Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Vihapuhekampanjoinnista vihatekokampanjointiin

Voiko vihapuheilla päästä eduskuntaan?

Tottakai voi.

Vihapuheet ovat viimeaikaisissa eduskuntavaalikampanjoissa olleet suosittuja ja ovat edelleen. Monet käyttävät vihapuheita taidokkaasti eduskuntavaalikampanjoissaan. Usein vihapuheet ovat suorasanaisia, mutta useimmiten  ne peitetään sanaleikkien avulla, tai muuten, niin että vihapuhe voidaan tulkita vähintään kahdella tavalla, joko vihaisena puheena, tai vähemmän vihaisena, joko jotain yhteiskuntaryhmää leimaavana, tai sitten jotenkin muuten, useimmiten jotenkin hassusti.

Yleensä jokainen pystyy tulkitsemaan vihapuheen sillä tavalla kuin se on tarkoitettu, se on se tulkinta joka heti ensimmäisenä tulee mieleen, mutta jos sitten vihapuhetta aletaan kritisoimaan vihapuheena, niin vihapuhuja voi ottaa esiin sen toisen tulkinnan.  Vaikutus on vihapuheen vaikutus, mutta sitä ei sitten tarvitse sen paremmin selitellä.  Vihapuhuja voi sanoa tarkoittaneensa vihapuheellaan jotain aivan muuta ja vihapuheen vihapuhetulkinnat voidaan puolestaan tulkita väärämielisiksi, vääristelyiksi ja valheiksi.


Vihapuhekamppanjointiin liittyy olennaisena osana vihapuheiden puolustelijat ja selittelijät. Jos vihapuhetta kritisoidaan, niin vihapuheiden selittelijät ja puolustelijat käyvät yksimielisesti ja yksituumaisesti kritisoijan kimppuun, kritisoiden puolestaan kritisoijaa hänen kritiikistään, sekä kaikesta mikä jollakin tavalla saattaisi liittyä kritisoijaan, vaikka sillä ei olisi mitään tekemistä itse asian kanssa, eli  vihapuheen, tai sen kritisoinnin kanssa.


Vihapuheisiin liittyvät aina vihateot. Kun vihapuheet ei auta, siirrytään yleensä suoraan toimintaan, eli käydään fyysisesti käsiksi vihan kohteisiin. Nyt tässäkin meneillään olevassa eduskuntavaalikamppanjassa ollaan päästy siihen vaiheeseen että vihapuheet muuttuvat vihateoiksi.  

Eduskuntavaaliehdokkaisiin on kampanjatilaisuuksissa suhtauduttu uhkaavasti. Heitä on uhkailtu, heidän perheitään on uhkailtu ja joidenkin kimppuun on käyty fyysisesti.


Ei olisi mukavaa olla eduskuntavaaliehdokas.  Varmaan jokainen joka suunnittelee ryhtyvänsä sellaisen puolueen ehdokkaaksi joihin tällainen vihapuhekampanjointi ja sitä seuraava vihatekokamppanjointi  kohdistuu, miettii mielessään kannattaako itseään ja perhettään altistaa sellaiseen vaaraan. Harva haluaa niin tehdä.


Vihapuhekampanjat ja vihatekokampanjat ovat tehokas osa kampanjointia ja ne vahvistavat huomattavasti niitä puolueita joiden puolesta tällaista kampanjointia suoritetaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"...vihapuhe voidaan tulkita vähintään kahdella tavalla,..."

Kaikki pystytään tulkitsemaan usealla eri tavalla ja joku niistä tavoista on taatusti jollekkin loukaava.

Esim. sinäkin olet mainostanut äärioikeistolaisia tahoja ja edistänyt näin vihapuhetta.

http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

( Pienenä varoituksena: Historiastasi löytyi vähän pahempaakin, kannattaa käydä puhdistamassa, ennenkuin joku vähän ilkeämpi löytää ne. )

Noilla sinun säännöilläsi kaikki joutuisivat kävelemään varpaillaan jatkuvaan ja yrittämään päästä eroon historiastaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

( Pienenä varoituksena: Historiastasi löytyi vähän pahempaakin, kannattaa käydä puhdistamassa, ennenkuin joku vähän ilkeämpi löytää ne. )

Tämä kommentti (tai oikeastaan uhkaus) sopii täydellisesti blogissa esitteleämääni vihapuhkampanjoinnin strategiaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Uhkaus" perustuu siihen, että noudatetaan noita sinun sääntöjäsi. Itselle on sama mitä kukin kirjoittaa.

Pelataan siis pidemmälle noilla sinun säännöilläsi.

Sanoit näin aiemmin:

"Suomalaisten on vaikeata imarrella yhtä lupsakasti kuin ulkomaalaisten, helposti lipsahtaa suomalaiselta halventavia kommentteja etelän vetelistä. Sekin on moukkamaista käyttäytymistä."

http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

Kerrot tuossa miten jotkut saattavat käyttää halventaviakin kommentteja ihmisistä, joita itse kutsut "etelän veteliksi". Näkisin, että hädänalaisten ihmisten kutsuminen tuolla nimikkeellä on aika rasistista.

Jos puolustat itseäsi, niin kuten sanoit aloituspostauksessa:

"...mutta jos sitten vihapuhetta aletaan kritisoimaan vihapuheena, niin vihapuhuja voi ottaa esiin sen toisen tulkinnan."

Tietenkin tuota olisi hyvä jakaa joka paikkaan, jossa käyt keskutelua, että jokainen tietää millainen rasisti olet.
(Huom. edelleen pelataan sinun säännöilläsi.)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #3

"Tietenkin tuota olisi hyvä jakaa joka paikkaan, jossa käyt keskutelua, että jokainen tietää millainen rasisti olet.
(Huom. edelleen pelataan sinun säännöilläsi.)"

Moitit minua siitä että pidän maahanmuuttokritiikkiä siinä muodossa missä se yleisimmin näissä puheenvuoroissa esiintyy rasismina ja olet toisaalta sitä mieltä että minä olen rasisti, siksi että edustan tätä mielipidettä.

Ei ole kovin älykästä kutsua minua rasistiksi, samalla kun arvostelet kovasti sitä että minä pidän maahanmuuttokriittisyyttä rasismina.

Sanoisin että tämä on pelkkää epätoivoista sekoilua sinun puoleltasi.

Minua eivät rasistisyytöksesi häiritse, koska tiedän mitä olen ja jos jaksat kaivaa runsaasta materiaalista, siitä mitä olen joskus kirjoittanut, jonkun oikeasti rasistisen ilmauksen, niin toki myönnän että se on rasistinen ilmaus, mutta se ei tee minusta rasistia, olen vain kirjoittanut jotain sellaista joka asiayhteydestään irroitettuna saattaa vaikuttaa rasistiselta.

Muuten saat ihan vapaasti pitää minua rasistina. Tässä maassa on mielipiteenvapaus, on oikeus mielipiteisiin, vääriinkin mielipiteisiin ja myös mielipiteen ilmaisun vapaus on olemassa.

Se ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa että pidän perussuomalaisten ja erityisesti Halla-ahon politiikkaa rasistisena ja minullakin on oikeus omiin mielipiteisiini, vaikka haluaisit minulta sen oikeuden kieltää.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #4

Näytin vain sen, että luomillasi säännöillä olet itsekin rasisti.

Itsehän en välttämättä pidä Halla-Ahoakaan rasistisena ainakaan nykyisellään saati sitten sinua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Näytin vain sen, että luomillasi säännöillä olet itsekin rasisti."

Tuollaisia heittoja voidaan tietenkin aina tehdä, ilman että niissä olisi mitään perää, eikä tässä totisesti ole.

"Itsehän en välttämättä pidä Halla-Ahoakaan rasistisena ainakaan nykyisellään saati sitten sinua."

Näyttää siltä että sittenkin pidät minua vähemmän rasistisena kuin Halla-ahoa. :)

------------------

Tämä vaikuttaa vähän niinkuin asteikon siirrolta.

Jos siirrät lämpömittarin asteikkoa niin että nollapistettä siirretään sinne missä tällä hetkellä on vaikkapa kymmenen astetta lämmintä, niin viiden asteen pakkanen muuttuu viiden asteen lämmöksi samalla tavalla kuin sinun asteikollasi Halla-ahon rasismi onkin suvaitsevaisuutta.

Mutta tosiasiat pysyvät tosiasiona ja vesi alkaa jäätyymään siinä sinun uudessa lämpötila-asteikossasi jo kymmenen asteen kohdalla ja Halla-ahon rasismi on myös edellaan samaa luokkaa kuin ennen asteikon siirtoakin.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #8

Mittarin asteikon siirtelyä kyllä, mutta jos sinä vaadit, että pienikin rasistisuuteen vihjaava asia on rasistinen, vaikka asian sanoja ei sitä ajatellut rasistisena, niin kumpihan tässä sitä mittaria siirtää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

"Mittarin asteikon siirtelyä kyllä, mutta jos sinä vaadit, että pienikin rasistisuuteen vihjaava asia on rasistinen, vaikka asian sanoja ei sitä ajatellut rasistisena, niin kumpihan tässä sitä mittaria siirtää?"

Juu, keskustelusta ei oikein tahdo tulla mitään jos mittareissa on eri lailla merkityt asteikot. Pitäisi heittää mittarit menemään ja puhua asioista.

Asioistahan tässä eri mieltä ollaan, mittareiden skaalaukset on vähän eri juttu.

Lämpötilasta puhuttaessa ei siis puhuttaisi asteista, vaan siitä onko lämmintä vai kylmää.

Rasismin asteen sijaan pitäisikin puhua siitä pitäisikö ihmisten kohtelu tapahtua etnisen taustan perusteella, vaiko yksilöinä.

Halla-aho haluaa että ihmisiä kohdellaan eri tavalla riippuen etnisestä taustasta. Toisten mielestä se on hyvä, mutta ei minun mielestäni.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #10

"Rasismin asteen sijaan pitäisikin puhua siitä pitäisikö ihmisten kohtelu tapahtua etnisen taustan perusteella, vaiko yksilöinä."

Tämä on se virallinen määritelmä, jonka näen itsekin järkeväksi. Tuotakin määritelmää valitettavasti venytetään kumpaankin suuntaan.

"Halla-aho haluaa että ihmisiä kohdellaan eri tavalla riippuen etnisestä taustasta. Toisten mielestä se on hyvä, mutta ei minun mielestäni."

Muistaakseni sinäkin haluat erilaista kohtelua entnisestä taustasta riippuen. Erona vain se, että haluamasi kohtelu on "hyvää". Itse en pidä kohtelua kumpaankaan suuntaan hyvänä, koska se luo eriarvoisuutta ja kitkaa eri ryhmien välille.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"Muistaakseni sinäkin haluat erilaista kohtelua entnisestä taustasta riippuen. Erona vain se, että haluamasi kohtelu on "hyvää"."

Jos nyt kerran hyväksytään se että otetaan vastaan ihmisiä jotka tulee vaikeista oloista ja ovat kohdnneet kovia, niin tämä pitää ottaa huomioon myös kohtelussa, se pitää olla hyvää, ei suinkaan etnisen taustan perusteella vaan sen takia että pakolainen on todennäköisesti jollain tavoin traumatisoitunut.

"Itse en pidä kohtelua kumpaankaan suuntaan hyvänä, koska se luo eriarvoisuutta ja kitkaa eri ryhmien välille."

Tottakai suomalaisia pitää kohdella myös hyvin, sehän on selvä, mutta sitä lupaavat kaikki puolueet, myös Halla-ahon puolue. Ei niitä kiintiöpakolaisia tule sen huonommin kohdella kuin suomalaisia ja toki heidän erityistarpeensa tulee huomioida yksilöillisellä tavalla, samoin kuin suomalaistenkin erityistarpeet.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #12

"...suinkaan etnisen taustan perusteella vaan sen takia että pakolainen on todennäköisesti jollain tavoin traumatisoitunut."

Olen tuosta samaa mieltä. Ajattelin hieman eri asioita, niinkuin esimerkiksi positiivista syrjintää.

"Ei niitä kiintiöpakolaisia tule sen huonommin kohdella kuin suomalaisia..."

Jos heidät otetaan elämään kanssaihmisinä meidän kanssa, niin ei tietenkään. Samaa ei myöskään tule tehdä toiseen suuntaan.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Voi Kettu näitä vihavaisen Vihapuhe analyysejä, kuin suoraan Ylen
propaganda ösastolta, anteex öö pilkut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voi Kettu näitä vihavaisen Vihapuhe analyysejä, kuin suoraan Ylen
propaganda ösastolta, anteex öö pilkut."

Kiitos.

Jos olisin muorempi mies ja tarvitsisin töitä, voisin ehkä tämän suosituksesi perusteella hakea sinne töihin.

Onneksi en tarvitse töitä, saavat ne nuoremmat siellä YLE:lä pitää omat työpaikkansa ja hyviä toimittajiahan siellä onkin ja tarvitsevat sitä työtä paremmin kuin minä. :)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Tässä on kysymyksessä, että Vihavainen haluaa määritellä ketkä ovat rasisteja. Hänen tekstinsä vilisevät rasistisyytöstä. Kaikki ne ja ne ovat rasisteja. Riippuen päivän mielialasta.

Lisäksi hän pistää helposti toisten ihmisten sanomaksi asioita mitä he eivät ole sanoneet. Se nyt tietenkin suoraa valehtelua.

Nämä vihavaisen puheet sekä monien muiden jutut ovat osa tätä mikä aiheuttaa näitä uhkailuja ehdokkaita kohtaaan. Kyllä se on maalittamista. Vaikka niissä suoraan ei kehoteta mihinkään, niin kyllä joku saattaa kiihottua ja alkaa toimiin. Näitä juttuja missä muita ihmisiä demonisoidaan heidän mielipiteistään. On niitä tietenkin puolin ja toisin. No kohti huonompaa mennään. Ei kai enää puhua, että olisi "yheiskunta" jolla on yhteiset arvot. Minusta se ei pidä enää paikkansa. Onkohan tuo koskaan pitänyt paikkaansa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ei kai enää puhua, että olisi "yheiskunta" jolla on yhteiset arvot. Minusta se ei pidä enää paikkansa. Onkohan tuo koskaan pitänyt paikkaansa."

Eihän se ole koskaan pitänyt paikkaansa. Ihmisten arvot ovat erilaisia, eikä mitään yhtenäiskulttuureita ole olemassa, se on vain harhaa.

Sitäpaitsi ihmiset ovat laumaeläimiä, se tarkoittaa että yritetään olla samanlaisia kuin muut, tietyt arvot, sellaiset jotka eivät ole niin muodissa, pysyvät pinennossa, kunnes tulee sopiva aika niiden esiin tulemiselle. Puhun myt niistä arvoista jotka ovat esimeskiksi rasismin perustana.

------------------------

Minulla on ilmeisesti ollut vääriä käsityksiä siitä mitkä ovat ihmisten todelliset arvot, sellaisia vääriä käsityksiä syntyy kun tietyt arvot ovat piilossa, kun niitä pidetään piilossa, välillä voi näyttää siltä kuin miitä ei olisi olemasskaan, tarkoitan rasismia.

Rasistit ovat kuitenkin siellä kaapeissansa hyvässä säilytyksessä, kunnes tulee joku, esimerkiksi vaikkapa Halla-aho, joka avaa ne kaappien ovet ja päästää ne kaappirasistit sieltä kaapista ulos vapaina kirmailemaan.

Pelkästään minä en ole ollut väärässä vaan vallalla on ilmeisestikin on ollut yleisemminkin vääriä kuvitelmia siitä mitä ihmisten todelliset arvot oikeasti ovat.

---------------

Minä olen ollut sinisilmäinen. Olen kuvitellut että sellaiset arvot kuin rasismin vastaisuus, se että kaikkia ihmisiä pitäisi kohdella tadsa-arvoisesti, olisi yleisempi arvo. Nyt näyttää siltä että se arvo on ollut pelkästään muoti ilmiö ja nyt maailmassa ja Suomessa tilanne on sellainen että muodissa onkin toiset ilmiöt.

Ihmiset ovat laumaeläimiä joiden mieli muuttuu samalla tavalla kuin laumassa, laumassa laumaeläin menee aina lauman mukana.

-----------------

Olen pettynyt, mutta toisaalta pitää vain reilusti myöntää että olen ollut väärässä, olen ollut ihmisten suhteen väärässä, olen ollut optimisti ja uskonut että ihmiset olisivat hyviä ja itsenäisesti ajattelevia yksilöitä, mutta eihän se miin ole, nehän on vain laumaeläimiä jotka menevät sinne minne muutkin.

Optimistit pettyvät, pessimisti ei pety.
Aionkin tästä eteenpäin olla entistä vahvemmin pessimisti.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ihmisiä tulee kohdella tasa-arvoisesti. Sitähän sinä käytännössä et halua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #17

"Ihmisiä tulee kohdella tasa-arvoisesti. Sitähän sinä käytännössä et halua."

En totisesti ymmärrä miksi levität tällaista valeuutusta tai "vaihtoehtoista totuutta".

Tai no, ymmärränhän minä, mutta tällainen vääristely ei sopisi minun arvouhini, sinulla on näköjään toiset arvot.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #18

Kyllä voidaan hakea ne keskustelut, joissa hyväksyt matalammat palkat ulkomaiselle työvoimalle. Pidit sitä jopa hyvänä. Muistat kyllä.

Se on vain ja ainoastaan syrjintää.

Muita kanssasi erimieltä olevia leimaat jatkuvasti, kuten edellisessä kommentissasi. Kuka sitten on vihankylväjä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Kyllä voidaan hakea ne keskustelut, joissa hyväksyt matalammat palkat ulkomaiselle työvoimalle. Pidit sitä jopa hyvänä. Muistat kyllä."

Muistan kyllä että en ole sellaista koskaan sanonut ja tämä on taas sitä sinun vääristelyäsi.

Asia on kyllä kinkkinen ja vaikea, mutta tiedän etteivät suomalaiset hyväksy sitä että kalliin suomalaisen tilalle otetaan halpa ulkomaalainen työntekijä Se onkin tietenkin väärin, eivätkä suomalaiset sitä hyväksy, eikä tarvitse hyväksyä.

Mutta jos tilanne on sellainen ettei työhön löydy sopivia halukkaita suomalaisia henkilöitä, niin on luonnollista että siihen sitten otetaan sopiva halukas ulkomaalainen ja ulkomaalaiset usein tyytyvät pienempiin palkkoihin, elleivät ne tule jostain kalliin palkkatason maasta, kuten Ruotsista, Saksasta tai Sveitsistä.

Toki nämä ulkomaalaistyöntekijät saavat työehtosopimusten mukaista palkkaa jos lakia noudatetaan, mutta yleensä heidän palkkansa jäävät yleisen suomalaisen keskiansion alapuolelle, mikä on luonnollista, koska sieltä ulkomailta kyllä riittää tulijoita, eikä niitä tarvitse palkoilla houkutella,

---------------------

Lisäksi pitää huomata että ne maat joissa maksavat parempia palkkoja kuin mihin suomessa pystytään houkuttelevat myös suomalaisia työntekijöitä massoittain ulkomaille. Yleensä paremman palkan perään lähtevät tuottavimmat duunariyksilöt.

Suomessa tarvitaan korvaavaa työvoimaa ulkomailta myös siksi että suomalaisia siirtyy paremman tienistin perään ulkomaille, siis aivan samasta syystä kuin Suomeenkin töihin tullaan ulkomailta.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #20

Se on syrjintää, vaikka sitä selittelisit.

Sitä ei tapahdu kaikissa firmoissa, mutta tapahtuu hyvin paljon.

Pitkän päälle siitä paljon haittaa. Niin ei tarvitsisi olla. Tai sitten pitää lopulta sopeuttaa verot, eläkkeet jne.. Sille tasolle. Jotkut tosin tästä hyötyvät.

No eipä mitään. En minä sinua tietenkään rasistina pidä, mutta helppo on messuta kaikesta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #21

"No eipä mitään. En minä sinua tietenkään rasistina pidä, mutta helppo on messuta kaikesta."

Ensin sanot minua rasistiksi ja sitten perut puheesi.
Voiko siihen ylipäätänsä luottaa mitä sanot?
Sanomisesi eivät vastaa sitä mitä ajattelet,
tai sitten et ajattele mitä sanot.
:)

Ei sinun tarvitse pelätä että minä siitä nimittelystäsi loukkaantuisin, tai nostaisin jotain kannetta, ole hyvä vain ja kutsu minua rasistiksi, jos sinusta siltä tuntuu että olen rasisti. Jos todella olen rasisti, voin myös yrittää korjata ajatuksenjuoksuani.

-----------------

Yritysten toiminnan tarkoitus ei ole syrjiä tai olla syrjimättä, niillä on vain yksi päämäärä, tehdä voittoa. Yritykset syrjivät tai ovat syrjimättä sillä perusteella kumpi on niille taloudellisesti edukkaampaa.

Syrjimisen estäminen, jos sitä halutaan, kuuluu lain säätäjille. Lain avulla voidaan estää yritysten harjoittama syrjintä, jos miin halutaan.

Yritykset toki noudattavat lakia jos on niiden etujen vastaista rikkoa lakia.
Lain rikkominen saadaan yrityksen edun vastaiseksi lisäämällä valvontaa. Lain rikkomiset pitää paljastaa ja niistä pitää rangaista.

Jos lait laaditaan sellaisiksi ettei yritys voi syrjiä suomalaisia tai ulkomaalaisia, yritykset eivät syrji, vaikka syrjiminen toisi yritykselle voittoa.

---------------

Mitä tulee työvoiman liikkuvuuteen, niin se on ehdottoman välttämätöntä toteuttaa globaalissa taloudessa. Pitää vain huolehtia siitä että lait on kunnossa, niin ettei sen kummemmin ulkomaalaisten kuin kotimaistenkaan työntekijöisen syrjintää sallita, eikä sitä pääse tapahtumaan.

Työvoiman liikkuminen pitää kyllä sallia, niin suomalaisen työvoiman liikkuminen ulkomaille, kuin ulkomaisen työvoiman liikkuminen Suomeen, muuten Suomea uhkaa Pohjois-Korean tai Venezuelan kohtalo.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #22

Voi yhren kerran. Demarit vaan on tyhmiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Mitä vikaa on tyhmissä duunareissa?
Nehän on suomen herrojen kannalta hyödyllisiä idiootteja.

Kun tyhmä duunari painaa töitä niska limassa,
niin ovelat herrat saavat vain herrastella.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Suomessa harrastetaan kyllä aivan avointa syrjintää muualta tulleita työntekijöitä kohtaan. Samoin heitä kohtaan, jotka ovat tuoneet perheensä tänne ja ossallistuvat työhön rakennuksilla ja teollisuudessa. Tämä on uskomatonta maassa, jossa jatkuvasti vaaditaan tasa-arvoista kohtelua myös palkkakysymyksissä. Samasta työstä, työsuorituksesta sama palkka. Tämä ei pidä vähääkään paikkaansa. Vihainen kumppaineineen kannattaa tätä lämpimästi. Kysymys on vain puhtaasti työsyrjinnästä ja se on rikos, jos joku uskaltaa sen esille ottaa. Tätä halutaan lisää ja se johtaa vain siihen, että tuhannet työperäiset maahanmuuttajat joutuvat turvautumaan tämän takia erilaisiin tukiin. Keikkamiehet harvoin tietenkään edes maksavat mitään veroja tänne.

Enhän minäkään maksa veroja kohdemaahan missä töissä olen. Näitä retkiä on aina vaihtelevasti. Valitettavasti tässäkään kohtelu ei ole tasa-arvoista. Me joudumme maksamaan veromme himoverottavaan suomeen. Kun täällä keikalla oleva ei välttämättä maksa veroja mihinkään tai hyvin pienen osan, kun palkka maksetaan kaikenlaisin keksityin verovapain korvauksin. Kuka näistä sitten oikeasti hyötyy on yrityksen omistaja tai omistajat. Kyllä se niin on, että jos yrityksen a työntekijän palkkakustannus on 40e tunnissa, mistä suurin osa on veroja ja työnantajamaksuja sekä tietenkin lomapalkkaa, laskuttaa täytyy 60-65 euroa, kun muutakin porukkaa firmassa töissä on. Yritys b työntekijän palkkakustannus on 15e tunnissa, niin ei se firma laskusta 20-25 euroa tunnissa vaan esim 55e, niin ne saavat työt. Mutta suurin ero on katteessa mitä saadaan irti ja tietenkin siinä, että niitä veroja ja työnantajamaksuja ei juuri yhteiskunnalle kerry. Menoja kyllä tulee.

Mutta sellaista se on ja pahemmaksi menee. Tosin onhan siinä hyviäkin puolia. Kaikenlainen rikollisuus ja ilotyttöbisnes voi hyvin, kun ihmiset eivät ehkä ihan helpolla tyydy tähän asemaan mitä mahtavat läntiset demokratiat tarjoavat. Siitähän on paljon kyse ruotsinkin tilanteessa. Ruotsissa syntyneet maahanmuutajat haluavat hyvinvointia, bemareita, taloja jne.. ja niitä ei saa niillä töillä mitä tarjolla on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset