Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Trump, Trump ja Trump

Donald Trump, tuo twiittaileva ikääntynyt playby, vaari jonka väitetään olevan henkisesti kuusivuotiaan tasolla ja jonka työpöydällä on isompi ydinasenappula kuin Pohjois-Korean diktaattorilla. Trump on poliittinen ongelma niin USA:ssa kuin maailmanlaajuisesti.

Trumpin tuomion päivä lähestyy vääjäämättä. Hänen vihollisensa saartavat häntä joka taholta ja ystävät hupenevat. Omassa sisäpiirissä on pettureita jotka vuotavat sisäpiiritietoa julkisuuteen. Media, oikeuslaitos demokraatit ja entiset rakastajattaret  ahdistelevat, vaikka heitä on yritetty rahalla vaientaa.

Mitään muuta ei ole enää odotettavissa kuin jokin Watergate- tyyppinen ratkaisu, jossa Trump eroaa ja varapresidentti astuu hänen tilalleen.


Kysymys on enää siitä halutaanko Trumpin tilalle astuvan hänen varapresidenttinsä, vai odotetaanko mieluimmin seuraavia vaaleja, joissa kansa ehkä valitsee jotenkin Trumppia ja hänen varapresidenttiään järkevämmän vaihtoehdon.


Eroa parempi vaihtoehto varmaan olisi se että Trump jatkaisi muodollisesti presidenttinä vaalikautensa loppuun, mutta päätöksiä tekisi henkisesti 6- vuotiaan twiittailevan presidentin puolesta aikuiset ihmiset, eli jonkinlainen repubkikaanien piiristä valittu komissio.

Presidentti  saataisiin suostumaan tähän järjestelyyn sillä lupauksella  että Venäjä-tutkimuksista luovuttaisiin, tai ne hoidettaisiin tavalla joka pelastaisi presidentin, USA:n, Venäjän ja Trumpin valinneiden äänestäjien kasvot.

Maailmassa olisi sillä tavalla paljon vähemmän häpeää, mutta USA:n ja maailman hallitsemisessa olisi enemmän järkeä ja vähemmän twiittejä, lapsellisuutta ja uhmakkuutta, pienempi ydinsodan uhka ja maailmantalouden romahtamisen vaara.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Vähemmän se Trump on toistaiseksi sotinut kuin aikaisemmat pressat - vielähän tuo toki ehtii. Taidat tuomita odotettavissa olevista sodista eli ennakoit vähän liikaa. Ketä vastaan ennakoit hänen alkamaan sotimaan jatkossa? Irania ehdotetaan mahdollisesti... saako kannatusta? Onko muita? Mikäli sotia tulisi ennakoisin niiden tapahtuvan vasta hänen toisella kaudellaan. Hyvä talous ja (liki)sodattomuus luovat hyvää pohjaa vaalikampanjaan.

****-------------------****

"Mitään muuta ei ole enää odotettavissa kuin.."

Nostradamus laittaa sähköpostiini sitten myös seuraavan kerran oikeat eurojackpot-numerot, kiitos ;)

-----------------------------------------****

" tai ne hoidettaisiin tavalla joka pelastaisi presidentin, USA:n, Venäjän ja Trumpin valinneiden äänestäjien kasvot.

Maailmassa olisi sillä tavalla paljon vähemmän häpeää,"

Älä sie turhia noin paljon häppeile muitten puolesta - stressiähän tuost voi tulla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Älä sie turhia noin paljon häppeile muitten puolesta - stressiähän tuost voi tulla."

Älä turhaan vähättele häpeän merkitystä.
Häpeällä on oma roolinsa ja tärkeä merkityksensä.
Ei häpeämistä kannata hävetä.

Trump on röyhkeästi nostanut talouden kierroksia nousukauden vallitessa veronalennuksin, mikä on nostanut kolmanneksella ennestään massiivista USA:n valtionvelan määrää.
Tämä piti rahoittaa purkamalla Obamagate, mutta se ei onnistunut. Nyt sitä yritetään paikata nostamalla tuontitulleja, koska veronalennuksia ei voida perua.

Tällä hetkellä dollari taitaa olla liian vahva sen todelliseen arvoon nähden ja saapas nändä mitä tapahtuu kun niitä dollareita ryhdytään tosissaan painamaan sen valtion velan pitämiseksi kurissa.

Dollari halpenee ja amerikkalaiset köyhtyvät, mutta dollari on myös maailmanvaluutta, mikä merkitsee sitä että omaisuusarvot ympäri maailmaa romahtavat, lainoilla ei ole enää vakuuksia.

Toivottavasti maailman talouselämä osaa jotenkin olla varuillaan ja varautua tähän tulevaan massiiviseen Trump- romahdukseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Älä turhaan vähättele häpeän merkitystä.
Häpeällä on oma roolinsa ja tärkeä merkityksensä."

Taidan siltikin "vähätellä". Maailma olisi parempi paikka ilman turhaa häpeää ja myötähäpeää. Olemme siis vain eri mieltä tuosta. Häpeällä on oma paikkansa, mutta ei sitä nyt yli kannata pistää ja vielä hävetä muidenkin puolesta.

---------------------
"Toivottavasti maailman talouselämä osaa jotenkin olla varuillaan ja varautua tähän tulevaan massiiviseen Trump- romahdukseen."

Romahdus sieltä on tulossa Trumpin kanssa tai ilman Trumpia. Ei kai siitä ole ollut epäselvyyttä - lähinnä ajankohta on hakusessa. En sanoisi tuollaista "Trump-romahdukseksi", koska hänellä ei ole sen kanssa suuriakaan tekemisiä... romahdus on ollut tekeillään jo ennen Trumpin politiikkaa.

***********************************

USAn talous on itse asiassa yllättävän hyvässä jamassa ja suurin osa amerikkalaisista on siitä tietoisia (ja antaa jopa Trumpille osan kunniaa siitä, vaikka muuten pitäisivätkin miestä kusipäänä... jollainen hän ainakin joiltakin osin lieneekin):
http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/388528...

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"...jonka väitetään olevan henkisesti kuusivuotiaan tasolla"

Näinhän sitä väitetään. Onko tuolle väitteelle jotain pohjaakin? Vastaväitteenä voisin sanoa, ettei kuusivuotias pystyisi pitämään sellaisia puheita, mitä Trump pitää.

"Mitään muuta ei ole enää odotettavissa kuin jokin Watergate- tyyppinen ratkaisu, jossa Trump eroaa ja varapresidentti astuu hänen tilalleen."

Eli toivot, että jotain suurta tulisi, joka tuuppaisi Trumpin pois pallilta. No toivossa on hyvä elää. Kuitenkin hänen elämäänsä on skraapattu kammalla jo sen verran pitkään, että mahdollisuus tuollaisen löytymiseen on aika pieni.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Trump-fanit sanovat hänen olevan mensa-tasoinen vähintään, ja Trumpin hassuimmat vastustajat haluavat hänen olevan vauva-tasolla. Ei tuossa sen kummempaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Trump-fanit sanovat hänen olevan mensa-tasoinen vähintään, ja Trumpin hassuimmat vastustajat haluavat hänen olevan vauva-tasolla. Ei tuossa sen kummempaa."

Mensa ei käsittääkseni liity tähän mitenkään. Eivät ne mitatut tulokset kaikkea paljasta ja mensassa on paljon väkeä jotka on käytännössä idootteja.

Eivät toki kaikki mensalaiset idiootteja ole, en minä sitä tässä halua väittää, vaan sitä ettei mensalaisuus mitään todista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #7

Eh, kritisoin Trump-faneja heidän pitäessään suosikkiaan mensa-tasoisena (== tässä tapauksessa "älykkönä".. tulkitse se niin äläkä turhaan tartu käsityksiisi mensasta), ja pääsit siitä sitten tuollaiseen kommenttiin. Ok.

Kritisoin samalla kumpaakin ääripäätä. Noh, aivan sama.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"pääsit siitä sitten tuollaiseen kommenttiin."

Kiitos siitä että annoit tilaisuuden sanoa tämän tosiasian,
mikä mensalaisia varmastikin risoo.

:)

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #10

Ok. Kamalan ihanaa että luon iloa maailmaan..

:)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

Ei siis pärjännyt Artokaan testissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #18

"Ei siis pärjännyt Artokaan testissä."

Juuri sehän minut pani alunpitäen epäilemään koko testin luotettavuutta, kun joskus joskus nuorenpana pärjäsin sellaisissa kapulatesteissä melko mukavasti muihin verrattuna ja minua huomattavasti fiksumpiin ihmisiin verrattuna.

Mitään mensajuttuja en toki ole koskaan kokeillut, kun en niihin millään tavalla usko. Lapsellista touhua.

Tällä ikää en varmaankaan saisi kuin korkeintaan jotain keskinkertaisia tuloksia, näillä vanhoilla harvoilla jäljellä olevilla aivosoluillani.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #19

Ellet ole juonut aivojasi tärviölle, niin ikä ei vaikuta mitattavaan älykkyyteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"Ellet ole juonut aivojasi tärviölle, niin ikä ei vaikuta mitattavaan älykkyyteen."

Ihan sama. Ei tässä maailmassa ei kaikkien tarvitse olla älykkäitä, riittää kun jotkin ovat.

Harmittaa vain kun ei osata valita niitä älykkäitä hoitamaan tärkeitä asioita, vaan niihin hommiin otetaan kaikenlaisia taulapäitä, idiootteja ja idealisteja.

Onneksi Suomessa presidentti ja pääministeri on järkimiehiä, mutta muuten taulapäitä riittää niissä päättävissä elimissä ihan riesaksi asti.

Erityisen hoopoa on tämä äänestäjien kosiskelu ja näyttää pahasti siltä ettei järkevinkään politikko pysty keräämään ääniä riittävästi, ellei suostu esittämään hoopoa äänestäjäkunnan edessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Näinhän sitä väitetään. Onko tuolle väitteelle jotain pohjaakin? Vastaväitteenä voisin sanoa, ettei kuusivuotias pystyisi pitämään sellaisia puheita, mitä Trump pitää."

Kuusivuotiaat eivät twiittaile eivätkä rietastele naisten kanssa.
Tässä tarkoitetaankin nyt jotain muuta eli hänen mielenmaisemansa on sillä tasolla kuin mikä on yleensä lapsen taso ja se näkyy kyllä jyvin juuri niissä puheissa.

En halua mitenkään tässä nyt lapsia vähätellä. Kyllä joillalin lapsilla voi puolestaan olla varsin aikuinen asenne tähän maailmaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Tässä tarkoitetaankin nyt jotain muuta eli hänen mielenmaisemansa on sillä tasolla kuin mikä on yleensä lapsen taso ja se näkyy kyllä jyvin juuri niissä puheissa."

Auttaisi hieman, jos antaisit tästä edes yhden esimerkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

Enpä tiedä auttaisiko mitään jos antaisin yhden esimerkin.
Trumpin puheet on täynnä näitä sammakoita.

Jos niitä sammakoita ei pysty havaitsemaan ilmanmuuta,
ei yhden esimerkin essintuomisella ole mitään merkitystä.

Amerikkalaiset lehdet on sitäpaitsi pullollaan listauksista näistä Yrumpin sammakoista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Eiköhän Trumpilla ole samanlainen ongelma kuin Nixonilla. David Frostin haastattelussa Nixon lausui, että presidentin tekemänä rikos ei ole rikos. Se olikin sitten viimeinen pisara ja Nixon erosi. Ford tietenkin ensi töikseen armahti Nixonin, sopivasti etukäteisarmahduksella.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

David Frostin Nixon haastattelu (sen ensimmäinen osa) esitettiin toukokuussa 1977. Nixon erosi elokuussa 1974. Tuo haastattelu löytyy Youtubesta, jos jotakin kiinnostaa. Siellä on myös tuo Maxin mainitsema Nixonin esittämä möläytys.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Trump samaa tasoo kuin meidän juoppo Junker,ainut ero törttöilee
selvinpäin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Trump samaa tasoo kuin meidän juoppo Junker,ainut ero törttöilee
selvinpäin."

Junnkeri kait törttöilee lähinnä vain juovuksissa ollessaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Trump on tosiaan absolutisti alkoholin suhteen. Huonoja kokemuksia kuolleen veljensä kohdalta... Putin on lähelle ainakin absolutistia ( juo kuulemma vain kun protokolla vaatii.... tosin Venäjän protokollista en niin tiedä kuinka paljon vaativatkaan).

Junkkeri taas on juomisessaan kunnon sieni, ja kuvaa kai EU:n nykyistä tasoa kohtuu hyvin. Jotkut AIDOSTI halusivat hänen olevan "EU:n presidentti" ( joita toki on monia, koska miksi tehdä asioista yksinkertaisia: https://fi.wikipedia.org/wiki/EU-presidentti ) .

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Juncker törttöilee vain selkävaivaisena.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Trumpin tuomion päivä lähestyy vääjäämättä"
Jep, uudelleenvalintana 2020.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset