Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Persut vastaan muut. Mitä suomalaiset oikeasti haluavat?

Persut väittää vaalipuheissaan että he ovat kansan asialla ja että vain he edustavat Suomen kansaa, kun taas muut puolueet ovat hylänneet kansan ja palvovat vain jotain hillotolppia, tai hillotolppapolitikkoja.

Mutta jos katsoo gallupeista mitä kansalaiset todella haluavat, voi huomata että totuus on toinen mitä persut yrittää selittää.

HERÄTYS!!!!!

Persuja kannattaa vain vähän yli kymmenen prosenttia suomalaisista.

Ne muut, ne vajaat yhdeksänkymmentä prosenttia, ne eivät persuja kannata.


Jos koko maa on yhtenä miehenä persujen takana ja kannattamassa persujen politiikkaa, kuten persut väittää, niin mitä ovat nämä muut, nämä yhdeksänkymmentä prosenttia suomen kansasta, nämä kaikki noin viisi miljoonaa ihmistä?

Eivätkö nämä muut, nämä viisi miljoonaa ihmista ole suomalaisia?

Mitä me muut sitten ollaan? Ollaanko me kaikki jotain mamuja?


Me muut haluamme ettei Suomea hallittaisi seuraavina vuosina vihapuheilla, tohtori Halla-ahon oppien mukaisesti, eikä niin tule tapahtumaan.

Kyllä kansa tietää

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

"Jos et ole meidän puolella, niin olet meitä vastaan", niinkö? Ei kaikki ihmiset suinkaan vastusta perussuomalaisia, jotka eivät heitä äänestä. Vanhat ikäluokat äänestävät edelleen vanhasta muistista vanhoja puolueita ja muutenkin PS:n ajamille asioille mm. maahanmuuton suhteen, löytyy kyselytutkimusten mukaan huomattavasti suurempi kannatus kansan parista, mitä puolueen gallup-kannatus on. Kuitenkaan se ei nouse monelle prioriteettilistalla niin korkealle. Ihmisten äänestyspäätös on monen tekijän summa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Esim. Kokoomuksen ehdokkaat Tere Sammallahti ja Atte Kaleva ovat PS:n maahanmuuttolinjoilla vaalipuheissaan. Jos ja kun tulevat valituiksi, ei heillä kuitenkaan ole mitään mahdollisuutta muuttaa Kokoomuksen linjauksia niin kauan, kun Orvon-Mykkäsen päättämättömyys asiassa vallitsee.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Maahanmuuttoasiat eivät selvästikään ole ensimmäisinä näiden ehdokkaiden prioriteettilistalla, mutta ne tuovat näitä åersuteemoja esiin, ilmeisesti tarkoituksella saada itseään jonkun persumielisen äänestäjän, jonka ei suhtaudu maahanmuuttoon kovin kiihkomielisesti ja jonka prioriteettilistalla ei maahanmuutto ole se kaikkein tärkein ongelma.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #4

Kumman kanssa olet puhunut, Arto?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

Anteeksi, en nyt ymmärtänyt kysymystä.
Varmasti se on oma vikani.

Mutta voisitko nimetä ne vaihtoehdot, että kumman kaa....
niin voin vastata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

Ymmärrystäsi helpottamaan:

Vastasit kommenttiin, jossa mainittiin Kokoomuksen Tere Sammallahti ja Atte Kaleva! Kannattaisi lukea, ennen kuin kiirehtii vastaamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #4

AV: "Maahanmuuttoasiat eivät selvästikään ole ensimmäisinä näiden ehdokkaiden prioriteettilistalla,..."

Atte Kaleva kirjoittaa tämän päivän blogissaan:
"Maahanmuutto on näiden vaalien tärkeimpiä teemoja, vaikka moni edelleen vähättelee aihetta."

http://attekaleva.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273648-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

Miksi Atte ei siis ole persujen ehdokas, vaan on keräämässä ääniä kokoomukselle`?

Selityksiä on kaksi.

1) Atte ei todella tarkoita tuota mitä sanoi, mutta haluaa kerätä kokoomukselle persumielisten ääniä.

2) Atte on liikkeellä puhtaasti hillotolpan takia ja arvelee että kokoomus tarjoaa hänelle enemmän mahdollisuuksia päästä sille tolpalle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #12

3) Atte tietää, että Kokoomuksenkin linja asiassa muuttuu, kun se saa jäsenistössä tarpeeeksi kannatusta.

Ja onhan tuo linja jo kovasti muuttunutkin. Ei siitä ole niin kovin kauaa, kun Orpo oli sitä mieltä, että tp-hakijoiden motiivien epäily on rasismia. Myöhemmin hän itsekin myönsi suurimman osan tulleen Suomeen paremman elintason perässä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Kuitenkaan se ei nouse monelle prioriteettilistalla niin korkealle. Ihmisten äänestyspäätös on monen tekijän summa."

Miksei persut sitten aja niitä asioita jotka ovat ihmisten prioriteettilistalla korkeammalla kuin maahanmuutto. Sillä tavalla persut saisivat ääniä niiltäkin jotka eivät pidä maahanmuuton ongelmia prioriteettilistallaan niin korkealla?

Miksi perussuomalaiset puhuu vain ja ainoastaan maahanmuutosta, vaikka olisi paljon muutakin puhuttavaa?

No, yksi persu tänään laittoi blogissaan talouden omalla prioriteettilistallaan valtakunnan tärkeimmäksi asiaksi, sitähän se onkin. Minä annoin suositukseni sille blogille.

http://vilhomakela.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273652...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Maahanmuutto on tärkeä teema PS:n ydinkannattajaryhmälle. Mikäli teemaa ei riittävästi pidetä yllä, tämä porukka häviää. Kyseessä on ihmiset jotka pysyivät Lauran takana kaikesta hänen puutteistaan huolimatta presidentinvaaleissa, eivätkä hypänneet Niinistön tai Väyrysen kelkkaan. Sama porukka piti puolueen vedenpinnan päällä, kun puolueella oli kaikkein kovimmat ajat loikkausten jälkeen.

PS:n maahanmuuttolinja tai sen esillä pitäminen ei ole potentiaalisille äänestäjille se isoin ongelma puolueessa. Jussi Halla-ahon maltillinen esiintyminen on lisännyt hänen henkilökohtaista kannatusta. Kysymykseen, kenelle antaisit enemmän valtaa Halla-ahon kannatus oli noussut 12 prosentista 20 prosenttiin, ohi mm. Petteri Orpon. Tämä gallup on parin kuukauden takaa joten luku voi olla vielä suurempi.

PS:n ongelma on se, että puolueessa on vähän Halla-ahoja ja liikaa Hakkaraisia. Toisaalta myös se, että PS joutuu ainoana kansallismielisenä puolueena tasapainottelemaan monissa kysymyksissä keskellä. Jos politiikka muuttuu liian oikeistolaiseksi tai vasemmistolaiseksi, iso osa äänestäjistä voi hypätä kelkasta. Saa nähdä miten Halla-ahon aika kokoomuslaiset työvoimapoliittiset mielipiteet vaikuttaa.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Ydinkannattajat eivät seuranne muuta kuin mamuaihetta.

He eivät luultavasti tule tietoisiksi Halla-ahon kannoista yleispoliittisiin kysymyksiin. Eivät seuraa medioita, joissa niistä kerrotaan.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #19

Höpö höpö, pidätkö itseäsi oikein asiantuntijana, olet varmaan sitten suorittanut gallupin persukannattajien keskuudessa, mikä oli otanta?

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #32

Tuo todistuu sillä, mitä asioita kierrätätte somessa. Esim. Just dosentti Luukkanen väitti blogissaan, että hyönteiskatoaihetta piilotellaan Suomem mediassa. Katson Tv 1:tä, kuuntelen Yleradio1:tä ja luen printtihesarini päivittäin. Ja aihe kyllä hyvin tuttu mulle näistä Suomen medioista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Monet äänestäjät äänestävät vanhasta muistista, ainakin SDP:n kannattajat jotka haluavat vieläkin äänestää kansan etua kannattavaa puoluetta, mitä nykyinen SDP ei ole lähelläkään. Monet menevät kokoomuslaisten halpaan, koska he eivät halua esiintyä Perussuomalaisten äänestäjinä. Heille voisi kyllä opettaa, että seurapiireirssä voi hyvin esiintyä Kokoomuksen innokkaana kannattajana ja vaalikopin suoman yksityisyyden turvin äänestää Perussuomalaisia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Heille voisi kyllä opettaa, että seurapiireirssä voi hyvin esiintyä Kokoomuksen innokkaana kannattajana ja vaalikopin suoman yksityisyyden turvin äänestää Perussuomalaisia."

Näin varmaan monet myös tekee.

Mutta kyllä monet äänestää kokoomusta, vaikka heidän oma puolueensa olisi SDP. Ihan vain siitä syystä että siitä tulee niin äveriäs olo, kun äänestää kokoomusta.

Minäkin äänestän pikapuoliin kokoomusta, mutta en äveriään olon takia, vaan sen SOTE:n takia. En ole koskaan ennen kokoomusta äänestänyt, varmaan kaikkia muita puolueita olen, paitsi persuja, kristillisiä, ruotsalaisia ja vasemmistoliittoa.

Yleensä ne puolueet joita minä äänestän, kuolee pois, eivätkä minun sivistyneet ehdokkaani kelpaa muille äänestäjille, ne muut äänestää kaikenmaailman käytännön miehiä, sahureita ja suhareita, niille ei kaikenmaailman dosentit kelpaa, ne hyvät ehdokkaat joita minä äänestän päätyvät korkeintaan varasijoille.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Siitä vaan, ei tyhmiä voi opettaa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Arto puhuu itsensä kanssa ja sen jälkeen kertoo mitä mieltä kaikki muut ovat. Usein keksii omia vaalilupauksia joita, joku kuviteltu vastustaja on hänen päässään sanonut. Välillä natseja ovat lähes kaikki jne...

Pääministeri ainesta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Koska 95% päätettävistä asioista eduskunnas on kumminkin muutakuin matujuttui .

Niin on täysin typerää äänestää jotain yksinkertaista jankuttajaa istumaan kalliille jakkaralle .

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Mitä enemmän Perussuomalaiset saavat ääniä, niin sitä todennäköisemmin aselakia saadaan korjattua ennen kuin lippaiden omistajia koskeva kuuden kuukauden siirtymäaika on päättynyt. Aselain korjaamatta jättäminen olisi nyt uhrittomien rikosten tilaamista Suomeen. http://aarokustaanheimo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Persut ovat oikesti isänmaan pettureita. Ei ollenkaan perussuomalaisia, sanan varsinaisessa merkityksessä. Ovat osa USA:n ja Euroopan kansainvälistä (ääri)oikeistolaista liikettä. Trumpin tallista loikannut anarkisti Steve Bannon vauhdittaa oikeistoliikettä venäläisen rahan turvin, jo 2 vuotta tehnyt sitä "myyräntyötä" Brysselissä. Tänä viikonloppuna Turussa - salaisessa paikassa - jokin kansainvälinen äärioikeiston tapaaminen, nimi Awakening, johon osallistuu persunuoria ja -kansanedustajia, ei vain kuuntelijoina vaan puheen pitäjinäkin.

Persujen haittaisänmaallisen liikkeen tavoitteena osana tätä kansainvälistä liikettä on demokratiarakenteiden halveksunta ja hajoittaminen, monenkeskisten sopimusjärjestelmien purkaminen ja etnorodullisesti rakennettu maailmanjärjestys. Ja tietysti persut haluavat heikon Euroopan ja EUn, mikä yksi yhteen tukee Putinin strategiaa, ovathan he Putinin ihailijoita ja myötäilijöitä muutenkin jo valmiiksi. Että siinä se heidän itsenäisen kansallisvaltion ideansa. Putinin "etupiirissä" pian ollaan.

Tavalliset persuäänestäjät eivät hahmota näitä syvärakenteita puolueensa taustalla. Ovat eliitin ja tämän kansainvälisen anarkistiliikkeen "hyödyllisiä idiootteja". Kouhkaavat haarat märkinä näistä seksuaali-, raiskaus- ja ampumistapauksista silloin, kun teko palvelee heidän etnisrodullista näkemystänsä. Tosi asiassa ovat persuliikkeenä osa tätä kansainvälistä oikeistolaista anarkististista liikehdintää, jolla destruktiivinen ote demokratiaan ja ihmisoikeuksiin.

Että se siitä perussuomalaisuudesta ja isänmaallisuudesta.

Mikä on vanhan SMP:n asema tässä liikehdinnässä ja prosessissa? Monet uskottelevat olevansa sen liikkeen jatkumossa! SMP syntyi omana aikanaan omanlaisekseen. PS on myös aikansa tuote. Vain populismi toimintatapana yhteistä. Muutoin ovat ihan eri ulottuvuuksissa.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Jos asia on noin, niin sitten olisi ehkä parasta siirtyä Sveitsin malliseen suoraan demokratiaan, ettei tarvitsisi valita huonoista asiapaketeista Perussuomalaisia vähiten huonona vaihtoehtona.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kouhkaavat haarat märkinä näistä seksuaali-, raiskaus- ja ampumistapauksista silloin, kun teko palvelee heidän etnisrodullista näkemystänsä."

Järjestään nämä älyttömät hyökkäykset perussuomalaisia vastaan perustuvat vain kirjoittajien vilkkaaseen mielikuvitukseen ja kun pyytää todisteita näistä mielikuvista niin kirjoittaja häipyy takavasemmalle tai jatkaa perustelematonta herjaustaan.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Kuule ihan on näitä tietoja ollut luettavissa Reutersilta, BBC:ltä ja Bloombergilta. Lienevät laajasti tunnustettuja kansainvälisiä uutistoimistoja, seuraan niitä päivittäin englannin kielellä.

Tuosta Bannonistakin eurooppalaisia oikeistolikkeitä venäläisellä rahalla kokoavana tahona on paljon noissa uutisissa ollut.

Turun Awakening-kokouksesta ollut uutinen myös Hesarissa, joka JSN:n jäsen. Pääpuhujana amerikkalainen Jared Tayler, jota kuvattu valkoisen ylivallan ideologiksi. Käännytetty kuitenkin Sveitsistä maahanmuuttokiellolla Schengen-alueelle. Toinen puhuja on amerikkalainen antisemitisti Kevin MacDonald. Suomalaisista virallisena puhujana Helsingin akateemisten perussuomalaisten aktiivi Jasmina Ollikainen. Että tällaisten globaalien ääriliikkeiden liepeillä persut pyörii.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #22

Kuka niistä puhujista on perussuomalainen kansanedustaja, kuten yllä väitit?

"...johon osallistuu persunuoria ja -kansanedustajia, ei vain kuuntelijoina vaan puheen pitäjinäkin."

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #26

Olen nähnyt lehdissä, näissä JSN:n jäsenlehdissä, että ainakin Ville Tavio osallistuu kokoukseen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #28

Siis puhujana, kuten väitit?

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #29

Puhujana Akateemisten persujen Jasmina Ollikainen. Kai Tavio nyt ainakin avaussannat lausuu, ehkä on isäntänäkin, kun kokous hänen kotikaupungissaan. Lie vaikka kutsunut kokouksen sinne. Tämä vain arvailua.

https://www.ps-nuoret.fi/hapsu/uutiset/hapsun-jasm...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #30

Tuula: "Tämä vain arvailua."

Niin on muukin kirjoittelusi.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #46

Vähän painavampia argumentteja toivoisin, nuo ei vie minnekään, yhtä tyhjän kanssa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #54

En pysty jatkamaan tätä pidemmälle, kun toinen osapuoli esittää vain arvailuja ja suoranaisia valheita. Ja sitten toivoo !painavampia argumentteja"!

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #55

Tämä on nyt sinulta jankutusta; kuuluu tiettyyn siirtymävaiheeseen lapsuudesta aikuisuuteen.

Kuulepas, esitin monta minua arveluttavaa faktaa tuosta kokouksesta. Ja sitten arveluni, että Tavio hostaa kokousta todennäköisesti. Ja tuntien teidän puhetavan, arvasin jo, että tartut tähän ilmaisuun, ja vältyt näppärästi ottamasta kantaa noihin faktoihin ja koko asiaan. Tunnen toimintatapanne.

Itsekin kokouksia järjestämässä olleena tiedän, että järjestävän tahon korkea-arvoisin henkilö, tässä tapauksessa Persujen ke Ville Tavio lausuu tervetuliaissanat ja houstaa lounas- ja illallispöydässä kokouksen ulkomaisia puhujavieraita.

Edelleen arvelen, että juuri Tavio oli kutsunut tämän äärioikeistolaisen, natsimieliseksi luonnehditun kokouksen Suomeen. Ehkäpä kokouksen ajankohtaa määritteli Suomen vaalitkin.

Ja voihan Tavio olla vaikka järjestön toimielimessä jäsenenä. Tämä vain arveluani.

Ps. Tässä teille uusi täky tarttua ja välttää itse asian kommentointi.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #55

Rautiaiselle ja Makkoselle tiedoksi, lähde Keskisuomalainen 9.4.19:

Neljä oikeistopuoluetta: persut, Saksan AfD, Italian Lega ja Tanskan kansanpuolue kokoontuvat Milanoon keskustelemaan yhteistyöstä EU-parlamentissa. Mukaan kutsuttu laajasti kansallismielisiä puolueita.

Olette perussuomalaisia vain lumeeksi. Oikeasti olette osa kansainvälistä liikettä, joka pyrkii hajoittamaan Euroopan, mikä taas on erittäin vaarallista geopoliittiselle asemallemme Putinin kyljessä. Olette siis epäisänmaallinen puolue itse asiassa. MOT.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #22

"Kuule ihan on näitä tietoja ollut luettavissa Reutersilta, BBC:ltä ja Bloombergilta."

Ja nämä ovat tutustuneet perussuomalaisten puolueohjelmaan ja tavoitteisiin? Pistät täyttä tuubaa tarinallasi, ei niitä perusteluita väitteillesi kuitenkaan löytynyt.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #38

Kirjoitellaan jatkuvasti teidänkin ohjelmista, koska teillä oikeistopopulistisilla kansallismielisillä puolueilla on samat ohjelmat halki Euroopan. Pääpiirteet samat. Ja EU-vaalien jälkeen olette Brysselissä samassa ryhmässä kaikki. Sitä se anarkisti Bannon siellä jo petaa venäläisrahalla. Varmaan yrittää vaikuttaa jo vaalituloksiinkin maassa jos toisessakin.

Ja melkein lyön vetoa, etta Tavio oli isäntänä tuossa amerikkalasten Turun hämäräperäisessä kokouksessa.

Ikäviä totuuksiä nämä Suomen kannalta. Mutta tältä näyttää teidän persujen touhut. Vielä ikävämpi, jos ette tajua, missä liikkeessä oikeasti olette mukana. Niinkuin nyt teidänkin osalta vahvasti näyttää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #53

Et ole kirjoitellut perussuomalaisten ohjelmista vaan antanut vain mielikuvituksesi laukata.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

No näinhän se on. Tuskin ootte kouhkanneet karmeasta kantasuomalaisen johtamasta pedofiiliringistä. Nuorisotyöntekijöiden ja opettajien ja sukulaismiesten ja kaikien maailman "kumminkaimojen" lasten hyväksikäytöstä. Ei ole näkynyt.

Onko se jotenkin hyväksytympää kuin ulkomaalaisten tekemä. Semmonen johtopäätös on tehtävä tästä. Että se ei olisi yhtä iljettävää ja tuomittavaa. Outoa on.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Vähän tökeröä pettureiksi yleistää kaikkia persuja . Mutta mun mielipide on jotta joitain hyviäkin siel on mutta sit on joitain aaseja joita en halua eduskunnas nähdä . Niin kokonaisuus katsoen en voi kannattaa .

Siksi kokoomus , keskusta tai kd .

Atte Kaleval on kapteenin paprut kuten on Juha Sipilälkin . Tais Orpolkin olla . Sit jotkut höpsöt sivarit haukkuu niitä eniten ..

Eniten Suomen armeijan upseeri tutkintoja on ylivoimaisesti keskustal , sit kokoomuksel , sit vissiin persuil .
Korostan sanaa SUOMEN armeijan :)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Niin, kuka loppujen lopuksi on kiinnostunut Putinin rahoista.

Saksan talousministeri Peter Altmaierin mielestä Venäjän taloudellinen menestyminen on myös Saksan etu. Mercedes pomo Dieter Zetsche ja Peter Altmaier avasivat Venäjälle autotehtaan ja kiittivät Putinia osallistumaan tilaisuuteen.

https://www.zeit.de/wirtschaft/unternehmen/2019-04...

Hitsi noita Putin faneja.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala

Ja miten tuo tähän liittyy? Ei mitenkään.

Marine le Pin on saanut Venäjältä rahaa, monet muutkin Euroopan oikeistopuolueet. Ja vetoapua erilaisen vaikuttamistoimien kautta, julkisten ja salaisten.

En ihmettelisi, jos sitä apua tulisi Suomeenkin, kun EU-vaalit vuorossa.

Vaikutuspyrkimyksiä ainakin, ja kenen laariin, persujen tietysti. Muita puolueita yritään mustamaalata persujen eduksi. Asiantuntijat näyttävät pitävän tätä hyvin mahdollisena. Niinhän Putinin trollit sorkki USA:nkin presidentin vaaleja.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #59

EU:n komissio on kieltänyt euroopalaisten pankkien rahoituksen EU-kriittisille järjestöille ja puolueille. Tämä on sitä uutta eurooppalaista politiikkaa, sananvapaus kielletään ja vapaus on historiaa.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #61

Luultavasti puolitotuus tuokin, en ole huomannut noin kirjoitettavan. Epäilen, että pikkasen taas viilaat faktoja omaan propagandatarpeeseen istuvaksi.

Seurataanpa, aihe varmaan esille EU-vaalien alla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

Tässä vähän wikipedian tekstiä Ranskan kansalaispuolueen Putin yhteyksistä.

"Marine Le Pen kuvasi Venäjän presidentti Vladimir Putinia "Euroopan sivilisaation kristillisen perinnön puolustajaksi."[13] Kansallinen liittouma tuomitsee Itä-Euroopan Venäjän-vastaiset mielipiteet ja tuen Natolle.[14] Marine Le Pen arvostelee kansainvälisen yhteisön Venäjälle määräämiä sanktioita. Hänen mielestään Yhdysvallat käy uutta kylmää sotaa Venäjää vastaan. Hän kannattaa Ukrainaan autonomisten osavaltioiden liittoa.[15]

Luke Harding kirjoitti The Guardian -lehdessä, että Kansallisen rintaman mepit ovat "Venäjää tukeva blokki".[16] Vuonna 2014 Nouvel Observateur kirjoitti, että Venäjän hallitus katsoo Kansallisen rintaman "voivan ottaa vallan Ranskassa ja muuttaa Euroopan historian suunnan Moskovan hyväksi."[17] Ranskan tiedotusvälineiden mukaan puoluejohto on ollut tiheästi yhteydessä Venäjän suurlähettiläs Alexander Orloviin ja Marine Le Pen on matkustanut usein Moskovaan.[18] Toukokuussa 2015 Le Penin neuvonantaja Emmanuel Leroy osallistui Donetskissa "Donetskin kansantasavallan" "itsenäisyyden" juhlintaan.[19]

Lainat Venäjältä
Huhtikuussa 2015 venäläinen hakkeriryhmä julkaisi tekstejä ja sähköpostiviestejä, joissa Putinin hallinnon Timur Prokopenko ja ex-kansanedustaja Konstantin Rykov, jolla on siteitä Ranskaan, keskustelivat tuesta Kansalliselle rintamalle maksuksi tämän tuesta Krimin liittämiselle Venäjään.[20]

Marraskuussa 2014 Marine Le Pen otti puolueelleen 9 miljoonan euron lainan First Czech Russian Bank (FCRB) -pankilta Moskovassa.[21] Puoluevirkailijoiden mukaan tämä oli ensimmäinen erä 40 miljoonan euron lainasta, minkä Le Pen kiisti.[13][21] The Independent -lehti kirjoitti, että lainat "vievät Moskovan yrityksen vaikuttaa EU:n politiikkaan uudelle tasolle."[13] Saksalainen vihreä europarlamentaarikko Reinhard Bütikofer sanoi: "On huomattavaa, että vapauden kotimaan puolue voi saada rahoituksensa Putinin piiriltä, Euroopan suurimmalta vapauden viholliselta."[22] Marine Le Penin mukaan kyseessä ei ollut lahjoitus Venäjän hallitukselta vaan laina venäläiseltä yksityispankilta vaalikampanjaa varten.[23]

Helmikuussa 2016 Kansallinen rintama pyysi Venäjältä 27 miljoonan euron lainaa vaalityöhön. Le Pen on julkisesti puolustanut sitä, että Venäjä valtasi Krimin.[24]

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_liittouma

Mitään johtolankoja sille että kansallisia pankkeja olisi kielletty tukemasta kansallista rintamaa en ole löytänyt. Toisaalta, olisihan se luonnollista, koska tämä puolue on vain Putinin toimielin Ranskassa ja se toimii Ranskan etujen vastaisesti, Putinin asianajajana.

Käyttäjän TuulaTakkala kuva
Tuula Takkala Vastaus kommenttiin #67

No, siinä tuli jo Makkoselle vastaus! Kiitos!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #67

"Mitään johtolankoja sille että kansallisia pankkeja olisi kielletty tukemasta kansallista rintamaa en ole löytänyt."

Marine Le Pen on itse näin kertonut ja loogisesti tuo pitää paikkansa kun lainaa pitää hakea venäläisestä pankista. Samaa ovat tehneet monet EU-kriitikot eli vahvistaa Marine Le Penin kertomusta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nämä Arto Vihavainen viihteelliset blogikirjoitukset sopisivat paremmin US:n Vapaavuoron täytteeksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Et sitten taida olla sananvapauden puolustajana ihan sieltä kärkipäästä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Samaa mieltä Pekan kaa. Ja kyllä Vapaavuorokin on sananvapautta siinä missä Puheenvuorokin.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Minusta 90% persujen blogiörvellyksistä joutaisi suoraan roskakoriin kulkematta Puheenvuoron kautta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Tuli muuten sekin mieleen, että blogisti tekee juuri sitä mikä nostaa PS:n kannatusta. Luodaan asetelmaa PS vs muut. Suomen kaltaisessa monipuoluejärjestelmässä se on tuhoontuomittu taktiikka muille puolueille.

Toinen asia mitä muut puolueet eivät tunnu ymmärtävän on se, että ihmiset vihaavat poliitikkoja ja puolueita ylipäätänsä. Toisia enemmän ja toisia vähemmän. Kuullostaa monen äänestäjän korvaan aika härskiltä, kun vannotaan ihmiskäsityksen ja arwopohjan nimeen, samalla kun kieltäydytään leikkimästä yhden kanssa hiekkalaatikolla. Etenkin kun Halla-aho on nyt tullut tutuksi laajemmallekin yleisölle ja he ovat havainneet, että hän kuullostaa älykkäältä ja maltilliselta ihmiseltä.

Äänestäjä saattaa miettiä, että kun PS:llä on niin erilainen arvopohja kuin noilla muilla joita olen aina vihannut, ehkä se PS on sittenkin vaihtoehto.

Ilkka Huotari

Puskaraiskausilmiö on (lähes) kokonaan maahanmuuttajien Suomeen tuoma.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006043546.html
https://yle.fi/uutiset/3-7877771

Joten jos kannatat turvallista Suomea, äänestät PS:ää.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Ihmettelen! Näistä maahanmuuttokeskusteluista on lähes unohtunut yksi perusasia, eli raha. Eli miten paljon Suomella rahaa käyttää maahanmuuton kustannuksiin, ilman että se liikaa on omien kansalaisten tarpeista pois, esimerkiksi vanhusten hoitoon käytettävistä.

Yhteiskunnalla on tietty määrä rahaa käytössä, joko omaa tai sitten lainarahaa. Selvä tosiasia on, että jos jollekkin annetaan, niin jostain se on pois.

Yhteiskunta ei ole kyennyt - halunnut - selvittää mitä maahanmuutto Suomelle maksaa! Lähes kaikesta yhteiskunnan kuluista on selvät tiedot, mutta ei maahanmuutosta.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Myös selkeää kysymystä puolueille ei ole esitetty siitä, että kasvattaisitteko vai pienentäisittekö Suomen pakolaiskiintiötä nykyisestä 750:stä? Esim. Kai Mykkänen on ehdottanut jopa 10 kertaistamista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Muut kuin perussuomalaiset ovat yleensä kiintiöiden kasvattamisen kannalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Yhteiskunnalla on tietty määrä rahaa käytössä, joko omaa tai sitten lainarahaa. Selvä tosiasia on, että jos jollekkin annetaan, niin jostain se on pois."

Näin se on. Jos verotusta pienennetään, mikä tuntii olevan lähes kaikkien äänestäjien toive, se on sitten kaikesta muusta pois.

Suomessa on noin kaksi ja puoli miljoonaa työssä käyvää suomalaista ja jonkin verran ulkomaalaisia työssä käyviä, jotka käytännössä elättävät kaikki muut suomalaiset ja nämä "turvapaikkaturistit".

Turvapaikkaturisteja on ehkä muutama kymmenen tuhatta, sanotaan vaikkapa 30 000.
Osa niistä on töissä ja sielä maksupuolella, mutta oletetaan nyt laskelmien yksinkertaistamiseksi että Suomessa on se 30 000 turvapaikkaturistia.

Ne työssä käyvät 2 500 000 suomalaista joutuvat siis elättämään nämä 30 000 turvapaikkaturistia, mutta myös ne kaikki noin 3 000 000 suomalaista, jotka eivät työelämään osallistu. Turvapaikkaturistit muodostavat siis noin prosentin kaikesta elätettävästä väestä.

Kuluttaako turvapaikkaturisti keskimäärin enemmän yhteiskunnan varoja kuin suomalainen "turisti"? Siihen osaa vastata, mutta tottakai tavallinen turisti on kannattavampi kuin sekä suomalainen että ulkomaalainen elätettävä.

En tämän laskelmani perusteella osaa pitää turvapaikkaturisteja Suomen talouden kannalta mitenkään katastrofaalisena kulueränä, mutta tottakai suurin osa niistä kolmestakynnenestä tuhannesta turvaoaikkaturistista pitäisi saada koullun, perehdyttömisskursseille ja työelämään, niin pian kuin mahdollista, samoin kuin kaikki muutkin työttömät, kaikki ne 300 000 työtöntä suomalaista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kuluttaako turvapaikkaturisti keskimäärin enemmän yhteiskunnan varoja kuin suomalainen "turisti"?"

Turvapaikkaturistien kallein osa on masssiivinen kotouttamiskoneisto joka maksaa paljon enemmän kuin näille turisteille jaettu raha.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

Mitäs se suomalainen "turisti" sitten maksaa, alkaen sukupuolvalistuksesta, ehkäisystä, neuvolapalveluista, äitiyspakkauksesta, äitiyslomista, vanhhemmpainlomista lapsilisistä, tarhapalveluista peruskoulusta jne ..... jne....

Kyllä niille kahdelle ja puolelle miljoonalle työssä käyvälle verojen maksamista riittää. Turvapaikkaturisteja on vain noin prosentti kaikista kustannettavista.

Siihen tulee sitten päälle vielä kaikki sote- kulut. kaikki poliisit, kantapeikot, palomiehet, hornetit, teiden ylläpito, homekoulujen korjaukset jne .... jne

Jos verrataan turvapaikkaturistien kustannuksia kaikkiin näihin menoihin, niin ei se nyt niin suuri asia ole että sitä hommaa hoitamaan omaa puoluetta oikein tarvitaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #45

"Mitäs se suomalainen "turisti" sitten maksaa"

Suomalaiset rakensivat tämän hyvinvointivaltion itsenäisyyden aikana, ennen EU:ta, eli valtio oli voitolla. Nyt EU:n aikana on eri sävelet kun globalisaatio vei työpaikat ja entistä harvempi palkanansaitsija joutuu maksamaan entistä useamman työttömän elatuksen.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Tuore uutinen Virosta, Ekre hallitukseen. Vaalivoittaja pelattiin ulos.

Kari Kinnunen

"Persuja kannattaa vain vähän yli kymmenen prosenttia suomalaisista." Mihin tämä väite perustuu? Viimeisimmän julkaistun gallupin mukaan PS:n kannatus on 15,1 %, joka on siis lähempänä kahtakymmentä kuin kymmentä prosenttia. Tämä kysely julkaistiin jo reilu viikko sitten, joten se varmasti oli myös sinun tiedossasi kirjoitushetkellä.

Vaikka PS:n kannatus sinua kuinka kismittääkin, niin kannattaisi kuitenkin pysytellä faktoissa. Ja jos vaalitulosta pitäisi lähteä povaamaan, niin veikkaan PS:n lopullisen kannatuksen eduskuntavaaleissa olevan lähempänä kahtakymmentä kuin viittätoista prosenttia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilkka Huotarille tiedoksi, puskaraiskauksia oli jo silloin ja varsin yleisesti, kun itse olin teini-iässä ja siitä on sentään jo yli 50-vuotta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

En voi tietää. Itse en koskaan syyllistynyt siihen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minä en kyllä ole kuullut mistään puskaraiskauksista koskaan, vaikka sellaisia huhuja kyllä liikkui miten se ja se tyttö oli ollut puskassa sen ja sen pojan kanssa.

Joskus kuulin huhuja ns. itsensä paljastelijoista ja niille naurettiin. Minä en ole koskaan sellaiseenkaan törmännyt.

Kyllähän niitä aittatouhuja on aina harrastettu ja kyllähän se tiedetään että kun poika pääsee iholle niin kyllä se sitä herkkua sitten vonkaa loppuun asti. Mutta onko se raiskausta, kun tyttökin on juonessa mukana, vaikka vähän vastaankin pannen. Se vastaanpanokin on koettu tavallaan asiaankuuluvana asiana?

Luulen kyllä että raiskauksia tapahtui, joskus varmaan puskissakin, mutta kyllä niistä asioista oltiin siihen aikaan melko vaitonaisia. Ei niistä puhuttu, eikä naapurin poikaa tai setää helposti syyllistetty, vaikka jotain pahempaakin olisi tapahtunut. Tytöt pitivät parhaana nuolla haavansa kuin kantaa häpeää loppuikänsä.

Se on aivan eri asia jos joku ulkomaalaisen näköinen tekee jotain. Silloin tyttö tietää että suku ja kaverit on varmasti hänen puolellaan, mikä ei ole varmaa jos tekijä on tuttu mies, naapuri, ystävä tai kaveri.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ilkka Huotarille tiedoksi, puskaraiskauksia oli jo silloin ja varsin yleisesti, kun itse olin teini-iässä ja siitä on sentään jo yli 50-vuotta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Arto Granlundin kertosäe, jota hän toistaa, toistaa, toistaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totuuden kannalta ajateltuna nousee väistämättä mieleen Pietari hiilivalkealla.

Pietari kun kolmasti kielsi tuntevansa Jeesuksen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Pakkoahan se on, kun samaa tuubaa toistetaa kerta toisensa jälkeen. Olen jo kerran todennut sinulle Aalto, että ota asioista selvää äläkä luota mutuun kuten yleensä teet.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #52

Et perustellut silloin, et perustellut nyt, ja kommenttisi oli tälläkin kertaa täysin asian vierestä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No onhan noiden kommenteissa aika usein näkynyt motivaattorina nimenomaan kosto, ja vihollisetkin on kovin usein nimetty: ne jotka eivät puolueen ajatusmaailmaa jaa.

Kosto on sinänsä ihan validi pyrkimys tavoitella hillotolppaa tai toivoa puolueensa menestystä. Siinä ihan suoraan tunnustetaan että yhteisten asioiden hoidon asemasta tavoite on kosto.

En ole ihan vakuuttunut että sillä asioita parannettaisiin vaan on helppoa kuvitella mihin kaikkeen se voisi johtaa.
Kuuluu näiden agendaan tässä vaiheessa vaieta siitä mitä ne kostotoimenpiteet tulevat pitämään sisällään. Kommenteista päätellen yleinen pahantahtoisuus ja katkeruus tulevat kuitenkin olemaan johtotähtiä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Jos osa suomalaisista äänestää mielestäsi väärin, niin yritä kestää.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mitä persut haluavat? Trollata netissä. Jussi Halla-aho ei osaa mitään muuta ja opetuslapset ovat oppineet häntä matkimaan.

Persujen äänestäminen on monelle pelkkä läppä. Muut puolueet joutuvat ottamaan vastuun Suomen asioista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pauli Uusitalon anagrammeja:

Perussuomalaiset - Urpo lumisateessa
Suomen Kristillisdemokraatit - Raadollisten Kristus kotiimme
Vasemmistoliitto - Mites isovaltimot

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jäi pois?

Sosiaalidemokraatti = Kaaderiosasto liimat

Timo T

No ne MUUT on varmaan sitten se 90 % joka on erimieltä myös ensimmäiseksi tulleen SDP politiikan kanssa? Koska eihän noilla ollut eroa kuin muutaman tuhannen äänen verran. Ja kaikki muut puolueet ovat sitten vielä enemmän MUITA, eli prosentuaalisesti vielä enemmän väärässä, vai mitä?

Eli kaikki MUUT on siis oikeassa, kunnes Perussuomalaiset on maan suurin puolue saatuaan esim. nyt Sinisille menneet 30 000 ääntä, kenties jo seuraavissa vaaleissa? Jollonka ”ne MUUT” on edelleenkin yhä sen liki 90%. Vaikka persut olisi suurinkin puolue. Mutta sä et nyt kuitenkaan tahdo puuttua siihen ollenkaan, et ne nykyiset 90 % MUUT on ihan eri mieltä myös nykyisen suurimman puolueen, SDP kanssa. No kumpis on demokratiassa oikeassa? Noi 90 % MUUT, vai se puolue joka sai eniten ääniä ja sanelee aika pitkälti politiikan suunnan maassa seuraavat 4 vuotta? Sen 90 % voit silloin tunkea .. sanonko mihin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset