Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Mitä natsi-aate oikeasti on?

Natsismista puhuttaessa siihen käsitteeseen liittyy mielikuva kansallismielisyydestä, isänmaallisuudesta ja rodun puhtauden ihanteesta.

Mielikuvat eivät useinkaan pidä paikkaansa, eli ne eivät vastaa todellisuutta. Tässä tapauksessa mielikuva pitänee paikkansa aika hyvin, sillä sitähän  natsismi ytimeltään todella oli ja on. Natsismi oli kansallismielisyyttä ja rasismia, jos niitä nyt voi mitenkään erottaa toisistaan, eikä juuri mitään muuta.

Myöskin  nämä nykyiset, nykyoäivän isänmaalliset ajatukset,  Russia First … America First ….. tai Suomi First tyyppinen ajattelu, on myös luonteeltaan hyvin natsimielistä, eli rasistista ajattelua. Oikeastaan se on ihan sitä samaa natsi-aatetta mikä aikanaan vaivasi saksalaisia ja mikä johti Saksan maailmanvalloituspyrkimyksiin ja toiseen maailmansotaan.


Natsi-aatteen ydin ja tärkein tekijä on nyt, kuten ennenkin, ajatus oman rodun paremmuudesta ja ylemmyydestä ja muiden rotujen alemmuudesta.  Kun natsit saivat Saksassa vallan käsiinsä, niin  käytännön toiminnassa tapahtui aatteen suhteen monia ristiriitaisuuksia, kuten Saksan liittoutuminen Japanin kanssa toisessa maailmansodassa. Sehän oli rotupuhtauden ja rotuteorioiden kannalta epäpyhä allianssi.  Toisaalta japanilaisilla oli omasta "rodustaan"  aivan samanlaisia ajatuksia kuin mitä saksalaisilla oli omasta rodustaan. Molemmat maat lisäksi taistelivat pitkälti omaa sotaansa, vaikka vihollinen olikin osittain sama, nimittäin USA.

Jos toinen maailmansota olisi ollut Saksalle ja Japanille voittoisa, edessä olisi ollut välienselvittely voittajien välillä rodullisistä syistä. vähän samaan tapaan kuin venläisille ja amerikkalaisille tuli myöhemmin, niden voitettua sodan rasismia vastaan, välienselvittelyä ideologisista syistä jotka liittyivät muuhun kuin rasismiin.


Natsi- aatteessa oli alunperin  muitakin elementtejä kuin tämä puhdas rasismi, mutta ne muut aatteet eivät toimineet todellisuudessa, ne hylättiin. tai ne vesittyivät, kun eivät toimineet käytännössä. 

Rasismi sensijaan toimi käytännössä, se yhdisti kansan. Kaikki saksalaiset halusivat yksimielisesti uskoa rotuoppeihin, ne olivat kaikkien saksalaisten mieleen. Kukapa nyt ei haluaisi kuulua ylempään rotuun? 

Sama syy houkuttaa  tietenkin myös nykynatseja kannattamaan omaa  aatettansa ja uskomaan siihen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (139 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Kansallissosialismi oli ja on vähän niin kuin ruotsalainen sosiaalidemokratia sen kulta-aikana:

kaikki kuuluu samaan puolueeseen ja kirkkoon, yhteiskuntaluokkien väliset erot kielletään; kapitalistit on työläisiä ja työläiset kapitalisteja, valtio huolehtii kohdusta hautaan ja sen byrokratia kontrolloi kaikkea maan ja taivaan välillä, ja siinä samalla harjoitetaan eugeniikkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ruotsin Demarit olivat siis natseja.

Mutta ruotsalaisille se oli helppoa, hehän kuuluivat natsioppien mukaan arjalaiseen rotuun ja olivat rotupuhtaita. Suomalaiset sen sijaan olivat puoliksi mongoleja, sen ajan rotuoppien mukaan.

Nykytiedehän on kumonnut kaikki senaikaiset opit puoskari- tieteenä, mutta silloin niihin todella laajalti uskottiin, Suomessa tosin varmaan vähän vastahakoisemmin kuin Ruotsissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Blogisti on taas kaivanut perstaskustaan natsikortin ja läimäyttelee sillä sontakärpäsiä.

Ja kesä jatkuu. Kesä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ja kesä jatkuu. Kesä."

Ei jatku enää tämä helleaalto pitkään,
toki kesä jatkuu senkin jälkeen,
vähän viileämpänä tosin.

Kun kelit viilenevät,
sontakärpäset vähenee,
mutta natsit ei,
ne ei kuole pakkasella,
eivätkä mene edes talviunille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jos on nähdäkseen natseja niin näkeehän niitä vaikka omassa pihassaan seisomassa lumihangessa näin kesähelteelläkin...

Juha Hämäläinen

No nyt päästiin mieliaiheeseeni siitä kiitos Artolle.

Natsismi on lyhenne kansallissosialismille, joka oppina asettaa rodut eriarvoiseen asemaan, kunnioittaa yli kaiken isänmaallisuutta ja järjestystä. Oppina se teknisesti on erittäin samanlainen kuin pitkään tutkimani islamin oppi.

Natsismi ja islam ovat oppeina totalitäärisiä. Ne alistavat ja tuhoavat muut aatteet kannattajineen, ovat aggressiivisesti laajentumaan pyrkiviä sekä molemmat vaihtoehdottomia alistavia valtiojärjestelmiä, joissa harvoilla on ehdoton valta. Natsismi on islamin tavoin uskonto.

Saksalainen natsismi poikkeaa islamilaisten touhuista siinä, että natsismiin liittyy tarve olla toimelias ja tehokas, islamiin ei.

Natsien kulttuuri- ja rotuvertailuille on toki perusteita. Natsien Saksa tuhottiin maan tasalle, mutta se nousi 20 vuodessa raunioista suureksi teollisuusmaaksi, joka on 60 vuotta toteuttanut talousfasistista ajattelua pyrkien sillä valta-asemaan.

Afrikassa ja muslimimaissa ei tapahdu mitään kehitystä vastaavassa ajassa. Toki väestö ja kurjuus lisääntyy. On sama kuinka näitä maita tuetaan, mikään ei muutu muuta kuin rahat menevät heimopäälliköille, joilla on kallis maku.

On selvää, ettei tällainen ero Saksan ja afrikkalaisen kehitysmaan välillä johdu vain historiasta ja kulttuurista.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei kai se islam tuota itsessään ole, vaan poliittinen islam eli islamismiksi kutsuttu ääriliike.

Kyllä äärikristillisetkin samat natsismin kriteerit täyttävät, etkä silti taida verrata kristinuskoa natsismiin.

Puhumattakaan monista muista uskonnoista tai aatteista.

Juha Hämäläinen

#6. Juuri tarkalleen islam on tätä. Nyt et saa sotkea muslimia islamin oppiin. Se on yleinen virhe.

Puhdasoppinen muslimi noudattaa kirjaimellisesti islamin oppia, joka kehottaa uskovaa liutaan rikollisia tekoja eettisesti väärien kehotusten lisäksi. Jihadisti on puhdasoppinen oikea muslimi.

Ns. maallistunut muslimi ei noudata islamin oppia ja on huono muslimi uskontonsa kannalta.

Mitään mietoa ja suvaitsevaista islamin oppia ei ole olemassakaan. On vain yksi puhdas islam oppina.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #8

No tuolla perusteella voisit yhtä hyvin haukkua lähes kaikki kristinuskoiset huonoiksi kristityiksi.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #12

Varmaan noin, mutta kristinusko on kuitenkin muuttunut vuosisatojen aikana yhteiskunnallisten muutosten mukana, samaa ei voi sanoa islamin opista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Ai eikö?

Vastahan sitä oltiin niin vapaamielisiä ja kalifit homosteli mieshaaremiensa kanssa. Fundamentalismi alkoi protestanttisista kristillisistä piireistä ja myös väkivaltaisilla ääriliikkeillä, vastareaktiona yhteiskunnan muutokselle ja tieteelliselle kehitykselle.

Monissa muslimimaissa otettiin mallia viime vuosisadalla ja vastaavilla mekanismeilla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #8

Sulla on ilmeisesti joku tutkinto islamista, koska asiantuntevalla kirjoituksella tätä kommentoit, missä olet aihetta opiskellut ja kuinka pitkään?

On hyvä, että saamme tänne myös oikeasti asiaan perehtyneitä ja asiasta oppia saaneita kirjoittajia.

Olisi tylsää lukea pelkästään someoppineiden ja musta tuntuuoppineiden kirjoituksia.

Suomessa tarvitaan islamintutkijoita, kivaa, että täällä seuranamme on ainakin yksi heistä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #16

Mutta Mestari Hallu-aho on sitä mieltä että on estettävä kansalaisia saamasta tietoa islamista, mies kun vastustaa islam-tutkimusta luotettavimmassa opinahjossa, Hgin yliopistossa.

Jos kansa tietäisi liikaa asioista, Hallu-ahon kannatus romahtaisi, mies kun perustaa koko kannatuksensa some- ja mustatuntuu-oppineisiin. Eli tietämättömyyteen ja ennakkoluuloihin.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #21

#21
Mikäli olen oikein käsittänyt niin Helsingin yliopistossa on tarkoitus opiskella ilamia, ei tutkia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #30

Olet käsittänyt asian niin kuin Hallu-aho on kertonut.

Eli päin mäntyä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"On selvää, ettei tällainen ero Saksan ja afrikkalaisen kehitysmaan välillä johdu vain historiasta ja kulttuurista"

Tämä lause paljastaa ajattelusi ytimen.
Tosin, ei se ole ennenkään ollut epäselvää miten ajattelet asioista.

Juha Hämäläinen

#10. Niin on tosiasia, että rotujen välillä on mm merkittäviä älykkyyseroja. Se näkyy. Kyse on faktasta eikä ajattelustani. Yritä pitää haaveet, tunteet ja luulot erillään faktoista. Me nyt ihmisinä ja rotuina emme ole samanlaisia.

Maailman fiksuimpia ihmisryhmiä ovat lännen juutalaiset ja mm eteläkorealaiset. Amerikan juutalaisten keskivertoedustaja on fiksumpi kuin 85% muista jenkeistä ja sen huomaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Amerikan juutalaisten keskivertoedustaja on fiksumpi kuin 85% muista jenkeistä ja sen huomaa."

Hitlerin mielestä juuri juutalaiset olivat sitä alempaa rotua.
Luultavasti älykkyys ei kuulunut niihin kriteereihin joilla valittiin kuka on parempi ihminen.

Tässä on ajattelussa on kyllä huomattavaa ristiriitaa siinä mielessä että natsit pitivät menestyneitä liikemiehiä parempaan rotuun kuuluvina juuri siitä syystä että he olivat menestyneitä, siis älykkäitä. Juutalaisten kohdalla tämä logiikka siis ontui pahasti.

Itseasiassa juutalaisten "älykkyys" pitää kyllä selittää ihan muuten kuin juutalaisena rotu-ominaisuutena, sillä käytännössä he ovat niitä samoja ihmisiä, samaa geeniperimää, tietenkin väestönsiirrot ja jutalaisten rotusekoitumiset diasporan aikana huomioiden, kun tämän päivän palestiinalaiset, siis ne jotka vielä elävät Israelin alueella ja ne jotka elävät pakolaisleireillä jossain lähialueella.

Israelilaiset ovat geenpooliltaan alunperin lähi-idän väkeä. samaa porukkaa kuin egyptiläiset, syyrialaiset, libanonlaiset, saudit ja muut alueen asukkaat. Abrahamkin oli tarun mukaan lähtöisin Irakista.

Pitää siis keksiä juutalaisten korkeille älykkyysmittaustuloksille jokin muu kuin rotuun perustuva selitys, siinä rotuselityksessä ei nimittäin ole järjen hiventäkään, ei ainakaan tässä tapauksessa.

Aiemmin uskottiin että oli olemassa jumalan valitsema Israelin kansa, Nykyisin tiedetään että tämä on pelkkää tarua, eivätkä alkuperäiset israelilaiset poikenneet mitenkään muista alueen heimoista kansansirpaleista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #14

DNA:n perusteella olemme lähes identtisiä.

Noissa älykkyystesteissä mättää se että kovinkin paljon unohdetaan kasvuympäristön ja koulutuksen valtaisa vaikutus ja sitten se, että laaditut testit voivat olla jonkin verran kulttuurisidonnaisia.

Mutta jos nyt pitäisi älykkäimpiä ihmisiä hakea niin eiköhän ne tuolla pällilogiikalla löydy Irakista, siellähän ihmiset olivat superälykkäitä, alkoivat kirjoittamaan, säätämään lakeja, rakentamaan kaupunkeja ja rökittivät juutalaiset.

Vai eikö tämä nyt oikein sovi ideologiaan vai onko älykkäimpien ihmisten tulos päätetty etukäteen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #38

"Mutta jos nyt pitäisi älykkäimpiä ihmisiä hakea niin eiköhän ne tuolla pällilogiikalla löydy Irakista, siellähän ihmiset olivat superälykkäitä, alkoivat kirjoittamaan, säätämään lakeja, rakentamaan kaupunkeja ja rökittivät juutalaiset."

Se on sitten kumma asia että jos ne juutalaiset on niin pirun älykkäitä, varsinkin sen alueen muihin ihmisiin nähden, niin miksi ne oli niin alistettuja, koko tunnetun historiansa ajan. Aina joku naapurimaa alisti ja sorti tätä älykansaa.

Mitä kulttuuriin tulee, niin ainut juutalaisten saavutus kulttuurin alalla on tämä raamattu. Kaikki naapurit kunnostautuivat kulttuurin alalla ja sen kehittämisessä. Libanonilaiset, eli foinikialaiset olivat kauppiaskansaa. Israelilaiset olivat lähinnä vuohipaimenia. Se ei olkein sovi älykkään kansan rooliin sellainen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #73

Pari ensimmäistä Mooseksen kirjaa on kyllä semmoista persutekstiä että huhhuh. Oikein jumalallinen oikeutus palestiinaan.

On se kyllä joo saavutus, niin lahjakkaasti kopioitu tätä nationalismi ideaa siitä joka puolelle. Toinen juutalaisten mahtikeksintö toki oli tämä leikkiraha pyramidihuijaus.

Ehkä ne muuten onkin älykkäitä, kun tekee pari kunnon keksintöä niin ei tarvitse sitten enää keksiä mitään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Natsismi ja islam ovat oppeina totalitäärisiä."

Poliittinen islam. Se on kovin eri asia kuin Islam yleisellä tasolla.

"Natsien Saksa tuhottiin maan tasalle, mutta se nousi 20 vuodessa raunioista suureksi teollisuusmaaksi, joka on 60 vuotta toteuttanut talousfasistista ajattelua pyrkien sillä valta-asemaan."

Länsi-Eurooppa rakennettiin uusiksi Marshall avulla ja tässä olennainen syy oli Neuvostoliiton vaikutusvallan hillitseminen ja myös kylmän sodan aikainen kapitalismi vs. kommunismi kikkelinpituus kisailu. Saksan jälleenrakennusta painotettiin erityisesti.

"Afrikassa ja muslimimaissa ei tapahdu mitään kehitystä vastaavassa ajassa."

Hah.. Arabeilla ei ollut kuin hiekanjyviä ja se rakennettiin hetkessä öljyrahoilla. Tai vaikka Irak ennen kuin alkoivat rähisemään Iranin kanssa. Abu-Dhabi ehkä maailman huiminta vauhtia kehittyvä kaupunki.

Afrikassa nyt eri tarina toki, sinne ei ole tukea herunnu. Sitten on näitä "terroristimaita" mitkä nyt näyttävät olevan pääsääntöisesti Ranskan entisiä siirtomaita. Tai sitten Belgian entiset siirtomaat, Ruanda ja Kongo. Huhhuh!

Afrikkaa on paskottu ja riistetty niin paljon että ei mikään ihme ja arabeilla kun öljyä niin niiden kanssa oltu kavereita.

Vähänpä tunnet lähihistoriaa viimevuosisadalta!

Toni Rintala

"Arabeilla ei ollut kuin hiekanjyviä ja se rakennettiin hetkessä öljyrahoilla. Tai vaikka Irak ennen kuin alkoivat rähisemään Iranin kanssa. Abu-Dhabi ehkä maailman huiminta vauhtia kehittyvä kaupunki."

Rakentajina ihan muut kuin arabit (eli nykyajan orjat) ja suunnittelijoina myös (lähinnä eurooppalaiset?). Vain maksajina arabit.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #46

Onko se jotenkin omituista että investoitu teknologiaa ja osaamista?

Niinhän sitä Suomeakin nostetiin 1920-luvulla, enimmäkseen saksalaisella osaamisella.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #61

"Niinhän sitä Suomeakin nostetiin 1920-luvulla, enimmäkseen saksalaisella osaamisella."

Luultavasti. Ja saksalaisella rahalla? Keskimäärin suurin osa osaamisesta on meillekin tullut muualta. Me opimme muilta. Mehän edustamme vain promillea maailman kansasta..

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #66

Niin ei tämä nyt olennaisesti eroa siitä, että Saudi-Arabian beduiini kuningaskunta kehittyi huimasti jenkkiosaamisella ja he vievät sinne öljyä. Jenkeilläkin meni sen diilin jälkeen ihan hyvin, kävivät kuussa ja kaikkee.

Tarinan opetus se että omaan menestykseen vaikuttaa isosti muiden menestys.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sanon ihan ensimmäisenä, että en hirveästi ole perehtynyt mihinkään ismeihin tai aatteiden merkityksiin, mutta eikös se ole lyhenne kansallissosialismista. Kansallissosialismi ón kaiken järjen mukaan sosialismia johon on lätkäisty kansallismielisyyttä päälle.

Näillä ismeillä tuntuu olevan äärimmilleen vietynä taipumus johtaa sotiin ja kärsimyksiin. Kansallissosialismi ei ole mikään poikkeus. Ihan sosialismikin riittää. :)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Jos vaivautuisit edes vilkaisemaan Hitlerin kirjaa Mein Kampf, niin tietäisit, että hän vihasi Marxia ja marxismia yli kaiken.

Kansallissosialismi ei ole sosialismia sen enempää kuin nostokurki on kurki.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kansallissosialistien ts. natsien taannoisista toimista jaksetaan kyllä muodikkaasti taas vuosien hiljaisuuden jälkeen kommentoida. Islamin yhteiskunnallisista saavutuksista ja Islamin poliittisen liikkeen aiheuttamista murhenäytelmistä vaietaan sujuvasti. Olishan se rumaa arvostella tätä yhden asian liikettä ja tuon liikkeen nykyaikana tehtyjä saavutuksia.

Ai niin, off topic.

Onnea Tanska. Demokraattisen äänestyksen jälkeen ( huhtikuussa ) on päätetty, että 1.8. alkaen on Tanskassa kasvojen peittäminen julisella paikalla kielletty. Ei pellenaamioita, ei Nigabia, ei jätesäkkejä. Hyvähyvä !

Demaritkin kuulemma kannattivat tätä päätöstä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Demaritkin kuulemma kannattivat tätä päätöstä."

Tuolla aiemmin jo todettiin Ruotsin demareiden olleen aikanaan hyvin rasistisia, siis natsimielisiä, mikseivät siis myös aateveljet Tanskassa voisi olla sitä, tai aateveljet Suomessa.

Toki tämä nykyisten demareiden natsimielisyys selittyy enemmän populismilla kuin varsinaisella rasismilla. Äänten kalastelu natsimielisyydellä on helppoa tilanteessa jossa kansalaiset ovat vihapuheiden ja muun trollauksen takia kiihotetussa tilassa ja pakolaisvastaisia.

Ennenvanhaan rasismia voitiin perustella sikäläisellä "tieteellä", jossa siis rotuominaisuuksia kartoitettiin ja todettiin mittaamalla kallon muotoja. Siitä sitten pääteltiin kuka on arjalainen, eli hyvä ja fiksu ihminen ja kuka kuului sitten niihin alempiin rotuihin.

Suomalaisista itäisten heimojen edustajat kuuluivat tämän tutkimuksen mukaan alempiin ei-arjalaisiin rotuihin, mutta läntisessä Suomessa löytyi myös seasta arjalaista ainesta, eli ihmisiä jotka olivat joko ruotsalais- tai saksalaisperäisiä.

Tämä oli todellakin sen ajan "tiedettä", vaikka tämän päivän mittareilla se "tiede" oli lähinnä verrattavissa puoskarointiin, taikauskoon, noitavainoihin, tai inkvisiittioon.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

’hyvin rasistisia, siis natsimielisiä, mikseivät siis myös aateveljet Tanskassa voisi olla sitä, tai aateveljet Suomessa.’

Höpsistä. En usko, että Tanskan demarit olisivat natseja. Tanskan historiaa mm ssa tuntien. Kun tanskalaiset kieltävät kasvonsa peittämisen, niin ei sekään Tanskan demareista natseja tee.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Onnea Tanska. Demokraattisen äänestyksen jälkeen ( huhtikuussa ) on päätetty, että 1.8. alkaen on Tanskassa kasvojen peittäminen julisella paikalla kielletty. Ei pellenaamioita, ei Nigabia, ei jätesäkkejä. Hyvähyvä !"

Saako käyttää aurinkolaseja tai tekopartaa? Entä kasvomeikkiä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Saako käyttää aurinkolaseja tai tekopartaa? Entä kasvomeikkiä?"

Varmaankin, jos on valkoihoinen lihaa syövä heteromies, siis tanskalaista herrakansaa. Mamuilta se on siellä varmaankin kielletty.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Voi olla muuten Joulupukilla hankalaa sesongin aikana. Saattaa toki olla,että Joulupukilla on erikoislupa.
Kukaan ei kuitenkaan pakota tai velvoita Joulupukkia käyttämään naamaa peittävää maskia ulkona.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Äh, jäi tämä.linkki kommenttiin laittamatta.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2016/0...

Tuossa asiantuntija mielestäni hyvin objektiivisesti käsittelee aihetta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"Russia First … America First ….. tai Suomi First tyyppinen ajattelu, on myös luonteeltaan hyvin natsimielistä, eli rasistista ajattelua."

Tämä on pitkästä aikaan puheenvuorojen parasta settiä. Miten näkisit mikä on valtio, kenen etua valtio tulisi ajaa jossei omaansa? Jos valtion prioriteetti on se itse niin valtio on natsi ja rasisti?

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Sama minuakin mietitytti..

Seuraavissa MM lätkäkisoissa ei voi huutaa enää Suomi First .. Voi pian syyllistyä natsismiin?

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Jos ei se nyt vielä ole kaikille myöhäisheränneille selvinnyt, niin me joko selviämme tai tuhoudumme yhdessä rotuna. Näinä ilmastonmuutoksen ja muiden uhkakuvien aikana tämän ei pitäisi enää olla tyhmimmillekään epäselvää. Sokea oman edun ajaminen johtaa jälkimmäiseen, yhteistyö ja valmius tinkiä omasta edusta taas antaa paremmat mahdollisuudet ensimmäiseen. Nationalismi ja sen ympärillä pyörivät aatesuunnat ovat yksi suurimpia riskitekijöitä koko ihmiskunnan selviämisen kannalta. Ei voi oikeasti olla niin vaikeaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nationalismi ja sen ympärillä pyörivät aatesuunnat ovat yksi suurimpia riskitekijöitä koko ihmiskunnan selviämisen kannalta."

Aivosi ovat nyrjähtäneet, kansallisvaltiot ovat ainoita jossa on mahdollisuus vaikuttaa saastuttamisen ja kulutukseen, ei ole olemassakaan mitään ylikansallista valvontaelintä joka voisi määrätä mitä valtiot tekevät. Globalisaatio on ollut tuhoisaa maapallolle, heikot kertakäyttötuotteet ovat täyttäneet kaatopaikat, mitään ei kannata korjata, on halvempaa ostaa uusi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #101

Paras tapa ratkoa tuota on tuotteiden kestävyydelle valmistajan virhevastuu joka ajetaan läpi isoille talousalueille.

EU esimerkiksi on riittävän iso talousalue, että jos edellyttää 10v valmistajan virhevastuuaikaa niin on vähän pakko noudattaa. Liian iso talousalue menetettäväksi.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #101

Ensinnäkin, se mitä ei ole olemassa, voidaan luoda. Kansallisvaltiot eivät ole enää nykymaailmassa riittäviä puuttumaan ylikansallisten yhtiöiden toimintaan. Suuri osa niistä on hyttysiä kansainvälisen pääoman edessä vaikutusmahdollisuuksiltaan. Tarvitaan suurempia hallintoelimiä, jotka voivat huolehtia siitä, että suuremmilla markkina-alueilla on yhtenäiset säännöt, joiden mukaan suuryritykset joutuvat toimimaan. Muuten yritykset yksinkertaisesti harrastavat rusinoiden kakusta poimimista, ja etsivät aina toimintaansa sen maan, jossa säädökset ovat heikoimmat ja käyttävät hyväkseen kansalaisvaltioiden hajanaisuutta.

Onhan tässä nähty mihin "America first!" on Jenkeissä johtanut ympäristön kannalta: ympäristösäädökset, ilmastosopimukset jne ovat saaneet lentää roskakoriin, koska oman maan taloudellinen hyöty pistetään maailman hyvinvoinnin edelle. Jos tuollainen ajattelu- ja toimintatapa leviää laajasti, voimme heittää hyvästit mm. ilmastonmuutoksen torjunnalle.

Tuo esimerkkisi kertakäyttötuotteista taas ei oikeastaan liity globalisaatioon, vaan on melko pitkälti sisäänrakennettu ominaisuus nykyisessä markkinataloudessa talousjärjestelmänä, jota taas on pitkälti mahdotonta muuttaa ilman koko maailman mukana oloa. Keinoja sen muuttamiseen vähemmän maailmaa tuhoavaksi kyllä löytyisi, mutta niitä ei voida toteuttaa jos kaikki eivät ole prosessissa yhdessä mukana, muuten yritykset jälleen kerran vain hoitavat toimensa siellä missä säädökset eivät niitä estä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #132

"sisäänrakennettu ominaisuus nykyisessä markkinataloudessa"

Ei ole mitään maailmanhallitusta joka voisi määrätä mistään, lait ja talouden raamit määritellään kansallisvaltioissa ja parhaiten ovat pärjänneet ne jotka ovat pitäneet kiinni itsenäisyydestään myös rahapolitiikan suhteen.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #133

On meillä olemassa maailmanlaajuisia yhteistyöelimiä, joissa sovitaan asioista, kuten YK. Mikään ei estä perustamasta vastaavia elimiä myös tämän asian suhteen jos poliittista tahtoa vain tarpeeksi löytyy. Nykymaailmassa talous, ja moni muukin asia, on niin lomittunutta, että yhden ongelmat vaikuttavat toisiin. Jos maailma palaa ympärillä, oma rahapolitiikka ja itsenäisyys eivät meitä pelasta.

Suuren pääoman kuristusote valtioihin on havaittavissa esimerkiksi yritysten verotuksessa ja valtioiden kilpailussa sen suhteen. Yksi maa laskee verotusta hieman ja tuo pääomaa maahan, seuraava laskee enemmän, kolmas vielä enemmän jne, ja lopulta verotus on niin olematonta, että suuren pääoman omistajat kiittävät ja tavalliset kansalaiset kärsivät heidän oman verotaakkansa osuuden noustessa. Jos tuolle kehitykselle ja siitä seuraavalle eriarvoisuuden kasvulle halutaan tehdä jotain, tarvitaan yhteisiä sopimuksia, ei sooloilua. Muuten valtioita ja niiden kansalaisia viedään kuin pässiä narussa, ja omistava luokka vie yhä enenevän osan kaikkien muiden työn tuloksista. Kilpailussa kaikki eivät voi voittaa, yhteistyössä kyllä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #133

Mitenkäs nämä lukemattomat romahtaneet sivilisaatiot selittyvät? On varmaan jokin pätevä näkemys miksi oma raha ei pelastanut?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #135

"Mitenkäs nämä lukemattomat romahtaneet sivilisaatiot selittyvät?"

Yleensä ne katosivat, kun avasivat rajansa ja toiset tuli ja valloitti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #137

"Yleensä ne katosivat, kun avasivat rajansa ja toiset tuli ja valloitti."

Kaikki sivilisaatiot ja kaikki imperiumit ovat aina kadonneet tavalla tai toisella, mikä on meille suuri onni, sillä jos niin ei olisi käynyt, eläisimmekö tällä hetkellä Ruotsin tai Venäjän imperioumien sisällä 1800- luvun sivilisaatiossa, tai jossain sitä vanhemmassa sivilisaatiossa?

On hyvä että vanhasta päästään joskus eroon, jotta saadaan jotain uutta tilalle.

Nyt elämme jo maapallonlaajuisen uuden globaalin "sivilisaation" aikaa ja se mitä pitäisi seuraavaksi tehdä, olisi päästä eroon tästä vanhaan "sivilisaatioon" liittyvästä kansallismielisestä ajattelutavasta ja kansallismielisestä ajattelusta ja siirtyä pikkuhiljaa yhteishallintoon yhteisessä sivilisaatiossa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #138

"Kaikki sivilisaatiot ja kaikki imperiumit ovat aina kadonneet tavalla tai toisella, mikä on meille suuri onni"

Toisen onni on toisen epäonni. Jos meidät olisi tuhottu, tilalla olisi muita onnellisia.

"On hyvä että vanhasta päästään joskus eroon, jotta saadaan jotain uutta tilalle."

Itse kyllä haluaisin olla. Sinä siis haluat eroon suomalaisista ja mielestäsi parempaa tilalle?

Teetkö itsemurhan ja annat tilaa, jos joku sanoo tarvitsevansa sinua paremmalle ihmiselle sinun tilasi? Eli pidät ihmisiä eriarvoisina ja olet valmis väistymään paremman ihmisen tieltä?

"olisi päästä eroon tästä vanhaan "sivilisaatioon" liittyvästä kansallismielisestä ajattelutavasta ja kansallismielisestä ajattelusta ja siirtyä pikkuhiljaa yhteishallintoon yhteisessä sivilisaatiossa."

Tuo ei tule koskaan toimimaan. Kansat ja tavat on liian erilaisia. Monta kansaa on jätetty rauhaan juuri siksi, kun heitä ei haluta sekottaa uuteen.
Vai pitäisikö mielestäsi tuonne saarelle vaan tunkeutua ja pakottaa ihmiset yhteiseen sivilisaatioon kanssamme?
https://www.stara.fi/2016/11/01/maailman-eristayty...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #139

"Vai pitäisikö mielestäsi tuonne saarelle vaan tunkeutua ja pakottaa ihmiset yhteiseen sivilisaatioon kanssamme?"

Se on aika kinkkinen kysymys.

Onneksi ihmiset eivät normaalisti ole noin nurkkapatrioottisia kuin nuo tuolla saarella, eivät edes perussuomalaiset ole, vaikka he ilmeisesti ymmärtävät tuota tuon saaren "sivilisaatiota" paremmin kuin muut ihmiset, muut suomalaiset.

Se on samantapainen kysymys kuin kysymys siitä pitäisikö sallia lahkolaisten tappaa lapsensa, koska eivät uskonnollisista syistä anna tehdä tarpeellista verensiirtoa, tai elinsiirtoa.

Minulla ei ole vastausta kysymykseen pitäisikö ihmisiä pakottaa muuttamaan sivilisaatiotaan, kuten eurooppalaiset aikoinaan pakotettiin ottamaan vastaan kristinusko, vai pitäisikö antaa vain olla.

Aikaa myöten sivilisaatiot kyllä muuttuvat itsestään, suuntaan tai toiseen, mutta pitäisikö muutosta edistää manipulaation tai väkivallan keinoin? Sitä en osaa ratkaista.

Sen tiedän että sivilisaation hyvään suuntaan kehitymisen vastustaminen ja jarruttaminen, eli arvokonservatismi, joko väkivallan keinioin, manipuloinnin keinoin, tai vähemmän agresiivisin keinoin, on useimmiten haitallista toimintaa.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #140

"vaikka he ilmeisesti ymmärtävät tuota tuon saaren "sivilisaatiota" paremmin kuin muut ihmiset, muut suomalaiset."

Etkö sinä ymmärrä heitä lainkaan?
Ilmankos olet vaatimassa, että toisten pitää tuhoutua jotta paremmat ihmiset pääsee tilalle.

"kuten eurooppalaiset aikoinaan pakotettiin ottamaan vastaan kristinusko"

Yritimme taistella vastaan, mutta ei auttanut. Ties miten hieno sivilisaatio olisimme voineet olla ilman tuota ristiretkivitsausta.

"Sen tiedän että sivilisaation hyvään suuntaan kehitymisen vastustaminen ja jarruttaminen, eli arvokonservatismi, joko väkivallan keinioin, manipuloinnin keinoin, tai vähemmän agresiivisin keinoin, on useimmiten haitallista toimintaa."

Mistä tiedät mikä suunta on se hyvä suunta?
Jos se useimmiten on haitallista, niin milloin se ei ole haitallista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #141

"Mistä tiedät mikä suunta on se hyvä suunta?"

Toki jokainen tietää mikä on itselle parasta.
Globalisaatio on minulle hyvästä.
Ei minulla ole mitään hyviä muistoja lapsuuteni aikaisesta sivilisaatiosta, sen kapeasta ahdistavasta maaimannäkemyksestä, yleisestä köyhyydestä ja niistä sen aikaisista uskonnollisista ja isänmaallisista "arvoista".

"Jos se useimmiten on haitallista, niin milloin se ei ole haitallista?"

No, se sana "useimmiten" nyt oli vain varmistus.
En tiedä milloin se ei olisi haitallista,
mutta en voi kartoittaa kaikkia mahdollisuuksia,
en ainakaan kovin nopeasti,
joten pitää jättää sellainen varaus
ettei se itseasiassa ihan aina olisikaan haitallista.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #143

"Toki jokainen tietää mikä on itselle parasta."

Mielestäsi meidän olisi pitänyt antautua Neuvostoliiton hyökättyä tänne? Olisi ilmeisesti pitänyt joukkoitsemurha tehdä, jotta Neuvostoliiton porukka olisi päässyt tilallemme? Koska me olimme liian vanhoja ja olisi pitänyt antaa tilaa uudelle.

Aika harva ihminen tietää mikä on itselle parasta. Ja vaikka tietäisikin, ei silti tee kuten paras olisi. ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #145

"Mielestäsi meidän olisi pitänyt antautua Neuvostoliiton hyökättyä tänne? Olisi ilmeisesti pitänyt joukkoitsemurha tehdä, jotta Neuvostoliiton porukka olisi päässyt tilallemme? Koska me olimme liian vanhoja ja olisi pitänyt antaa tilaa uudelle."

Elä viitsi rakennella tuollaisia olkiukkoja ja venkoilla aivan turhan päitten ja turhasta asiasta.

Tiedät ihan hyvin minun näkemykseni Neuvostoliiton systeemistä ja siitä että sitä kannatti vastustaa, jopa sodallakin. Onnekisi se sota ja se diplomaita ja kaikki sattuman oikut johtivat siihen ettei Suomi joutunut Neuvostoliiton yhteyteen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #147

"sitä kannatti vastustaa"

Varmaan ne Sentinel-saaren asukkaatkin ajattelee juuri noin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #149

"Varmaan ne Sentinel-saaren asukkaatkin ajattelee juuri noin."

Varmaankin he ajattelevat juuri niin, mutta väärässä ovat, kuten myös persut vastustaessaan monikulttuuria ja globalisaatiota.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #151

"Varmaankin he ajattelevat juuri niin, mutta väärässä ovat"

Tai sitten globalisaatiokaan ei ole niin hyvä asia.
Monikulttuurisuus on ihan ok, kunhan kunnioitetaan hyviä tapoja. Minäkin olen taustaltani pohjalainen ja vaimo on ihan muualta, ja nyt asutaan Etelä-Suomessa ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #152

"Tai sitten globalisaatiokaan ei ole niin hyvä asia."

Globalisaatio ei ole mikään uusi asia, sitä on aina ollut ja varmaan tuo pieni saarikin on joskus saanut kulttuurivaikutteita, jotka ovat hyödyttäneet sen asukkaita.

Tänä päivänä globalisaatio on ehdoton edellytys tämän hetkisen sivilisaation kannalta ja se on hyvä sivilisaatio, se on globaali sivilisaatio ja se on säilyttämisen ja kehittämisen arvoinen sivilisaatio. Valitettavasti sillekin kuitenkin tulee käymään kuten kaikille sivilisaatioille sitä ennen se tulee häviämään ja korvautumaan jollain uudella sivilisaatiolla.

Mutta ne jotka vastustavat nykysivilisaatiotamme ja globalisaatiota, eivät ole mitään tulevaisuuteen katsovia tyyppejä, vaan joko menneisyyteen katsovia, tai muuten harhoissaan eläviä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #153

"varmaan tuo pieni saarikin on joskus saanut kulttuurivaikutteita, jotka ovat hyödyttäneet sen asukkaita."

Tai sitten juuri näiden "vaikutteiden" takia ovat päättäneet, että edellinen vaikute oli myös viimeinen.

"Valitettavasti sillekin kuitenkin tulee käymään kuten kaikille sivilisaatioille sitä ennen se tulee häviämään ja korvautumaan jollain uudella sivilisaatiolla."

Varmaan palaamme takaisin kansallisvaltioihin, koska ne on parempia. Välissä saattaa olla yritysvalta, joka syrjäyttää globalisaation, mutta sitten tulee taas kansallisvaltiot.

"Mutta ne jotka vastustavat nykysivilisaatiotamme ja globalisaatiota, eivät ole mitään tulevaisuuteen katsovia tyyppejä,"

Jos kerran globalisaatio pian tuhoutuu ja tilalle tulee parempi, niin miksi ei jo katsoisi tulevaisuuteen ja miettisi, mikä se globalisaatiota parempi on? ;)
Vastauksen jo kerroinkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

"Jos kerran globalisaatio pian tuhoutuu ja tilalle tulee parempi, niin miksi ei jo katsoisi tulevaisuuteen ja miettisi, mikä se globalisaatiota parempi on? ;)"

Tilalle tulee toimivampi ja parempi globalisaatio, toivon mukaan.

Mutta voi se huonompikin vaihtoehto toteutua, eli paluu toisistaan eriyneisiin eristyneisiin erilaisiin sivilisaatoihin. Vanhaan entiseen ei kuitenkaan ole paluuta, vaikka monet sitäkin toivoo.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #155

"paluu toisistaan eriyneisiin eristyneisiin erilaisiin sivilisaatoihin"

Eihän tällaista ole juuri missään ollut. Paitsi pieniä yksittäisiä heimoja joskus.

"Vanhaan entiseen ei kuitenkaan ole paluuta, vaikka monet sitäkin toivoo."

En usko kenenkään toivovan vanhaa. Jokainen kansallisvaltio jatkuvasti kehitty paremmaksi. Jokaisella valtiolla on oma luontonsa, jota ei tule sotkea. Suomessakin taistellaan kovasti globalisaatiota vastaan, että luontomme säilyy eikä globalisaatio tuhoa sitä..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #156

"Suomessakin taistellaan kovasti globalisaatiota vastaan, että luontomme säilyy eikä globalisaatio tuhoa sitä.."

Se on hyvä että suomalaiset näin menettelevät, mutta tastelun tulee olla globaalia, USA mukaanluettuna. Suomalaiset eivät yksin voi estää luonnon saastumista, se pitää tehdä yhteisvoimin.

Valitettavasti amerikkalaiset valitsivat itselleen hullun presidentiksi, hullun joka pitää mediaa vihollisenaan ja kansan vihollisena ja joka ihannoi totalitarismia ja pyrkii siihen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #159

"Suomalaiset eivät yksin voi estää luonnon saastumista, se pitää tehdä yhteisvoimin."

Suomi vastaa Suomen luonnon säilymisestä ja valvoo rajojaan, ettei haitallisia tulijoita pääse tänne. Ei Kiinaa tai Yhdysvaltoja kiinnosta valtaako meidän luonnon jättiputki tai espanjansiruetanat. Meidän on torjuttava ne itse.

"Valitettavasti amerikkalaiset valitsivat itselleen hullun presidentiksi, hullun joka pitää mediaa vihollisenaan ja kansan vihollisena ja joka ihannoi totalitarismia ja pyrkii siihen."

Kansa valitsi itselleen vihollisen? Hauska vitsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #163

"Kansa valitsi itselleen vihollisen? Hauska vitsi."

Todellinen kansan vihollinen ei ole media, vaan se on Trump itse.

Miksi Trump ei halua suojella luontoa, ilmaa jota ihmiset hengittää ja vettä jota ihmiset juo, sekä ruokaa jota saadaan merestä ja maalta?

Siksi että Trump on oman kansansa ja koko maailman ihmisten pahin vihollinen.

Suomalaisetkin joutuvat kärsimaan saastuneesta ilmasta ja saastuneesta ruuasta jota tuotetaan siellä missä luontoa ei suojella, vaan Trump suojelee omaa valta-asemaansa, luonnosta ja ihmisistä mitään piittaamatta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #164

"Miksi Trump ei halua suojella luontoa, ilmaa jota ihmiset hengittää ja vettä jota ihmiset juo, sekä ruokaa jota saadaan merestä ja maalta?"

Miksi kuvittelet, että hän ei halua suojella niitä?
Jos viittaat Pariisin sopimukseen, niin johan siitä on Saksakin pessyt kätensä. Se sopimus kun oli epäreilu. Vain Suomi on siinä yhä tosissaan mukana ja kalliiksihan se meille tulee, vaikka on täysin turha. Puolakin sai tahtonsa läpi ja sinne rakennetaan lisää hiilivoimaloita, vieläpä EU:n rahoittamana! Eli kun me vähennämme ja maksamme itse kulut, melkein naapurissa rakennetaan niitä lisää ja me maksamme sen!

"Siksi että Trump on oman kansansa ja koko maailman ihmisten pahin vihollinen."

Aika monta kymmentä miljoonaa amerikkalaista kuitenkin uskoo häneen ja on tyytyväinen häneen.

"Suomalaisetkin joutuvat kärsimaan saastuneesta ilmasta ja saastuneesta ruuasta jota tuotetaan siellä missä luontoa ei suojella,"

Niin, Aasiassa. Siellä ei luontoa juuri suojella. Kiinakin rakentaa 100 uutta hiilivoimalaa Afrikkaan. Sielläkään ei luontoa juuri suojella..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #166

Saksa on ympäristörikollinen siinä kuin USA ja Suomi. Eikä siihen ilmaston lämpenemiseen auta vaikka Suomi saisi energiansa muusta kuin kivihiilestä, jos kaikki muut käyttää kivihiiltä.

Kuten jo sanoin ympäristöpolitiikan tulee olla globaalia, jotta siitä olisi jotain hyötyä Suomelle, eikä tarvitsisi vastaisuudessa niin usein kärsiä tällaisista hellekesistä.

Phuit hiilivoimaloista joita rakennetaan eri puolilla maailmaa. Sen takiahan yhteistyötä tarvitaan ja hiilen jäyttöön liittyviä sopimuksia, että saataisiin huono kehitys estettyä. Se ei suinkaan hidasta hiilivoimaloiden rakentamista että Trump pyyhkii perseensä entisten presidenttien tekemillä sopimuksilla.

Ja saisi niille muovipusseillekin tehdä jotain jotka lilluu siellä maailman merissä, niin ha ympäristömyrkyille, rehevöitymiselle, jotka johtuu hulvattomista jätevesipäästöistä. Metsien hakkuille ja aavikoitumisille ja muille asioille pitäisi laittaa järkevät rajat globaalilla tasolla, ei niitä pitäisi jättää kansallisen päätöksenteon piiriin, siellä kansallisilla tasoilla on paljon yhtä hulluja päättäjiä kuin mr. Trump.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #168

"Eikä siihen ilmaston lämpenemiseen auta vaikka"

Ei kai, kun ilmasto lämpenee joka tapauksessa. Eikös se ole lämmennyt monta sataa vuotta jo.. 10 000 vuotta sitten tässä Etelä-Suomen kohdilla oli kilometrin verran jäätä ja lunta.

"Sen takiahan yhteistyötä tarvitaan ja hiilen jäyttöön liittyviä sopimuksia, että saataisiin huono kehitys estettyä."

Jos EU ensin itse tekisi mitä vaatisi muilta.. eikä vain haukkuisi Trumpia siitä mihin ei itsekään ole sitoutunut ;)
Hassua vaatia Trumpilta jotain mitä ei itsekään aio pitää. Eikös se ole valehtelua?

Kansallisella tasolla pidetään huolta jokaisen kansan luontoalueesta. Eli torjutaan kansallisella tasolla ne vieraslajit, jotka yrittävät globalisaation turvin levitä sinne ja joka paikkaan ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #175

"Kansallisella tasolla pidetään huolta jokaisen kansan luontoalueesta. Eli torjutaan kansallisella tasolla ne vieraslajit, jotka yrittävät globalisaation turvin levitä sinne ja joka paikkaan ;)"

Minä pidän tätä vieraslajeista puhumista vähän samana asiana kuin arvokonservatiivien puheet monokulttuurin säilyttämisestä.

Luonto muuttuu kaiken aikaa. Vanhoja lajeja kuolee ja uusia syntyy. Luonto pitää siltä osin itsestään huolen, kuten on pitänyt koko olemassaolonsa ajan.

Ilmaston lämpeneminen on uhka ihmisen olemassaololle. Se on sitä olipa syy ihmisessä tai luonnossa itsestään. Luonto kyllä selviää ilmastonmuutoksesta, mutta kaikki lajit eivät voi säilyä. Kenties ihminen kuuluu niihin lajeihin jotka eivät säily.

En tiedä voiko ihminen vaikuttaa ilmastonmuutokseen millään tavalla, tahallisesti tai tahtomattaan. Kaikkia keinoja pitäisi kuitenkin käyttää haitallisten muutosten estämiseksi ja jos se on niin että hiilidioksiidin määrä ilmassa vaikuttaa positiivisesti ilmaston lämpenemiseen, hiilidioksidipäästöjä olisi syytä vähentää ..... globaalisti siis.

Jos jotain muuta voidaan tehdä, sellaista joka todella vaikuttaa, niin tehtäköön sitäkin.

Trump toimii tahallaan päinvastoin kuin pitäisi ..... miksi ihmeessä?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #176

"Trump toimii tahallaan päinvastoin kuin pitäisi ..... miksi ihmeessä?"

Niin, miksi Puola, Saksa ja EU toimii päinvastoin?

Trump taas ei rakenna lisää hiilivoimaloita. Jaa, rakentaa sittenkin, mutta Eurooppaan, koska EU niin haluaa ;)

Miksi EU tekee päinvastoin kuin sinä toivot? Miksi et hauku EU:ta? Miksi haukut Trumpia, kun hän tekee kuten sinä toivot tehtävän?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #177

"Trump taas ei rakenna lisää hiilivoimaloita. Miksi EU tekee päinvastoin kuin sinä toivot? Miksi et hauku EU:ta? Miksi haukut Trumpia, kun hän tekee kuten sinä toivot tehtävän?"

EU:ta ja Saksaa onkin syytä haukkua, mutta ne eivät ole repineet ilmasosopimusta, kuten Trump teki.

Muistan jonkun uutisen jossa sanottiin että Trump olisi tehnyt Suomelle kiitosvideon hänen viime vierailunsa johdosta.

Videossa olisi kuvattu mm. vanhaa suomalaista hiilivoimalaa ja uutisessa sanottiin että tämä saastuttava hiilivoimala olisi siellä videolla siksi että Trump halusi näyttää kannattajilleen, hiilikaivosmiehille, joiden äänillä Trump nousi valtaan, miten edistyksellisessä pidetyssä pohjolan valtiossakin poltetaan hiiltä.

En mene uutisesta takuuseen, enkä siitä mitä siitä muistan, enkä lähde kaivamaan linkkiä esiin. Tuli vain se tässä mielleni, joten päätin kertoa.

Minäkin olen muuten vanha hiilivoimalatyöntekijä. Olin hiilivoimalan valvomossa kesätöissä voimalan seisoessa. :)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #178

"EU:ta ja Saksaa onkin syytä haukkua, mutta ne eivät ole repineet ilmasosopimusta, kuten Trump teki."

Onko jokin paperin repiminen isompi asia kuin se, että ei noudata sopimusta?

Mielestäni EU ja Saksa repi paperin paljon pahemmin, koska eivät noudattaneet sopimusta vaikka lupasivat. Trump puhui taas totuuden ja totesi, ettei sopimus ole hyvä. Silti Trump sai vihat niskaansa vaikka EU ja Saksa huijasivat ihmisiä..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #179

"Mielestäni EU ja Saksa repi paperin paljon pahemmin, koska eivät noudattaneet sopimusta vaikka lupasivat. Trump puhui taas totuuden ja totesi, ettei sopimus ole hyvä. Silti Trump sai vihat niskaansa vaikka EU ja Saksa huijasivat ihmisiä."

Minä tiedän että EU:n jäsenmaat viis veisaavat EU:n hyvistä ohjeista.
EU:n pitäisikin olla paljon vahvempi jotta se voisi kontrolloida paremmin jäsenvaltioitaan.

Onneksi USA:n jäsenvaltiotkaan eivät paljoa perusta Trumpin ympäristövihamielisestä politiikkaansa, vaam noudattavat kukin omaa politiikkaansa, joka yleensä on parempaa politiikkaa kuin mitä ympäristövihamielisen kansanvihollisen Trumpin ympäristöpolitiikka on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #175

"Ei kai, kun ilmasto lämpenee joka tapauksessa. Eikös se ole lämmennyt monta sataa vuotta jo.. 10 000 vuotta sitten tässä Etelä-Suomen kohdilla oli kilometrin verran jäätä ja lunta."

Ilmastolle jääkausi on luontainen tila. Noin 90000v jääkautta, sitten on noin 10000v lämpökautta ja taas palataan jääkauteen.

Lämpökauden huippuhetket jäi taakse rooman rauhan jälkeen ja jääkauden pitäisi edetä hyvää vauhtia. Nyt on jostain syystä pari astetta lämpimämpää kuin normaalisti. Toistaiseksi paras selitys tälle on se, että kävi väestöräjähdys, valtavasti hiilidioksidia ilmakehään ja sekin että ympäristöä muutetaan raivaamalla pelloiksi vaikka.

Kansallisella tasolla pidetään huolta jokaisen kansan luontoalueesta. Eli "torjutaan kansallisella tasolla ne vieraslajit, jotka yrittävät globalisaation turvin levitä sinne ja joka paikkaan ;)"

Ei riitä. Mitäs me tehdään jenkeille kun ne eivät saa pidettyä ilmakehään sontimia asioita omien rajojensa sisäpuolella? Sama pätee meihin. Jos me ei kerran saada pidettyä omia sotkuja rajojen sisäpuolella, onko meillä mitään syytä olettaa että voitaisiin pitää ihmisiä ulkopuolella joilta oma elinympäristö mennyt elinkelvottomaksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #181

"Mitäs me tehdään jenkeille kun ne eivät saa pidettyä ilmakehään sontimia asioita omien rajojensa sisäpuolella?"

Aasiasta niitä sontia tulee paljon enemmän. Joidenkin arvioiden mukaan jopa 90%. Eikös ensin vaadita heiltä rajoituksia, sitten näytetään omaa esimerkkiä ja vasta sitten vaaditaan samaa Yhdysvalloilta? Mehän dumpataan EU:sta muovit ja jätteet Aasiaan. Miksi pitää ensin haukkua Trumpia ja vasta sitten miettiä mitä itse voisi tehdä? Tyhmää haukkumista vastatuuleen! EU vie jätteensä Aasiaan ja valittaa, kun Trump repii yhden A4-paperin?? Naurettavaa!

"voitaisiin pitää ihmisiä ulkopuolella joilta oma elinympäristö mennyt elinkelvottomaksi?"

Afrikka on tuhansia kertoja rikkaampi paikka kuin Suomi. Afrikkaan on muuttanut yli miljoona kiinalaistakin viime vuosina, koska siellä on rikkauksia.

Mihin elinkelvottomaan elinympäristöön viittaat?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #182

"Aasiasta niitä sontia tulee paljon enemmän."

Pitäisi pysyä omien rajojen sisäpuolella. Jos ei niin sitten ollaan vähän niinkuin samassa veneessä.

"Afrikka on tuhansia kertoja rikkaampi paikka kuin Suomi. Afrikkaan on muuttanut yli miljoona kiinalaistakin viime vuosina, koska siellä on rikkauksia."

Ai niinkuin toisen rikkauksille menossa?

"Mihin elinkelvottomaan elinympäristöön viittaat?"

Aavikoituminen lisääntyy kovaa vauhtia ja saharan eteläpuolella viljelyskelpoiset alueet kutistuu. Melkoisen paljon ihmisiä muuten elää jäätiköiden sulamisvesillä ja jäätiköt häviävät hyvää vauhtia.

Eihän siinä sitten mitää, ihmismassat alkavat tekemään kansainvaellusta sinne missä vielä on tilaa. Hyvinhän tuo onnistui kansainvaellusaikana kun ilmasto kylmeni ja tuli paineita aroilta siirtyä eurooppaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #183

"ihmismassat alkavat tekemään kansainvaellusta sinne missä vielä on tilaa"

Afrikassa on paljon tilaa ;)
Jos yli miljoona kiinalaistakin on sinne mahtunut.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #183

"ihmismassat alkavat tekemään kansainvaellusta sinne missä vielä on tilaa"

Afrikassa on paljon tilaa ;)
Jos yli miljoona kiinalaistakin on sinne mahtunut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #141

"Etkö sinä ymmärrä heitä lainkaan?"

Tavallaan ymmärrän
samaan tapaan kuin ymmärrä perussuomalaisia
mutta he ovat väärässä ja heidän sivilisaationsa tulee kyllä ajan saatossa tuhoutumaan, kuten kaikille muillekin sivilisaatioille on aina käynyt ja se tulee olemaan heille hyväksi.

"Ilmankos olet vaatimassa, että toisten pitää tuhoutua jotta paremmat ihmiset pääsee tilalle."

Miksi aina vääristelet. Sivilisaatioiden muuttuminen ei tarkoita ihmisten vaihtamista, vaan kulttuurin muutosta. Ei impperiumienkaan perustamin tai niiden kukistuminen merkinnyt suuria väestönsiirtoja, vaan ainoastaan sitä että hallitsija tuli eri paikasta ja mahdollisesti toisesta kulttuurista. Imperiunmin vaihtuminen ei väistämättä tarkoita kulttuuriin muutosta ja voi käydä niinkin että valloittaja omaksuu valloitettujen kulttuurin.

"Yritimme taistella vastaan, mutta ei auttanut. Ties miten hieno sivilisaatio olisimme voineet olla ilman tuota ristiretkivitsausta."

Ei se mikään hääppöinen kulttuuri ollut minkä kristinusko tuhosi pohjoisessa Euroopassa. Ei se kristinuskokaan paljon sen parempi kulttuuti ollut, mutta ehkä sentään vähän parempi ja kristinusko toi tullessaan mukanaan jälkiä ja jäämiä kehittyneemmistä kulttuureista, jotka kristinusko oli aiemmin tuhonnut, kuten roomalaisesta ja kreikkalaisesta kulttuuriperinteestä, joka oli kristinuskoa verrattomasti parempi kulttuuriperinne.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #146

"mutta he ovat väärässä ja heidän sivilisaationsa tulee kyllä ajan saatossa tuhoutumaan"

Sinähän esitit, että tuhoutuminen on tarpeellista.

"roomalaisesta ja kreikkalaisesta kulttuuriperinteestä, joka oli kristinuskoa verrattomasti parempi kulttuuriperinne."

Roomalainen kulttuuri oli valloittaa ja orjuuttaa.
Kreikkalainen kulttuuri oli myös varsin sotaisa. Kummassakaan ei naisella juuri oikeuksia ollut.
Oli siellä ehkä jotain parempaa, mutta että kokonainen kulttuuri olisi verrattomasti parempi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #148

"Oli siellä ehkä jotain parempaa, mutta että kokonainen kulttuuri olisi verrattomasti parempi?"

Kristityt onnistuivat lännessä täysin tuhoamaan vanhan kreikkalais-roomalaisen kulttuuriperinteen. Tosin osia siitä säilyi itse kirkon järjestyksessä, paavin asemassa, kirkon rituaaleissa ja sensellaisessa. Myös jotain vanhoja kirjoituksia säilytettiin luostarien kätköissä ja kirkolliset oppineet ottivat oppiinsa vaikutteita kreikkalaisilta filosofeilta, mutta muuten se oppi hylättiin pakanallisena. Mm. roomalaisten kylpyläperinne lakkautettiin pakanallisena ja lihallisena. Samaan syssyyn hävitettiin germaanien saunomisperinteet, vain Suomeen ja Venäjälle se jäi elämään jonkin sattuman oikusta. Siihen aikaan kuin kristinusko oli nuorta oli synti peseytyä ja sitä peseytymättömyyden kulttuuria kesti todella pitkään, keskiajalta uudelle ajalle asti.

No, oli kai kristinuskossa jotain hyvääkin vanhoihin aikoihin verrattuna, vaikka orjuutta ei tuomittu, orjatkin laskettiin kristinuskossa ihmislajiin kuuluviksi olennoiksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #140

Perussuomalaiset vaan eivät aja suomalaisen sivilisaation asioita vaan jotain lähi-idän aavikkouskonto juttua.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #157

"Perussuomalaiset vaan eivät aja suomalaisen sivilisaation asioita vaan jotain lähi-idän aavikkouskonto juttua."

On sullakin uskomukset :)
Osaatko sanoa mikä perussuomalaisten ajama asia olisi hyvä esimerkki aavikkouskontojutusta?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #167

Oikein hyvä pointti. Luomisoppia tosin jo opetetaan Suomen kouluissa.

Nykyään opetetaan, että Allah loi maan.

Uusi islamin oppikirja ala-asteelle: Allah loi Suomen
https://www.talouselama.fi/uutiset/uusi-islamin-op...

Mielestäni luomisopista kertominen tulisi tapahtua vasta paljon vanhemmille..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #160

"Osaatko sanoa mikä perussuomalaisten ajama asia olisi hyvä esimerkki aavikkouskontojutusta?"

Eikös se teidän presidenttiehdokkaannekin ollut jonkun Lähi-Idän paimentolaiskansan aavikkouskonnon profeetta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #137

Väärin meni.

Missään ei ole tapahtunut semmoista rajat auki ja sitten valloituksen kohteeksi. Itseasiassa ihmiset eivät edes mielellään lähde kotiseudulta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #142

"Missään ei ole tapahtunut semmoista rajat auki ja sitten valloituksen kohteeksi."

Monestikin on tapahtunut. Troijan hevosen avulla vihollinen sai rajan avattua. Toisaalta rajat on avattu vapaaehtoisesti, ja sitten on käynyt huonosti.

"Itseasiassa ihmiset eivät edes mielellään lähde kotiseudulta."

Monet ihmiset ovat kotiseudulta lähteneet. Suomalaisiakin asuu kymmeniä tuhansia ihan eri maissa ja jopa eri mantereella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #144

"Troijan hevosen avulla vihollinen sai rajan avattua."

Ei tiedetä varmuudella onko se hevosjuttu totta. Troijan sota itsessään on jokseenkin varmasti totta ja sodan tekosyy on uskottava.

Olennainen juttu on se, että miksi alkoivat sotia.

"Monet ihmiset ovat kotiseudulta lähteneet."

Kuinkahan moneen näistä liittyy se, että ei ole työtä, rahaa tai mitään tulevaisuutta?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #158

"Olennainen juttu on se, että miksi alkoivat sotia."

Pääsääntöisesti toisella on jotain mitä toinen haluaa..

"Kuinkahan moneen näistä liittyy se, että ei ole työtä, rahaa tai mitään tulevaisuutta?"

Aika moneen. Mutta laittomasti eivät ole menneet. Yleensä ensin on hommattu työpaikka ja sitten muutettu sinne. Eihän suomalaisetkaan saa vieraassa maassa kovin kauaa olla ilman työpaikkaa. Esim Thaimaassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #158

"Olennainen juttu on se, että miksi alkoivat sotia."

Troijan sodan syynä lienee kauppareitti mustallemerelle, joka oli kreikkalaisille tärkeä. Globalisaatiota oli jo siihen aikaan.

Troija sulki sotilasmahdillaan kauppareitit mustalle merelle ja siksi Troija oli tuhottava. Jos näin ei asia ollut niin ainakin selitys on parempi kuin se kaunis Helena, jonka nimiin sota pantiin sotapropagandassa ja myöhemmässä kansantarustossa.

Silloinkaan sotaan pakotetut tavalliset Kreikan kansalaiset eivät olisi ymmärtäneet sodan todellisia rationaalisia perusteita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #162

"Troijan sodan syynä lienee kauppareitti mustallemerelle, joka oli kreikkalaisille tärkeä. Globalisaatiota oli jo siihen aikaan. "

Jep. Joku muu halusi Troijan rikkaudet itselleen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #162

"Troijan sodan syynä lienee kauppareitti mustallemerelle, joka oli kreikkalaisille tärkeä."

Jep. Ja sitten sodalle tarvittiin perustelu. Kuullostaa täysin järkeenkäyvältä perustelulta että Troijalainen meni ja vei naisen että saadaan oma porukka mukaan sotaretkelle.

Vakuuttavampi selitys tuo itseasiassa on kuin Irakin joukkotuhoaseet. Vieläkään ei ole löytyny...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #169

"Vakuuttavampi selitys tuo itseasiassa on kuin Irakin joukkotuhoaseet. Vieläkään ei ole löytyny..."

Onhan ne löytyny. Assad käytti niitä omia kansalaisiaan vastaan Syyrian sisällissodassa.

Sittemmin niistä on kai osa hväitetty. Niitä joukkotuhoaseita oli niin paljon että Suomessakin asti niitä putettiin ja tehtiin vaarattomiklsi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"kenen etua valtio tulisi ajaa jossei omaansa?"

Ymmärsit esittämäni asian puutteellisesti, jos kuvittelit että sanoin ettei valtion saisi ajaa omien kansalaistensa etua.

Asian ydin on nimittäin siinä että oman maan kansalaisten etua ei pidä yrittää ajaa muunmalaisten kustannuksella, mikä näyttää olevan erityisesti Trumpin taktiikka.

Ksikkien etu on jos ymmärretään että globaalissa maailmassa ei pidä yrittää huonontaa muunmaalaisten asemaa omanmaalaisten eduksi, sillä se johtaa taatusti vastatoimiin, koska normaalisti ne muunmaalaiset ovat jonkun maan kansalaisia ja kaikki kärsivät.

Trumpin harjoittana natsi- ideologian mukainen politiikka voi tuoda hänelle tyhmien amerikkalaisten suosion ja muuallakin natsimielisten idioottien suosiota, mutta oikeasti se on idiotismia.

Toni Rintala

"Asian ydin on nimittäin siinä että oman maan kansalaisten etua ei pidä yrittää ajaa muunmalaisten kustannuksella"

Hassu ajatus, kun koko olemassaolomme perustuu tuohon. Olemme jatkuvasti taistelleet selviytyäksemme, milloin petoja vastaan, luonnonvoimia tai valloittajia vastaan. Joskus taistelemme yksilönä, usein joukkueena tai kansana.

Lapsena leikimme ja kisailemme. Ratkomme kuka on missäkin paras. Sitten urheilussa kisailemme. Koulussa saadaan arvosanoja ja parhaat palkitaan stipendein. Työpaikalla usein parhaat palkitaan paremmalla palkalla tai palkinnoin. Titeessä ja kulttuurissakin palkitaan parhaita. Parhaat tienaa, parhaat menestyy.

Sitten sinä keksit, että se on huono juttu?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #99

"Parhaat tienaa, parhaat menestyy.
Sitten sinä keksit, että se on huono juttu?"

Väärä tulkinta, en tiedä onko se tahallinen väärä tulkinta.

Natsismia ja rasismia on se jos tahallaan estetään toisia menestymästä, jotta varmistettaisiin oma menestyminen.

Feodaliajalla se merkitsi sitä että vain pieni osa kaikista ihmiskunnan resursseista voitiin ottaa käyttöön, kun suurimmalta osalta ihmisiä se menestyminen oli estetty. Aateli ja porvaristo halusivat näin turvata oman menestyksensä ja oman etulyöntiasemansa yhteiskunnassa.

---------------

Globalisaatio tarkoittaa sitä että koko maailman kaikkien ihmisten älylliset resurssit ovat maapallon kaikkien muidenkin käytössä, internetin johdosta se on mahdollista vieläpä melkein realiaikaisesti, näin siis jos kaikille ihmisille annettaisiin mahdollisuus käyttää omia resurssejaan. Idea on sama kun Linux järjestelmän kehittämisessä tai Wikipediassa. Avoin systeemi.

Trumpin politiikka tarkoittaa sitä että amerikkalaiset aikovat jatkossa turvautua vain USAlaisten valkoihoisten lihaa syövien heteromiesten älyllisiin resursseihin. Se merkitsee murien rakentamista ja keskittymistä oman navan ympärillä pyörimiseen. Se merkitsee USA:n taantumista jatkossa, USA:n johtava asema maailmassa, eri sektoreilla, tulee katoamaan Trumpin kansallismielisyyden ja natsismin takia. Minä olen siitä surullinen, olen surullinen amerikkalaisten puolesta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #100

"Natsismia ja rasismia on se jos tahallaan estetään toisia menestymästä, jotta varmistettaisiin oma menestyminen."

Urheilussa tuo on ihan normaalia eikä kukaan puhu natsismista. Vai onko Suomen maajoukkue mielestäsi natsijoukkue?

Yritysmaailmassa tuota kutsutaan normaaliksi kilpailutilanteeksi. Ja poliitiikassakin melko yleistä.

"Idea on sama kun Linux järjestelmän kehittämisessä"

Torvalds kyllä itse yksin päätti/päättää mitä palikoita hyväksyy Linuxiinsa. Hän pyysi muita auttamaan ja tekemään työn puolestaan. Ovelaa.

"Hänen tehtävänsä on nykyään lähinnä valvoa kehittäjien Linux-koodiin tekemiä lisäyksiä ja muutoksia, ja viime kähdessä päättää, mitkä muutokset hyväksytään seuraavaan versioon, joka on ilmaiseksi kaikkien saatavilla."

Torvalds itse sanoo kannattavansa mm. tietokoneviruksia, jotta saa haasteita taistella niitä vastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"Urheilussa tuo on ihan normaalia eikä kukaan puhu natsismista. Vai onko Suomen maajoukkue mielestäsi natsijoukkue?"

Millä tavalla suomen maajoukkue pyrkii estämään muiden maajoukkueiden menestyksen?

Siihen ei ole muuta keinoa kuin yrittää olla itse parempi, mutta valitettavasti myös muut yrittävät sitä samaa ja siinä hommassa epäreilut konstit, kuten doping, on kielletty

Donald the duck sen sijaan pyrkii turvaamaan amerikkalaisten yristysten menestymisen asettamalla paremmin toimivien ja tehokkaampien eurooppalaiosten ja aasialaisten yritysten tuotteille tuontitullit. Tämä on sitä itseään, eli natsitouhua. Omia huonoja firmoja ja huonoja tuotteita pönkätään estämällä tulleilla parempien yritysten parempien tuotteiden maahantuonti.

Kuluttajan ei anneta tehdä valintaa itse, kuten vapaassa markkinataloudessa tapana on.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #104

"Millä tavalla suomen maajoukkue pyrkii estämään muiden maajoukkueiden menestyksen?"

Voittamalla ne. Vakoilemalla, analysoimalla, harjoittelemalla.

Itse lähden kohta Hankoon pelaamaan. Tarkoitus on keksiä miten voitan vastustajani, eli miten estän hänen menestymisensä ja onnistumisensa. Mietin mitä minun pitää tehdä, jotta hän ei onnistu eli menesty. Tarkoitus on käyttää sellaisia "aseita" eli sivalluksia, jotka toimivat häntä vastaan ja hän joutuu alakynteen ja lopulta häviää.

"siinä hommassa epäreilut konstit, kuten doping, on kielletty"

Jääkiekko on hyvä esimerkki. Siinä saa käyttää väkivaltaa, saa jopa lyödä. Katsojien mielestä se on jopa vaatimus. Melkein mitä vain saa tehdä, kunhan ei jää kiinni. Ja jos jää kiinni epäreilusta teosta, niin seurauksena yleensä "vain" lyhyt jäähy.

"menestymisen asettamalla paremmin toimivien ja tehokkaampien eurooppalaiosten ja aasialaisten yritysten tuotteille tuontitullit"

Jääkiekossa tiivistetään puolustusta, jos toisen hyökkäys on kovempi. Otetaan isommat ja kovemmat tullit käyttöön. Ehkä jopa telotaan paras hyökkääjä, ehkä otetaan se tuplavartioon ja pidetään irti kiekosta. Kunnon miesvartiointi ja tiiviimpi muuri. Keinoja on.

"Omia huonoja firmoja ja huonoja tuotteita pönkätään estämällä tulleilla parempien yritysten parempien tuotteiden maahantuonti."

Omien firmojen tukemisella työllistetään kansaa. Suomikin tukee omia firmojaan sadoilla miljoonilla. Tekeekö Suomi mielestäsi väärin?

Lisäksi Suomessa kampanjoidaan näkyvästi suomalaisten tuotteiden suosimisen lisäämiseksi. Eli suomalaisia kuluttajia kannustetaan nostamaan ulkomaalaisille tuotteille "kuluttajatullit" olemalla ostamatta ulkomaalaista tuotetta. Eräänlainen "kuluttajamuuri" ulkomaalaisille tuotteille. Varmaan ymmärrät miksi tähän kannustetaan?

Miten Suosi suomalaista -kampanja eroaa Trumpin kampanjasta? Sama ideahan molemmissa: Rajoittaa ulkomaalaisten tuotteiden menestymistä. Toisen keino on nostaa hintaa, jotta se myy vähemmän ja toisen keino on jättää ostamatta, jotta se myy vähemmän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #107

Ja sitten kun touhu menee kovin epäurheilijamaiseksi niin kukaan ei halua seurata sitä pelleilyä ja kaikki kärsii.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #107

"Miten Suosi suomalaista -kampanja eroaa Trumpin kampanjasta? Sama ideahan molemmissa: Rajoittaa ulkomaalaisten tuotteiden menestymistä. Toisen keino on nostaa hintaa, jotta se myy vähemmän ja toisen keino on jättää ostamatta, jotta se myy vähemmän."

Ei ne suosi Suomalaista kamppanjat todellakaan ole muuta kuin huonoa Trumpilaista politiikkaa.

Kuluttajan etu on ostaa parasta hinta-laatusuhdetta olevaa tuotetta. Se auttaa niitä jotka pystyvät maailmalla tuottamaan tavaraa edullisimmin ja se edullisin tuottaja voi tietenkin olla myös Suomalainen.

Kansallisesta ajattelutavasta olisi syytä päästä eroon.

Nykyisin on valintakriteeriksi tullut myös tämä ekologinen näkökulma, mikä on minun mielestäni ihan hyvä.

Minua ihmetyttää tämä kuluttajien altistuminen eko- kuluttamis-propagandalle. Se on toisaalta hyvä.

Pääasiallinen vastuu ekolgia-asiasta kuuluisi kyllä mielestäni hallituksille, joiden pitäisi lakiteitse hoitaa asia, niin että tuottajat pakotettaisiin kilpailemaan paitsi hinnalla ja laadulla, niin myös tuotteiden ekologisuudella. Tämä lakiteitse säätely pitäisi tietenkin ollakansaivälistä, niin että kilpailussa kaikilla mailla olisi samat lähtökohdat, eivätkä toiset saisi kilpailuetua siitä ettei heidän tarvitse piitata ekologisuudesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #102

"Torvalds kyllä itse yksin päätti/päättää mitä palikoita hyväksyy Linuxiinsa. Hän pyysi muita auttamaan ja tekemään työn puolestaan. Ovelaa."

Niin ja nyt sitten lähes koko maailman tietotekniikka on sen varassa ja kuka tahansa saa maksutta huipputeknologiaa jonka kehittäminen tyhjästä maksaa miljardeja.

Eikä se ole ollut mistään pois. Torvalds itkee varmaan aina kun menee pankkiin, yhyy miljoonia tilillä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #102

Eikä se Tordvalds nyt ainoa ollut mikä ymmärsi, että omaan etu riippuu muiden edusta. Bill Gatesillakin miljardeja massia kun ymmärsi rakentaa sen bisneksen niin, että Microsoftille pieni siivu lisenssiä ja suurin osa rahoista sitten kumppaniyrityksille. Teki oman juttunsa Torvaldsia aikaisemmin mutta se nyt nähtiin että tuo oli vähän kestämätön rakennelma.

Homman juju tässä on se, että ei ole mitenkään sattumaa että vapaan rakkauden ja huumeiden kaupunki on siellä mistä se Internet lähti ja vapaa mieliset fiksut ihmiset tajusi, että jos rakennetaan tähän tekniikkaan rajoitteita niin sitä käytetään heitä vastaan.

Siksi Internetistä tuli semmoinen äärimmäinen kopiointikone. Nappia vaan ja oho, mikä tahansa kopioitui ja mihin tahansa. Tämä jutut mahdollisti sen että Torvaldsin mallilla tuotettu tekniikka jyräsi Microsoftin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #100

Vihavainen selvästi ajaa globaalia sosialismia jossa ei enää kellään ole mitään etuja eikä tehtaiden ja yritysten tarvitse kilpailla ketään vastaan koska kilpailjoita ei ole. Tässä Vihavaisen utopiassa on vain yksi vasemman jalan kumisaapastehdas joka keskuskomitean suunnitelman mukaan valmistaa vain vasemman jalan kumisaappaita kaikille maailman ihmisille. Muistuttaa vähän Neuvostoliittoa tämä Vihavaisen sosialismi jossa ei tarvitse kilpailla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #103

"Muistuttaa vähän Neuvostoliittoa tämä Vihavaisen sosialismi jossa ei tarvitse kilpailla."

Trumpin amerikassa ne vasemman jalan kumisaapastehtaat tulevat olemaan, kunhan Trump saa tuontitullit kuntoon, niin että nokian kumisaappaat eivät enää pääse häiritsemään kumisaapasmarkkinoita amerikassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #99

"Hassu ajatus, kun koko olemassaolomme perustuu tuohon. Olemme jatkuvasti taistelleet selviytyäksemme, milloin petoja vastaan, luonnonvoimia tai valloittajia vastaan. Joskus taistelemme yksilönä, usein joukkueena tai kansana."

Suomen historiaa tuntevat huomaan myös sen, että meillä on aina mennyt paremmin kun ollaan ymmärretty, että meillä menee paremmin kuin muilla menee paremmin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #116

"kun ollaan ymmärretty, että meillä menee paremmin kuin muilla menee paremmin."

Tarkoitit varmaan sanoa, että meillä menee paremmin, kun muilla menee paremmin. Kunhan muilla ei mene meitä paremmin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #119

"Tarkoitit varmaan sanoa, että meillä menee paremmin, kun muilla menee paremmin. Kunhan muilla ei mene meitä paremmin."

Tuo oli varmasti vitsi.
Otan sen ainakin vitsinä,
vaikka se ei sitä olisikaan,
enkä ala väittelemään.

Sen vain sanon ettei Suomi selvinnyt vimeisestä lamastakaan omin voimin, vaikka olisi voinut selvitä, jos olisi oikein yrittänyt. Siihen ei vain ollut kylliksi tahtoa eikä yksimielisyyttä että lama olisi omin voimin pystytty selättämään.

Sen sijaan avuksi tuli kansainvälisten suhdanteiden hidas elpyminen, joka viimein nosti Suomenkin tuotteiden kysyntää, mikä johti viennen elpymiseen, työllisyyden paranemiseen ja valtion verotulojen kasvuun.

Kun muilla meni paremmin, se mahdollisti Suomenkin elpymisen.

------------

Vielä taloudesta sen verran että Suomen talouden rakenteet jäivät valitettavasti uudistamatta tämänkin laman aikana, joten jatkossakin Suomi on edelleen liian riippuvainen siitä miten muilla menee. Rakenteita korjailemalla siihen tapaan mitä Sipilä oli kaavaillut, olisi tuonut Suomen talouteen enemmän mahdollisuuksia ohjailla sitä miten meillä menee. Se ei poistaisi riippuvuutta muusta maailmasta, mutta se, siis ne rakennemuutokset, auttaisivat sopeutumaan siihen tilanteeseen mikä kulloinkin maailmalla vallitsee,

Suomi ei siis oppinut mitään tästäkään lamasta ja tarvitaan ilmeisesti enemmän keppiä opin menemiseen perille. Sitä keppiä kyllä vielä tulee jossain vaiheessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #119

Kyllä muilla voi mennä meitä paremmin, ei se väärin ole. Ei se ole automaattisesti meiltä pois.

Kateus nyt vaan on semmoinen Suomen loputon luonnonvara.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #124

"Kateus nyt vaan on semmoinen Suomen loputon luonnonvara."

Nin, eihän sitä edes huomaisi että itsellä menee huonosti,
jos muilla ei menisi paremmin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

Tässä kun katselee ympärilleen, itään tai länteen, niin ei meillä niin huonosti mene. Pohjoisessa menee paremmin kun siellä on öljyä. Etelästä voitaisiin ottaa mallia kun ovat fiksuja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #128

"Tässä kun katselee ympärilleen, itään tai länteen, niin ei meillä niin huonosti mene."

Idässä menee huonommin kuin meillä, samoin etelässä. Muissa ilmansuunnissa menee paremmin.

Ei meilläkään huonosti mene.

Kun saataisiin rajoja vielä enemmän auki vähän joka suuntaan, lisää vapaata kaupantekoa ja liikkuvuutta, silloin kaikilla menisi vielä paremmin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #129

"Kun saataisiin rajoja vielä enemmän auki vähän joka suuntaan, lisää vapaata kaupantekoa ja liikkuvuutta, silloin kaikilla menisi vielä paremmin."

Rajathan on auki. Me voimme mennä mihin suuntaan haluamme.
Rajatarkastukset ja rajatullit ovat välttämättömyys.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Nuo kansallissosialistit tekivät muuten hyvin tiivistä yhteistyötä muslimien kanssa, Kaiken esikuntatoiminnan lisäksi II maailmansodan aikana muslimeja palkattiin mm ssa Waffen SS n vuoristodivisionaan.

Yhteinen tavoite velvoitti tekemään tiivistä yhteistyötä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämä on pitkästä aikaan puheenvuorojen parasta settiä. Miten näkisit mikä on valtio, kenen etua valtio tulisi ajaa jossei omaansa?"

On hyvin vanhanaikaista ajatella että kansan väestön etujen ajaminen olisi sitä että viedään muilta ja annetaan omille. Se tie ei vie menestykseen.

Kansan todellinen etu on kansainvälinen kauppa, globaali talous ja integroituminen. Ilman niitä tekijöitä, pelkästään omaan apuun turvautumalla kansalaisten hyvinvoinnista katoaisi heti 90%. Siitä osoituksena ja todistuksena on varmasti Pohjois-Korean talous. Aiemmin esimerkkejä oli enemmän kun valkoisen rodun asuttama Itäinen Eurooppa eleli muusta maailmasta erillään ja kurjuudessa.

Pelkkä äly ei näytä siis riittävän mihinkään. Vaikka Venäläiset ovat mittausten mukaan(joihin en luota) älykkäimpiä ihmisiä, heidän on vaikeata saada talouttaan ja yhteiskuntajärjestystään parannettua, vaikka malleja ja esimerkkejä olisi vaikka kuinka ja niitä olisi helppo kopioida.

Ovatko Pohjoiskorealaiset tyhmempiä kuin Eteläkorealaiset. Jos eivät, miksi maa ei menesty muussa kuin rakettitekniikassa ja pommien rakentamisessa? Miksi maan asukkaat elävät kurjuudessa älykkyydestään huolimatta?

Vain globalisaatio tuo todellista vaurautta ja hyvinvointia.

Trump yrittää nyt kääntää kehityksen pyörää vastakkaiseen suuntaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"On hyvin vanhanaikaista ajatella että kansan väestön etujen ajaminen olisi sitä että viedään muilta ja annetaan omille. Se tie ei vie menestykseen."

Hah.. Oikein! Historiasta nähdään että sivilisaation menestyksen avaimet on siinä kun ymmärretään, että oma menestys on kiinni siitä että myös toiset menestyy.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Natsi-aate oli tehokas tapa poistaa rasismi lopullisesti, koska rotupuhtaassa valtiossa on vaikea olla rasisti. Sitävastoin tuon ajan USA oli oikein malliesimerkki rasistisesta yhteiskunnasta; Amnglo-Amerikkalainen herrakansa varmisti asemansa rotulakien avulla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Olen kanssa miettinyt natsismia kun minua on sanottu useampaan kertaan natsiksi. Vaikka olen kyllä ihan kaikkea muuta. Kannatan vapaata sanaa, itsemääräämisoikeutta, kokoontumisvapautta, yhdistymisvapautta, äänestysoikeutta jne. Olen tavattoman liberaali.

EDIT:
Eli ihmisoikeudet ovat lähellä sydäntä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tiivistelmää natsiaatteesta:

Kansan, kielen, kulttuurin, luonnon sekä kansallisen itsetunnon ja yhteiskunnan suojelu

- isänmaallisuus ja kansallismielisyys
- vapaaehtoisuus ja velvollisuudentunto
- luotettavuus ja luottamus

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kun katsoo natsien propagandaelokuvan "Ikuinen Juutalainen" vuodelta 1940, on helppo nähdä yhtäläisyyksiä nykyiseen "maahanmuuttokriittiseen keskusteluun". Tarvitsee vain korvata "juutalainen" "muslimilla".

https://www.youtube.com/watch?v=RlHVin56U2w

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Höpöhöpö. Sinua ei häiritse se vissiin että Saksassa rikokset juutalaisia vastaan ovat räjähtäneet käsiin.

Vaikka ei häiritsisi, niin analogiasi törmää kyllä kiveen tässä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Minua häiritsee mutta ymmärrän että keinotekoinen demonisointi ei auta. Sitä seuraa vainot.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #62

Minä skarppaan Matti, minä skarppaan. Muuten en olisi skarpannut mutta koska sinä täällä uudessa suomessa kehotit skarppaamaan.

Siun sinänsä fiksusta öliölistä huolimatta juutalaiset ovat Saksassa varpaillaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin miten törmää.
Ruotsin SD puolueella on muuten aivan katkeamattomat juuret saksalaiseen natsipuolueeseen.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #108

"katkeamattomat juuret saksalaiseen natsipuolueeseen."

Meidän vihreillä myös.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

No hyvä ettet kieltänyt SDn painavasta dokumentointia juuria. Kämyjen whataboutismi usein osuu omaan nilkkaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kansallissosialismi saattaa olla jonkinlainen viime vuosisadan poikkeusilmiö. Nyt voi olla yrityksiä siihen suuntaan, mutta luultavasti on liian myöhäistä isoihin yhteiskunnallisiin muutoksiin. Meistä voi tulla jonkinlainen luutunut luokkayhteiskunta, jossa yläluokka ja alin luokka ovat hyvinkin kansainvälistä porukkaa.

Toni Rintala

"Kansallissosialismi saattaa olla jonkinlainen viime vuosisadan poikkeusilmiö. "

Saattaa sitä harrastetun kymmeniä tuhansia vuosia.. suorastaan hurjaa ja julmaa kansallissosialistista touhua Vanhassa Testamentissa ja muutoinkin ihmiskunnan historiassa. Eikä pidä unohtaa eläinkuntaa!
Evoluutio on usein suoraan samanlaista. Eli kehitys.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Natsismista puhuttaessa siihen käsitteeseen liittyy mielikuva kansallismielisyydestä, isänmaallisuudesta ja rodun puhtauden ihanteesta."

Niinhän sitä luullaan. Saksassa oli tuolloin n.40 puoluetta ja kansallismielisten tärkeimmät puolueet olivat DP (Deutsche Partei) ja NVDP (saksalaiskansallinen puolue). Ne olivat avoimesti kansallismielisiä puolueita ja kaipasivat takaisin Saksan Keisarin aikoihin.
https://en.wikipedia.org/wiki/Weimar_political_par...

Kansallismielisille puolueille Natsit edustivat kansallisbolševismia, joka johtaisi Saksan tuhoon rotu ja tasa-arvo politiikallaan.

Hitler sai sosialismin toimimaan, Lenin ei. Tämä on kova pala Sosialisteille.
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_P...

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Kansallissosialismi ei ole sosialismia sen enempää kuin nostokurki on kurki. Fasismi eri muodoissaan, myös kansallissosialismina, on nimenomaan kapitalismin voimassapitoa totalitaarisin keinoin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ja höpö höpö. Natsipuolueen 25-kohtainen kansallissosialistinen puolueohjelma esitti kymmenen sosialismille läheistä vaatimusta:

Tulot muusta kuin työstä on lakkautettava, kaikki yritykset on kansallistettava, sotavoitot konfiskoidaan, suurten yritysten voitot jaetaan, laajennetaan eläkkeitä, maareformi.

Pörssitoiminta kiellettiin ja vapaa pääomakauppa lakkautettiin, jolloin osinkoja rajoitettiin nimellispääomasta 6%, kun yritykset ylittävät tuon 6% rajan, sen valtio sosialisoi itselleen.

Valtio määräsi minimi ja maksimipalkat, Hintasääntely, Valtiojohtoinen talous, runsaat julkiset työt ja julkiset investoinnit, Tuonnin leikkaaminen valtiojohtoisesti, Suunnitelmatalous(lisää tehtaita) ja Sosiaaliturvan- että julkisten palvelujen lisääminen.

Sosialismia parhaimmillaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #85

Höpötihöpö. Ainakaan tuollaista kaikkien yritysten kansallistamista ei natsi-Saksassa toteutettu ja sellainen olisi ollut nimenomaan sosialismin ydinkysymys. Moni saksalainen kapitalisti rikastui natsien valtakaudella huomattavasti juuri natsismin ansiosta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #87

No näihän se ei ole. https://en.wikipedia.org/wiki/Fritz_Thyssen kirjoitti 1940:

"Pian Saksa ei eroa yhtään bolševikkien Venäjästä. Yritysten johtajat, jotka eivät täytä ehtoja jotka suunnitelma määrää, joutuvat syytteeseen petoksesta Saksan kansaa vastaan, ja ammutaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vera_Micheles_Dean kirjoitti kirjassaan v.1939:

"Natsit olivat luoneet Saksaan bolševismin, kohdistamalla huomion aluksi juutalaispankkiireihin, teollisuuteen ja liikemiehiin, mutta sitten myös muihin liiketoimintoihin".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hitler sai sosialismin toimimaan, Lenin ei. Tämä on kova pala Sosialisteille.
https://en.wikipedia.org/wiki/National_Socialist_P..."

Alkuperäiset ihanteet eivät kylläkään toteutuneet muun kuin rasismin osalta.

Hitler sai kyllä autobaahnoillaan ja sotateollisuudellaan, sekä myöhemmin sotimisellaan työttömyyttä pienennettyä, mutta se tapahtui palkkojen kustannuksella, eli työläisten palkat laskivat. Talouden lait siis toimivat kolmannessa valtakunnassa.

Kansalaiset olivat tyytyväisiä Hitleriin lähinnä siksi että he saivat kuvitella itsensä herraroduksi. Saksalaiset ottivat tämän humpuukin todesta, mikä sinänsä osoittaa että hyvin dorkaa porukkaa se oli.

Mutta tietenkin se tuotti tulosta että ihmiset työllistettiin ja se että saksalaiset teki töitä kuuliaisesti Hitlerille. Uskollisesti ja kuin hypnoosissa saksalaiset halusivat laajentaa herrakansan elintilaa Hitlerin käskystä slaavien, juutalaisten ja muiden alempien rotujen kustannuksella.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mutta älä sotke Natsismiin kansallismielisiä puolueita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Mutta älä sotke Natsismiin kansallismielisiä puolueita."

Molemmat on yhtä hulluja ideoita.

Jos yrittää erottaa toisistaan natsismin ja kansallismielisyyden, niin sitä minä kutsuisin asioiden sotkemiseksi. Kansallismielisyys nimittäin perustuu erotteluun. Oman naan kansalaiset ensin ja sitten vasta muut. Sitäpaitsi kansallismieliset suhtautuvat hyvin nihkeästi muualta tulleisiin, varsinkin erivärisiin, tai erinäköisiin ihmisiin. Se on natsismia se.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kansallismielisyys nimittäin perustuu erotteluun. Oman naan kansalaiset ensin ja sitten vasta muut."

Suomen laki perustuu erotteluun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomen laki perustuu erotteluun."

Rasismista ei siis voi luopua eikä lakia muuttaa.
Ilmeisesti se on ihan perustuslakiin asti kirjattu.

Risto Koivula

Natsismi ja hirohitoismi olivat tappo-oppeja: tappamalla piti saada "Terve rotu" ja "hyvä yhteiskunta".

Tässä on selvä ero esimerkiksi Englannin ja Ranskan imperiumeihin, joiden tarkoitus oli orjuuttaa muita väestöjä tuottamaan arvoa: Saksalle ja Japanille myös tulevat ojuutettavat, esimerkiksi englatilaiset ja hollantilaset olivat "siedettävää rotua". Muut piti tappaa.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2013/12/aivosa...

" Aivosähkökäyrä EEG:n kehittäjä Hans Berger oli natsijohdon salattu pääideologi

VASTAPAINO on suomentanut saksalaisen frankfurtistin Hannah Arendtin aivopierun ”Totalitarismin synty”, joka julistaa Stalinin ajan Neuvostoliiton ja natsi-Saksan muka olleen "saman totalistaristisen lantin” kaksi puolta eivätkä vastakkaiset navat ideologioiltaan, jotka oli muka ”tarkoitettu vain massoille”, eivätkä johdot muka ottaneet niitä tosissaan.

Tässä tarkastelen Hitlerin lähipiirin todellista ideologiaa ihmiskuvan alalla ja sen syntyä. USA:n Liittovaltion Terveysviraston (NIH) neurofysiologian osaston johtaja R. Douglas Fields tuo käänteentekevässä kirjassaan ”The Other Brain: From Dementia to Schizophrenia, How New Discoverie...” esiin natsijohdon todellisen pääideologin, aivosähkökäyrän keksijä Hans Bergerin roolin, jota on pimitelty niin lännessä kuin idässäkin. Hän korjaa tuon virheen, josta on ollut paljon harmia tieteelle ja terveydenhuollolle. (Joitakin Bergerin tutkimustuloksia Fields arvostaa.)

... "

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Nämä meidän nössöpers- nationalistitkaan eivät ole kuin ennen :( https://www.youtube.com/watch?v=e5P2n1UOMtA

Vaikka agenda ihan sama.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset