Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Sininen jytky tulossa

En sano että olisin kovin innoissani sinisestä jytkystä, jota tässä ennustelen, mutta nyt näyttää siltä että se on tulossa. En vielä veikkaa mitään, mutta näyttää siltä että sinisten kannatus nousee vielä useita prosenttiyksiköitä valtakunnan mittakaavassa ja useita satoja prosenttiyksiköitä sinisten omassa mittakaavassa.

Perusteet:

1) Sinisten kannatus lähti jo viime gallupissa selkeään nousuun

2) Epäröivien äänestäjien joukossa on vielä paljon vapaita ääniä jaossa ja niistä osa tulee menemään sinisille 

3) Sinisten vaaliohjelma on sopivan populistinen, eli se lupaa äänestäjille riittävästi hyvää ja kaunista. Ilman hyviä ja kauniita lupauksia ei seuraavia vaaleja voiteta, vaikka viime vaalit voittikin kansallistaremonttia lupaava Sipilä.

4) Puheenjohtaja Sampo Terho esiintyy julkisuudessa paljon, rentoutuneesti ja hymyilevänä, mikä on vaalien kannalta huomattavasti tärkeämpää kuin besserwisserinä esiintyminen ja poliittisten totuuksien esiin tuominen jankkaavalla ja yksioikoisella tavalla.

5) Sinisillä on esitettävänä vaaleissa ehdokkaina  rivi kokeneita persuhen skandaaleissa ryvettymättömiä politikkoja, jotka on kansalle TV:stä tuttuja, ilman että heitä olisi syytetty julkisuudessa vihapuheista, tai oikeudessa kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

6) Sinisillä on takataskussaan varalla Timo Soini, joka voidaan ottaa käyttöön tiukan paikan tullen.

7) Kaikki entiset persut eivät suinkaan ole innoissaan persupuolueen nykyisestä rasismipainotteisesta linjasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ei aivan mahdoton spekulaatio. Sinisten ministeriryhmä ei ole mitenkään huono, pikemminkin päinvastoin. Soinia en kyllä pidä enää minään valttikorttina. Parasta-ennen päiväys on takanapäin, puhti on poissa ja noiden puutteiden paikkailu on tällä aikataululla mahdotonta, vaikka halua ja kykyä jostakin löytyisikin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Soinia en kyllä pidä enää minään valttikorttina."

Voihan se näinkin olla. Ajattelin kuitenkin että Soini olisi enemmän taustavaikuttaja. Jos Soinilla on vielä poliittiset vaistonsa jäljellä, hän ymmärtää kyllä itse olla olematta esillä tavalla jolla on kenties sinisille negatiivisia vaikutuksia.

Sampo Terho näyttää olevan hyvin esillä, niinkuin pitää ja vanhan isännän pitää kyllä osata olla esiintymisissään kovin varovainen jos haluaa edistää sinisten pärjäämistä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Arton kannanotto on Sinisten märkä uni. Ja Arton huvittava "huuli".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

En nyt jytkystä tiedä, mutta noin näkyvillä ehdokkaiila tulee varmaan muutama paikka, varsinkin uudeltamaalta.

Siinä mielessä hyvä asia, että vie ääniä persuilta.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ministerilistan ulkopuolelta ei mitään saumaa nousta eduskuntaan. Veikkaus on, että Mattila, Terho ja Niinistö menevät jatkoon. Soinille riittää, alkaa valmentamaan Vermossa hevosia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuokin olisi jo jytky. Se olisi todella hyvä tulos ensikertalaiselle, mutta voi olla että kansanedustajia tulee tuplasti tuo määrä, tai vieläkin enemmän.

Kaikki riippuu tietenkin siitä miten Terho ja kumppanit onnistuvat tulevina kuukausina esiintymisissään julkisuudessa.

Paljon riippuu myös siitä mitä kaikkea uutisrintamalla tulee tapahtumaan ennen vaaleja. Valitettavasti ajankohtaisilla tapahtumilla on vähän turhankin suuri vaikutus siihen millaisia valintoja vaaliuurnilla tehdään.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Sinisten ryhmäpuheenvuoro, jonka Simon Elo käytti, oli kovin räyhäävä eikä siinä juurikaan kunnioitettu välikysymyksen vakavaa asiaa, vaan se meni pitkälti toisten haukkumiseksi. Jos tuollainen tyyli on valittu vaalitaktiikaksi niin epäilen sen karkottavan asiallisia äänestäjiä.

Tiedän kyllä, että on ihmisiä jotka tykkäävät tuollaisista puheista. Heille ei ole niin tärkeää asia, vaan se miten toisia mollataan jopa vuosikymmeniä vanhoista erilaisen ajan asioista.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Mistään ei voi nousta yhtä korkealle kuin pohjalta. Juuri se on Sinisen jytkyn suurin mahdollistaja. Jopa yhden kansanedustajan saaminen läpi on sinisille tosi jytky. Soinilla tai ilman.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Taitaa kyllä jäädä nollaan tai yhteen se menestys - hyvä niin. Kaksi olisi jo aika maksimi ja jo lievä yllätys, ehkä ihan jytky.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tiedän kyllä, että on ihmisiä jotka tykkäävät tuollaisista puheista. Heille ei ole niin tärkeää asia, vaan se miten toisia mollataan jopa vuosikymmeniä vanhoista erilaisen ajan asioista."

Sellaistenkin ihmisten äänet ovat puolueille yhtä tärkeitä kuin toisenlaistenkin ihmisten, meidänkin laisten, joiden arvelet karsastavan Simon Elon retoriikkaa.

Kun ääniä kalastellaan, kyse ei ole etiikasta, eikä moraalisista arvoista, eikä politiikan rationalisuudesta ja uskottavuudesta, vaan verkot on heitettävä sinne missä kalat liikkuu, eli mistä niitä vapaita ääniä on eniten tarjolla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Voi tosiaan olla, että sovitussa tehtäväjaossa puolueen puheenjohtaja Terho hymyilee ja ryhmyri Elo räyhää. Kaikille kaikkea, kun lisätään vielä puolustusministeri Niinistö ja sata hävittäjää.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Sinisille 5-7 ja persuille 20-25...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kyllä ne pari nykyisistä ministereistä ehkä eduskuntaan saavat kammettua, kun porukat ei tajua mitä puoluetta nuo jatkuvaa julkisuuden mainostusta nauttivat hemmot edustavat.

Jos ne laskelmoivat "oikein" eli siis kansakunnan etujen kannalta väärin, Soini menee heittämällä läpi eduskuntaan, jossa ei viihdy hetkeäkään, koska menee heittämällä läpi EU:iin. Tällä tavalla ne pari muuta ministeria saadaan kansanedustajiksi.

Ei sinisillä kyllä mitään tulevaisuutta ole.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei sinisillä kyllä mitään tulevaisuutta ole"

Sinisten tulevaisuusesta ei vielä tiedetä mitäään muuta kuin että loppu tulee joskus, mutta koska, sitä ei kukaan tiedä.

Loppu voi tulla ennakoidusti tai yllättäen, pian tai pitkän ajan päästä.

Mutta se tulee .....
se loppu ....
joskus. ...
myös sinisille ......
kuten kaikille puolueille .....
ja meille blogisteillekin.

Kukin meistä
vaikuttaa tällä
oman aikansa.
Kukin omalla tavallaan.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Sehän minulla jäi sanomatta, että minä kyllä olisin innoissani sinisten jytkystä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka sinisille ei tulisikaan menestystä, vaikka minä veikkaan että tulee, siniset on kuitenkin puolue josta Suomi voi olla ylpeä.

Suomalaisten todellisen edun ajaminen on sellainen uroteko jonka kansa tavallisesti palkitsee äänikadolla.

Sipilän hallitus on töpeksinyt SOTE- asioissa kokoomuksen ja keskustan lehmänkaupoilla, mutta muuten hallitus on ponnella ajanut niitä asioita joita Sipilä oli luvannutkin edistää Suomen kuntoon saattamiseksi.

Suomen lamasta elpyminen ei ole kokonaan hallituksen ansiota, mutta se ei johdu hallituksen ponnistelujen puutteesta. Tehtävä oli hankala, eikä se olisi onnistunut elleivät suhdanteet olisi yllättäen miuttuneet suotuisiksi.

Mutta Suomi ei ole vielä kunnossa, ei lähestulkoonkaan. Suomi tsrvitsisi lisää kunnostusta, mutta tulevissa vaaleissa ei niillä puheilla enää pärjätä, kuten viime vaaleissa pärjättiin.

Kaikki kunnia siitä remontista jota viime hallituskaudella tehtiin kokoomukselle, keskustalle ja sinisille. Jatko ei sitten ole ollenkaan varmaa ja kansa valitsee päättäjät nyt eri perustein kuin viimeksi.

Toivottavasti nämä hallituksen SOTE- sekoilutkin torpataan, ettei siitä tule enempää vahinkoa suomalaisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset