Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Hallituspeli

Juuri nyt näyttää siltä että Suomi saisi uuden kansanrintamahallituksen, maakunnat ja äänestäjät lisää töitä, kun pitäisi äänestää vielä maakuntavaaleissakin. Tämä on huno juttu.

Parempi juttu sen sijaan on se että eläkeläiset tulevat kuin tulevatkin saamaan sen vappusatasensa, tosin se ei ole hyvä juttu valtion budjetille ja valtio velkaantuu taas lisää. Työssä käyville ja veroa maksaville Suomen kansalaisille vappusatanen on myös lisärasite, mutta toisaalta, eläkeläisiähän niistäkin kyllä vielä ennenpitkää tulee ja monen veroa maksavan suomen kansalaisen isät, äidit, tädit, enot ja sedät, kipristelevät köyhyysloukussa  ja yrittävät selvitä liian pienillä eläkkeillään.


Kokoomus petti odotukset.  Olisi luullut että niillä olisi ollut enemmän pelisilmää ja että olisivat ymmärtäneet antaa enemmän periksi Antille.  Nyt on liian myöhäistä katua, sillä siltä se nyt näyttää että kansanrintamaa pukkaa, jos keskusta lähtee mukaan.


Persut olisi pitänyt saada hallitukseen mukaan hinnalla millä hyvänsä, mutta nyt sekin toive näyttää jäävän toteutumatta, ellei sitten keskusta jostain syystä halua sabotoida hallitusneuvotteluja ja Antti joutuu ottamaan keskustan tilalle joko oikeistopuolueen, eli kokoomuksen, tai äärioikeistopuolueen, eli persut.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Alle 1400 euron eläkeläisiä on paljon työeläkkeellä olevia, joten heidän satanen tulee työeläkeyhtiöiltä kunhan Rinne pakottaa ne korottamaan eläkkeitä sillä luvatulla satasella.

Takuueläkkeellä olevien korotus kustannetaan valtion (vero) rahoilla. Ainakin niin luulisin. Jokohan eläkeläiset saavat jo heti tulevaksi jouluksi joululahjan Rinteeltä?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jokohan eläkeläiset saavat jo heti tulevaksi jouluksi joululahjan Rinteeltä?"

Luulisin että lupaus täytetään tipoittain vaalikauden aikana, mikäli suhdanteet sallii.

Se on muuten sama onko kyse työeläkkeestä tai takuueläkkeestä, työläiset sen kumminkin maksaa jomman kumman kautta, työeläkemaksujen korotuksena tai veronkorotuksena.

Hieman kummastuttaa tuo että kaikille on luvattu mukamas se sama satanen. Luulisi että sitä kannattaisi vähän porrastaa niiden hyväksi jotka saa vähemmän. Mutta asia selittynee siten että niitä 1400 euroa tienaavia eläkeläisiä on eniten ja niiltä saa myös eniten ääniä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kyllä tasakorotuksessa on järkeä ja hyvät puolensa. Jos kymmenet vuodet olis palkat, eläkkeet ja kaikki etuudet korotettu tasakorotuksin, niin olisimme välttyneet eriarvoistavilta tuloeroilta hyvin pitkälti ja palkkaerot olisivat maltillisia. Mutta ay-liike on aina pedannut prosenttikorotukset ja siten palkkaerot ovat vaan kasvaneet kasvamistaan...

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Hallituslautapelissä on nappuloina työttömiä, eläkeläisiä, vanhuksia, potilaita, oppilaita, sotilaita. Kokoomus vaan keskittyi syömään vastapuolen eläkeläisiä eikä sen takia päässyt lainkaan maaliin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hallituskokoonpano näyttäisi varsin toimintakykyiselta. Tosin odotettavissa oleva toiminta ei välttämättä miellytä kaikkia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei se tietenkään miellytä oikeistoa eikä äärioikeistoa, kokoomusta, eikä persuja, mahtaavatkohan läytää oppositiossa yhteistä säveltä?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Ei mitään maakuntia. Valtio hoitamaan terveys- ja sosiaalipuolta tasapuolisesti koko maahan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei valtio, vaan kunnat.

Kunnat muodostakoot liittoutumia kunkin aluen tarpeiden mukaan ja yksityistäkööt toimintoja poliittisilla päätöksillä, tietenkin tilanteen mukaan.

Jos ei ole olemassa yksityisiä palveluntarjoajia. tai jos ne ovat liian kalliita, tai liian huonoja, niin pitää ne palvelut sitten järjestää kuntien, tai kuntaliittojen toimesta.

Kuntia saisi jatkossakin yhdistellä toimiviksi kokonaisuuksiksi ja valtion pitäisi olla tässä touhussa mukana patistamassa ja antamassa keppiä ja porkkanaa.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Valtio voisi rahoittaa palvelut. Tämä tarjoaisi vakaan rahoituksen. Päätösvalta siitä mistä palvelut tilataan, olisi kuitenkin hyvä kierrättää kuntien kautta, sillä tämä takaa säädylliset ja paikallisiin tarpeisiin sovitetut palvelut joka kuntaan. Maakuntakeskusten ja Helsingin päätökset voisivat olla mitä tahansa - todennäköisesti kaiken mahdollisen keskuskaupunkeihin keskittäviä, palvelut pois kunnista vieviä.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

- Vihervasemmistolla saattaa olla taipumusta palata velanottoon, mutta jos Sipilä on mukana kamreerina, ehkä joku kohtuulinen tasapaino löytyy.

- Kokoomus varmaankin pelasi kovaa peliä, ja oletti, että keskusta tulisi mukaan peliin vasta myöhemmin, ei ensimmäisenä hallitukseen pyrkijänä.

- Perussuomalaisia ei varmaankaan haluttu hallituksen pilaamaan EU- ja maahanmuuttopolitiikkaa. Olisivat olleet tiukempia kuin siniset. Ja tietenkin perussuomalaiset ovat nyt syntipukin asemassa, oppositiossa ja salin äärilaidassa, ja muut puolueet toivovat saavansa kaadettua suuren osan synneistä ja ongelmista sen syyksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"tietenkin perussuomalaiset ovat nyt syntipukin asemassa, oppositiossa ja salin äärilaidassa, ja muut puolueet toivovat saavansa kaadettua suuren osan synneistä ja ongelmista sen syyksi."

Höh. Siellä ne nyt saa neljä vuotta leikkiä pyhimustä ja kiihottaa kansaa vihapuheilla pakolaisia ja suvakkeja vastaan ja tietenkin ne väittää että jos heitä olisi uskottu ja olisi päästetty mukaan hallitukseen, niin mitään hätää ei olisi missään asiassa, eikä yhtään pakolaista tai muuta mamua olisi mailla eikä halmeilla.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

> Höh. Siellä ne nyt saa neljä vuotta leikkiä pyhimustä ja kiihottaa kansaa vihapuheilla pakolaisia ja suvakkeja vastaan ja tietenkin ne väittää että jos heitä olisi uskottu ja olisi päästetty mukaan hallitukseen, niin mitään hätää ei olisi missään asiassa, eikä yhtään pakolaista tai muuta mamua olisi mailla eikä halmeilla.

Olin siis oikeassa. Päätit heti aloittaa kaiken synnin kaatamisen (nyt äärilaidassa istuvien) perussuomalaisten syliin. :-)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset