Mitä Ukrainan uusi koomikkopresidentti aikoo?

Minulla ei ole aavistustakaan siitä mitä tämä uusi Ukrainan koomikkopresidentti aikoo. En tiedä onko kellään muullakaan asiasta mitään tietoa, mutta toivon että jos jollain joka tämän lukee on sitä tietoa, niin kirjoittaisi siitä mitä tietää, eikä kuten minä, siitä mitä kuvittelee.


Minulla on vain aavistuksia, pelkoja tai toiveita, joista aion jotain tässä blogissa vallattomasti ja vailla mitään vastiuuta esiin tuoda.

Uusi koomikkopresidentti aikoo tunnustaa Krimin kuuluvan Venäjälle.

Koomikkopresidentti aikoo myös lopettaa sodan itäisessä Ukrainassa, antamalla kapinallisille luvan erota Ukrainasta oman tahtonsa mukaisesti ja antaa niiden joko muodostaa oman valtionsa, tai liittyä Venäjään, omasta tahdostaan riippuen.

Sitten koomikkopresidentti haluaa keskittyä jäljellä olevan Ukrainan asioihin, korruption kitkemiseen ja talouden korjaamiseen eurooppalaisen mallin mukaiseksi. 

Ukrainan talouden nostaminen eurooppalaiselle tasolle ei ehkä koomikkopresidentiltä onnistu, tyhjästä ei voi nyhjäistä, mutta ainakin koomikkopresidentti haluaa lähentyä länttä, EU:ta ja Natoa, niin nopeassa tahdissa kuin se vain on mahdollista.

Natolta koomikkopresidentti haluaa turvaa Venäjää vastaan ja EU:lta koomikkopresidentti haluaa taloudellista tukea ja taloudellista yhteistyötä, ennenkaikkea investointien ja kaupankäynnin muodossa.


Koomikkopresidenttiä saattaa houkutella myös Putinin tarjoama taloudellinen yhteistyö ja halpa öljy ja kaasu, mutta koomikkopresidentti käyttää tätä mahdollisuutta vain neuvotteluvalttina, hänen pyrkiessään lähentymään länteen, koska länsi haluaa pitää Ukrainan itsellään, eikä halua luovuttaa Ukrainaa Putinille.

 

En tiedä pitääkö mikään ylläolevista mietteistä millään tavalla paikkaansa. Ne on vain ajatuksia, arvauksia,  jotka pyörivät minun päässäni tämän asian tienoilla.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu