Sipilän hallituksen loppukompurointi

Juha Sipilä sai kansan kannatuksen ajamaleen politiikalle jo ennen vaaleja. Juha Sipilä sai myös minun kannatukseni ennen vaaleja.

Juha lupasi pelastaa Suomen ja urheasti hän yritti lupaustaan täyttää monista vastustuksista huolimatta. Kiky- sopimus syntyi, mutta valitettavasti se ei ollut sellainen jolla Suomi olisi pelastunut, elleivät suhdanteet olisi parantuneet ja pelastaneet Suomea. 

Nyt yritetään väittää että Sipilä pelasti Suomen lupaustensa mukaisesti, lupausten joihin kansa uskoi ja joihin minäkin uskoin. Valitettavasti Sipilän johtajankyvyt eivät tähän tulokseen johtaneet, vaikka kaikkensa hän ilmeisesti yritti. Poliittisia intohimoja, puoluepolitiikkaa ja oman edun tavoittelua yritettiin työntää syrjään ja yritettiin ajaa kansan etua ja viedä Suomen asiaa eteenpäin.

Valitettavasti ainakin Soten osalta kaikki meni kuitenkin heti alussa pieleen, kun ohjelmaan tungettiin mukaan keskustan maakunnat ja kokoomuksen terveydenhoidon yksityistämisprojekti.  Nämä poliittiset tavoitteet veivät hankkeen sen verran sivuraiteille, että siitä tuskin nytkään tulee mitään.

Kilpailukykysektorilla toki edistyttiin hieman, saatiin hierotuksi jonkinlainen laiha kiky, joka ei olisi Suomea pelastanut, ellei nousukausi olisi tullut apuun.


Nyt hallituskauden loppusuoralla näyttää asiat menevän yhä enemmän pieleen. Pasmat on sotkussa ja solmussa.

Hallitus ajaa niinkuin käärmettä pyssyyn lakia joka heikentäisi työläisten nykyistä irtisanomissuojaa. Tällä uskotellaan olevan tyollistävää vaikutusta, kun pienyrittäjät uskaltaisivat ottaa työhön porkukkaa, josta sitten olisi helppo päästä eroon jos näyttää siltä ettei se palkkaaminen ollut sittenkään kannattava toimi.

On täysin luonnollista että työntekijäjärjestöt vastustavat tällaista lakia. Työntekijäjärjestöjen tehtävänä on puolustaa työväen oikeuksia.  Väite siitä että sillä tavalla saataisiin työttömille lisää työpaikkoja ei ole uskottava, Toki siitä laista olisi työnantajalle hyötyä, mutta ei yhteiskunnalle. Työnantaja pääsisi helposti eroon tuottamattomasta työvoimasta, mikä on etu työnantajalle, mutta yhteiskunta ei tällä tavalla pääse eroon jäsenistään, vaan yhteiskunta joutuu elättämään yritysten pois potkimat.

Ei tällaisilla laeilla ole työllisyyden kannalta merkitystä. Siinä käy vain niin että työnantaja voi heposti vaihtaa tuottamattoman työntekijän tuottavaan, tai tuottavan henkilön paremmin tuottavaan.  Pitäisi laatia sellaisia lakeja joitka saavat aikaan sen että myös vähemmän tuottaville yksilöille löytyisi yrityksissä töitä ja toimeentuloa. Se ratkaisisi yhdellä iskulla sekä liian nuorten että liien vanhojen työntekijöiden työllistymisongelmat, samoin sellaisen aikuisväestön ongelmat joilta puuttuu koulutusta tai joiden työkyky on muuten keskimääräistä rajoitetumpi se ratkaisisi tusvapaikansaaneiden työllisyysongelmat, se ratkaisisi kaikki työllisyysongelmat.


Miksei hallitus valmistele lakeja  joilla olisi todellista vaikutusta työttömyyden vähentämiseen?

Miksi hallitus tyytyy näpertelemään sellaisten lakien kanssa jotka heikentävät irtisanomissuojaa ja ärsyttävät ammattiyhdistysväkeä, työläisiä ja itseasiassa suurinta osaa Suomen kansasta? 

Vain eläkeläiset näyttävät suhtautuvan myönteisesti irtisanomisen helpottamiseen. Se selittynee sillä ettei kukaan kykene tiettävästi irtisanomaan eläkeläistä.


Yksi selitys tälle hallituksen kompuroinnilta näyttävälle toiminnalle taitaa kuitenkin olla. Se on varsin järkeenkäypä selitys.

Vaalit lähestyvät. Vaaleihin taitaa olla aikaa puoli vuotta tai jotain sinneppäin.  Puolueiden pitää valmistautua vaaleihin. Pitää laatia vaalikamppanjoita ja vaalimainontaa, se maksaa.  Puolueiden pitää löytää rahoittajia jos ne aikovat menestyä vaaleissa. Oikeistopuolueiden tärkeitä rahoittajia ovat yritykset ja oikeistopuolueiden on tärkeätä hyvissä ajoin osoittaa rahoittajilleen että ne ovat heidän  puolellaan  ja ajavat heidän asiaansa.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu