Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Luonnonsuojelukriitiikillä eduskuntaan

Ihmettelen kovasti sitä miten eräs puolue ja sen kansanedustajat jatkuvasti mollaavat niitä kunnollisia Suomen kansalaisia jotka ovat innostuneita ympäristönsä suojelusta ja puhuvat siitä, sekä itse harrastavat ympäristön suojelemista, pyrkivät keräämään ja lajittelemaan roskiaan, kierrättämään niitä ja vähentämään omia hiilipäästöjään, eli pienentämään hiilijalanjälkeään, säästäen samalla maapallon energiavaroja myös tulevien sukupolvien käyttöön.

Kaikki eivät tästä pidä, eivätkä edes hyväksy sitä että asiasta puhutaan. Nämä ihmiset ilmeisesti sitten haluavat roskata enemmän, haluavat että kaikki roskat kärrätään sekaisin kaatopaikoille, niinkuin ennenvanhaan oli tapana, teollisuus- ja talousjätevedet ohjataan käsittelemättöminä vesistöihin ja hiiltä ja turvetta poltetaan surutta, ne kun on se halvin energialähde ja heille raha on kaikkikaikessa, ympäristö ei merkitse mitään. Tai, ympäristö saa mielellään olla vähän niin kuin kaatopaikka, tai sellainen MAD MAXin ekokatastrofin jälkeinen maailma

Ympäristötietoiset ihmiset pyritään leimaamaan epäisänmaallisiksi ja suomen kansan perinnäistapoja kunnioittamattomiksi epäkansalaisiksi.  Näiden luonnonsuojelukriitikoiden mukaan suomalaisten pitäisi elää suomalaisia perinnäistapoja kunnioittaen, eikä niihin perinteisiin kuulu hiilijalanjäljen pienentäminen, vaan sen kasvattaminen, ei roskaamisen lopettaminan, vaan sen lisääminen, ei myrkkyhen levittämisen rajoittaminen, vaan myrkkyjen levittämisen tehostaminen.   Näin saadaan samalla tapetuksi suomalaiseen luontoon kuulumattomat tuhoeläimet, kuten hylkeet, kotkat, sudet ja muut petoeläimet.

Luonnonsuojelukriitikoiden  tavoitteena näyttäisi olevan Mad MAxin maailmankuvan kaltainen kansallinen ja maailmanlaajuinen täystuho.


Luonnonsuojelukriitikot väittävät että kansalaisten mielestä luonnonsuojusta keskusteleminen on ikävää, kyllästyttävää ja turhaa ja että koko aihe voitaisiin ihan hyvin unohtaa ja siitä puhuminen vahingollisena voitaisiin kokonaan kieltää.

Tämä on kuitenkin ns, valeuutinen tai  vaihtoehtoinen fakta. Oikeasti vain luonnonsuojelukriitikot eivät pidä luonnon suojelemiseen liittyvästä keskustelusta,

Oikeasti kansalaiset ovat kiinnostuneita ja innostuneita kaikesta mikä liittyy roskien siivoamiseen, niiden lajitteluun ja kierrättämiseen, sekä hiilijalanjäljen pienentämiseen.  Ihmiset, Suomen kansalaiset, muut paitsi luonnonsuojelukriitikot, haluavat käyttää sellaista ruokaa joka jättää mahdollisimman vähän hiilidioksidia ilmakehään, haluavat kerätä rioskat, lajitella ne ja kierrättää ne, ihmiset haluavat puhdistaa jätevedet, ihmiset haluavat käyttää kulkuneuvoja joiden aiheuttamat päästöt ilmakehään ovat mahdollisimman pienet. Ihmiset eivät halua isoja jätevuoria ja valtavia kaatopaikkoja, vaan haluavat että roskat käsitellään ja kierrätetään ja ne jotka ei kierrätykseen kelpaa muutetaan vaikkapa puhtaaksi energiaksi.

Jotkut ovat valitettavasti lähteneet käymään meneillään olevia eduskuntavaaleja luonnonsuojelukriittisillä  kampanjoilla.  Toivottavasti mahdollisimman harva äänestäjä toivoo sellaista Suomea jota tällä kampanjalla  tavoitellaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei se ihme ole että suomessa polarisoituminen kasvaa, kun tällaista höpö höpöä levitellään.... ja tähän vielä täälläkin moni jopa uskoo.

Ei eroa juurikaan "vastapuolen" kiihottamisista... aihe vaan on eri ja kohdettakin saa haukkua niin paljon kuin sielu sietää kenenkään pöyristymättä.

Tämä on sitä parempaa "vihanlietsontaa".

Nyt kun blogisti vielä tarkentaisi ketä nämä " luonnonsuojelukriitikot" ovat jotka ajavat asiaa luonnon saastuttamiseksi, myrkyttämiseksi ja haluavat luonnon roskaamisen jatkuvan?
Mielellään muutamalla faktatiedolla höystettynä, ettei ihan fiilispohjalta mutulla menisi.

Tosin jos tarkoitus on pelkkä faktoihin perustumaton loanheitto... se "parempi" loanheitto.... niin sittten tietysti voi jättää esittämättä niitä faktoja.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitos palautteesta.

Kritiikki on aina paikallaan.

Luonnonsuojelukriitikot kritisoivat luonnonsuojelijoita ja erityisesti heidän somekirjoitteluaan.

Minä kritisoin luonnonsuojelukriitikoiden kritiikkiä luonnonsuojelua kohtaan.

Sinä kritisoit minua sen takia että olen kritisoinut luonnonsuojelukriitikkoja.

Minä otan myöhemmin kriittisesti kantaa tähän sinun kritiikkiisi, mutta parantelen sitä ennen vähän päänsärkyä, otin juuri pillerin ja katselen kuinka lumihiutaleita tulee taivaan täydeltä ja maa tulee uudestaan kokonaan valkoiseksi.

Sen verran myötäilen sinun kritiikkiäsi että olen tässä blogissa tietoisesti valinnut tyylilajiksen kansallisen ja kansainvälisen populistisen retoriikan tyylilajin. Yksi sen tyylilajin olennainen piirre on väittää että aivan kaikki kansalaiset ovat aivan samaa mieltä kirjoittajan, siis tämän populistin kanssa ja muunlaiset mielipiteen ovat jotain harvojen eliitin edustajien tekaistuja mielipiteitä.

Myönnän että en tiedä aivan takkaan ovatko aivan kaikki Suomen kansalaiset innoissaan kierrätyksestä ja hiilijalanjälkensä pienentämisestä, mutta tällainen olettama kuuluu niin tiiviisti tähän tyylilajiin ettei sitä voi kokonaan poiskaan jättää.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Vähän vaan hämmensi kun itse olit huolissasi pari päivää sitten tunteisiin vetoavasta viestinnästä otsikoimalla sen "Eduskuntavaalien valhekampanjointi"

http://artoartovihavainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

"Suurin ongelma ei kuitenkaan ole väärät faktat, valeuutiset, tai suoranaiset valheet, vaan suurin vaikutus äänestäjiin on jatkuvasti toistetulla tunnepitoisilla viesteillä."

Nyt itse heitit sitten tällaisen blogin.
Noh... se olikin pari päivää sitten...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

"Nyt itse heitit sitten tällaisen blogin."

Populistien käyttämä tunteisiin vetoava retoriikka on kovin helposti tarttuva tyylilaji.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #6

Niinpä... nyt tarkkana ettet sorru... siis ellet halua sitä.

Tämä vaan syö vähän uskottavuutta jos taas päätätkin kritisoida populismia. :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

Itseasiassa koko blogi on populistisen retoriikan kritiikkiä, luonnonsuojeluaihe on vain väline tyylin esittelemiseksi. Aihe olisi voinut olla joku muu, mutta eihän popiulistisessa retoriikassa niitä aiheita kovin montaa taida ollakaan.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #8

No onneksi tuli puheeksi.

Kaikki ei välttämättä minun lisäkseni olisi ymmärtänyt tätä populismin vaan tämän "erään" puolueen kritiikiksi.
Olihan siinä erikseen korostettu tätä "erästä" puoluetta ja sen kansanedustajia paskaamisen kannattajana.

Mutta lopou hyvin kaikki hyvin... Tässä blogissa ei varsinaista asiaa, vaan kritiikkiä populismia vastaan joka sinällään on hyvä asia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Tämä blogikirjoitus olisi syytä jättää rauhaan ja kiertää kaukaa, sillä olin havaitsevani tekstissä siellä täällä liito-oravan papanoita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Liito-oravia ei tarvitse pelätä,
ne on kilttejä luontokappaleita,
eivätkä tee pahaa ihmisille.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yhtäkään liito-oravaa ei näkynyt, papanoita sitäkin enemmän.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #9

Ei niitä papanoitakaan tartte pelätä.

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Tuommoinen on kyllä kerta kaikkisen typerää, mutta onneksi noin ajattelevat taitavat olla pienen pieni vähemmistö. Ei ole ainakaan itselleni tullut vastaan yhtään eduskuntavaaliehdokasta, joka tuollaisia tavoitteita olisi esittänyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Emme me suvakitkaan ole kaikki ihan niin pahoja kuin mitä kaikkea pahaa meistä puhutaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Luonnonsuojelu ja luonnonsuojelun käyttäminen poliittisena keppihevosena ovat eri asioita. Edellistä on syytäkin kritisoida ja tiukasti. Kritiikin kohteet tietysti omista intresseistään lähtien, pyrkivät leimaamaan tämän luonnosuojelun kritiikiksi. Mutta, kuten sanottu, se on aivan toinen asia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

En nyt usko ihan Mad Maxiin.

Mutta, Judge Dredd tyylinen tulevaisuus näyttää hämmentävän realistiselta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Valitettavasti meillä ei ole yhtään luonnonsuojelumyönteistä puoluetta! Luonnonsuojeluliikkeen ideologiasta lähtenyt vihreä puoluekin on kaikonnut kauaksi alkuperäisestä ohjelmastaan ja ajaa vain urbanisoitumista ja lähiluonnonkin hävittämistä tiiviin kaupunkirakentamisen tieltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset