitänyt Venäjää uhkana Suomelle ja Euroopalle. Vasemmisto ympäri Eurooppaa oli niin typeriä, että ajoivat armeijat alas, kun Venäjä oli heikko, kuvitellen, että se pysyy sellaisena aina. Nyt ollaan kusessa, kun Putinin hauis on isompi ja haemme turvaa Trumpin johtamasta USA:stä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #161

"Taas koitat laittaa sanoja suuhuni."

Puen vain sanoiksi sen millaisen vaikutelman olen saanut ajatuksistasi.

Se mitä tuossa edellä jatkossa sanot on ristiriitaista siihen nähden millaisen vaikutelman olet antanut ajattelustasi aikaisemmassa keskustelussa.

Minun on vaikea päättää mitä ajattelisin siitä miten ajattelet, kun annat siitä näin ristiriitaista infoa. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

Et ilmeisesti ymmärrä yhtään mitä Vihavainen kirjoittaa. Vai vääristeletkö hänen puheitaan tahallasi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #127

"Et ilmeisesti ymmärrä yhtään mitä Vihavainen kirjoittaa. Vai vääristeletkö hänen puheitaan tahallasi?"

Kyllä se ynnärtää, mutta kun on niin kova halu edistää sitä omaa ajatusta, niin pitää jollain tavalla saada mitätöityä sellaiset kirjoittajat joiden kirjoituksista voi saada asioista toisenlaisen käsityksen.

Tämä johtaa tähän yleiseen olkiukkojen rakentluun, eli siihen että yritetään rakentaa väärä mielikuva siitä mitä toinen on sanonut.

Tähän damaan perustuu näiden kaikkien yleisempien argumenttivirheiden tavallisuus tavallisissa keskusteluissa.

Yleisin argumentointivirhe teitaa olla se että jos ei oikein pystytä kumoamaan epämieluisaa ja omien aatteiden ja ajatusten vastaista argumenttia, pyritään rakentamaan argumentoijasta epäedullinen kuva, jotta hänen sanansa eivät tuntuisi enää luotettavilta, vaan epäluotettavilta,

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #128

Tämä oli päivän paras :D :D :D. Sinä itse myönnät, että et asioista tiedä, mutta sinulla on tunne miten ne saattavat olla. Itse en moista pidä argumentointina, mutta jos se sinulle sitä on, niin mahdotontahan sitä tosiaan on kumota.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #131

"Tämä oli päivän paras :D :D :D. Sinä itse myönnät, että et asioista tiedä"

Sanoisin näin että jos joku väittää kaiken tietävänsä, niin häntä pitää sitten uskoa kaikkein vähiten.

"mutta sinulla on tunne miten ne saattavat olla."

Asiat voivat olla myös sitä miltä ne näyttävät, itseasiassa useimmiten ne ovat juuri sitä miltä ne näyttävät, joskin poikkeuksia tietenkin on.

"Itse en moista pidä argumentointina, mutta jos se sinulle sitä on, niin mahdotontahan sitä tosiaan on kumota."

Sitähän ei tarvitse tietenkään pitää argumenttina, sitä voi pitää vaikkapa minun mielipiteenäni ja eri mieltä saa olla.

Voisi tietenkin käydä niin että jos sattuisit syystä tai toisesta päättämään olla samaa mieltä kanssani, saattaisin ryhtyä harkitsemaan mielipiteeni muuttamista. :)

Tuo oli siis vitsi, jota et varmaan olisi huomannut pelkästä hymiöstä. :)

Itseasiassa minun mielipiteeni ovat riippumattomia sinun mielipiteistäsi, joten en muuta niitä sen takia että olet samaa mieltä, mikä taitaa olla muutenkin mahdottomuus.

Sinä saat myös olla vapaasti eri mieltä kuin minä, tai samaa mieltä, jos niin haluat, miten vain haluat, se ei vaikuta minun ajatteluuni asioista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #137

Itselläni on tapana muuttaa mielipiteitäni, jos huomaan oman argumentointini ja tietoni jostain asiasta olevan heikolla pohjalla.

Tietysti jotkut jatkavat tämän jälkeenkin tunteen palolla faktoista välittämättä, mutta vapaassa demokratiassa tämä on ihan ok.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #138

"Itselläni on tapana muuttaa mielipiteitäni, jos huomaan oman argumentointini ja tietoni jostain asiasta olevan heikolla pohjalla."

Minullakin on sellainen tapa. Mutta argumenttien pitää olla vedenpitäviä, eivätkä sinun argumenttisi ole sitä.

Sitä en kyllä ole vielä huomannut että sinä olisit muuttanut mielipidettäsi missään asiassa, vaikka tietosi ovat tosiaan aika heikolla pohjalla.

Et kai sitten ole vielä huomannut sitä että tietosi ovat niin heikolla pohjalla.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #140

Vahvin argumenttisi on ollut musta tuntuu, joten sinuun verrattuna argumentointini ja tietoni ovat olleet jumalaisen ylivoimaisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #143

"Vahvin argumenttisi on ollut musta tuntuu,"

Se ei ole argumentti, se on ilmaisu siitä miltä minusta tuntuu.
Jos se miltä minusta tuntuu olisi argumentti, ilmaisisin asian toisin, enkä kertoisi että minusta nyt vain tuntuu tältä.

Sen sijaan voin kyllä esittää argumentteja joihin tunteeni perustuu. Ne eivät ehkä ole pitäviä argumentteja, mutte ne selittävät sen miksi tunnen mitä tunnen.

" joten sinuun verrattuna argumentointini ja tietoni ovat olleet jumalaisen ylivoimaisia."

Sinulla voi olla sellainen tunne että argumenttisi ovat jumalisen ylivoimaisia.
En voi kieltää tunnettasi, mutta voin kieltää argumenttiesi ylivoiman. :)

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #127

Ymmärrän oikein hyvin mitä Vihavainen kirjoittaa.

"En näe tähän asiaan muuta ratkaisua kuin Trumpin erottaminen virasta, sillä se toivo jota aiemmin elättelin, että Trump virassa ollessaan muuttuisi, on jo aikaa hiipunut.

Miten sitten Trump saataisiin erotetuksi?

Tärkein asia olisi saada Trumpin kansansuosio hiipumaan, mikä on vaikea tehtävä siksi että Trumpilla on sellaisia neuvojia ja auttajia kuin Putinin trolliarmeijan taustavoimat.

Jostain pitäisi saada kehitettyä vastaavanlainen trolliarmeija toimimaan Trumpin epäsuosion vahvistamiseksi. Mistä se armeija loihditaan onkin eri juttu.

Normaalit, normaalin median konstit eivät toimi ja jos toimivat, toimivat tarkoitistaan vastaan, sitä asiaa vastaan mitä ne yrittävät edistää.

Pitäisi kehittää uudet konstit. Missä on ne innovaattorit jonka sen tajuaa mitä ne uudet konstit olisivat?"

Esim. tuossa (tässä ketjussa on monia muita samanlaisia kommentteja) hän suoraan sanoo, että pitäisi luoda trolliarmeija manipuloimaan ihmisten mieliä. Ei oikeastaan yllätä, että Vihreänä tämän hyväksyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #130

Ei oikeastaan yllätä, ettet ymmärrä minuakaan.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #133

En ole koskaan ymmärtänyt totalitarismin kannattajia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #135

En minäkään. Ei ymmärrä kaikki venäläiset ja turkkilaisetkaan. Siksi sieltä tuleekin nyt turvapaikanhakijoita Suomeen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #90

Ai niin, Trumpilla oli vahva epäilys siitä ettei Obama olisi edes Yhdysvaltain kansalainen. Ja vaikka tuokin trumpismi osoitettiin valheeksi varsin nopeasti, ovat Trumpin kannattajat jaksaneet tuotakin ajat sitten alas ammuttua uutisankkaa levittää näihin päiviin saakka.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #89

Lipsahtihan se hiljattain Putinilta itseltäänkin. Se menestyi niin hyvin pyyhkiessään Turmpilla pöytää Helsingissä että tuli varomattomaksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"Lipsahtihan se hiljattain Putinilta itseltäänkin. Se menestyi niin hyvin pyyhkiessään Turmpilla pöytää Helsingissä että tuli varomattomaksi"

Putinin on ollut kovin vaikeata pidätellä voitonriemuaan siitä miten punaniskajenkkejä on nyt vedetty höplästä.

Tämä voitonriemu välittyy selvästi hänen kasvoiltaan, ei ole pystynyt näköjään peittämään sitä, ehkei ole halunnutkaan.

Mutta saa nähdä miten Putinille vielä käy?

Jenkkieliitti on pitkävihaista porukkaa, eikä pidä aliarvioida heidän suorituskykyään, kun he päättävät ryhtyä toimeen niin jotain voi vielä tapahtua Venäjälläkin.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #105

Aivan varmasti on tapahtunut kaiken aikaa. Suurvallat pyrkivät aina edistämään omia intressejään. Vakoilihan Obaman hallinto Saksaakin (jännä ettei tämä ketään haitannut, vaikka kauppa neuvottelut EU:n ja USA:n kanssa olivat kesken.

Varmasti Putin on tyytyväinen, ettei Clintonia valittu. Heillähän oli jo entuudestaan hyvin huonot välit. Ei se silti sitä tarkoita, että Trump olisi Putinin taskussa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #107

Vaan kun on. Tämähän on itsestään selvää, ja lipsahti jo Putinilta itseltäänkin. Tokihan tuolla näyttää idiootteja olevan jokaisen maan hallinnossa - ilmastonmuutos on täysin selvä asia ja tiedetään, että sen torjuminen on halvempaa kuin odottaa seuraukset, ja silti asiaan ei paneuduta täysillä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #108

Paras tapa torjua ilmastonmuutosta, olisi hillitä väestönkasvu, mutta tämän tosiasian idiootit yrittävät kieltää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #111

Sulla menee nyt syyt ja seuraukset sekaisin. Ilmastonmuutos on syy, pakolaisuus on yksi sen seurauksista.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #113

Mitä oikein sekoilet? En sanallakaan maininnut pakolaisia (tai elintasosiirtolaisiahan suurin osa Eurooppaan tulijoista on), vaan puhuin väestönkasvusta. Mitä suurempi joukko kuluttaa maapallon resursseja, sitä enemmän tuhoamme sitä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #108

Mitäs mieltä olet muuten tuosta Obaman hallin masinoimasta liittolaisvatioiden vakoilusta?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #105

Putinin asema on siitä ikävä, että se ei voi luopua vallasta. Sehän pääsisi samalla hengestään. Sillä on omakin maa vihamiehiä täynnä. Tosin voihan olla että Trump Towerissa on toveri Putinille jo turvapaikka olemassa eläkepäivien varalle. Niinhän mafiapomoja toiset roistot palkitsevat.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #86

Ehkä joskus saadaan vastaus avoimiin kysymyksiin.

Itse en seurannut USA:n vaalikampanjaa muuten kuin suomalaisten tiedotusvälineiden välityksellä.

Mieleeni on jäänyt muutama kysymys.
- eivätkö demokraatit ja Obama olleet tietoisia siitä, että Venäjä pyrkii vaikuttamaan vaalitulokseen?
- Obamalla oli hallinnassaan tiedustelutoiminta, eikö sen perusteella haluttu tai voitu vaikuttaa Venäjän toimintaan? Miksei heti vaalikampanjan aikana kerrottu Trumpin vehkeilystä Venäjän kanssa?
- mikä oli se konkreettinen Venäjän vaikuttaminen, jolla saatiin aikaiseksi Trumpin valinta? Oliko se Clintonin mustamaalaus vai mikä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #93

"- mikä oli se konkreettinen Venäjän vaikuttaminen, jolla saatiin aikaiseksi Trumpin valinta? Oliko se Clintonin mustamaalaus vai mikä?"

Luulen että siinä asiassa tärkeänä tekijänä on Venäjän tiedustelupalvelun ja propagandakoneiston hallussa oleva tutkittu tieto ja käytännön tieto ihmismielestä ja siihen vaikuttamisesta.

Nämä Venäjällä pitkään käytännössä olleet mieleen vaikuttamisen keinot otettiin ehkä ensimmäistä kertaa käyttöön USA:ssa Trumpin kampanjan yhteydessä.

Kun ihmettelit sitä miksi CIA ei reagoinut, miksi Obama ei reagoinut, miksi muu hallinto ei reagoinut ja miksi Clintonin kampanjaorganisaatio ei reagoinut, vastaus voi olla se että nämä Putinin menetelmät olivat heille outoja, niitä ei edes tunnistettu menetelmiksi vaikuttaa vaaleissa, niiden vaikutukseen ei uskottu ja eliitin oli todella vaikeata uskoa ja ymmärtää että näillä "alkeellisilla", tai ainakin eliitin mielestä sangen alkeellisilta vaikuttavilla menetelmillä pystyttäisiin vaikuttamaan punaniska ja rasvaniska- jenkkeihin tavalla joilla ne sitten vaikuttivat.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #95
Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #96

Oho, onko Remes kirjoittanut jotain Yhdysvaltain presidentinvaaleista?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #97

Remeksen kirjassa manipuloidaan juuri Vihavaisen esittämällä tavalla suomalaisia vihervasemmistolaisia uunoja, joille tunne on tietoa tärkeämpää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Remeksen kirjassa manipuloidaan juuri Vihavaisen esittämällä tavalla suomalaisia vihervasemmistolaisia uunoja, joille tunne on tietoa tärkeämpää."

En ole ollut tietoinen näistä Remeksen ajatuksista.

En ole dekkareiden ystävä ja olen tarkoituksellakin pysynyt erossa näistä Suomalaisista ja Ruotsalaisista dekkareista ja niiden TV- sarjoista. Ovat kuulemma hyviä ja koukuttavia, enkä välitä joutua koukkuun.

Olenhan minä sen verran seurannut näitä Wallandereita ja Sorjosia sun muita, sieltä täältä jotain otoksia, että olen todennut ne hyviksi, paljon paremmiksi kuin mitä ne vanhemmat yritelmät ovat olleet, ja varmaankin koukuttaviksikin, niin että pysyn vastakin niistä erossa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #104
    "En ole ollut tietoinen näistä Remeksen ajatuksista."

No nyt olet, ja ehkä myös jatkossa varovaisempi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #62

En voi sanoa puolustavani SOTE-linjaa, mutta en myöskään uskon jokaisen sen puolesta äänestävän äänestävän omasta mielestään oikein. Mikä jumalallinen valtuutus sinulla tai kenelläkään muullakaan on sanoa heidän äänestävän väärin? Omasta mielestään he äänestävät oikein ja demokratia toteutuu SOTE:nkin osalta.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #50

Tuon mukaanhan kaikki äänestystulokset ovat vääriä. Siitä on tainnut Suomessakin vierähtää hetki, että eduskunta olisi yksimielisesti äänestänyt samalla tavalla jostain asiasta. Kaikki ehdyt päätökset ovat olleet vääriä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Siitä on tainnut Suomessakin vierähtää hetki, että eduskunta olisi yksimielisesti äänestänyt samalla tavalla jostain asiasta. Kaikki ehdyt päätökset ovat olleet vääriä."

Kyllä sielä on oikeitakin päätöksiä mukana. Ne jotka on niitä vastustaneet ovat itse olleet väärässä, kuten sinäkin tässä.

Esimerkiksi Talvivaaran pelastaminen näyttää tällä hetkellä oikealta ratkaisulta, vaikka se saattaakin aikaamyöten vielä osoittautua vääräksi. Emme tiesä sitä. Maailmankaupan suhdanteet sen määräävät, vaikka toki yritysjohdon suhmuroinnillakin on asiassa merkitystä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #69

Kuka on antanut sinulle vallan päättää mikä on ollut oikea tai väärä päätös meille kaikille? Taidat käsiä aikamoisesta jumaluuskompleksista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #71

"Kuka on antanut sinulle vallan päättää mikä on ollut oikea tai väärä päätös meille kaikille? Taidat käsiä aikamoisesta jumaluuskompleksista."

Kuka on antanut sinulle vallan päättää että minä kärsin jumaluuskompleksista jos ilmaisen mielipiteitäni, esimerkiksi oman mielipiteeni siitä mikä on oikein ja mikä väärin?

Taidat haluta etten minä sanoisi mielipidettäni ja asetat minulle uhkavaatimuksen, että jos sen oman mielipiteeni kuitenkin ilmaisen, olen sitten sellainen paha ihminen joka kärsii jumaluuskompleksista.

Toki sinulla on sananvapauden puitteissa oikeus väittää että minä kärsin jumaluuskompleksista, mutta tällaisessa väitöstilanteessa pidän sitä argumentointivirheenä ja minulla on oikeus, sananvapauden puitteissa, ilmaista tämä mielipiteeni.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #24

Melko tehokas tapa viedä läpi Putinin toivoma vallankaappaus on että murennetaan usko eliitin lojaliteettiin. Kun kansakunnan mahtavin henkilö alkaa käyttäytyä arvaamattomasti ja sekoittamaan räikeät valehtelua presidentillä en puheeseen on myöskin vallankaappaus tapahtunut. Itse yhteiskunnan perusta eli luottamus on menetetty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Itse yhteiskunnan perusta eli luottamus on menetetty."

Valitettavasti tämä on jo nyt tapahtunut.
Valta ei ole enää kokonaan luotettavissa käsissä.

Vallankaappaus on kuitenkin sitten vasta toteutunut kun valta on kokonaan epäluotettavissa käsissä, kuten tapahtui persujen puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

Yhdysvalloissa luottamus eliittiin oli jo mennyt ennen vaaleja. Juuri sehän Trumpin presidentiksi nostikin. Onko vasemmistoliberaalien vieläkin mahdotonta huomata, että kansalaiset länsimaissa eivät enää ole heidän linjoillaan? Juuri siksi tapahtui Brexit, Trump, Itävalta, Italia, jne, jne. Joko valtaeliitti muuttaa ajatteluaan tai kansa vaihtaa valtaeliitin. Näin demokratia toimii.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #32

"Joko valtaeliitti muuttaa ajatteluaan tai kansa vaihtaa valtaeliitin. Näin demokratia toimii."

Nyt pitää esittää sinulle vastakysymys edelliseen kysymykseesi.

Mikä sinusta on tässä nykyisen valtaeliitin hommassa niin pielessä että se pitää vaihtaa totalitarismiin?

Mikä nyt on niin pahasti pielessä sinunkin elämässässi. että medialta pitää riistää vapaus?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Esität kysymyksissäsi väitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa.

En halua totalitarismia, sillä minusta demokratia on puutteistaan huolimatta paras valtiojärjestys. Demokratiaan kuuluu erilaisten mielipiteiden hyväksyminen. Demokratiaan kuuluu myös äänestystulosten hyväksyminen, vaikka itse asiasta olisikin eri mieltä. Sinähän se puhut väärin äänestämisestä ja vääristä mielipiteistä. Sinä siis haikailet totalitarismin perään.

En ole myöskään millään tavoin ilmaissut, että medialta pitäisi riistää vapaus. Toivottavaa toki olisi, että media olisi puolueeton, mutta tätä ei kaupalliselta medialta voi koskaan odottaa. Valtiorahoitteiselta laitokselta tätä sen sijaan saa ja pitää vaatia. Tuon puolueettomuuden puuttumista saa ja pitääkin arvostella, mutta ei se sitä tarkoita, että medialta oltaisiin viemässä vapautta.

Kuinka medialta mielestäsi ollaan viemässä vapautta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Sinähän se puhut väärin äänestämisestä ja vääristä mielipiteistä. Sinä siis haikailet totalitarismin perään."

Väärin päätelty.

Minä en kannata totalitarismia, vaan vastustan sitä. Mutta se vaara uhkaa koska ihmiset on sinisilmäisiä, uskovat konniin ja ketkuihin, joiden ainut tarkoitus on jymäyttää hyväuskoisia ja nousta valtaan, toteuttamaan omia sairaloisia ja narsistisia valtapyrkimyksiään.

Ihmisiä siis jymäytetään, he äänestävät väärin ja siitä seuraa totalitarismi.

Konnat ja ketkut nousevat valtaan ja kiltit demokratian kannattajat jäävät jonnekin rannalle ruikuttamaan ja ihmettelemään että miten tässä näin pääsi käymään.

Puhun siis niistä kilteistä demokratian kannattajista jotka säästyivät puhdistuksilta, silloin kun totelitarismi pantiin käytäntöön.

-------------

Valitettavasti tämä kuvailemani kehitys on jo käynnissä ja pitkällä. Turkissa ja Venäjällä toteutetaan niitä puhdistuksia. Se sama kehitys ulottaa inhoja lonkeroitaan myös USA:han ja Eurooppaan, Euroopassa ennenkaikkea ns. Visehard- maihin. jopa toistaiseksi varsin hyveellisiin ja neitseellisiin maihin, kuten Suomeen ja Ruotsiin,

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #75

Olet aikaisemmin vaatinut sananvapauden rajoittamista, väärinajattelijoiden sulkemista uudelleenkoulutusleireille ja nyt tässä kommenttiketjussa trolliarmeijoiden luomista, jotta ihmisten ajattelua pystyttäisiin manipuloimaan. Kaikki nuo toimet kuuluvat totalitarismiin. Kannatat siis selkeästi totalitarismia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"Olet aikaisemmin vaatinut sananvapauden rajoittamista, väärinajattelijoiden sulkemista uudelleenkoulutusleireille"

Höh, missä muka.
Epäilen että levität nyt valeuutista
tai sitten haluat tahallisesti vääeinymmärtää jotain mitä olen sanonut, mustamaalataksesi minua ja saadaksesi kaiken mitä olen sanonut näyttämään epäilyttävältä.

Olet siis jo itse ottanut käyttöön ne likaiset keinot joita väität vastustavasi ja joista yrität minua syyttää. :)

"ja nyt tässä kommenttiketjussa trolliarmeijoiden luomista, jotta ihmisten ajattelua pystyttäisiin manipuloimaan."

Se on välttämätöntä, sillä trolliarmeijat ovat jo nyt ihmisten kimpussa ja pujotelleet inhat lonkeronsa ihmisten aivoihin, sillä tavalla että nämä saastutetut ihmismielet ovat täysin konnien ja gangstereiden ohjattavissa ja käskytettävissä.

Joo. Et tietenkään ota tätä huumorina, miksi se on tarkoitettu. :)

Annoin itse luvan saivartelulle, muistaakseni eilen, koska pidän saivartelusta jossain määrin rajoitetusti.

Saivartelu on välillä ihan mukavaa, mutta nyt alkaa jo kyllästyttämään, joten eiköstä lopeteta. Jooko?

En syytä sinua tästä, koska annoin luvan ja olen itse yhtä syyllinen, mutta asiallisempi keskustelu voisi olla välillä mukavampaa.

"Kaikki nuo toimet kuuluvat totalitarismiin. Kannatat siis selkeästi totalitarismia."

Höh.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Arto Vihavainen,

Ei ole montakaan vuosikymmentä siitä kun maailmalla tehtiin ufohavaintoja ja Suomessakin epäiltiin naapuriin muuttaneita uusia asukkaita humanoideiksi.

Noistakin ajoista selvittiin.

Voimia Sinulle !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pekka.

Olen kyllä vähän yllättynyt siitä ettei muiden blogistien mielessä näytä käyneen vallankaappauksen mahdollisuus.

No, ei se mitään. On kiva olla joskus ensimmäinen. :)

Trumpin luonteenlaatu ja puheet näyttävät käyvän hyvin yhteen Hitlerin vastaavien ominaisuuksian kanssa. Samoin Trumpin fanien käyttäytyminen muistuttaa suurersti Hitlerin fanien käyttäytymistä.

Palikat näyttävät siis olevan USA:ssa vaarallisessa asennossa nyt.

Tietenkin ymmärrän senkin että ajatus on kyllin pelottava jotta se mielellään torjutaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"No, ei se mitään. On kiva olla joskus ensimmäinen. :)"

Joka pitäjässä on se yksi, jolla on kivaa itsekseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #144

"Joka pitäjässä on se yksi, jolla on kivaa itsekseen."

Pääasia on että on kivaa ja sekin on hyvä asia jos siihen kivaan ei muita tarvita.

Minä en tosin ole aivan niin muista riippumaton.
Olisi paljon tylsempää kirjoitta ilman muiden blogistien nälviviä kommentteja.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #146

Joo, moukan moite on paras kiitos.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Silmukka kiristyy valtamedian kaulassa. Venäjä-salaliittoteoriat, naissuhteiden kaivelu, pakolaislasten hädällä ratsastaminen, kuten ihmiskauppialta riistettyjen lasten esittäminen vanhemmistaan erotettuina, valheiden paljastuminen ja jatkuva ristiriitaisten lausuntojen antaminen.

Jossain muussa maassa, jossain sivistyneessä länsimaassa, tällaiset tapahtumat johtaisivat valtamedian konkurssiin. USA ei taida olla länsimaa, eikä järin sivistynyt maa.

Valtamedian kannattajat uskovat jokaisen valheen, eivätkä välitä vaikka valhe paljastuisi seuraavana päivänä, jolloin valtamedia korvaa sen uudella valheella. Uuteen valheeseen uskotaan jälleen sokeasti kannattajien toimesta ja kaikkia sellaisia tietoja jotka ovat ristiriidassa CNN:n antamien tietojen kanssa pidetään valeuutisina.

Tilanne muistuttaa tilannetta Venäjällä, jossa kaikki haluavat uskoa suureen johtajaan, Putiniin, tai mitä tahansa diktatuuria, jossa valtion hallinnon koossa pysyminen perustuu henkilöpalvontaan tai varjohallituksen kontrolloiman uutistiedonvälityksen kritiikittömään omaksumiseen.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Mielestäni esimerkkiä onnistuvasta vallankumouksesta on turha lähteä kaukaa hakemaan. Tulee mieleen itänaapurin aikaisempi onnistuminen. Samat opit nykyaikaan soveltaen voi hyvinkin olla toistettavissa.

Montako Stalin-fania Suomessa oli WWW II -jälkeen? Siitä huolimatta Suomessa ei NL:n romahtamisen aikoina kovin montaa itäkriitikkoa löytynyt. Kaikki tiesivät NL:n totalitarismin ja surkeat olot, mutta siitä huolimatta henkistä napanuoraa ei pystytty katkaisemaan. Kaikilta osin ei vielä tänäkään päivänä.

Aliarvioitte mielestäni Venäjän kyvyn manipuoloida USA:n hallintoa ja päätöksentekoa. Kongressissa on tälläkin hetkellä kaksi Trump-myönteistä siipeä/ryhmää vaikuttamassa samaan tapaan kuin Suomessa oli sosialisteja. Venäjällä tiedetään ettei pikavoittoja ole saatavissa. Muutos ottaa aikaa ja tapahtuu "virka viralta" koko yhteiskunnan laajuisesti kaikilla sektoreilla. Jokainen voitettu "päänahka" on uusi aatesoturi taistelussa.

Trumpin kannattajien ja Venäjän kanssa yhteistyötä kannattavien voimien yhdistämisellä voi piilovaikuttaa hyvin samaan tapaan kuin Suomessa tapahtui vasemmistoryhmien avulla päätöksenteossa. Venäjä on tässä parempi kuin uskotte, mikä johtuu siitä ettei Suomessa ole suomettumisen ajan tapahtumia ja toimintaa avattu ollenkaan. Toiseksi Venäjä tietää mikä toimii ja mikä ei, toisin kuin Suomen tapauksessa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mitä Trumpiin ja hänen sielunelämäänsä tulee, niin siihen voisi löytyä ehkä vastausta kirjasta ”The Dangerous Case of Donald Trump.”

YouTubessa on katsottavissa ylilääkäri Hannu Lauerman erittäin mielenkiintoinen yleisöluento aiheesta ”Pahuus, hulluus ja psykopatia.”

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dangerous_Case_o...

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Voisi sanoa, että mielenkiintoinen näytelmä, joka on kestänyt tähän mennessä n. kaksi vuotta.

Median toteamuksia
* Trump ei varmaan tule valituksi presidenttiehdokkaaksi.
* Ei mitään mahdollisuuksia tulla valituksi presidentiksi.
* Ensimmäisen vaaliväittelyn jälkeen Ylen Pirkko Pöntinen sanoi, että Trump sai siipeensä väittelyssä niin, että tuskin tulee toiseen väittelyyn ja jättää ehdokuuden.
* Ennen vaaleja, Clinton voittaa ylivoimaisesti.
* Muutama päivä virkaanastujaisten jälkeen, nyt on tullut sellaisia seikkoja esille, että Trump varmaan ilmoittaa erostaan iltapäivällä.
* Vähän myöhemmin, nyt on tullut sellaisia seikkoja esille, että Trumpin eroilmoitusta odotellaan viikon loppuun mennessä.
* Sitten alkoi tulla uutisia, että on tullut esille sellaisia asioita, että Trump saattaa joutua eroamaan. Siis "saattaa joutua", ei ihan varmaa enää.
* Nykyisin uutisiin on tullut jos -sana. Jos tämä pitää paikkansa ja jos herra x pystyy todistamaan.

Miten ja milloin näytelmä päättyy? Trump eroaa tai erotetaan ensimmäisellä kaudellaan vai onko presidenttinä vielä toisen kauden?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Miten ja milloin näytelmä päättyy? Trump eroaa tai erotetaan ensimmäisellä kaudellaan vai onko presidenttinä vielä toisen kauden?"

En näe tähän asiaan muuta ratkaisua kuin Trumpin erottaminen virasta, sillä se toivo jota aiemmin elättelin, että Trump virassa ollessaan muuttuisi, on jo aikaa hiipunut.

Miten sitten Trump saataisiin erotetuksi?

Tärkein asia olisi saada Trumpin kansansuosio hiipumaan, mikä on vaikea tehtävä siksi että Trumpilla on sellaisia neuvojia ja auttajia kuin Putinin trolliarmeijan taustavoimat.

Jostain pitäisi saada kehitettyä vastaavanlainen trolliarmeija toimimaan Trumpin epäsuosion vahvistamiseksi. Mistä se armeija loihditaan onkin eri juttu.

Normaalit, normaalin median konstit eivät toimi ja jos toimivat, toimivat tarkoitistaan vastaan, sitä asiaa vastaan mitä ne yrittävät edistää.

Pitäisi kehittää uudet konstit. Missä on ne innovaattorit jonka sen tajuaa mitä ne uudet konstit olisivat?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Jostain pitäisi saada kehitettyä vastaavanlainen trolliarmeija toimimaan Trumpin epäsuosion vahvistamiseksi. Mistä se armeija loihditaan onkin eri juttu."

****

Suoraan kannatat tuollaisia keinoja ja aivan avoimesti... vahvistaa käsitykseni että olet avoin autoritäärisille keinoillekin kunhan ne menevät oman mielesi mukaan - muilta tuomitset toki samat keinot. En tiedä miten pystyt kantasi oikeuttamaan edes itsellesi ( tai noh, onhan näitä kuten "you can't make an omelette without breaking eggs" sun muita perusteita, jotka voivat kyllä johtaa hirveyksiin nekin ).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #51

"onhan näitä kuten "you can't make an omelette without breaking eggs" sun muita perusteita, jotka voivat kyllä johtaa hirveyksiin nekin )."

Onhan näitä aatteita ja on idealismia.

Mutta käytäntö ei vastaa idealistisia tavoitteita.

Jos aseistakieltäytyjistä yritetään muodostaa armeija ja laitetaan se Putinin ammattiarmeijaa vastaan, niin se on mieletöntä ja se on murha.

Sama se on jos Putinin trolliarmeija pyrittäisiin kukistamaan puhtain keinoin. Ei kannata edes yrittää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #54

Aivan. Eli kannatat kieroja konsteja ihmisten manipuloimiseksi (vastaamaan omaa kantaasi). Et usko edes pystyväsi voittamaan sananvapaudella ja omilla argumenteillasi. Asia selvä. En taida erityisesti pitää tuollaisista manipulaattoreista (tai sellaisten kannattajista), mutta ihmisiä on moneksi.

On varmasti joitakin erityisolosuhteita (äärimmäisen harvoin), jolloin pitää käyttää ikäviäkin keinoja. Mutta ihmisten äänestyskäyttäytymisen manipuloiminen tietoisesti laajamittaisella "trollaus-armeijalla" haiskahtaa pahasti enkä usko että pysähtyisit siihen, kun jo pystyt itsellesi tuon oikeuttamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #59

"Et usko edes pystyväsi voittamaan sananvapaudella ja omilla argumenteillasi."

Näillä puhtaillla menetelmillä on viimeaikoina hävitty monet vaalit, kun vastustaja on käyttänyt niitä vähemmän puhtaita menetelmiä.

Kannattaako edes yrittää lähteä taisteluun puhtain asein, kun tulos on varma häviö.

Mitä ihmeen hyveellistä siinä on että lähtee ehdoin tahdoin häviämään pahiksille, kun haluaa noudattaa jotain aikoja sitten vanhentuneita ritariuden velvoitteita, jos pahikset ei niistä piittaa.

Kysyn vaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #60

"Näillä puhtaillla menetelmillä on viimeaikoina hävitty monet vaalit, kun vastustaja on käyttänyt niitä vähemmän puhtaita menetelmiä."

No jos niin sanot.....
Ehkä mielikuvasi puhtaista pulmusista ei vain ole sama kuin läheskään kaikilla ihmisillä. Monet vaalit olen nähnyt enkä juuri ainuttakaan, joiden lopputulokseen olisin ollut erityisen tyytyväinen. En siltikään ole alkanut kannattamaan täysin v-mäisiä/kieroja/manipuloivia keinoja kansan aivopesemiseen omille kannoilleni.

***************

"Mitä ihmeen hyveellistä siinä on että lähtee ehdoin tahdoin häviämään pahiksille, kun haluaa noudattaa jotain aikoja sitten vanhentuneita ritariuden velvoitteita, jos pahikset ei niistä piittaa.

Kysyn vaan."
**************************************

Kysy vapaasti. Luovuit yhtä vapaasti moraalista... jota sinulla ei ehkä alun perinkään ollut sen enempää kuin niillä, joita vastustat. Osin vain provosoin... kokeilisit nyt tajuta ettet seiso millään moral high groundilla "hyviksenä" vastustaen ilkeitä "pahiksia" about kannattaen kuitenkin samoja keinoja :D
Mutta epäilen että turha sinua on edes yrittää vakuuttaa kantojesi ollessa täysin järkähtämättömiä. Olet lipunut/lipumassa pimeälle puolelle - pidä hauskaa siellä taistelussasi "pahiksia" vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #64

"Olet lipunut/lipumassa pimeälle puolelle - pidä hauskaa siellä taistelussasi "pahiksia" vastaan."

Vaikeahan sitä on yksin edustaa hyvyyttä pahassa maailmassa, missä hyvyyttä ei edes arvosteta.

Sinä kun kannatat pahiksia ja heidän menetelmiään, mutta sitten jos hyvis yrittää puolustaa hyvyyttä käytössä olevin mahdollisuuksin ja keinoin, tuomitset hänet pahikseksi, mutta jätät varsinaiset pahikset tuomitsematta ja sallit heille pahiksen konstit, koska he ovat pahiksia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Normaalit, normaalin median konstit eivät toimi ja jos toimivat, toimivat tarkoitistaan vastaan, sitä asiaa vastaan mitä ne yrittävät edistää."

Olet tuossa pitkälti oikeassa. Valtamediassa itsessäänkin voi olla jotain vikaa, kun siihen ei luoteta USAssa. Sama Euroopassakin.... briteissäkin esim. vain 23% luottaa valtamediaan... eikä se nyt suuri ihme ole. Suomessa taisi olla luku liki 70% eli yksi Euroopan korkeimpia. Suomenkin luvut ovat olleet menossa (käsittääkseni) alemmas. En nyt tähän hätään ehdi googlaamaan, joten kaikin mokomin tee se itse mikäli et luota muistiini. Tutkimuksia toki on monenlaisia.

Omasta mielestäsikin media siis yrittää "edistää" jotakin.... mielenkiintoista - tottahan se tietenkin on että lähes kaikki edistävät jotain eikä täysin objektiiviseen totuuteen pyrkiviä juurikaan ole. Liian näkyvä puolueellisuuskin saattaa viedä luottamusta.

****************************
"Pitäisi kehittää uudet konstit. Missä on ne innovaattorit jonka sen tajuaa mitä ne uudet konstit olisivat?"

No mitään Trumpia ei olisi koskaan edes tullut ilman USAssa täysin ylitse lyötyä poliittista korrektiuutta viimeisen vuosikymmenen aikana (tappouhkaukset/jne. selvästi tuomittavat sekoilut eivät ole mitä tarkoitan). Aika oli varsin otollinen Trumpille joka veti toiselta puolelta yli eli oli tietoisesti loukkaava ja v-mäinen... Voisi melkeinpä uskoa että huomasi markkinaraon, joka oli syntynyt viimeistään viime vuosikymmenen aikana... tai sitten hänellä käy vain todella hyvä tuuri (en ole varma kuinka paljon haluan selitellä tuurilla.. suuri osa tuskin sillä selittyy). Somessa "soditaan" ja ollaan sodittu noista asioista jo reilu vuosikymmen koko ajan kiihtyvällä tahdilla ja erilaisia tahoja on reilusti hörhöimmistä keskilinjoille. Itse olen (tai uskon olevani ainakin) siellä keskilinjoilla.

Ne haluamasi voittavat konstit eivät ole ainakaan sananvapauden liika kieltäminen. Sen yrittäminen on juuri tuonut Trumpin valtaan, ja vain hölmöimmät uskovat että saman jatkaminen johtaa toisenlaisiin tuloksiin jatkossa. Muitakin syitä toki on kuten täysi kyllästyminen kaksipuoluejärjestelmän perusvaihtoehtoihin... kuten nähtiin Trumpin/Sandersin menestyksistä. Kummatkin täysin puoluejohdon ulkopuolelta. Demokraatit halusivat sitten Clintonin vaikka väkisin tunnetuilla tuloksilla. Tosin ei Sanderskaan välttämättä olisi Trumpia voittanut.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Trump on hieno mies. i support.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Kankaanpäälle kiitokset hienosta demokratian oppitunnista,meni meikäl
pojallekkin perille järjestelmän hienous.
Vihavaisen argumentointi kaikesta hyvyydestä huolimatta tuntui hyvin yksinvaltaiselta,suoranaiselta tyrannialta
Historiassa on valjon varoittavia esimerkkejä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Historiassa on valjon varoittavia esimerkkejä."

Historiassa on varoittavia esimerkkejä siitä miten käy jos vain pahiksille sallitaan pahuus.

Jos poliisi ja armeija riisutaan aseista gangsterit ottavat vallan käsiinsä. Tämä on ihan selvä juttu.

Jos vain pahiksille, kuten Trump ja Putin, annetaan politiikassa mahdollisuus käyttää epä-eettisiä keinoja, kuten propagandaa, manipulaatiota ja populismia, pahikset, kuten Trump ja Putin ottavat vallan käsiinsä. Se on aivan slevää ja se on aivan varmaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vaalikampanjassa 2016 Trump eteni etenemistään suorien valheiden avulla, mitään katumatta, vedoten alhaisiin vaistoihin, käytttäen hyväkseen alemman keskiluokan katkeruutta, joka on sinänsä ymmärrettävää. Faktoilla ei ole mitään väiiä, kaikki pohjaa tunteeseen. Vaikka Trump saikin vähemmän ääniä kuin Clinton, hän tuli valituksi presidentiksi, koska USA:n vaalijärjestelmä on mitä on. Nyt Yhdysvalloilla on sitten presidentti joka aiheuttaa myötähäpeää jopa kannattajiensa keskuudessa. Putinilta se pallon antaminen oli kyllä hieno symbolinen ele: potkaisepa poika tämäkin omaan maaliin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Nämä ovat kuin minun ajatuksiani.

Sinä osaat muotoilla ajatukset paremmin kuin mihin minä olisin pystynyt.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #80

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset