Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kansalaistottelemattomuus

Mitä mieltä olette kansalaistottelemattomuudesta?

Mitä mieltä olette Tanskan lainsäätäjien esittämästä huivikiellosta?

Jos tanskalainen mamu tai aboriginaali tanskalainen uhmaa Tanskan lainsäädäntöä, niin se on ilmanmuuta kansalaistottelemattomuutta. Kansalaistottelemattomuuden seurauksena on se että siitä joutuu maksamaan yhteiskunnan määräämät sanktiot, sakkoja tai vankeutta. 

Näinhän se menee ja se on oikein.


Mieleeni tuli vain nyt sellainen kysymys jota en itse pysty ratkaisemaan, mutta ehkä joku muu osaa.

Koska minua surettaa Tanskan maahanmuuttajanaisten ja kaikkien muidenkin tanskalaisten naisten ja miesten surkea tilanne, kun he eivät enää voi itse vapaasti päättää pukeutumisestaan, niin voisinko minä suomalaisena kansalaistottelemattomuudella saada jotain parannusta aikaiseksi tähän tanskalaisten tilanteeseen.

Suomessahan ei ole tätä burkakieltoa, eikä humtukieltoa. Jos liikun Suomessa tällä tavalla vaatetettuna, tai muuten naamioituneena, esimerkiksi moottoripyöräkupärässä, tai joulupukin asussa, tai ku-klux- klaanin asuun sonnustautuneena, en ole kansalaistottelematon, eikä minua voida rankaista.

'Mutta jos menen Tanskaan ja esiinnyn siellä burkassa yleisellä paikalla, rikon sikäläistä lainsäädäntöä ja sikäläisen poliisin pitää ottaa minut kiinni ja viedä putkaan, sekä sakottaa.

Mutta koska en ole Tanskan kansalainen, enkä siis sen kansallismielisten tiukkojen lakien alainen, en ole varsinaisesti kansalaistottelematon, olen vain ulkomaalainen joka rikkoo Tansklan lakeja.

Mitä minulle tapahtuu jos kieltäydydyn lähtemästä tanskalaisesta vankilasta muuten kuin burkhaan sonnustautuneena? Laittavatko Tanskan poliisit minut huumattuna ja nippusiteillä köytettynä ja monen vartijan saattamana lentokoneella kotimatkalle  Suomeen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jostain luin,että Tanskan poliisi ei ryhdy sakottamaan sakottamaan burkaan käyttäviä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jostain luin,että Tanskan poliisi ei ryhdy sakottamaan sakottamaan burkaan käyttäviä."

Voi voi, kansalaistottelemattomuudesta ei sitten olisi mitään hyötyäkään.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi
Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Aika yksinkertaistahan tuo on, että turistienkin pitää noudattaa maan lakeja. Aika nopeasti laeista piittaamaton turisti poistetaan ihan jokaisesta maasta. Sinusta itsestäsihän se olisi kiinni tehtäisiinkö se voimakeinoja käyttäen.

Kannattaa tuon kansalaistottelemattomuuden kanssa kuitenkin olla vähän varovainen. Jos satut, vaikka Saudi-Arabiassa, Somaliassa tai Sudanissa törmäämään aviorikoksista kuolemaan tuomitun kivitysteloitukseen, niin ei kannata mennä seisomaan tuomitun ja kiviä heittelevän väkijoukon väliin. En ole yhtään varma mitä tästä seuraisi, mutta pahoin pelkään, että seuraukset sinulle olisivat aika paljon kovempia, kuin sakot ja maasta poistaminen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aika nopeasti laeista piittaamaton turisti poistetaan ihan jokaisesta maasta. Sinusta itsestäsihän se olisi kiinni tehtäisiinkö se voimakeinoja käyttäen."

Minulle itselleni olisi tietenkin tärkeätä että asiasta nousisi julkinen häly ja toivottavaa olisi että myös diplomaattinen selkkaus Suomen ja Tanskan välillä. Koko tempaus olisi turha jos se ei herättäisi julkisuutta.

Asiasta olisi patasta sopia etukäteen jonkin tiedotusvälineen edustajan kanssa, joka tulisi kuvaamaan kun minua pidätetään ja sitten myös siitä kun minua raahataan nippusiteissä lentokoneeseen, itkevänä, potkivana, mieluimmin huonot housuissa ja oksennuksessa yltäpäältä. Mustelmiakin olisi hyvä olla kasvoissa ja käsissä.

Tietenkin voisin myös itse yrittää kuvata tapahtumaa kännykällä, mutta se ei taitaisi minulta onnistua.

------------------------------

Tämä on tietenkin pelkkää mielikuvitusta. En koskaan kykenisi moiseen, en uskaltaisi enkä viitsisi.

Tämä on tällainen mielikuvaharjoitus siitä miten tällainen kansalaistottelemattonuus käytännössä menisi ja miltä se tuntuisi.

Toki minä olen itse henkilönä vähän huono valinta tällaiseen kansalaistottelemattomuus-operaatioon. Tällainen puolikuollut ukko ei kovin paljon saisi mediassa palstatiaa eikä sympatiaa. Paras tulos saataisiin jos kansalaistottelematon olisi nätti nuori nainen, tai sitten joku julkkis.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Sukupuolesi tosiaan vähän rajoittaa tuota kansalaistottelemattomuustestiä. Naisena olisit voinut käydä kokeilemassa myös mitä monessa maassa seuraa, jos et suostuisi käyttämään burkhaa tai nigabia. Niissä luultavasti saisit myös kasvosi ja kätesi mustelmille. Pohjoismaiset poliisit ovat siitä tylsiä, että he hyvin harvoin vetävät turpaan (ja jos vetävät ovat entisiä poliiseja), vaikka kuinka riekkuisit.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

"Naisena olisit voinut käydä kokeilemassa myös mitä monessa maassa seuraa, jos et suostuisi käyttämään burkhaa tai nigabia."

Juu, naisena en ole joutunut muslimiviranomaisten kanssa tekenisiin, miehenä kylläkin olen. Olen ollut tekemisissä sekä poliisiviranomaisten kanssa, että sotilaaviranomaisten kanssa. Olen ollut kuulusteltavana, mutta en putkassa asti.

Toinen rike oli pieni kolari, jossa tuli vähän lommoa autoihin. Epäselvä tapaus siitä kuka oli syyllinen. Siitä tuli pikku sakko.

Se toinen rike oli kai sotilaskohteen kuvaaminen erämaassa. Vähän epäselväksi sekin tapaus jäi, mutta selvisin filmin menetyksellä.

Sekä poliisi että sotilaat olivat sopivan asiallisia ja kohteliaita, eikä mustelmia tullut.

Mitä naisten vaatetukseen tulee, niin siinä maassa, toisin kuin Tanskassa, naiset saivat käyttää huntua tai burkhaa, jos halusivat, mutta kaikenlainen pukeutuminen näytti olevan sallittua ja yleistä, toisin siis kuin kansallismielisessä, sulkeutuneessa Tanskassa, jossa valtiovalta määrää miten nauset saavat pukeutua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #10

Itkekäämme siis kyyneliä kansallismielisen, sulkeutuneen, natsimaisen Tanskan karun kohtalon puolesta. Kaikin mokomin voit kokeilla vetää siellä KKK-huppusi päähän ja testata voitko vapaan ihanana natsina tanssahdella sen kanssa julkisesti pitkin katuja.

Tietoisesti (tai höpsöyttäsi) unohdit ettet voi Tanskassa peittää kasvojasi muistakaan syistä (paitsi esim. kylmyyden takia). Eli myös mm. kommandopipot ja huput ovat kiellettyjä. Mutta tuotahan et maininnut tahi tiennyt. Tulee mieleen että tiesit kyllä, mutta halusit olla blokkaava provokaattori puolustaen kamalia natsejen uhreja... joita näet edelleen joka puolella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Eli myös mm. kommandopipot ja huput ovat kiellettyjä. Mutta tuotahan et maininnut tahi tiennyt. Tulee mieleen että tiesit kyllä, mutta halusit olla blokkaava provokaattori puolustaen kamalia natsejen uhreja... joita näet edelleen joka puolella."

Juu, tiesin kyllä, enkä halunnut peitellä tietoani.

Minusta kasvoja kannattaisi suojella Tanskassakin, joko kylmältä, tai liialliselta auringolta. Pakkasella korvat ja nenä voivat jäätyä ja aurinko voi aiheuttaa melanoomaa, eli ihosyöpää.

Valitettavasti Tanskan kansallismielinen natsihallitus pitä muslminaisten "väärän" asuvalinnan laittomaksi tekemistä niin tärkeänä, että tanskalaisten terveys voidaan sen takia uhrata, sillä eihän naamiointikieltoa voi säätää vain musliminaisten perinneasuja koskevana asiana.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #13

"Valitettavasti Tanskan kansallismielinen natsihallitus .."

Ok. Olet tietoisesti valinnut netti-provokaattorin tittelin ties mistä syystä. Kaikin mokomin. Myös Ranska, Belgia, Hollanti, Itävalta, Norja vain muutamat mainittuna ovat noita natsivaltioitasi... Mikäs siinä sitten.

En itsekään taida kannattaa burkaa tai niqabia. Hijab menisi (ei peitä kasvoja). Jokin raja pitäisi olla mitä uskontojen varjolla sallitaan. Uskoisin että Vihavaisellakin täytyy rajat jossain kulkea.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

"Mitä mieltä olette Tanskan lainsäätäjien esittämästä huivikiellosta?"

______________________________________________

Se ei ole huivikielto (moinen ei ole tuolle laille erityisen kuvaava termi), vaan julkisessa tilassa naamioitumisen kielto. Hyvä esim. mikäli antifa tai äärioikeisto alkaisivat taas hassutella väkivaltaisissa merkeissä ( etenkin antifalla on kova halu peittää kasvojaan ).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Se ei ole huivikielto (moinen ei ole tuolle laille erityisen kuvaava termi), vaan julkisessa tilassa naamioitumisen kielto."

Se on rasistinen laki jota ei tarvittaisi ellei tanskalaisilla olisi tarvetta painostaa muslimeita luopumaan perinteisestä vaateparrestaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #15

"Se on rasistinen laki..."
****************************

Kohtalosi on vain nähdä rasisteja joka puolella. Mikäli atsteekit (https://fi.wikipedia.org/wiki/Asteekit) olisivat vielä voimissaan, kannattaisit heidän oikeuttaan ihmisuhreihin, koska perinteet.

Tiedän, olkinukke, mutta en voinut vastustaa kiusausta... Enkä loppupeleissä edes ole täysin varma ettet ihmisuhrejakin kannattaisi tarvittaessa ( etenkin jos niitä tarvittaisiin joka puolella näkyviä "natseja" vastaan ).

----------------------
Lienet huomannut että tuo "rasistinen laki" on valtavirtaa Euroopassa koko ajan enemmän ja enemmän.... Älä nyt kuitenkaan liikaa panikoi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #15

Ehkä sinun Arto tosiaan kannattaisi käydä Tanskassa kokeilemassa miltä ne sakot lainrikkomisesta tuntuvat. Kunhan ongelmat meilläkin kasvavat yhtä isoiksi, kuin Tanskassa, niin Suomessa tullaan säätämään vastaava laki.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Kunhan ongelmat meilläkin kasvavat yhtä isoiksi, kuin Tanskassa, niin Suomessa tullaan säätämään vastaava laki."

Mitkä ongelmat?

En muista nähneeni muita naamioituneita kuin joulupukkeja naamareissaan ja moottoripyöräilijöitä kypärissään, eikä se ole ollut minulle ongelma. Burkihia en ole Suomessa nähnyt, enkä kasvot peittäviä huiveja, enkä huntuja, paitsi vaaleita morsiushuntuja ja mustia suruhuntuja hautajaisissa, enkä ymmärrä miten sellaisen käyttö voisi olla kenellekään ongelma.

Täytyy olla todella suvaitsematon jos näkee naisten asuvalinnan ongelmana.

Jos nainen esiintyy ihan nakuna julkisella paikalla niin ymmärrän että se voisi olla monille ihmisille ongelma, muualla kuin nudistipiireissä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Noita ongelmia on tuotu esiin sinullekin lukuisia kertoa ja niitä on perusteltu erilaisilla tutkimuksilla ja tilastoilla, mutta uskosi on sen verran vahva, ettei sitä faktat ja todellisuus muuta.

Ei siis turhaan tuhlata molempien aikaa. Voit jatkaa natsiuskossasi loppuun asti, ei sillä ole mihinkään mitään merkitystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

"Voit jatkaa natsiuskossasi loppuun asti, ei sillä ole mihinkään mitään merkitystä."

Muuten olen samaa mieltä, paitsi siinä asiassa että minä en ole se joka on natsiuskossa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Kunhan ongelmat meilläkin kasvavat yhtä isoiksi, kuin Tanskassa, niin Suomessa tullaan säätämään vastaava laki."

Mitkä ongelmat?

En muista nähneeni muita naamioituneita kuin joulupukkeja naamareissaan ja moottoripyöräilijöitä kypärissään, eikä se ole ollut minulle ongelma. Burkihia en ole Suomessa nähnyt, enkä kasvot peittäviä huiveja, enkä huntuja, paitsi vaaleita morsiushuntuja ja mustia suruhuntuja hautajaisissa, enkä ymmärrä miten sellaisen käyttö voisi olla kenellekään ongelma.

Täytyy olla todella suvaitsematon jos näkee naisten asuvalinnan ongelmana.

Jos nainen esiintyy ihan nakuna julkisella paikalla niin ymmärrän että se voisi olla monille ihmisille ongelma, muualla kuin nudistipiireissä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Sattuipas sopivasti. Tanska sakotti nyt ekaa kertaa. Toista se on täällä
Suomessa, jossa islam kaikkine naisen alistamisen koodein on monikulttuurista
ja siksi niin ihkua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomessa, jossa islam kaikkine naisen alistamisen koodein on monikulttuurista
ja siksi niin ihkua."

Suomessa nousi hiljattain valtava kohu siitä kun Aamu-TV:n nykyinen juontaja, Sanna Ukkola, laittoi pressiklubissa päähänsä intiaanipäähineen. Häntä syytettiin intiaanien kulttuuri-identiteetin varastamisesta.

Myöskin on paheksittu sitä jos joku lantalainen on käyttänyt lapinpukua, tai jotain nykypäivän sovellutusta lapinpuvusta, eli jotain lapinpuvulta näyttävää luomusta.

Ei siis täällä Suomessakaan pukeutuminen täysin vapaata ole. Intiaaniksi pukeutuminen on siis selvästi kielletty.

Ties mitä syytteitä minä saisin osakseni jos päättäisin käyttää mustalaisen asua, pohjalaista kansallispukua, perinteistä arabi-asua, sikhi-partaa ja turbaania, tai juutalaista tyyliä, johon myös kuuluu pitkä parta, vanhanaikainen hattu ja letitetty pitkä tukka.

Joo, on se kulttuuri-identiteetti tosi tärkeää näköjään ja paine siihen että kaikki ilmentävät omaa identiteettiään, tai jotain oman viiteryhmän ryhmäidentiteettiin viittaavaa asua on valtava.

Ihmisen tarve osoittaa ryhmä-identiteettiä näyttää olevan ihmislajille tyypillinen piirre, Sitä piirrettä kuvastaa myös muoti ja erilaiset virka-asut, kuten pappien, poliisien, sotilaiden, lääkäreiden, tai sairaanhoitajien virka-asut.

--------------

Miten minun kuuluisi olla ja miten pukeutua, jos haluaisin ihmisten hyväksyntää, enkä paheksuntaa?

Avainsana taitaa olla sopeutuminen. Pitäisi miettiä ja ymmärtää miten ihmiset haluaisivat minun pukeutuvan, millaisena he haluaisivat minut nähdä ja yrittää sitten noudattaa tätä ihmisten oletettua tahtoa mahdollisimman tarkasti.

Onneksi somessa ei tarvitse vaatteilla koreilla, eikä itseään identifioida.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Suomessa nousi hiljattain valtava kohu siitä kun Aamu-TV:n nykyinen juontaja, Sanna Ukkola, laittoi pressiklubissa päähänsä intiaanipäähineen. Häntä syytettiin intiaanien kulttuuri-identiteetin varastamisesta."
******************************

"Kulttuuri-identiteetin varastamista" käytetään perin höpsöihin syytöksiin monestikin nykyään.

********************

"Ei siis täällä Suomessakaan pukeutuminen täysin vapaata ole. Intiaaniksi pukeutuminen on siis selvästi kielletty."

Tiedät aivan hyvin ettei ole, vaan trollailet syystä tai toisesta ;)
Mikäli näen kaupassa lasten intiaanipäähineen, niin ostan sen seuraavaksi kaupasta. Netin kautta voisi tietenkin tilata. Lapsuuden inkkari vs. länkkäri -leikeissä olin aina inkkareiden puolella ( niillä poloisilla oli aina heikommat aseetkin, joten tietenkin olin altavastaajan puolella etenkin kun intiaanien karu historiankohtalo oli minulle opetettu ).

***************************
"Miten minun kuuluisi olla ja miten pukeutua, jos haluaisin ihmisten hyväksyntää, enkä paheksuntaa?

Avainsana taitaa olla sopeutuminen. Pitäisi miettiä ja ymmärtää miten ihmiset haluaisivat minun pukeutuvan, millaisena he haluaisivat minut nähdä ja yrittää sitten noudattaa tätä ihmisten oletettua tahtoa mahdollisimman tarkasti."
-----

Heh, nyt koko ajan enemmän käy selvemmäksi että pyrit Uuden Suomen provokaattoriksi kommenteilla, joihin et edes itse usko (et voi uskoa?). Vai että pitäisi oikein pukeutua siten, millaisena muut haluavat minut nähdä ;) Noin kieroa huumoria harvoin löytyy itseltänikään. Parodioit SJW -ilmiötä jostain syystä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Onhan YLEn aamulähetyksessä yksi nainen jolla on burgha päällä. Ei oikein sovi kuvaan kun muut pukeutuvat länsimaalaisittain.

Sakko olisi paikallaan ja tietenkin lakien muuttaminen ennen sitä.

Hyvä Tanska!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikös burka tarkoita sellaista lointa missä koko ihminen on siellä säkissä ja katselee maailmaa verkkoikkunan läpi. Sillä Jälkiviisaitten naisella taitaa olla vain liina päässä ja kasvot kokonaan näkyvissä. Tällä maalla näkyi isoon paksuun liinaan pukeutuneita mummoja vielä 60-luvulla vaikkei siihen uskontoa sen enempi liittynytkään.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Todennäköisesti olettaisivat, et sinulla on heinäkuussa joulupukin asuun sonnustautuneena enemmänkin ongelmia, joten ohjaisivat suomen konsulaatin kautta hoitoon. Saattajaksi mahdollisesti pari paikallista poliisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hälläväliä mitä he olettaisivat, kunhan voin saisin paljon julkisuutta.
Vain julkisuus tekee kansailaistottelemattomuudesta kannattavaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Älä mies turhaudu. Kyllä se päivä on vielä huomennakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset