Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Mitä Ukrainan uusi koomikkopresidentti aikoo?

Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä tämä uusi Ukrainan koomikkopresidentti aikoo. En tiedä onko kellään muullakaan asiasta mitään tietoa, mutta toivon että jos jollain joka tämän lukee on sitä tietoa, niin kirjoittaisi siitä mitä tietää, eikä kuten minä, siitä mitä kuvittelee.


Minulla on vain aavistuksia, pelkoja tai toiveita, joista aion jotain tässä blogissa vallattomasti ja vailla mitään vastiuuta esiin tuoda.

Uusi koomikkopresidentti aikoo tunnustaa Krimin kuuluvan Venäjälle.

Koomikkopresidentti aikoo myös lopettaa sodan itäisessä Ukrainassa, antamalla kapinallisille luvan erota Ukrainasta oman tahtonsa mukaisesti ja antaa niiden joko muodostaa oman valtionsa, tai liittyä Venäjään, omasta tahdostaan riippuen.

Sitten koomikkopresidentti haluaa keskittyä jäljellä olevan Ukrainan asioihin, korruption kitkemiseen ja talouden korjaamiseen eurooppalaisen mallin mukaiseksi. 

Ukrainan talouden nostaminen eurooppalaiselle tasolle ei ehkä koomikkopresidentiltä onnistu, tyhjästä ei voi nyhjäistä, mutta ainakin koomikkopresidentti haluaa lähentyä länttä, EU:ta ja Natoa, niin nopeassa tahdissa kuin se vain on mahdollista.

Natolta koomikkopresidentti haluaa turvaa Venäjää vastaan ja EU:lta koomikkopresidentti haluaa taloudellista tukea ja taloudellista yhteistyötä, ennenkaikkea investointien ja kaupankäynnin muodossa.


Koomikkopresidenttiä saattaa houkutella myös Putinin tarjoama taloudellinen yhteistyö ja halpa öljy ja kaasu, mutta koomikkopresidentti käyttää tätä mahdollisuutta vain neuvotteluvalttina, hänen pyrkiessään lähentymään länteen, koska länsi haluaa pitää Ukrainan itsellään, eikä halua luovuttaa Ukrainaa Putinille.

 

En tiedä pitääkö mikään ylläolevista mietteistä millään tavalla paikkaansa. Ne on vain ajatuksia, arvauksia,  jotka pyörivät minun päässäni tämän asian tienoilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän JuhaHammarberg kuva
Juha Hammarberg

Ukrainassa ihmiset ovat jo tovin tajunneet että heitä vedettiin rankasti höplästä tämän Maidanin vallankumouksen suhteen. Länsi halusi maasta instrumentin jota käyttää Venäjää vastaan ja tietysti hallintaansa kaikki sopivat luonnonrikkaudet omille yrityksilleen. Nyt kun asiat ovat kuitenkin jumiutuneet paikoilleen ilman tulosta antavat USA ja heidän vasallinsa asioiden pikku hiljaa palautua. Itä-Ukrainan sotaa ei voi kukaan voittaa ja jos uusi presidentti vain lopettaa sotatoimnet siellä ja aloittaa alueen tunnustamisen autonomisena osana Ukrainaa stabiloi se tilanteen. Krimi on oma lukunsa koska alue on ollut venälaisten asuttamana hyvin pitkään eikä Venäjä anna sitä enään takaisin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kiitos kommentista.

Luulin jo ettei kukaan oikeasti tiedä mitään,
eikä kukaan edes luule tietävänsä mitään.

Toivottavasti ilmaantuu vielä jotain muita tietoviisaita,
kertomaan minulle mitä siellä nyt oikeasti on meneillään.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Onko ihminen, joka on ammatiltaan koomikko, jotenkin huonompi kuin nk. poliitikot? Onhan meilläkin eduskunta pullollaan näitä koomikoita, hehän eivät vain tiedä olevansa koomisia.

En mitenkään voi hyväksyä median (ja myös blogistin) käyttämää halventavaa kielenkäyttöä Ukrainan kansan valitsemasta presidentistä. Oliko makeisoligarkki jotenkin parempi? Onhan näitä kansanhuvittajia ollut ennenkin valtioiden päämiehinä, esimerkiksi B-westernien sankari Ronald Reagan, joka onnistui tehtävässään vähintäänkin hyvin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Nyt on tärkeää huomata, että Ukrainassa koomikosta tuli poliitikko.
Eduskunnassa poliitikosta tulee koomikko.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Onko ihminen, joka on ammatiltaan koomikko, jotenkin huonompi kuin nk. poliitikot?"

Reigan oli kai ennen presidenttiyttään jonkin aikaa Kalifornian kuvernöörinä, ei siis täysin kokematon kuvernöörinä. Kalifornialaiset on muutenkin valinneet kummallisia kuvernöörejä, näyttelijöitä ja ohjaajia.

Kyllä kai täysin kokematonkin pärjää jos ottaa hyvät avustajat ja uskoo mitä ne sanoo, eikä lähde sooloilemaan.

----------------

Mutta ei tässä nyt siitä ole kyse,
vaan siitä mitä se aikoo tehdä,
kun saa vallan käsiinsä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tehdä Ukrainan ja Putinin yhteistyöllä komiikkaa, saa sitten nähdä, miten se vaikuttaa sotatilanteeseen.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eikös Ronald Reagan ollut erinomaisen loistava amerikkalainen presidentti. Hän aloitti Tähtien Sota -sotaprojektin ja jos oikein muistan pommitti rahaa säästämättä kommunisteja ja terroristeja. Ukrainan koomikkokin yltää vaikka mihin. Hänelle riittää, että valitsee oikeat neuvonantajat ja puhuu, mitä he neuvovat. Aika vähällä näitä maailmoja hallitaan, kuten on nähty. Veikkaa, että Ukrainan uusi presidentti tekee suurin piirtein niitä asioita, joita blogistikin on ennustanut. Ehkä kuitenkin sillä erotuksella, että hänen pelivaransa Venäjän suhteen on kovin vähäinen. Tuskin pystyy sanottavasti lähettämään Ukrainaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Veikkaa, että Ukrainan uusi presidentti tekee suurin piirtein niitä asioita, joita blogistikin on ennustanut."

Minua ihmetyttää se ettei kukaan näytä oikeasti tietävän, eivät edes YlE:n toimittajat ja kirjeenvaihtajat. Jotain voi kyllä tapahtua, kukaan ei vain voi aavistaa että mitä.

Ehkä Trump on luvannut riittävästi rautaa Ukrainan rajoille, pysäyttämään kaikki sieltä tulevat hyökkäykset. Ehkä Trump toimii kimpassa Putinin kanssa ja ne yhdessä juonivat jotain. Kukaan ei tiedä mitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Vihreillä on ihan aito koomikko kansanedustajana täällä meillä Suomen eduskunnassa.

Apuva !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pirkka-Pekka Petelius vaikuttaa kyllä ihan järkimieheltä, oikea luonnon ystävä, eikä siitä ole mitään pahaa sanottavaa.

On hyvin selkeä valinta ottaa joku selkeä linja jossain asiassa, niin että äänestäjät sitten tietävät mitä äänestävät.

Persut ovat valinneet täsmälleen päinvastaisen linjan kuin koomikko Petelius. hyvä niin, nyt persut tietää että persut vastustavat kaikenlaista luonnonsuojelua, jhaluavat lisää saasteita, lisää ilmaston lämpenemistä, enemmän punaisen lihan syöntiä, hiilen polttoa ja kaikkien turvesoiden kaivamista tyhjiksi pohjiaan myöten.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ihan ekaksi oottelen luvattua "vappusatasta" omalta pelleltä. Ukrainalaisista en tiedä mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minähän sitä satasta en tule saamaan, enkä tarvitse, mutta olisi minullakin parempi omatunto jos Antti saisi lupauksensa siitä satasesta jollain konstilla, jollakin aikavälillä toteutettua.

Saa sitten nähdä mitä kompromisseja Antin pitää siellä hallitusneuvotteluissa tehdä, jotta saisi lupauksensa vappusatasesta toteutettua.

En nyt ainakaan toivoisi että vappusatanen edellyttäisi hallitusneuvotteluissa maakuntamalliin siirtymistä, tai lisää veronalennuksia rikkaille, tai keskitysleirien rakentamista palauttamista odottaville turvapaikanhakijoille.

Kukaan ei tunnu tietävän Ukrainasta yhtään mitään
ja vielä useampi näyttää välittävän siitä yhtään mitään,
mutta ei se mitään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset