Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Perussuomalaiset laskussa, SDP nousussa

Kesän gallupeissa on Suomessa mitattu SDP:lle nousevaa kannatusta ja perussuomalaisille laskevia lukuja, mikä on hyvä asia.

Ruotsissa tilanne on ollut päinvastainen, eli siellä persujen veljespuolue ruotsidemokraatit ovat olleet nousussa, mutta SDP on ollut laskussa, mikä on Ruotsin kannalta huono asia.


Suomessa tämä kehitys johtuu osaltaan siitä että hallituksessa sinisten ministeriryhmä on toteuttaa perussuomalaista hallitusohjelmaa, kun taas SDP on oppositiossa. Ruotsissa tilanne on päinvastainen, eli SDP on hallitusvastuussa, kun taas ruotsidemokraatit on oppositiossa ja tuomittu olemaan oppositiossa seuraavassakin hallituksessa, riippumatta siitä miten paljon saavat lisää ääniä.

Syy siihen että ruotsidemokraatit on tuomittu oppositioon on siinä etteivät muiden ruotsalaispuolueiden äänestäjät suvaitse hallitusyhteistyötä natseina ja rasisteina pitämiensä ruotsidemokraattien kanssa.


Suomessa sinisillä näyttää olevan vaikeuksia kerätä kannatusta, mutta todennäköisesti puolueen näkyvät ministerit ja muut näkyvät hahmot kerännevät ääniä sinisille enemmän kuin mitä on ennustettu.

Suomessa perussuomalaiset menettivät ruotsidemokraattien tapaan uskottavuutensa muiden puolueiden kannattajien joukossa kun se valitsi puheenjohtajistoonsa henkilöt jotka olivat tunnettuja maahanmuuttovastaisista vihapuheistansa ja muutenkin äärioikeistolaisista asenteistansa.

Perussuomalaiset voisivat siitä huolimatta olla huvinkin hallituskelpoinen puolue jos nämä puolueen valitut johtohenkilöt suostuisivat osoittamaan katumusta vanhojen vihapuheidensa johdosta.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Perussuomalaiset laskussa, SDP nousussa''

Toivon demareille vuoden 1916 kaltaista voittoa.

1916
103 / 200
376 030/47,29 %

Ps. Viron veljespuolue tulee putoamaan Viron Eduskunnasta tai jää kääpiöksi.

Lauri Pajunen

Ihan vaan tarkennuksen vuoksi - mitä tarkoitat vihapuheella? Mitä mielestäsi EI saa sanoa? Saako esimerkiksi historiallisia hahmoja tai aatteita arvostella?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ihan vaan tarkennuksen vuoksi - mitä tarkoitat vihapuheella? Mitä mielestäsi EI saa sanoa? Saako esimerkiksi historiallisia hahmoja tai aatteita arvostella?"

Minä tarkoitan vihapuheilla ihan vain näitä tavallisia persujen puheita pakolaisista ja turvapaikanhakijoista.

Tottakai nämä vihapuheet on sallittuja ja niitä saa pitää.

Toki jotkut puheet, myös vihapuheet on jossain tapauksessa laissa erityisesti kiellettyjä. Sellaisiakin puheita saa toki pitää, mutta se on lainvastaista, se on siis kansalaistottelemattomuutta ja siitä voi joutua oikeuteen ja saada sakkotuomion.

Yleensä tällaiseen oikeusmenettelyyn ei varmaankaan viitsitä näiden sakkotuomioiden takia lähteä, ellei kyseessä ole kansanedustaja tai muuten vastuulliseksi ja lain tuntevaksi puhujaksi katsottava henkilö

Arvostelu ja vihapuhe ovat eri asioita.
Toki arvostella saa, mutta tolkuton solvaaminen on eri juttu.

Minä esimerkiksi syyllistyin täällä kerran tolkuttomasti solvaamaan Tony Halmetta. Itse akattelin että se menisi huumorin piikkiin, mutta mode ei tätä minun huumoriani huumoriksi ymmärtänyt, vaan poisti sen kirjoitukseni ja antoi minulle huomautuksen.

Miniusta toimitus toimi oikein ja minä olin tehnyt virheen. Huumorin pitää olla sellaista että sen voi huumoriksi tunnistaa, muuten se voidaan tulkita vaikka vihapuheeksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Unohdin sanoa että persujen vihapuheet kuuluu kyllä pääasiassa sananvapauden piiriin, mutta se vain on niin että samalla kun ne vihapuheet kovasti miellyttää persujen kannattajia ja äänestäjiä, niin ne kyllä kovasti inhottaa muiden puolueiden äänestäjiä ja sen takia mm. ruotsidemokraatit Ruotsissa ja nykypersut Suomessa ei ole suosittuja hallituskumppaneiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ps. Viron veljespuolue tulee putoamaan Viron Eduskunnasta tai jää kääpiöksi."

Minkä takia virolaiset duunarit äänestävät herrojen puolueita?

Mitkä herrapuolueet edustaa sinun mielestä virolaisia duunareita Viron eduskunnassa?

Pekka Iiskonmaki

#3
Suomen demarit on herrapuolue.

Virossa kaikki puolueet ovat työväenpuolueita, ilman sosialismia.

Kaikki, jotka käyvät töissä ovat työläisiä. AY-jyrät ovat poikkeus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kaikki, jotka käyvät töissä ovat työläisiä. AY-jyrät ovat poikkeus."

Herroja ovat kaikki jotka saa enemmän palkkaa kuin mitä on tarpeen.¨

AY-jyrät on isopalkkaisia herroja,
mutta ne on duunareiden palkkaamia herroja,
siis duunareiden hommissa hoitamassa duunareiden asioita.
Duunarit määrää mitä ne tekee ja mitä ei tee.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #6

#6
Eli SDP:llä on mandaatti määrätä mikä on korkein palkka Suomessa.

Heh heh.

Suomi on jo niin demarivaltio, että piiru vasemmalle ja on kommunismi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Suomi on jo niin demarivaltio, että piiru vasemmalle ja on kommunismi."

Maailman onnellisin maa ja kansa.

Se on fakta, se on mitattu tosiasia. :)

Äärinationalistiset maat, kuten Unkari ja Puola eivät ole yhtä onnellisia, eikä Viro.

No, voihan se niin olla että Viron herrat on onnellisempia kuin Suomen herrat. Siitä en ole nähnyt tutkimuksia.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #9

#9
Suomessa oli ennen sanonta; Onks se pöpi? Ei se on vaan muuten nii onnellinen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #6

Äijällä on vanukas aivojen paikalla:)))))

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"#14
Tai tosi onnellinen."

Katkeraa puhetta.

Onnelliset on fiksuja
Tyhmät on katkeria ja onnettomia ihmisiä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #20

Ei sinulla ole ainakaan minkäänlaista käsitystä miten ay-liike toimii. Eikä siitäkään mitä mieltä duunarit pääosin näiden herrojen ja rouvien rahanvuolennasta ovat. Paljon puhuu se, että huippunsa sak tavoitti joskus toistakymmentä vuotta sitten. Alettiin puhumaan miljoonan jäsen sak:sta. Enää maksavia jäseniä on hiukan yli 600000. Yt on käyty ja porukkaa toimistoilta vähennetty ja se pelkästään hyvä asia. Ilmais leikki jäseniä on satoja tuhansia. Eläkeläisiä ja opiskelijoita. Jahka nuorille valkenee millainen onnistuminen on ollut sak eläkepolitiikka, josta puhuminen ei ole suotavaa, niin johan ropisee. Eläkepolitiikkahan on ollut kaltaistesi laiskojen sukupolvien edun mukaista, mutta ei todellisen maksajan edunmukaista.

https://www.hs.fi/talous/art-2000005769215.html

Mitä nuoremppiin mennään, niin sitä huonommaksi muuttuu. Käytännössä he ovat tulevaisuuden köyhiä, jos nykyiset mittari kelpaavat. Tällä hetkellä köyhyysraja on hieman alle 1200e. Ja mediaani palkka 3000. Eläkkeiden keskiarvo taas on n 1800 mikä on yli 50% mediaanista. Tulevaisuudessa se tippuu 35% mediaanista. Jotain olisi tehtävä, että maksajillekin jäisi reilut eläkkeet. Nykyeläkkeet pitää ainakin jäädytää. Suurista yli 1500e eläkkeistä pitää leikat parisataa ja kattokin olisi hyvä. Saataisiin reilua esimakua tulevasta. Laiskoille työtäpakoilleille ikäluokille se on oikein. Tämä sitten taas ei koske sotien eikä sitä edellisten ikäluokkia. Vain näitä hyvinvointvaltion pullamössöporukoita.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #21

#21
Demarit on herrapuolue ja kiinteistösijoitustrusti.

Duunarin huolet ei paina heitä pätkääkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Demarit on herrapuolue ja kiinteistösijoitustrusti."

Mitäs ne muut puolueet sitten on ja löytyykö niistä sinun mielestäsi aitoa duunaripuoluetta, siis puoluetta jota duunari voisi äänestää ja joka varmasti ajaisi duunarin asiaa, eikä herrojen asioita duunarin antamilla valtuuksilla.

AY- liikkeellä pitää toki olla varallisuutta jotta se voisi olla lakkoaseensa takia riittävän pelottava vastus herroille. Sen takia AY- liikkeellä pitää olla varallisuutta. Ilman varallisuutta lakko-ase olisi vähän niinkuin kanuuna jossa ei ole luoteja,

Sitä en tiedä mitä ihmettä demarit tekisivät kiinteistöillä. Onko niitä?

Muistaakseni ainakin kokoomus ja keskusta ovat aina välillä olleet lähes vararikossa. Sellaisen huhun olen kuullut että Sipilä osti puheenjohtajuutensa kepussa maksamalla kepun velat ja pelastamalla sen vararikosta. En tiedä onko mitään perää.

Jokatapauksessa Sipilä pystynee hoitamaan keskustan taloutta paremmin kuin nämä muut kepulaiset, ilman että laittaisi omia rahojaan peliin.

Suomea Sipilä ei toki pysty omilla rahoillaan pelastamaan konkurssista, vaikka haluaisikin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Saataisiin reilua esimakua tulevasta. Laiskoille työtäpakoilleille ikäluokille se on oikein. Tämä sitten taas ei koske sotien eikä sitä edellisten ikäluokkia. Vain näitä hyvinvointvaltion pullamössöporukoita."

Mistähän katkeruutesi mahtaa johtua?
No, ei voi kuin ihmetellä.

Aika epämääräisesti kohdistat syytöksesi tähän "pullamössösukupolveen", joka taitaa olla aika fiktiivinen käsite. Samoin sinun syytöksesi taitavat olla peräti mielikuvitukseen perustuvia. :)

Kun vähän muistelen, niin minun sukupolvestani suuri osa taisi muuttaa Ruotsiin töihin. Siitä ei heitä pidä syyttää, osa toki lähti "kultaa vuolemaan", siis parempien ansioiden perään, mutta totuus taitaa olla se että kaikille ei olisi töitä riittänytkään.

Jos ajatellaan sitten sitä porukkaa joka jäi Suomeen töihin, niin he kustansivat paitsi niiden edellisten sukupolvien eläkkeet, siis niiden vanhempien ikäpolvien eläkkeet jotka eivät itse olleet rahastoineet eläkerahastoihin ja joiden oli määrä maksaa eläkeiän elantonsa omista säästöistään, tai sitten heidän piti olla omien jälkeläistensä varassa.

Näin ei siis käynyt, vaan kuvailemasi pullamössösukupolvi elätti heidät verovarojen kautta, sekä sen lisäksi aloitti vararahastojen keräämisen tulevaisuuden varalle, niitä varojahan on nyt kertynyt sen verran että valtio maksaisi niillä rahoilla kaiken ottamansa velan ja rahoittaisi sen lisäksi budjettinsa kahdeksi vuodeksi, Kahteen vuoteen ei siis kenenkään tarvitsisi maksaa veroja pennin hyrrää, eikä myöskään arvonlisäveroa, jolloin kaikki myytävät tuotteet halpenisivat neljänneksellä.

Tämän valtavan rahaston tulevien eläkkeensaajien eläkkeiden turvaksi keräsi siis tämä sinun "pullamössösukupolvesi", sen lisäksi että se sama "pullamössösukupolvi" rahoitti menneiden sukupolvien eläkkeet, niiden sukupolvien eläkkeet jotka eivät olleet itselleen mitään vararahastoja koonneet.

------------------

Tuosta sinun sekavasta vuodatuksestasi on vaikeata päätellä mitä mieltä olet.

Minun mielestäni tämän sinun "pullamössösukupolvesi" eläkkeet ovat toki kohtuullisia ja riittäviä, paitsi kaikkein pienimpien eläkkeiden osalta.
Paremmilla eläkkeillä pärjäilee ihan hyvin, varsinkin kun nämä parempaa eläkettä saavat "pullamössösukuolvet" ovat yleensä myös keränneet itselleen omaisuutta, tai sitä on "ikäänkuin itsestään" kerääntynyt.

Sen takia en todellakaan kanna huolta "pullamössösukupolven" eläkeläisistä muuten kuin niiden osalta joiden eläke on todella pieni.

Tottakai eläkejärjestelmää pitää kehittää sillä tavalla että se vastaa tämän päivän tarpeita ja että myös tulevien sukupolvien eläkkeet turvataan. Tämä on itsestäänselvä asia.

Nämä puheet "pullamössösukupolvista" ovat sensijaan naurettavia, toki niillä puheilla voidaan provosoida keskustelua jos niin halutaan, mutta jonkun sukupolven syyllistäminen ei kyllä palvele tarkoitustaan jos asioita pyritään parantamaan ja kehittämään.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #23

Ei faktat katkeruutta ole. 90-luvulka puolet 50 vuotiaista oli pois työElämästä. Jotain tarttis nuorten eläkkeiden takia tehdä. Maksuja ei voi korottaa halpatyöntakia. Käteenkin pitäisi jotain jäädä, jos tulevia eläkkeitä vielä leikataan, niin eihän ne ole eläkkeitä enää lainkaan. Tasataan siis. Jos mitään ei tehdä, niin päin vittua menee.

Mitään käsitystä sinulla ei ole edelleenkään ay-liikkeestä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

"Maksuja ei voi korottaa halpatyöntakia. Käteenkin pitäisi jotain jäädä, jos tulevia eläkkeitä vielä leikataan, niin eihän ne ole eläkkeitä enää lainkaan."

Eläkkeissä on kyllä varaa leikata, siis ainakin niissä isommissa eläkkeissä. Keskimääräisillä eläkkeilläkin tulee mainiosti toimeen. Nämä on sellaisia ihmisiä jotka ovat varsin pienillä tuloillaan kasvatteneet lapsensa, maksaneet asuntonsa ja säästäneet vielä pahanpäivän varalle. Nämä ei ole tottuneet "elämään isosti" ja pärjäilevät kyllä, vaikka eläke olisi pienempikin.

Pienellä eläkkeellä kituuttavia käy sääliksi. Heitä ei kukaan ole valmis armahtamaan.

"Tasataan siis. Jos mitään ei tehdä, niin päin vittua menee."

Kyllä ne eläkevarojen haltiat on fiksua porukkaa ja ne osaa laskea ja niillä on kalkylaattorit. Kyllä ne osaa kertoa mitkä on ne oikeat toimenpiteet. Eri asia on sitten miten politikot haluaa ne laskelmat ja ehdotukset toteuttaa ja panna käytäntöön.

Politikkojen murheena on sekin jatketeenko pienituloisten eläkeläisten kyykyttämistä, vai jaetaanko varoja tulevaisuudessa tasaisemmin eri eläkeläisryhmille.

Mitään käsitystä sinulla ei ole edelleenkään ay-liikkeestä.

Puheet "pullamössösukupolvista" on puppupuheita ja sellaista retoriikkaa mitä ei tässä yhteydessä tarvita. :)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #26

Nyt nuorilla keskieläkkeen arvioidaan olevan 35%-40 mediaanista. Nyt se on 54%. Tulevat eläkeläiset ovat siis joka tapauksessa erittäin köyhiä verratuna työssäkäyvään väestöön. Huolimatta siitä, että he ovat tämän leikin todellisia maksajia.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #26

Mulla muuten on erittäin hyvä käsitys ay-liikkeen toiminnasta. Olin mukana yli kymmenenvuotta erittäin tiiviisti. Työpaikalla luottamustehtävissä. Ammattiosaston toiminnassa luottamustehtävässä. Sekä liittotasolla tes-toiminnassa ja liiton lehden toimituskunnassa. Muitakin tehtäviä.

Ensimmäiseksi Arto hyvä pitäisi ymmärtää, että yksikään, joka luulee tai sanoo kuuluvansa johonkin liittoon puhuu paskaa. Ns jäsenet eivät kuulu liittoihin. Ei heitä sinne päästetä. Voisi kullanvuolenta vaarantua. Joku sähkäri telakalta voisi marssia tarkistamaan tilit ja katsomaan missä huoranpesässä sitä hallitus on taas matkustanut. No törkeimpiä juttuja ei varmaan enää netti aikana tapahdu. Sen verran helposti jää kiinni, mutta eiköhän sitä duunareitten rahaa käytetä kaikenlaiseen edelleen ja hiukan siitä päältä otetaan omaankin taskuun.

No kymmenessä vuodessa sak:n maksavien jäsenten määrä on tippunut 100 000. Meinaa rahassa sitten noin 70 miljoona, jos ovat tuollaista mediaanipalkkaista sakkii.

Viimeistään 90 luvulla jo tiedettiin eläkejärjestelmän olevan päin helvettiä. Silloin puhuttiin eläkepommista. Tiedettiin, että eläkeikää pitää nostaa ja maksuja lisätä. Eipä tehty mitään. Nyt sitä pommia on purettu ja tulokset näkyvät tulevaisuudessa. Ay-liike ja demarit vastustivat jyrkästi niitä toimia. Itsekin olin mukana, niin liiton kuin puolueenkin tilaisuuksissa, joissa vakuuteltiin, että kaikki saavat saman eläketurvan eikä ongelmia ole.

Nyt on sama ääni kellossa. Luvataan lisää rahaa, vaikka tiedetään sen johtavan taas uusiin leikkauksiin tulevista eläkkeistä. Ne eläkemaksut ovat palkkasummasta jo 25%. Työnantajat ovat jo halvemman työvoiman löytäneet. Lisää tulee koko ajan.

Muutenkin jos jotain korjauksia tehdään ne pitää kohdentaa niille joilla vaikeuksia on. Ei kaikille. Eikä mikään etuliite voi olla lisätuen saannin ehto.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #28

#28
Arto ei ole oikea demari. Arto on porvarikodin kasvatti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"No törkeimpiä juttuja ei varmaan enää netti aikana tapahdu. Sen verran helposti jää kiinni, mutta eiköhän sitä duunareitten rahaa käytetä kaikenlaiseen edelleen ja hiukan siitä päältä otetaan omaankin taskuun."

Eihän minulla mitään erikoista ymmärrystä AY- liikkeestä olekkaan, siinä olet oikeassa. Mutta toki minä sen olen tajunnut ja ymmärtänyt että kaikissa asioissa missä on mukana ihmisiä, tapahtuu "juttuja", törkeitä ja vähemmän törkeitä. Yleensä törkeimmät jutut tapahtuu siellä missä on mukana paljon idealisteja, joita on helppo höynäyttää ja höynäyttäjiä ja höynäytettävien hyväksikäyttäjiä riittää kaikkialle. :).

Näiden höynäytysten, väärinkäytösten, tai korruption perusteella ei oikeastaan pitäisi tehdä johtopäätöksiä siitä onko itse toiminta jotenkin hyvää ja kannatettavaa, vai onko se kenties turhaa tai vahingollista toimintaa. Toki korruptio ja väärinkäytökset pitäisi saada ensin minimoitua, mikä voi olla vaikeaa, ennenkuin voitaisiin päätellä tuloksista toiminnan tarpeellisuus ja hyödyllisyys.

---------------------

"Nyt on sama ääni kellossa. Luvataan lisää rahaa, vaikka tiedetään sen johtavan taas uusiin leikkauksiin tulevista eläkkeistä. Ne eläkemaksut ovat palkkasummasta jo 25%. Työnantajat ovat jo halvemman työvoiman löytäneet. Lisää tulee koko ajan.

Muutenkin jos jotain korjauksia tehdään ne pitää kohdentaa niille joilla vaikeuksia on. Ei kaikille. Eikä mikään etuliite voi olla lisätuen saannin ehto."

Olen samaa mieltä siitä etteivät hyvätuloiset eläkeläiset toki kaipaa mitään erityisiä lisätukipaketteja. Toki sellaisia voidaan antaa mikäli varaa on.

Minä olen erityisen huolestunut pienituloisista eläkeläisistä ja siitä eriarvoisuudesta mikä yhteisskunnassa heidän osaltaan vallitsee.

Pitää ymmärtää ja hyväksyä se että jos näiden pienituloisten asemaa yritetään parantaa, se parannus on pois kaikilta niiltä joilla menee paremmin.

Pienituloiset eläkeläiset ovat vähemmistö, he eivät voi millään keinoin painostaa yhteiskunnan muita jäseniä, eivätkä he edusta tai muodosta sellaista äänestäjäkuntaa ja äänimäärää mikä kiinnostaisi puolueita ja politikkoja. Siksi heidän asemansa parantaminen on muista kuin heistä itsestään kiinni ja se on muiden kuin heidän itsensä tehtävä.

Muuten kyse eläkerahojen riittävyydestä tulevaisuudessa on matemaattinen ongelma, joka ratkeaa kalkylaattorilla, mutta myös tulonjaon ongelma, mikä ratkeaa poliittisen päätöksenteon kautta.

P.S.

Se että politikot lupaa enemmän mihin on varaa on populistinen ongelma johon ei ole muuta ratkaisua kuin äänestäjäkunnan valistaminen ja niiden varoittaminen huijaripopulisteista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomessa oli ennen sanonta; Onks se pöpi? Ei se on vaan muuten nii onnellinen."

Minä olen ymmärtänyt sen niin että kaikkihan etsivät onnea, sehän on fakta, mutta se on ymmärryksestä kiinni osaako olla onnellinen.

Onnellinen voi olla kunhan vain ymmärtää olla onnellinen.
Onnettomuus on seuraus ymmärtämättömyydestä,
eli se on hulluuden merkki jos on onneton.

Mutta en usko että suomalaisten kokema onnellisuus johtuisi suuresta ymmärryksestä ja vähäisestä hulluudesta. Kyllä se aistimus tulee pikemminkin siitä millaisiksi suomalainen kokee ulkoiset olosuhteensa.

Suomalainen siis kokee ulkoioset olosuhteensa hyviksi, mutta se ei suinkaan ole tae siitä että suomalainen olisi todella onnellinen.

Mutta hyvä sekin että suomalainen saattaa kokea itsensä onnelliseksi, vaikka ei sitä oikeasti olisikaan. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos kerran kaikki menettivät ääniä nukkuville, niin on luonnollista että eniten menetti se jolla eniten oli ääniä.

Mistä johtui vihreiden lisä-äänet?

Johtuko se kansalaistottelemattomuudesta,
vai Touko Aallon yökerhotouhuilujen julkisuudesta?

Ei se mitään.

Hyvä että vihreät hyvänä puolueena saa lisää ääniä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Vaaleissa vasta äänet annetaan...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Vaaleissa vasta äänet annetaan..."

Joo, ja toivoisin parempaa kannatusta myös sinisille ja uskonkin että äänisaalis on varmaan moninkertainen näihin galluptuloksiin verrattuna.

Tietenkin se riippuu siitä mitä ennen vaaleja tapahtuu ja mitä sanotaan ja ennenkaikkea mitä Soini vielä keksii. Siellä Sinisissä on ihan hyvää porukkaa mukana, mutta vaalitekninen osaaminen on avainkysymys ja sitä osaamista taitaa olla enimmäkseen Soinilla.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä tulkitsin viimeistä galluppia niin, että demareiden nousu oli pysähtynyt ja kääntynyt laskusuuntaan mikä on hyvä asia...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä arvelet vihreiden menestyksestä?
Onko se huono asia?

Nyt kun vihreät aatteet ovat vallalla koko puoluekentässä, vihreät ovat lähinnä vain demareiden rinnakkaispuolue,

Kun demareiden ja vihreiden äänet lasketaan yhteen, niin lopputulos on jo vähän lähempänä sitä mitä demarien kannatus yksin kuuluisi olla.

Se että demarien kannatus on sitä mitä on, siis alle puolet siitä mitä sen kuluisi olla, on selvästi demarijohdon vika. Vika on siinä ettei demarit hallitse sitä populismipeliä ja sitä mediapeliä mitä puolueiden tänä päivänä pitää ehdottomasti hallita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset