Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Veropopulismi

Veropopulismi on uusi sana politiikan kielenkäytössä?

Mitähän se oikein tarkoittaa?

Se ei tarkoita ainakaan perussuomalaista populismia, joka on arvokonservatiivisuutta ja joka vastustaa kaikkea uutta ja outoa, sellaista joka muuttaa ajatuksiamme maailmasta. Perussuomalainen populismi on myös sitä että oma maa on mansikka ja muu maa mustikka ja suomalaiset ihmiset, varsinkin perussuomalaiset, ovat parhaita ihmisiä maailmassa, eikä heidän vertaisiaan ole. Perussuomalaisten populismi on populismia joka vastustaa lähes kaikkea, ennenkaikkea eliittiä. Perussuomalaiset ovat junttikansan puolella eliittikansaa vastaan, joten se on kai sitten jotain junttipopulismia se persupopulismi.

Veropopulismi  ei tarkoita myöskään demaripopulismia. Demaripopulismi on sitä että demarit yrittävät kerätä itselleen ääniä sillä tavoin että lupaavat yrittää parantaa kaikkien köyhimpien asemaa, esimerkiksi sellaisten työttömien ja eläkeläisten asemaa  jotka yhteiskunta pakottaa tulemaan toimeen ja selviämään alle tonnilla kuussa. Tämä demaripopulismi on kai jonkinlaista eläkepopulismia, joka tosin koskee vain kaikkein pienimpiä eläkkeitä.

Veropopulismi taitaa tarkoittaa sellaista kokoomuslaista populismia, jossa ääniä yritetään saada puolueelle parantamalla keskituloisten, rikkaiden ja vielä rikkaampien asemaa verohelpotuksin ja lisäämällä tasaveroluonmteista verotusta, joka kohdistuu eniten pienituloisiin, siitä huolimatta että sitä sanotaan tasaveroksi.


Millähän tavalla tämä veropopulismi sitten toimii?

Toimiiko se hyvin, tarkoitustaan toteuttaen?

Onko kokoomuksen veropopulismi tehokkaampaa kuin persujen junttipopulismi ja demareiden eläkepopulismi?

 

Varmasti veropopulismi on kaikkein tehokkain populismin muoto. Valtaosa väestä on  nimenomaan keskituloista, he varmaan tykkää veropopulismista ja onhan niitä ylen rikkaita kokoomuslaisiakin peräti viidesosa väestöstä, heille veropopulismi lupaa kaikkein eniten maallista hyvää.

Kukaan ei rakasta veroja, ei edes sellainen keskituloinen joka tienaa sellaiset kolme tonnia puhtaana käteen. Kulutusveroa ei samalla tavalla edes mielletä veroksi, koska sitä ei peritä tilistä, vaan se näkyy lähinnä hintojen nousuna.

Veropopulismillaan kokoomus saanee ääniä ainakin 60-70%:lta äänestäjistä.

Pienituloisia eläkeläisiä ja työttömiä on varmaankin korkeintaan saman verran kuin isotuloisia kokoomuslaisia, eli jotain alle 20% väestöstä, varmaan vieläkin vähemmän.  Tällä eläkepopulismillaan demarit eivät varmaankaan pääse juhlimaan mahtavalla äänisaaliilla.


Entäs sitten persujen arvokonservatismiin, isänmaallisuuteen ja eugeniikkaan perustuva junttipopulismi?

Sehän on jo nähty. Sillä on tehty jo kaksi jytkyä. Maksimitulos on varmasti alle kaksikymmentä prosenttia äänestäjistä. Näitä arvokonservatiivisia, isänmaallisia ja eugeniikkaan ihastuneita- ihmisiä lienee kaikissa yhteiskuntaluokissa.


Veikkaan että mikäli populismi olisi ainut vaaleissa vaikuttava tekijä, niin veropopulismi voittaisi reilusti seuraavatkin vaalit.

Se on toisaalta sääli, sillä verojakin pitäisi toki kerätä, jotta Suomen ei tarvitsisi elää velaksi ja pitäisi päästäisi vanhoista veloistakin hiukan eroon, jotta seuraavassa lamassa voitaisiin ottaa taas uutta velkaa. 

Jos veropopulismillaan kätensä ja jalkansa sitonut kokoomus voittaa seuraavissa vaaleissa, velattomista valtionbudjeteista ei taida tulla mitään. Velan takaisinmaksusta on turha edes haaveilla.


Mutta populismi on pop, ja silllä tullaan voittamaan tai häviämään taas seuraavatkin vaalit ja voitto vaaleissa on puolueille se tärkein asia maailmassa. Mitäs puolueet Suomen velkaantumisesta piittaisivat? Ei mitään. Eihän puolueet siitä kärsi, Suomen kansahan siitä vain kärsii..... sitten joskus ..... tulevaisuudessa.

Mitäs niistä eläkeläisistä, mitä niitäkään suremaan, parempi vain jos kuolisivat pois. Tämä on varmaan ihan rationaalinen ajatus muiden kuin eläkeläisten kannalta, eivätkä pienituloiset eläkeläiset mitään vaaleja ratkaise, heitä on niin vähän, eikä kukaan muu heitä ja heidän kohtaloaan  murehdi kuin he itse.

Keskituloisille tulonsaajille ja eläkkeensaajille sekä suurituloisille tulonsaajille ja eläkkeensaajille, sekä upporikkaille kokoomuksen äänestäjille, tärkein asia maailmassa on se että veroja vähennetään ja heitä on paljon.

Veropopulismi siis kannattaa, se kannattaa tosi hyvin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Kyllähän tuo veropopulismi on pitkään ollut se tuottoisin populismin malli. Onhan Kooomus sillä sanut huomattavasti normaalia potentiaaliaan suuremman äänisaaliin. Suurimmalle osalle Kokoomuksen äänestäjistä se on oman edun vastaan äänestämistä, mutta kun verojen pahuutta on tarpeeksi toitotettu, niin ahneuksissaan ovat siihen sortuneet. Sitten heidän äänillään on leikattu heidän samistaan palveluista ja veroja laskettu sitä rikkainta promillea hyödyttävästi ja pumpattu tukiaisia yrityksille.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Kokoomuksen yliedustus johtuu myös mediasta. Ajat ovat sellaiset, että lukemattomisssa pakkorakosissa elelevä mediasopulikin suosii kokoomuksen arvoja rikkumattomasti.

Iskulause vaikkapa vasemmmistoliitolle: Verot vuoden 2006 tasolle!

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Se tässä on erityisen hassua, että jos veroja vähennetään, useimmat kansalaiset ovat valmiita maksamaan muita maksuja entistä enemmän - esimerkiksi yksityisille yrityksille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset