Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kansallismielisten kansallistamisprojekti

Miten Suomessa tulee käymään jos ja kun kansallismieliset pääsevät Suomessa todella valtaan ja niskan päälle, vähän kuten Trump jenkkilässä ja Orban Unkarissa?

Luulenpa että se mitä olemme nähneet tapahtuvan Unkarissa ja Jenkkilässä on varsin laimeaa verrattuna siihen mitä kansallismieliset Suomessa voivat saada aikaan.


Kansallismieliset kannattavat kansallista kulttuuria ja he pitävät kansainvälistä kulttuuria ja kulttuurivaihtoa vahingollisena ilmiönä.

Varmaankin kaikki ulkomaalainen taide, kirjallisuus ja muu kulttuuri kiellettäsiin. Enää ei saisi esittää muuta kulttuuria kuin kotimaisten taiteilijoiden luomaa ja esittämää suomalaista kulttuuria. 

Kysymys kuuluu voidaanko suomirokkia tai kotimaista oopperatuotantoa pitää kansallisena kulttuurina, nehän ovat saaneet vaikutteita ulkomailta ja ovat syntyneet ulkomaisen kulttuurivaikutuksen tuloksena.

Kansainvälinen kirjallisuus kiellettäisiin tietenkin, paitsi sellainen kansainvälinen kirjallisuus joka on suomalaisten kirjailijoiden aikaansaannosta.

Kysymys kuuluu voidaanko meidän kansalliskirjailijoidemmekaan tuotantoa pitää kansallisena, koska ne kaikki, Aleksis Kivi, Ruuneberg ja kaikki muutkin, ovat saaneet tuotantoonsa tärkeitä vaikutteita kansainvälisestä kirjallisuudesta aina antiikin ajoista nykypäivään.Jätetään korkeakulttuurin käsittely sikseen ja siirrytään ruokakulttuurin pariin.

Kansallismieliset haluavat tietenkin poistaa ulkomaalaiset vaikutteet ruokakulttuuristamme. Hyvästi pzzat, sushit, kepabit ja pastat.  Jatkossa syömme vain rusleipää, karjalanpiirakkaa, karjalanpaistia, mämmiä ja ohravelliä. Eikä siinä mitään pahaa, hyvää ja terveellistä ruokaahan sekin.  Herkkuvihanneksena voitaisiin saada naurishaudetta juhlapäivinä.


Entäs sitten ulkomaankauppa?

Globalisaatiohan on kansallismielisten mielestä pahasta. Kaikista kansainvälisistä sitoumuksista pitää tietenkin irtisanoutua, jotta Suomen itsenäisyys ja riippumattomuus globalisaatiosta voitaisiin palauttaa.

Kun EU:sta on lähdetty ja muutkin kansainväliset kauppasopimukset on irtisanottu, sopii ryhtyä tuottamaan itse sen mitä tarvitsemme.

Venäjältä voitaisiin ostaa muutama käytöstä poistettu  autotehdas, mosseja ja ladoja pystyttäisiin kyllä Suomessa valmistamaan alusta loppuun.

Viihde-elektroniikkaa voitaisiin tuottaa itse aloittamalla uudelleen Valcon kuvaputkitehtaan toiminta ja palauttamalla soneran putki-TV- tuotanto.

Tietokoneitakin osaisimme kyllä itse valmistaa, olihan Nokian mikromikko kerran aikansa huipputuote,


Näin siis voimme palauttaa itsenäisyytemme ja omavaraisuutemme kansallismielisessä Suomessa, kunhan ihmiset vain osaisivat äänestää oikein, eli äänestää persuja, tulevissa vaaleissa.


 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Sellaisilla tuohivirhuilla olisi tosi päheetä käppäillä hämpinraitilla!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Niin ja jos olisi vielä tuohikontti ja tuohitorvi, niin se olisi vielä paljonkin viileempi juttu.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Uskonto jäi tuossa blogissa kokonaan käsittelemättä.

On kyseenalaista voidaanko luterilaista uskontoamme pitää kansallisena uskontonamme, sehän on Saksalaisen munkin kehittämä uskonto roomalaiskatolliselta pohjalta.

Katolinen kirkko puolestaan perustuu yhteen monista lähi-idän heimo-uskonnoista. Lähi-idässähän oli aikoinaan jokaisella kaupungilla ja pikkuvaltiolla oma jumalansa, vaikka uskonnot eivät sinänsä paljon eronneet toisistaan. Katollisen kirkon jumala on erään lähi-idän pikkuvaltion jumala ja sen oppi on erään sen jumalan palvojien lukuisten kapinallisen lahkojen opeista.

Odinin sotilaidenkaan opit eivät oikein vastaa suomalaiskansallisten arvojen palauttamisen tarpeeseen, sillä odinhan ei ollut suomalaisheimojen jumala, vaan eräs germaanikansojen jumaluuksista.

On paha juttu ettei suomalaisten perinteisistä jumalista ja niiden palvonnasta paljon tiedetä, koska ne opit hävitettiin keskiajalla ja perinteiden jatkajia vainottiin. Osa poltettiin noitina, osaan kohdistettiin muita rankaisutoimia.

Suomalaisten aito kansallinen uskomusjärjestelmä on valitettavasti tuhottu kristittyjen toimesta, eikä sitä voida enää palauttaa.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Loppuisi kerralla myös maailman kuuluisimman työväenlaulun eli Kansainvälisen rallatus täällä Suomessa !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Loppuisi kerralla myös maailman kuuluisimman työväenlaulun eli Kansainvälisen rallatus täällä Suomessa !"

Eikös se ole jo loppunut.

Nyt lauletaan uusia lauluja, näitä natsilauluja, vaikka ei ne nyt niin kansallisia lauluja olekkaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Nyt lauletaan uusia lauluja, näitä natsilauluja,..."

Pystyt varmaan myös mainitsemaan yhdenkin, ja missä sitä on laulettu?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Maamme laulu erityisesti sanoituksensa suhteen täyttää blogistin määritelmien mukaisen nationalistisen elementin, mutta se on kylläkin huomattavasti vanhempi kuin natsiaate ja natsit vaikka säveltäjä toki onkin Hampurista kotoisin.

Toivottavasti Vihavainen laittaa tänne luettelon näistä uusista natsilauluista ihan yleissivistyksen parantamisen merkeissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #26

En minä nyt suoraan muista mitään, mutta kuukkeloimallahan sitä tietoa löytyy.

Persunuorethan niitä lauluja laulaa

Tämä tieto on peräisin vauva-foorumilta, enkä mene sen todenperäisyydestä sen kummemmin takuuseen, mutta linkki on tässä

https://www.vauva.fi/keskustelu/4408209/ketju/pers...

ja se teksti on tässä.

lainaus alkaa ************************

Mestarin kunniaksi tietty

http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/333580...
Ylioppilaskunnan sitseillä laulettiin natsipuolueen tunnuslaulu – ”perussuomalaiset nuoret toivoivat”

Helsingin uudella ylioppilastalolla järjestettiin yliopiston poliittisten järjestöjen yhteiset sitsit viikko sitten tiistaina. Lauluvihkossa oli mukana Horst-Wessel-Lied, Saksan kansallissosialistisen puolueen tunnuslaulu 1930-luvulla. Kappale on nykyisin kielletty Saksassa.

Sitseille osallistunut Jaakko Rissanen vahvistaa, että laulu tosiaan laulettiin. Muuten osallistujia on vaikea saada kommentoimaan tapahtunutta.

Eräs paikalla ollut poliittisen järjestön jäsen ei halua kommentoida laulua julkisuudessa. Hän sanoo laulun päätymistä vihkoon ”inhimilliseksi erehdykseksi”.

Toinen sitsien osallistujista kirjoitti julkisessa päivityksessä Facebookissa, että ”valtaosa salista ei tiennyt, mikä laulu on kyseessä, ja lauloi korrektisti mukana”. Myöhemmin hän poisti päivityksensä.

Facebook-keskustelujen mukaan laulu olisi laulettu perussuomalaisten nuorten edustajan toivomuksesta.

lainaus loppu ***********************

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #43

Mutta niinhän se luutnantti Koskelakin käski Mannerheimin 75-syntymäpäivänä alaisensa alikersantti Vanhalan laulamaan armeijassa kiellettyjä vuoden 1918 kapinalauluja kiljun ja leikatun konjakin ryypiskelyn lomassa.

Komentokorsussa Jerusalemissa puolestaan veisattiin Horst Vesseliä.

Ennen ihmiset olivat huomattavasti suvaitsevaisempia kuin nykyisin. Venäjän kielen käyttöön liittyvä tappelunujakka Jerusalemissa oli yksittäistapaus .

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Joo me karkotetaan välittömästi itse blogisti ja samanmieliset siperiaan, meitä kiusaamasta. Mikäli päästään valtaan ;).

Sitten tehdään Suomesta hiilineutraali maa, täällä ei sit yritetä mitään, ei käydä kansainvälistä kauppaa. Yksin kertaisesti (luukut kiinni) on ympäristöteko ja näytämme maailmalle esimerkkiä, miten estetään ilmastonlämpeneminen. Vihreiltä saamme vain kiitosta.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Arto on nähnyt pahaa unta tai sitten on ollut hilpeä ilta ja nyt on paha olo. Voivoi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto on nähnyt pahaa unta tai sitten on ollut hilpeä ilta ja nyt on paha olo. Voivoi."

:)

Tai sitten se on ihan oikea näky,
tai ilmestys,
aavistus siitä mitä on tulossa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tähän väliin on pakko kertoa anekdootti eräistä vaaleista. Suomessa oli tulossa jotkin vaalit. Etsin tuubista jotakin sketsiä ja löysin videon, jossa mies käveli tietä pitkin ja alkoi kertoa tarinoita, joissa mainittiin esim. sosiaalinen tasa-arvo, kaikille yhtäläiset oikeudet, ilmaiset terveyspalvelut yms. Kesti pitkään katsoa kyseistä videota ennenkuin tajusin, että kyseessä oli vaalimainos, ei sketsi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

höpö höpö

Suomalaiset on tolkun kansaa, vaikka tämä somehöpöttely välillä karkaakin käsistä nii vasemmistolla kuin oikeistollakin

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"höpö höpö

Suomalaiset on tolkun kansaa"

Kunpa niin olisikin.

Realistinen näkemys kuitenkin on se etteivät suomalaiset millään erityisellä tavalla poikkea maailman muista ihmisistä.

Hyviin pisatuloksiin, korkeaan elintasoon, muita korkeampaan sivistystasoon jne. pitää etsiä muita selityksiä kuin se että suomalaiset olisivat jotenkin erilaisia kuin muut. Jos lähdetään siitä että suomalaiset olisivat jotenkin geneettisesti parempia tehdään väärä johtopäätös ja silloin ollaan vetelällä pohjalla.

Muuallakin kuin Suomessa kansaa on onnistuttu villitsemään vääriin päätöksiin erilaisin konstein. Esimerkkejä riittää, Trumpista Venzuelaan, niitä esimerkkejä riittää.

Ei ole terveellistä edes olettaa että suomalaiset olisivat sen tolkullisempia kui venezuelalaiset, tai Trumpin äänestäjät.

On siis syytä pelotella ja varoitella, vaikka ei olekaan varmaa onko siitä vatottelusta mitään hyötyä, vai onko siitä pelkästään vahinkoa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #15

"Ollaan me tolkun ihmisiä."

Jotkut on.

Mutta kun hulluus pääsee valloilleen tolkun ihmisiä ei kuunnellan ja sitäpaitsi yleensä käy niin että useimmat tolkun ihmiset tekevät henkilökohtaisen ratkaisun omaksi edukseen ja hylkäävät tolkun, koska katsovat että tolkun säilyttäminen siinä tilanteessa on heidän omalta kannaltaan epäedullinen ratkaisu ja johtaa paitsioon, kun taas hulluuteen mukaan meneminen voi tuoda mukanaan mukavia hillotolppavirkoja.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #17

Toivotaan ettet siis pääse valtaan

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#12:
Näin on. Todellisuuden todellisuus on kovasti toisenlainen kuin median todellisuus, somen todellisuudesta nyt puhumatakaan. Ja hyvä niin. Esimerkiksi vouhottamisen määrä todellisuuden todellisuudessa on marginaalinen noihin kahteen muuhun verrattuna, mutta ajattelemisen määrä on vastaavasti muutamaa kertaluokkaa suurempi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näin on. Todellisuuden todellisuus on kovasti toisenlainen kuin median todellisuus, somen todellisuudesta nyt puhumatakaan. Ja hyvä niin. Esimerkiksi vouhottamisen määrä todellisuuden todellisuudessa on marginaalinen noihin kahteen muuhun verrattuna, mutta ajattelemisen määrä on vastaavasti muutamaa kertaluokkaa suurempi."

Tavallaan olet oikeassa, mutta jätät nyt huomiotta merkittävän osan todellisuutta, mitä ei pitäisi jättää huomiotta.

Todellisuutta nimittäin on että vouhotus on hyvin usein saanut ylivallan, huolimatta tolkun ihmisistä joita on myös vouhottajissa aina mukana.

Asia on nimittäin niin että usein tolkun ihmiset pitävät omaa hyväänsä parempana kuin yhteistä hyvää ja ajavat mieluusti omaa hyväänsä yleisen hyvän kustannuksella.

Monet tolkun ihmiset suorastaan pyrkivät edistämään vouhotusta ja kiihottamaan sitä, edistääkseen sillä tavalla, usein tosin varsin varsin lyhytnäkäisesti, vain omaa etuaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #27

Minusta on parempi olla tyytyväinen siitä, että on niitä tolkun ihmisiä ja pyrkiä itsekin olemaan sellainen sen sijaan että ryhtyisi vouhottamaan koska vouhottajiakin löytyy. Sitä vouhottamista kun ei voi vähentää vouhottamalla ja se vouhottaminen puolestaan synnyttää uusia ongelmia sen sijaan että vähentäisi niitä vanhoja.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Eikähän kansallismielisten tavoite ole tilanne ennen eu.hun liittymistä,ja sehän on hyvä tavoite

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 13

Eli viedä kaikki ne vaihtoehdot ja mahdollisuudet suomalaisilta pois jotka unionin jäsenyys on mahdollistanut.
Nyt kun kotimaiset poliitikot eivät voi enää niitä kieltää tai rajoittaa kuten ennen unionin jäsenyyttä.

Kyllähän sitten eron jälkeen poliitikoillamme ja virkamiehillämme olisi mahdollisuudet rajattomaan valtaan päättää alamaistensa asioista kun nämä eivät voisi enää hakea oikeutta edes unionin toimielimistä.

Kyllähän sellaisen himon valtaan ymmärtää, mutta päätösvaltaani en sellaisille aio antaa.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kyllä kansallismieliset pääosin kannattavat kulttuurien vuorovaikutusta enemmän kuin vasemmistohöyrypäät, joiden mielestä vähemmistökulttuureista lainaaminen on kulttuurillista omimista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eikä myöskään esitettäisi maammelaulua, joka on saksalaisen säveltämä, ties vaikka Merkel olisi hänen jälkeläisiään.

Toni Rintala

Blogisti antaa hyvän esimerkin yleisistä ennakkoluuloista. Eli haitallisista uskomuksista. Eikös näistä idioottimaisista ennakkoluuloista pitänyt jo päästä eroon?

"Globalisaatiohan on kansallismielisten mielestä pahasta."

Globalisaatiota arvostelee muutkin kuin vain kansallismieliset, eli myös vihervasemmisto. Mutta blogistin näkemys lienee, että vihervasemmiston puheet pahasta globalisaatiosta onkin kai sitä parempaa pahapuhetta.

"pitävät kansainvälistä kulttuuria ja kulttuurivaihtoa vahingollisena ilmiönä."

Jos jossain kulttuurissa on jotain hyvää, se kannattaa ottaa käyttöön meilläkin. Kansallismieliset vastustaa lähinnä kulttuurisia tapoja, joissa silvotaan lapsia, alistetaan naisia ja kivitetään homoja, pari esimerkkiä mainitakseni.

Blogisti ilmeisesti kannattaa tyttöjen sukuelinten silpomisia ja muita mielestään ihania kulttuurinvaihtoon liittyviä asioita.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Blogisti antaa hyvän esimerkin yleisistä ennakkoluuloista. Eli haitallisista uskomuksista. Eikös näistä idioottimaisista ennakkoluuloista pitänyt jo päästä eroon?"

Tämän vouhottajan 'älynväläyksiä' ei kannattaisi noteerata, mutta itsekin erehdyin. Olkoon viimeinen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tämän vouhottajan 'älynväläyksiä' ei kannattaisi noteerata, mutta itsekin erehdyin. Olkoon viimeinen."

Kiitos tästä noteerauksesta.
Ne ovat jatkossakin kaikki tervetulleita.

Tässä blogissa ovat kaikki mielipiteet sallittuja, olipa niiden sävy mikä tahansa.

Kotkut blogistit eivät hyväksy muita kuin sellaisia sävyjä jotka sopivat heidä bloginsa henkeen. Täällä minun blogissani asiat on toisin ja kaikki sävyt on sallittuja.

P.S.
Jopa argumentointivirheet on tässä blogissa sallittuja, tosin pidätän itselläni oikeuden huomauttaa niistä ..... jos viitsin ja jos huvittaa. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jos Suomi olisi itsenäinen niin hukkuisimme velkoihin, jättityöttömyys vaivaisi vuosikymmeniä eikä olisi rahaa kunnostaa teitä ja siltoja, talot homehtuisivat ja terveyskeskuksiin olisi viikkojen jonotus. Olisi kamalaa olla itsenäinen Suomi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos Suomi olisi itsenäinen niin hukkuisimme velkoihin, jättityöttömyys vaivaisi vuosikymmeniä eikä olisi rahaa kunnostaa teitä ja siltoja, talot homehtuisivat ja terveyskeskuksiin olisi viikkojen jonotus. Olisi kamalaa olla itsenäinen Suomi."

:)

Jarmo, olet sisäistänyt näköjään hyvin blogini satiirisen luonteen.

Suomen itsenäistyminen EU:sta olisi erityisen paha asia suomalaisten yritysten, yhteisöjen ja yksiläiden kannalta. Sen jälkeen ei olisi enää mitään paikkaa missä voisi hakea oikeutta ja turvaa Suomen oman hallintojärjestelmän mielivaltaa vastaan.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Luulin aluksi että tämä on jokin parodiablogi. Mutta siltä varalta, että ei ole, niin voisiko joku kertoa, KUKA haluaa kieltää "kansainvälisen kulttuurin" tai muualta tulleet kulttuurivaikutteet? Tämä blogi on olkiukkojen olkiukko, mikäli ei ole vitsiksi tarkoitettu.

Ja niin kuin edellä jo sanottiinkin, on nimenomaan vasemmiston suunnalta kuultu vaatimuksia, että muista kulttuureista ei saa ns. omia mitään.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Pakko olla joo parodiaa tai muuten voisi suositella lepositeitä ja rauhoittavia .....

Toni Rintala

Parodiaahan tämä kai on, kun vasemmiston aatteista syytetään jotain oikeistoa.

Ruotsissakin vasemmisto on EU-vastainen ja Tanskassa demarit haluaa turvapaikanhakijat leireihin.

Meillä sekä Keskustan Sipilä että Vihreiden Aalto ovat myöntäneet kansallismielisten näkemykset oikeiksi, että maahanmuutto on ongelma ja syy Ruotsin mellakoihin. Aiemmin tämän on todennut jo Suomen poliisikin.

Suomessa jokunen harhamielinen yhä uskoo toisin...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Parodiaahan tämä kai on, kun vasemmiston aatteista syytetään jotain oikeistoa."

Vasemmisto voi olla yhtä kansallismielistä kuin oikeisto ja menneisyydessä nykyinen äärioikeistolainen kansaillismielisyys oli oikeastaan vasemmiston populismin ydintä.

Vasemmistolaisuus on oikeasti mennyttä. Työväen asiaa pitää tosin edelleen ajaa ja se on lähinnä demareiden tehtävä. Myös kaikkein köyhimmillä pitää olla demokratiassa oma edustajistonsa ja se on vasemmistoliiton tehtävä.

Kansallismielisyys on yhtä paha asia äärioikeiston aseena kuin mitä se oli aikoinaan vasemmistonkin aseena.

"Ruotsissakin vasemmisto on EU-vastainen ja Tanskassa demarit haluaa turvapaikanhakijat leireihin."

Haluatkin siis puhua turvapaikanhakijoista, vaikka blogissani sitä asiaa en lainkaan käsittele. Turvapaikanhakijoiden syrjiminen on eri asia kuin kansallismielisyys, se on rasismia, mikä on paha asia sekin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Työväen asiaa pitää tosin edelleen ajaa ja se on lähinnä demareiden tehtävä."

Kaikkien tehtävähän se kai olisi. Demareiden asiana en ole sitä nähnyt vuosikausiin.

"Kansallismielisyys on yhtä paha asia äärioikeiston aseena kuin mitä se oli aikoinaan vasemmistonkin aseena."

Hyvin sanottu. Myös globalismi on yhtä paha ase.
Olisiko paras olla siinä näiden keskellä kuten PS on?

"Haluatkin siis puhua turvapaikanhakijoista"

En, kunhan heitin tuon, aivan kuten heitin Ruotsin vasemmiston EU-vastaisuuden..

Kansallismielisyys ei mitenkään estä kulttuurinvaihtoa. Jokainen maa kuitenkin valvoo sitä. Nytkin meillä tullit valvovat, ettei meille haitallisia aineksia pääse maahamme. Hyödyllisiksi todetut asiat olivat tervetulleita myös itsenäiseen Suomeen, ja ovat jatkossakin, vaikka Suomi ei enää niin itsenäinen olekaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

"Hyödyllisiksi todetut asiat olivat tervetulleita myös itsenäiseen Suomeen, ja ovat jatkossakin, vaikka Suomi ei enää niin itsenäinen olekaan."

Hyödylliset ja haitalliset asiat ovat aina kulkeneet rajojen yli, vaikka niitä on joskus kovasti yritetty estää siellä rajoilla.

Itäblokkiinkin päästettiin sisään vain hyödyllisiksi katsottavia asioita, mutta kyllä niitä haitallisiksi katsottujakin sinne pääsi. Suomalaiset turistit salakuljettivat raamattuja ja nailonsukkia ja Tallinnassa katsottiin suomen TV:tä ja mm. mainoksia joviaalista lihavasta lihakauppiaasta, mistä tuli siellä valtaa pitävien harmiksi kovin suosittu hahmo Virossa.

-------------

Aina on päässyt myös Suomen rajan yli myös haitallisia aatteita, yksi kaikkein haitallisimmista tuontiaatteista on tämä kansallismielisyys.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Karjalanpiirakka ei ole alkuperäistä suomalaista kulttuuria. Se on tuontitavaraa, karjalanpiirakoissa käytettävä riisi ei kasva Suomessa. Myöskään peruna ei kuulu suomalaiseen, alkuperäiseen kulttuuriin, syökäämme siis nauriita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Karjalanpiirakka ei ole alkuperäistä suomalaista kulttuuria"

Kiitos tarkennuksesta, näinhän se tietenkin on.

Lieneekö karjalanpaistikaan alunperin suomalaista kulttuuria, tai mämmi, tai läskisoosi?

Mitähän se oikein on se suomalaiskansallinen kulttuuri, josta aina puhutaan?
Taitaa olla vähän samantapainen asia kuin ne keisarin uudet vaatteet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Arton kirjoituksesta ei nyt muuta kuin, ettei pidä provosoitua, kun provosoidaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arton kirjoituksesta ei nyt muuta kuin, ettei pidä provosoitua, kun provosoidaan."

Kiitos kommentista, vaikka se ei nyt blogin aiheeseen mitenkään liity, mutta esiin nostamasi ajatus provosoinnista on kiinnostava. Jatketaan siitä. Koska olen blogisti, voin sallia rönsyt.

Eihän sitä tietenkään tarvitse provosoitua.

Toisaalta keskustelun kannalta provosoituminen on kyllä hedelmällisempää kuin provosoitumattoomuus.

Toisaalta, jos provosoivalla tavalla esiin tuodut asiat sinänsä kiinnostavat, niihin voi ottaa kantaa vaikka ei provosoituisikaan provosoinnista.

Jokainen saa valita tyylilajinsa ihan itse, kommenttien tyylilaji ei tässä minun blogissani ole mitenkään sidottu siihen tyylilajiin jota minä olen käyttänyt aloituksessa.

Toisin kuin joiden muiden blogissa, minun blogissani vastaaja voi itse valita sen hän tyylilajin millä hän ottaa kantaa esillä oleviin asioihin.

Ei siis tarvitse provosoitua ja saa olla niin asiallinen kuin itse haluaa ja saa kirjoittaa sillä tyylilajilla mitä itse pitää aiheeseen liittyen asiallisena.

Asiaankuulumattomat heitotkin, kuten tämä kommentti, ovat täysin sallittuja.

Ilkka Huotari

"Miten Suomessa tulee käymään jos ja kun kansallismieliset pääsevät Suomessa todella valtaan ja niskan päälle"

Hyvin.

Suosittelin, koska kirjoitus sisälsi (ilmeisesti) huumoria.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suosittelin, koska kirjoitus sisälsi (ilmeisesti) huumoria."

Kiitän suosituksista.

Maailma on täynnä huumoria, se pitää vain ensin havaita, sitten sen voi myös tuoda esiin.

Maailma on tietenkin täynnä huumoria vaikka sitä ei tietoisesti toisikaan esiin, usein se näkyy ns. tahattomana huumorina.

Huumorintajun testi voi olla mm. se pystyykö näkemään myös itseensä ja omiin ajatuksensa sisältyvän huumorin ja nauraa sille, tai ainakin hymyillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset