Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Brittitolvanat

Brittitolvanat on nyt aivan seonneet.  Heille sopisi nauraa, mutta ei naurata, koska kyse on vakavista asioista, jotka eivät koske ainoastaan brittejä, skotteja, irlantilaisia, vaan myös Eurooppaa, erityisesti keskieurooppaa, kuten Ranskaa ja Benelux- maita, mutta myös Euroopan laitamaita, kuten Suomea.

Ennen Britit olivat sitä mieltä että heillä on kyky ja taito hallita puolta maailmaa. Tänä päivänä he eivät osaa hallita itseään, eivätkä edes tiedä mitä tahtovat.

On surullista ja pelottavaa ajatella että jollakin siellä Englannissa, todennäköisesti ehkä pääministerillä, on hallussaan nappi jolla voi laukaista joukkotuhoaseita.


Mikä ihme on ajanut engelsmannit tällaiseen surulliseen sisäiseen sekasortoon?

Olisiko kenties syytä ottaa Englantilaisilta hetkeksi aikaa pois heidän oikeutensa hallita omaa maataan ja ottaa Englanti  kansainväliseen hallintaan ja valvontaan, yleisen turvallisuuden nimissä.

Ei siitä ainakaan mitään tule että annetaan brittien yrittää keskenään päättää asioista. Ei sieltä mitään päätöksiä koskaan tule.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oliko tämän tarkoitus olla provo ?

Aika lapselliselle tasolle on Arto nyt asiassa itsensä tiputtanut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aika lapselliselle tasolle on Arto nyt asiassa itsensä tiputtanut."

Jaa. No se on sinun mielipiteesi.
No, onhan se sekin mielipide.
Se vain ei liity millään tavalla esille ottamaani asiaan.

Minun mielestäni britit käyttäytyvät tässä brexit- asiassa enemmän kuin lapsellisesti, voisi sanoa että jopa mielipuolisesti.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Peli on vielä Arto pahasti kesken, oli kaikkien etu ajaa tuo päätös kiville. Tuskin May oli tietämätön ryhmänsä äänestyskäytöksestä ja näin yksi erä on taas takana. Rengas kiristyy tuokaa kirves, sanoisi edesmennyt ex-appeni.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tarkoitatko että tässä pelataan peliä jonka siirrot on harkittuja ja tämä on yksi niistä siirroista.

Viimeinen siirto olisi sitten se että brexit peruttaisiin.

Se olisi järkevää ja sitä minä olen kaiken aikaa uumoillut.

Mutta jos tätä peliä katsoo tästä tilanteesta käsin ja unohtaa menneet ja tulevat ja sen että kyseessä voi olla ohjattu näytelmä, niin tilanne näyttää täysin hullulta ja kaottiselta.

Mutta ehkä tähän peliin kuuluu että tilanteen tuleekin näyttää juuri siltä miltä se juuri nyt näyttääkin.

:)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Täsmälleen noin, ensin pitää ottaa sirkuksesta kaikki huvi irti ja sitten se lopukssa kiitos seisoo. Pitäähän "korpusta" saada kaikki mehu irti.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #5

Peliä aistin itsekin ja tavoitteena EU:ssa pysyminen. Pulma tulee brexitin perumisesta. Sitä ei peruta ilman kunnon protesteja ja poliittisia mullistuksia ainakaan ilman uutta kansanäänestystä.

Ja pulma kansanäänestyksessä on sama kuin aikaisemmin. Cameron taisi haluta myös mieleisensä tuloksen, mutta kansalaiset päättivät toisin. Vaikka taas suurin osa poliitikoista voi haluta perua koko EU-eron, voivat kansalaiset taas päättää toisin. Ei siihen mitään erityistä ihmettä tarvita, vaikka nyt EU-kannattajilla onkin lievä yliote.

Mikäli britit EU:ssa taas pysyvät ilman kysymättä kansalaisiltaan, niin ongelmia ennustan.
Höpsö Cameron taas haluaisi takaisin päättäjän rooliin:
https://www.talouselama.fi/uutiset/brexit-katilo-d...
Kaikki mahdolliset luojat brittejä siltä varjelkoot...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #8

"Mikäli britit EU:ssa taas pysyvät ilman kysymättä kansalaisilta (taas), niin ongelmia ennustan."

Britit ovat siis tolvanoita ja mahdottomia hallita demokraattisin menetelmin.

Britit ehkä kuvittelevat että he voivat yksipuolisesti sanella sääntöjä EU:lle, samalla tavalla kuin he ovat tottuneet tekemään sopiessaan asioista alusmaidensa kanssa.

Ehkä he kuvittelevat että jos he pääsevät irti EU:sta, he pystyvät taas sanelemaan ne säännöt joilla Englanti käy kauppaa EU:hun ja muuhun maailmaan. Mutta se ei pidä paikkaansa että Englanti voisi yksin sanella sääntöjä enää EU;hun, tai mihinkään muuhunkaan suuntaan. Sopimuksiin tarvitaan kahden osapuolen yhteistä tahtoa eikä toisen osapuolen tahto voi koskaan toteutua sellaisenaan.

Britit ovat siis tolvanoita, kun eivät tätä tajua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #10

"Britit ovat siis tolvanoita ja mahdottomia hallita demokraattisin menetelmin."

He ovat ihan ihmisiä siinä missä mekin suomalaisina. Heidän valtionsa on myös todistettavasti paljon pidempi-ikäinen kuin omamme. Kelle nyt ei sotkuja sattuisi ja erehtyminen on inhimillistä. Toivon heille kaikkea hyvää enkä usko brittien tuhoon lähitulevaisuudessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Toivon heille kaikkea hyvää enkä usko brittien tuhoon lähitulevaisuudessa."

Selviytyminen ei ole kiinni pelkästään siitä kuka on fiksuin. Tuurilla on huomattavan suuri merkitys niin yksilöiden kuin valtioidenkin kohdalla.

Tollotkin voivat siis pärjätä, mutta vain hyvällä säkällä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #5

Poliittisen pelin sääntöihin kuuluu, että ensin laaditaan pelisuunnitelma ja sitten selitellään äänestäjille miksi se ei toteutunut. Poliittisen taktikoinnin lopullista lopputulosta ei pysty takaamaan. Britanniassa on käynyt, kuten tavallista, pelaajat eivät ohjaa peliä, vaan peli ohjaa heitä.

Itsekin aistin pelistä olevan kyseessä. Siitähän tässä on ollut kyse Cameronin ilmoituksesta järjestää kansanäänestys EU-jäsenyydestä kuusi vuotta sitten. Pelkkä pelin aistiminen vaikuttaa vastapuolen pelaajien siirtoihin. Esimerkiksi siihen miten EU nyt suhtautuu Britannian pyyntöihin. Ehkä briteillä oli hyvä neuvottelutaktiikka olemassa, mikä perustui siihen ettei EU pysy yhtenäisenä kaikissa keskeisissä kysymyksissä.

Koska häviötä ei ole mukava tunnustaa, peli lähti ohjaamaan pelaajia. Mukavaa se aluksi on, kun voi luottaa siihen ettei kova brexit ilman sopimusta ole mahdollinen. Siihen luotetaan vieläkin, mutta todennäköisyys kuitenkin lisääntyy.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Hyvää pohdintaa.

Spekulointi on mukavaa.

Pitää vain muistaa etteivät nämä spekuloinnit perustu faktoihin, vaan valistuneisiin arvailuihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Britit eivät vieläkään halua Saksan alaisuuteen. Samanlaisia ääniä kuulee kyllä vähän joka puolelta Eurooppaa, ehkä britit joutuvat taas pelastamaan Euroopan saksalaisilta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Britit eivät vieläkään halua Saksan alaisuuteen."

Miksei parlamentti sitten äänestänyt valmiiksi neuvoteltua brexit- sopimusta voimaan, jos ne kerran halusivat pois Saksan alaisuudesta?

Kyllä tämä touhu näyttää nyt siltä että britit joko eivät tiedä mitä he haluaa, tai että jokainen britti haluaa vähän eri asioita.

Olisihan se hienoa jos olis vahva, yhtenäinen ja itsenäinen kansa, niinkuin Immonen sen asian sanoisi, mutta ei se nyt kyllä siltä näytä, ei ainakaan brittien osalta.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

> Miksei parlamentti sitten äänestänyt valmiiksi neuvoteltua brexit- sopimusta voimaan, jos ne kerran halusivat pois Saksan alaisuudesta?

Osa ei halua erota (heille Mayn ehdotus tarkoittaa eroa), osa haluaa erota (heille Mayn ehdotus tarkoittaa puolittaisjäsenyyttä), ja osa haluaisi toisenlaisen erosopimuksen (monta eri vahtoehtoa).

> Kyllä tämä touhu näyttää nyt siltä että britit joko eivät tiedä mitä he haluaa, tai että jokainen britti haluaa vähän eri asioita.

Näin asia taitaa tosiaan olla. Brittiäänestäjät kuitenkin halusivat erota, joten jotain siihen suuntaan yritetään toistaiseksi tarjota.

> Olisihan se hienoa jos olis vahva, yhtenäinen ja itsenäinen kansa, niinkuin Immonen sen asian sanoisi, mutta ei se nyt kyllä siltä näytä, ei ainakaan brittien osalta.

Ei tällä hetkellä näytä. Nyt tietenkin kaikki huutavat propagandaa kukin omiin suuntiinsa minkä ehtivät. Ehkä eron jälkeen yhteinen linja taas löytyy. Tai kukaties jopa perutun eron, tai puolittaisjäsenyyteen siirtymisen jälkeen. Tai sitten ei.

Alan epäilemään, että siistein (jatkuvan vääntämisen lopettava) ratkaisu voisi olla se, että eroavat kunnolla, ja sitten neuvottelevat ulkopuolisena maana vahvan vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa. Tämä olisi siisti siksi, että tässä jäätäisiin tilanteeseen, jossa jokseenkin kaikki britit kannattavat viimeksi tehtyä sopimusta ja sen suuntaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Tämä olisi siisti siksi, että tässä jäätäisiin tilanteeseen, jossa jokseenkin kaikki britit kannattavat viimeksi tehtyä sopimusta ja sen suuntaa."

Tämä voisi toteutua jos britit eivät olisi tolvanoita ja tajuaisivat että sopimukseen tarvitaan kaksi osapuolta. Se ei vain onnistu niin että britit sanelevat sopimusehdot EU:lle, joka sitten kiltisti ne hyväksyy.

Jos brittirollot kuvittelee että he voisivat sanella kahdenvälisten sopimusten ehdot muiden maiden kanssa, kuten diilintekijä Trumpin kanssa, tollous on todistettu.

Trump tuskin antaa neuvotteluissa brittien kanssa periksi yhtään enempää kuin EU. Muussa tapauksessa Trump pettää vaalilupauksensa "America first, always first".

---------------------

Asiasta kolmanteen.

Mielenkiintoista oli kun Kiinan päämies oli sanonut Niinistölle että toivoo vahvaa ja yhtenäistä Eurooppaa, jonka kanssa Kiinan olisi helppo tehdä kauppaa ja kauppasopimuksia.

Kiina ei siis pelkää yhtenäistä vahvaa EU:ta, kuten Trump ja Putin.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu Vastaus kommenttiin #11

> Jos brittirollot kuvittelee että he voisivat sanella kahdenvälisten sopimusten ehdot muiden maiden kanssa, kuten diilintekijä Trumpin kanssa, tollous on todistettu.

En usko että britit olisivat mitenkään erityisesti saneleet asioita EU-neuvotteluissa. EU:n puolelta on kuulunut enemmänkin toiveita siitä, että brittien tulisi vihdoin kertoa mitä oikeasti haluavat, jotta asia etenisi. Ja britit antoivat EU:n sanella neuvottelujärjestyksen, mikä osaltaan johti siihen, että heti ensimmäiseksi sovittiin 39 miljardin korvauksista ilman mitään ehtoja, mikä taas osaltaan johti siihen, että sopimuksesta tuli briteissä niin epäsuosittu kuin tuli.

> Kiina ei siis pelkää yhtenäistä vahvaa EU:ta, kuten Trump ja Putin.

USA:nkin suunnasta on ainakin jossain vaiheessa toivottu selviä yhteisiä linjauksia EU:sta. Kiinakaan suhtautumista en ihmettele. Venäjän politiikka on asia erikseen. Siinä on epäilty olevan mukana parinteisiä muiden maiden asioiden sotkemiseen (subversion) tähtääviä suuntauksia. Ja lisäksi tietenkin käynnissä olevat konflikit esim. Ukrainassa voivat vaikuttaa heidän asenteeseensa ja hetkelliseen taktiikkaansa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Älä, Arto, ryhdy pelkäämään. Ei tässä nyt kuinkaan käy. Kyllä jokainen lopulta ajaa omaa etuaan, ja siitä se sopu sitten syntyy. Asiat eivät ole vielä riittävän tiukalla. Ja kyllä niitä joukkotuhoasenappeja on monella muullakin, joista ei aina tiedä, mitä saavat päähänsä. Odotetaan nyt vain rauhallisesti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Älä, Arto, ryhdy pelkäämään."

Kiitos, mutta pelko on ihan sopiva tunne tietyissä tilanteissa ja brittien typeryys näyttää olevan sitä luokkaa että pelkoon on aihetta ja brittien toilauksia on nyt syytäkin pelätä.

Joskus on myös sanottu että "pelko on aseeni", mutta se ei oikein sovi tähän tilanteeseen, mutta ei kannata olla sinisilmäinen, kuten ne Oulun hyväksikäytetyt tyttölapset ja kannattaa pelätä että mitä ihmettä ne britit vielä saavatkaan aikaiseksi ja pitää varansa, ettei ne pirut loppujenlopuksi käytä meitä suomalaisia hyväuskoisia hyväkseen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Tony Blair takaisin valtaan.

Ainoa brittipolitiikko jolla on uskottavuutta johtaa britit ulos brexit-solmusta.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Jännä nähdä että meillä on kriisi ja sekasorto ja koko eurooppa sekaisin. Itse heräsin aamulla ja aloin valmistella työttömyyskorvausanomuksen kirjoittamista. Ei juuri eroa edelliseen päivään..tuskin mitään isompaa muutosta ensi viikollakaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suhna moittii ja neuvoo ulkomaalaisia.

Khihihihi.....

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset