Vihapuheilla eduskuntaan

Suomessa on nyt ensimmäistä kertaa sen historian aikana puolue joka pyrkii valtaan avoimen muukalaisvihamielisillä teemoilla.

Entisillä persuilla, niillä Soinin aikaisilla, oli toki muut asiat päällimmäisenä, vaikkapa nyt tämä EU- ja Eurokriittisyys. Nämä nykyiset maahanmuuttokriittiset persut oli otettu mukaan puolueeseen vain lisä-äänten haalimiseksi, puolueen kannatuskukujen nostamiseksi.

Aiemmin, Vennamoiden aikana, populismilla puolustettiin jopa maaseudun pienviljelijöitä. Se on nyt jo kaukaista mennyttä historiaa, kuten pienviljely ja pienviljelijät.

Nyt, persujen maahanmuuttokriittisen siiven kaapattua puolueessa vallan, tilanne puolueessa on täysin eri kuin ennen Halla-ahon aikaa.   Galluppien mukaan kymmenkunta prosenttia suomen kansasta on näköjään nyt radikaalilla tavalla maahanmuuttokriittisiä, eräänlaisia Suomen talebaneja, joskin muutkin puolueet ovat tulleet entistä maahanmuuttokriittisemmiksi.

Se mikä tässä on kovin surullista, on erityisesti  se, että suvaitsevaisuus näyttää olevan Suomessa nyt kovin huoniossa hapessa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu