Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

On mahdollista olla antautumatta populismille

Slovakian PS- puolue näyttää Suomen PS- puolueen vastakohdalta.

Vasta valittu puoluetta edustava 45- vuotias naispresidentti kertoo että

– Olen iloinen tuloksesta, mutta enimmäkseen siitä, että on mahdollista olla antautumatta periksi populismille. On mahdollista kertoa totuus ja kasvattaa mielenkiintoa ilman aggressiivista sanastoa, Čaputová sanoi kiitospuheessaan kannattajilleen uutistoimisto Reutersin mukaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10715316

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Saman teki Thierry Baudet Hollannissa: kertoi totuuden ilman aggressiivista sanastoa..(vertailukohde/vastakohta: Geert Wilders)

Voitonsa jälkeen Baudet sai kuitenkin niskaansa tappouhkauksia ja vihaa, ennen kaikkea vasemmalta laidalta, joka samalla leimasi miehen populistiksi (kuinka originellia ja kätevää!).

Toivottavasti Slovakian häviäjät osaavat käyttäytyä tyylikkäämmin. Onnittelut uudelle naispresidentille!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, juuri juttelin erään hollantilaisen kaverin kanssa, joka kertoi, että tämä Baudet on täysi pelle.

Caputovan voitto kertoo, ettei populistinen EU- vastaisuus ole Itä-Euroopassa kiveen hakattua.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Veikkaan, että hollantilaiskaverisi on PvdA:n demareita; Hollannin entinen mahtipuolue, josta tuli yhtäkkiä sirpalepuolue. Happamia sanoi jo kettukin. Populisti, pelle...kertonee enemmän puhujasta kuin kohteesta.

Itse en pidä Baudetista ihmisenä (itserakas sovinisti, joka siitä huolimatta on terävä älykkö), mutta miehen rauhalliset ja perustellut puheet uppoavat äänestäjiin ja ihan syystä. Liian kauan Hollannissakin on puhuttu asioiden vierestä. Totuus ilman aggressiota tehosi yhtä hyvin Slovakiassa kuin Hollannissa. Minun suosikkini Hollannin kuvioissa on FvD:n Theo Hiddema ja CDA:n Wopke Hoekstra.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Satuin juttelemaan erään paikallisen kanssa ja hänen mielestään Baudet on fiksuimpia.
Tosin hän ei ole ollut poliittisesti kiinnostunut.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #5

Kun Baudetin FvD-puolue perustettiin syksyllä 2016 ja keväällä 2019 se kasvoi maan suurimmaksi puolueeksi, niin Jounin mielestä hän on pelle, mutta hollantilaisäänestäjien mukaan kyse on fiksusta poliitikosta. Ketä uskoa? Mielestäni Jounin mielipide painaa aika raskaasti vaakakupissa..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #6

Monissa maissa on viimeaikoina äänestettu pellejä ja pelleilijöitä.
Mistä se kertoo? Populismista ja politiikan sekä demokratian rappiosta.

Se että suurin osa äänestäjistä äänestää jotain pelleä ei ole mikään todiste siitä ettei pelle ole pelle.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Jep.

On mahdollista olla antautumatta populismille. Ei pidä uskoa kaikkea populismia.

Kun SDP mainosti 2003 vaaleissa sataatuhatta työpaikkaa niin olihan se pelkkää populismia. Todellisuudessa työpaikkoja etenkin teollisuudesta lähti häviämään kymmenen tuhannen vuosivauhdilla.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sdp-n-tavoitte...

Ainut työpaikka jonka todistetusti juuri demarit saivat aikaan, oli suojatyöpaikka Lipposen Paavon pressavaalien kamppanjapäällikölle (hyvästä suorituksesta?) demari Esko Rannolle. Hänen nimityksensä teki demariministeri Pia Viitanen suojatyöpaikkaan jonka oli luonut demariministeri Krista Kiuru. Ehdottomasti Suomi tarvi Nuoriso- ja liikuntapolitiikan osaston, jonka yli-johtajaksi Ranto palkattiin 9400 euron kukausipalkalla.

Muutama kysymys.

Montako hoitajaa vanhainkotiin tuolla palkalla olisi palkattu?

Miten monen duunarin työpanos tarvitaan elättämään tälläinen suojatyöpaikkalainen?

Eikö nuoriso osaa liikkua ilman ylijohtajaa?

Määritä populistipuolueet?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Muutama kysymys.

Montako hoitajaa vanhainkotiin tuolla palkalla olisi palkattu?

Miten monen duunarin työpanos tarvitaan elättämään tälläinen suojatyöpaikkalainen?

Eikö nuoriso osaa liikkua ilman ylijohtajaa?

Määritä populistipuolueet?"

Minäkin voisin esittää kysymyksen.
Oletko jo lakannut hakkaamasta vaimoasi?

Sitten vastauksiin.

Valitettavasti tarvitaan myös herroja, joskin niitä on aivan liikaa ja ne saa liikaa palkkaa, lisäksi ne on laiskoja, kun niillä ei itsellään aina ole herroja niskaan puhaltamassa. Sen herran asioista mistä sinä puhut en sano erikseen mitään, kun en tunne tapausta.

Suomessa ei valitettavasti ole muita puolueita kuin populistipuolueita, varsinkaan näin vaalien alla. Jotkut puolueet ovat enemmän populistisia ja jotkut vähemmän. On myös ääripopulistisia puolueita, esimerkiksi perussuomalaiset.

Liian monen duunarin koko työpanos menee joutiladen herrojen elättämiseen.

Nuoriso kuulemma liikkuu liian vähän, siitä on yhteiskunnalle negatiivisia seurauksia. Kyllä aikuistenkin pitäisi tähän asiaan kiinnittää huomiota je tarttis tehrä jotain. Siihen en nyt ota kantaa että mitä pitäis teherä.

Käyttäjän HarriLeinonen kuva
Harri Leinonen

Oletko jo lakannut hakkaamasta vaimoasi? Olipa asiallista.

Samalla asenteella voin kysyä sinulta lempparipuolueestasi demareista:
Kun 2003 demarit oli Kataisen hallituksessa vähentämässä vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa https://yle.fi/uutiset/3-6961877
niin tekeeköhän tuleva pääministeripuolue taas saman?

Ja kun demarit olivat vaatimassa 2005 demariministeri Susanna Huovisen esityksestä laittomasti maassa oleville laajennettua terveydenhuoltoa ja asia jäi silloin kesken niin haluavatko demarit nyt hoitaa asian loppuun?

Jos demarin haluavat edelleen laittomasti maassa oleville laajempaa (parempaa kuin eläkeläisille?) terveydenhuoltoa niin millä se rahoitetaan?

Leikataanko taas vanhustenhuollosta?

Otetaanko velkaa?

Kiristetäänkö maailmaan korkeimpiin kuuluvaa verotusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Samalla asenteella voin kysyä sinulta lempparipuolueestasi demareista:
Kun 2003 demarit oli Kataisen hallituksessa vähentämässä vanhusten laitoshoidosta 300 miljoonaa https://yle.fi/uutiset/3-6961877
niin tekeeköhän tuleva pääministeripuolue taas saman?"

Mistä sen tietää vaikka Halla-aho olisi tuleva pääministeri, jos muut puolueet peruu vaalilupauksensa ja ryhtyvät Persujen tukipuolueiksi.

Minä en vastaa demarien politiikasta vaikka kannatan sitä että duunarien asioista huolehditaan. Duunareita on Suomessa ainakin kaksi miljoonaa ja loput on elätettäviä, lapsia, sairaita, työttömiä, eläkeläisiä tai herroja.

Minulle tärkeintä on että kilpailukyvystä huolehditaan, niin että ihmisillä on töitä, mahdollisimman monilla suomalaisilla ja lisäksi tarvitaan vielä ulkomaalaisiakin duunareita.

Se on sitten eri asia miten se velanotto lopetetaan, nipistetäänkö se herrojen isoista palkoista, vai vanhusten hoitajista tai vaipparahoista. Jostain se raha pitää ottaa millä kaikki kulut pitää maksaa, tai kuluja pitää karsia ja velanotto pitää lopettaa. Demareilla on omat systeeminsä ja kokoomuksella omansa. Toiset vähentää hoitureiden määrää, toiset verottaa herroja, toiset duunareita.

"Ja kun demarit olivat vaatimassa 2005 demariministeri Susanna Huovisen esityksestä laittomasti maassa oleville laajennettua terveydenhuoltoa ja asia jäi silloin kesken niin haluavatko demarit nyt hoitaa asian loppuun?"

Tottakai sairaat pitää Suomessa kaikki hoitaa, eikä jättää hoitamatta. Se on ihan selvä asia.

"Jos demarin haluavat edelleen laittomasti maassa oleville laajempaa (parempaa kuin eläkeläisille?) terveydenhuoltoa niin millä se rahoitetaan?"

Se laitetaan budjettiin, eli rahoitetaan samasta kassasta kuin vanhusten hoiturit ja vaipat ja herrojen veronalennukset. Velkaa ei kuitenkaan pidä ottaa enää lisää, vaan otetaan se raha mieluommin vaikka pieneläkeläisiltä, jos herrat ei anna omistaan ottaa.

Kilpailukyvystä pitää huolehtia että kaikki kynnelle kykenevät pääsee tai joutuu töihin ja maksamaan niitä veroja, tai ainakin vähentämään muiden verotaakkaa kustantamalla edes osan omasta elannostaan omalla työllään.

"Leikataanko taas vanhustenhuollosta?"

Jostain pitää leikata jos ei haluta velkaantua lisää, herrojen palkoissa olisi eniten leikattavaa, mutta jos ei sieltä niin kai sitten vanhusten vaipoista tai pienistä eläkkeistä.

"Otetaanko velkaa?"

Minun mielestäni ei. Demarien politiikasta en ota vastuuta.

"Kiristetäänkö maailmaan korkeimpiin kuuluvaa verotusta?"

Se olisi minun mielestäni oikein, mutta ellei, pienennettäkööt sitten vanusten vaippakiintiötä, samalla voidaan myös vaipanvaihtajia vähentää.

Jonkun pitää uhrautua jotta isänmaa pelastuu jos herroista ei siihen ole.

Ilkka Huotari

Tämäkin maa (ja puolue) palaa maan pinnalle jossain vaiheessa, kuten Ranska on palannut (vrt. Macron). Ja moni muu maa, esim. Italia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kansako äänestää väärin? "

Kansa äänestää väärin jos äänestää populisteja.
Tai siis se osa kansaa joka äänestää populisteja äänestää eniten väärin.
Muiden puolueiden äänestäjät äänestävät vähemmän väärin.

Oikein ei voi äänestää kukaan,
koska ei ole olemassa sellaista vaihtoehtoa,
ei sellaista puoluetta,
jonka äänestäminen olisi oikein.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset