Kansalaistottelemattomuus

Mitä mieltä olette kansalaistottelemattomuudesta?

Mitä mieltä olette Tanskan lainsäätäjien esittämästä huivikiellosta?

Jos tanskalainen mamu tai aboriginaali tanskalainen uhmaa Tanskan lainsäädäntöä, niin se on ilmanmuuta kansalaistottelemattomuutta. Kansalaistottelemattomuuden seurauksena on se että siitä joutuu maksamaan yhteiskunnan määräämät sanktiot, sakkoja tai vankeutta. 

Näinhän se menee ja se on oikein.


Mieleeni tuli vain nyt sellainen kysymys jota en itse pysty ratkaisemaan, mutta ehkä joku muu osaa.

Koska minua surettaa Tanskan maahanmuuttajanaisten ja kaikkien muidenkin tanskalaisten naisten ja miesten surkea tilanne, kun he eivät enää voi itse vapaasti päättää pukeutumisestaan, niin voisinko minä suomalaisena kansalaistottelemattomuudella saada jotain parannusta aikaiseksi tähän tanskalaisten tilanteeseen.

Suomessahan ei ole tätä burkakieltoa, eikä humtukieltoa. Jos liikun Suomessa tällä tavalla vaatetettuna, tai muuten naamioituneena, esimerkiksi moottoripyöräkupärässä, tai joulupukin asussa, tai ku-klux- klaanin asuun sonnustautuneena, en ole kansalaistottelematon, eikä minua voida rankaista.

'Mutta jos menen Tanskaan ja esiinnyn siellä burkassa yleisellä paikalla, rikon sikäläistä lainsäädäntöä ja sikäläisen poliisin pitää ottaa minut kiinni ja viedä putkaan, sekä sakottaa.

Mutta koska en ole Tanskan kansalainen, enkä siis sen kansallismielisten tiukkojen lakien alainen, en ole varsinaisesti kansalaistottelematon, olen vain ulkomaalainen joka rikkoo Tansklan lakeja.

Mitä minulle tapahtuu jos kieltäydydyn lähtemästä tanskalaisesta vankilasta muuten kuin burkhaan sonnustautuneena? Laittavatko Tanskan poliisit minut huumattuna ja nippusiteillä köytettynä ja monen vartijan saattamana lentokoneella kotimatkalle  Suomeen?

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu