Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Taidan olla RKP:läinen

Tein YLE:n vaalikoneen ja jos minun mielipiteideni perusteella valittaisiin Suomen mepit, niin sinne tulisi näköjään 

  • 6 RKP:stä
  • 2 kokoomuslaista
  • 2 vihreää
  • 1 kristillisdemokraatti
  • 1 keskustalainen
  • 1 sosialidemokraatti

Lähinnä minun näkökantojani oli oikein nuori kokoomuslainen nainen

toiseksi lähinnä oli sitten todella nuori RKP:läinen mies

kolmanneksi lähinnä oli jo vähän iäkkäämpi, mutta vasta keski-ikää lähestyvä vihreä mies

sitten tuli taas todella nuori RKP:läinen mies


Tuntuu siltä että minun mielipiteeni olisivat ikääni nähden varsin nuorekkaat.

Komestatoista tyrkylle laitetusta vain neljä on naisia,  mutta kaikki naiset on niin kovin nuoria ja niin on suurin osa miehistäkin.

Yhtään tuttua ja tunnettua politikkoa ei näy niistä jotka on tyrkyllä.

RKP:läisiä on melkein puolet koko porukasta.

Pitäisiköhän vain valita varman päälle, tunnettu kotiinpäin vetäjä, Pekkarinen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kuka hemmetissä on tuo dosialidemokraatti ja mitä ihmettä se on mennyt lupaamaan , säilyttää pakkoruotsin ?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Pääasia että mepit on päteviä ja ahkeria Suomen edun puolustajia

Ihan yksi kakan maku mikä puolue

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Näin saattaa käydä kun epätoivoisesti yrittää olla jotain muuta kuin on. Aikoinaan olin töissä Nikkilässä ja siellä oli sanonta, että fanaattisimpia suomenruotsalaisia ovat Savosta avioliiton kautta Sipooseen muuttaneet umpisuomenkieliset tytöntylleröt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Aikoinaan olin töissä Nikkilässä ja siellä oli sanonta, että fanaattisimpia suomenruotsalaisia ovat Savosta avioliiton kautta Sipooseen muuttaneet umpisuomenkieliset tytöntylleröt."

Ai Nikkilässä sanottiin noin. Mitenkähän mahtoi olla Kellokoskella tai Niuvanmiemellä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuo rinnastus ei liene paikallaan. Emme tiedä Vihavaisen aviohistoriasta mitään.

Toisaalta kyllä minäkin Savossa vielä ollessani haaveilin RKP:n äänestämisestä. Tätä en ole kuitenkaan vielä tehnyt.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minä jo äänestin RKP:n ehdokasta ja yhtenä perusteluna voisi sanoa sen, että se puolue on jo harjoitellut hyvin tuloksin kielivähemmistön etujen ajamista Suomessa, joten EU:ssa osaavat sen paremmin kuin suomenkieliset. Ehdokaaksi valikoitui vaalikoneen kärjessä olevista pätevin.

Euro-puolueista ALDE on aika sopiva ja suomalaisista siihen kuuluu RKP ja Kepu ja senkin perusteella RKP.

Suomen vaaleissa en kyllä RKP:tä harkitse, vaikka vaalikone kyllä ehdotteli.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Juu, tosi hyvin tuloksin, mutta onko tulos silloin paras mahdollinen, jos yli 70 prosenttia kansasta on sitä vastaan. Se on harvainvaltaa. Minusta silloin ei vain demokratia toimi tasa-arvoisesti, eikä myöskään oikein koko kansan parhaaksi.

Ja nyt puhun vain pakkoruotsistamisesta koko kansalle kaikilla koulutusasteilla. En siis itse ruotsin opiskelusta, mutta vain vapaaehtoisena aineena.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomen eduskuntavaalien tuloksella mikä tahansa tulos hallitusneuvottelijoiden suhteen on harvainvaltaa. Jos siis kommenttiasi uskomme.

Europarlamanttivaaleissa ei äänestetä pakkoruotsista eikä pakkosuomesta. Kommenttien perusteella näyttää siltä että joku niin luulee. Ilmankos nykyisin on niin paljon politiikkaan pettyneitä jotka ovat otollista vaalikauraa helppoheikeille.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #12

Höpsistä,en minä niin luule:) Seuraan muutakin kuin näitä blogeja täällä. Et ymmärtänyt nyt kommenttiani. Vastasin vain Raimon kommenttiin, jossa oli vertaus RKP:n toiminnan kielipolitiikan hyvyydestä, mutta josta olin myöskin samaa mieltä.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Niin, jospa RKP:n edustaja saisi koko Suomelle EU-tasolla vastaavia etuja :)

Tein YLE:n vaalikoneen uudelleen ja nyt valintani oli kakkosena ja prosentilla voittanut ihan tuntematon nimi.

EU-tasolla ei kyllä saisi olla kielikysymystä. Juuri nyt YLE:n loppunutta EU-vaalidebattia seurasin aluksi tulkkaamattomana, mutta kun yksi puhui ranskaa, niin kokeilin simultaanitulkattua, mutta se oli ihan sekavaa ja vaihdoin takaisin tulkkaamattomaan. Kyllä minä ranskaakin vähän ymmärrän, mutta käytännössä yksi väittelijä on mykkä.

Huomenna alkaa espanjan alkeiskurssi ja mietin minulle sopivaa tasoa ja tapaa ja keksin, että La Pais olisi aika hyvä. Sen digitilaus maksaa 12 €/kk, mutta sitä pystyy lukemaan ilmaiseksikin, jos hyväksyy mainokset. Oudon sanan valitsee kaksoisklikkaamalla ja oikean hiirinäppäimen valikosta valitsee google-haun, jossa aika usein kärjessä on espanja-englanti-sanakirja, joka on minulle se paras vaihtoehto, koska pienellä kokeilulla aina tuli melkein samanlainen englannin sana. Helpottaa asiayhteydestä oudomman sanan arvaamista paljon. Kai se kolmen kuukauden kurssi riittää siihen, että ei enää sanakirjaa pahemmin tarvitse.

Sen jälkeen, kun olin lukenut aika paljon Etelä-Amerikkalaisia kirjailijoita englanniksi, olin aika hämmästynyt katsoessani Gabriel Garcia Marquesin TV-haastattelua, kun sitä melkein ymmärsi. Ne käännökset oli aika erikoista englantia..

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #14

Aiotko lyödä kielitaidossa Frans Timmermansin, joka kuulema puhuu kuutta kieltä? / Kieli asia EU:ssa koskee vain tietysti nyt englannin asemaa, kun britit häipyvät. Tosin en itse siihen usko. Englanti on ja pysyy edelleen suosituimpana kielenä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #16

Kun Timmermans nyt mainittiin, olipa mahtava esitys illan tv-keskustelussa. Suomessa vain Näkkäläjärvestä olisi samaan.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #16

Ei Länsi-Euroopassa ole kuin kaksi merkittävää kieliryhmää, germaaniset ja romaaniset. Norjaa osaan tai siis ymmärrän sitä opiskelematta ja hollanti on oikeastaan varsin hauska kieli, kun se on niin erilaista, mutta silti varsin ymmärrettävää tai arvattavaa, kun olen saksaakin melko pitkälle opiskellut tekulla.

Viisi romaanista pääkieltä ovat käsittääkseni paljon lähempänä toisiaan, kun pohja eli latina on kaikilla sama. Germaanisten saksa ja englanti ovat aika kaukana toisistaan, joten voisi sanoa, että kun melkein kolme kieltä opiskelee, loput tulee melkein ilmaiseksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #18

Hollanti kuulostaa tosiaan juuri siltä kuin sen maantieteellisesti pitäisikin. Melkein kuka tahansa suomalaista koulua käynyt ymmärtää sitä ilman muuta, vaikka ei itse osaisi puhua sanaakaan.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #16

Kai pitää paljastaa, että Nils Torvaldsia äänestin, kun hän puhuu sujuvasti vain viittä kieltä ja ymmärtää niitä tavallisia epältyjä eli norjaa, tanskaa ja hollantia. Presidentin vaaleissa hän oli ehdokkaista kielitaitoisin ja kai näissä EU-vaaleissakin suomalaisista. Tosin ranska olisi EU-kuvioissa edelleen aika hyvä ja hän ei osaa yhtäkään romaanista kieltä. Ja aika fiksun pojankin tehnyt.

Jos sen espanjan kanssa sujuu kuten epäilen, niin ranska on helppo nakki, kun jo keskikoulussa alkeet opin. Silloin 80-luvulla, kun innostukseni kielten opiskeluun lopahti, se oli paljon vaikeampaa ja se saksa-suomi-sanakirja hemmetin paksu ja hankala. 90-luvulla luin hieman IT-alan juttuja saksaksi suhteellisen sujuvasti ilman sanakirjaakin, niin ei kai joku Der Spiegel mikään vaikea pala nyt olisi. Ja kun ne uuden kielen oppimisen tekniikat jo silloin melko nuorena oppi, niin sitä on tainnut imeä oppia vuosien saatossa vähän huomaamattaankin.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #16

Bugi kommentti. Pyyhkäisin pois.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee Vastaus kommenttiin #16

" Kieli asia EU:ssa koskee vain tietysti nyt englannin asemaa, kun britit häipyvät. "

Ihan uusi tieto minulle, että Britannia vie Irlannin mukanaan lähtiessään. Mahtaako pitää paikkansa?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #27

Eikä pelkästään Irlantia, vaan Maltan myös.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

ALDE edustaa perinteisiä eurooppalaisia oikeistoliberaaleja arvoja kuten demokratia ja ihmisoikeudet. Vaikea noista asioista on olla niiden kanssa eri mieltä.

Onhan siellä muitakin ryhmiä joilla mielestäni on monia hyviä, muiden kanssa yhteisiä tavoitteita.
Jos taas joku ryhmä on kaikesta muiden kanssa eri mieltä niin saa aikaiseksi vain riitaa ja epäsopua, kuten on nähty.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minullekin vaalikoneet tarjoavat joka kerta RKP:ta listan alkupäähän, yleensä ylimmäksi. Tällä kertaa päätin antaa periksi ja äänestää RKP:ta, kielimuurista huolimatta.

Itse asiassa Persut tekevät kovasti Uudessa Suomessa RKP:n eteen vaalityötä. Täytyyhän heidän uutteruutensa palkita!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Eipä silti minullekin vaalikoneet tarjoavat aina eturiviin RKP:n ehdokkaita, mutta se johtunee osaksi myöskin siitä, että itse kysymykset ovat aika suppeilta alueilta ja muutenkin hyvin tavanomaisia. Keskitiellä on hyvä kulkea. Erot eri puolueiden välillä ovat turhankin pieniä. Koulutuksesta harvoin kysytään ja viime eduskuntavaaleissa ei juuri koko kysymystä edes tehty, kuin muutamissa minun näkemissäni vaalikoneissa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Rehellinen ulostulo, osakkeesi nousivat kovasti, siitä huolimatta, että ruottalaiset taidetaan laskea vihervasemmistoon kun se istumajärjestys muutettiin. Heh, inte so dåligt, eller hur?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Teinpä vertailuksi Alma Median vaalikoneen. Ykköspuolueeksi tuli minullakin Rkp ennen demareita ja vihreitä. Äänestän kyllä demaria, kun ruotsin kielellä ei Tampereella juuri ole merkitystä. Yllätyttekö, jos kerron, että vähiten sopivat ehdokkaat ovat Junes Lokka ja Marco de Wit.

Ylen koneen 13 kärjessä menivät: Sdp 5, Vihreät 5, Rkp 1, Vas 1, Piraatit 1.

Ylen minimipalkkakysymys on järkevämpi kuin Alman. Sen sijaan perin omituinen on tämä: "Kristilliset arvot muodostavat hyvän pohjan yhteiselle eurooppalaiselle politiikalle."

Eikö nyt tärkeintä olisi määritellä ne arvot. Kannatan Lissabonin sopimuksen arvoja, kuten varmaan aika monet kristitytkin:

"Unionin perustana olevat arvot ovat ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vähemmistöihin kuuluvien oikeudet mukaan luettuina. Nämä ovat jäsenvaltioille yhteisiä arvoja yhteiskunnassa, jolle on ominaista moniarvoisuus, syrjimättömyys, suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuu sekä naisten ja miesten tasa-arvo.”

Missään tapauksessa en halua, että sopimukseen lisätään näiden arvojen yhteyteen katolisen kirkon tai minkään muunkaan uskonnollisen yhteisön nimi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Vaikka minä tällainen agnostikko-pakana olenkin, niin puolustan vähän kristillisiä arvoja tässä yhteydessä.

Kyllähän ne tärkeimmät arvot taitavat tosiaankin löytyä tämän vanhan juuralaiauuden, eli vanhojen kulttuurien uskontojen sekasotkun lahkosta, nimeltään kristinusko.

Kyllä niistä ennen kristinuskoa vallinneista niinsanotuista pakanauskonnoista on varsin vähän arvoja siirtynyt tähän päivään asti.

Toinen asia on sitten se että lannattaako niiden arvojeb osalta jotka on kristinukosta peräisin, enää vedota kristinuskoon, sillä kyllähän nykypäivän optimiarvot ovat aika lailla erilaiset kuin mitä ne kristinuskon arvot ovat olleet eri aikakausina.

Tänä päivänä ei voi sanoa että kristinusko olisi se lähde josta arvoja ammennetaan, vaan tämän päivän arvot ovat jo kehittyneempiä ja kristinuskoon ollaan kovaa kyyttiä omaksumassa uusia arvoja nykypäivän yhteiskunnasta.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Voiko olla niin, että jokin Raamatun arvo ei kuulu kristinuskoon. Onko siitä julkaistu joku korjattu painos? Nainen vaietkoon seurakunnassa ja orja totelkoon kristittyä omistajaansa ja tyytyköön asemaansa.

Keksitkö jonkin ”kristillisen” puolustettavan arvon, joka ei olisi perusteltavissa humanismilla, vaan vaatii jumalaisen käskyn? Keksitkö edes arvoa, jota ei joku muukin jumala käskisi noudattamaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"? Keksitkö edes arvoa, jota ei joku muukin jumala käskisi noudattamaan."

Länsimaiset arvot on peräisin kristinuskosta, tai siis ainakin osa niistä arvoista. Ne uudet arvot jotka on kehittyneet myöhemmin ja tavallaan uskonnosta riippumatta, voivat myös osittain pohjautua vanhempiin kristillisiin arvoihin.

Mutta jotta kaikki näyttäisi vieläkin sekavammalta, niinkuin kaikki onkin oikeasti hyvin sekavaa, myös juutalaisuus ja kristinusko ovat kooste muista, vanhemmista tai samanaikaisista eri kulttuurien uskonnoista.

Voitaisiin jopa sanoa että kristinusko on koostte aikansa kehittyneistä sivistysuskonnoista, mistä johtuvat ne yhteiset piirteet kristinuskaon kanssa, joihin viittaat.

Vielä kun mainitsen etteivät suomalaisten, slaavien ja germaanien vanhat uskonnot kuuluneet mihinkään sivistysuskontoihin, niin saan tämän kommenttini valmiiksi.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Jos nuo arvot kerran esiintyvät yleisesti monien uskontojen opeissa, ne lienevät yleismaailmallisia, eivätkä suinkaan uskonnoista riippuvaisia. Ymmärräthän, että yksi kaikkivaltias jumala sulkee pois kaikki muut kaikkivaltiaat jumalat. Jotta kristinuskon ja Raamatun Jumalan ansioksi voitaisiin laskea jotain arvoja, olisi näytettävä, ettei niitä ole aiemmin muualla esiintynyt.

Näyttäisi siltä, että lopputulemaksi tulee, ettei kristinusko ole uskonjärjestelmistä kaikkein karmein, vaikka hirvittävä onkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #30

"Jotta kristinuskon ja Raamatun Jumalan ansioksi voitaisiin laskea jotain arvoja, olisi näytettävä, ettei niitä ole aiemmin muualla esiintynyt.

Tämä kritiikki menee sikäli ohi että en puhunut mitään mistään jumaluuksista, vaan uskonnoista, eli jumaluuksiin uskomisista.

En siis väitä mitään sellaista että arvot tulisivat joltain yliluonnollisilta tai luonnollisilta jumaluuksilta, vaan väitän että ne arvot ovat syntyneet tai kehittyneet näiden uskontojen ja niissä toimineiden ihmisten piirissä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #32

Ei sillä ole mitään merkitystä tulevatko ohjeet ja käskyt jumalilta, jos uskonnon seuraajat uskovat niiden tekevän niin. Lienemme yhtä mieltä, että kristityt uskovat kymmenen käskyn tulevan Jumalalta. Jätetään nyt huomiotta ne narsistin omaan palvontaansa liittyvät käskyt. Aloitetaan vaikka tappamisen kiellolla, mikä tekee siitä juuri kristityn arvon.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ei sillä ole mitään merkitystä tulevatko ohjeet ja käskyt jumalilta, jos uskonnon seuraajat uskovat niiden tekevän niin."

Minusta valitsemasi näkökulma asiaan on väärä, tai ainakin outo.

Käskythän eivät tule mistään jumalilta, kuten ateistit tietävät, mutta se että kansa uskoo niiden tulevan jumalilta auttaa niiden käskyjen tai arvojen käytännön toteutumista.

Meidän agnostikkojen kantahan on se ettemme tiedä mistä meemit ja arvot tulevat, mutta puntsemme silti aivan itse niiden käyttökelpoisuuden. Toki niitä on noudatettava jokatapauksessa, jos ne päätyvät lakitekstiksi asti.

Aloitetaan vaikka tappamisen kiellolla, mikä tekee siitä juuri kristityn arvon."

Yhteiskunnassa yhteiselo ei oiken sujuisi jos ihmiset saisivat vapaasti tappaa toisiaan. Sen takia juuri tämä kielto on tavallinen jopa kehittymättömimmissäkin uskonnoissa.

Aika yleinen kehittymättömissä kulttuureissa on ollut ns. Pakkokosto, eli verikosto, joka velvoittaa sukulaiset kostamaan murhan veriteon suorittajalle, tai tämän sukulaiselle. Murha on voitu vaihtoehtoisesti kuitata myös ns. verirahalla.

Sanoisin ettei murhan kieltäminen ole mitenkään erikoinen ja omintakeinen kristinuskon piirre.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Ei sillä ole mitään merkitystä tulevatko ohjeet ja käskyt jumalilta, jos uskonnon seuraajat uskovat niiden tekevän niin."

Minusta valitsemasi näkökulma asiaan on väärä, tai ainakin outo.

Käskythän eivät tule mistään jumalilta, kuten ateistit tietävät, mutta se että kansa uskoo niiden tulevan jumalilta auttaa niiden käskyjen tai arvojen käytännön toteutumista.

Meidän agnostikkojen kantahan on se ettemme tiedä mistä meemit ja arvot tulevat, mutta puntsemme silti aivan itse niiden käyttökelpoisuuden. Toki niitä on noudatettava jokatapauksessa, jos ne päätyvät lakitekstiksi asti.

"Aloitetaan vaikka tappamisen kiellolla, mikä tekee siitä juuri kristityn arvon."

Yhteiskunnassa yhteiselo ei oiken sujuisi jos ihmiset saisivat vapaasti tappaa toisiaan. Sen takia juuri tämä kielto on tavallinen jopa kehittymättömimmissäkin uskonnoissa.

Aika yleinen kehittymättömissä kulttuureissa on ollut ns. pakkokosto, eli verikosto, joka velvoittaa sukulaiset kostamaan murhan veriteon suorittajalle, tai tämän sukulaiselle. Murha on voitu vaihtoehtoisesti kuitata myös ns. verirahalla.

Sanoisin ettei murhan kieltäminen ole mitenkään erikoinen ja omintakeinen kristinuskon piirre.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #33

#32. #33. #34.

Niin, "älä tapa omia" ja "älä varasta omilta" ovat kyllä silkkaa biologiaa. Kulttuurihistoriaa on sitten "omien" piirin laajentuminen.

"Älä himoitse lähimmäisesi aasia" edellyttää jo eläinten kesyttämistä ja järjestäytynyttä talouselämää.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #36

Aivan, seuraavana vuorossa onkin ihmettely varastamiskiellon kristillisestä alkuperästä... Kunhan käymme läpi nuo seitsemän relevanttia käskyä, huomaamme että ainoat uniikit käskyt ovat ne kolme julman narsistin palvontaan liittyvät.

Moni tuntuu kuvittelevan yleismaailmallisten humanististen hyveiden olevan jokin kristinuskon tuotos. Täytyy toki kristikunnalle nostaa hattua tehokkaasta indoktrinaatiosta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #37

"Kunhan käymme läpi nuo seitsemän relevanttia käskyä, huomaamme että ainoat uniikit käskyt ovat ne kolme julman narsistin palvontaan liittyvät."

Minä olen ajatellut että nämä Juutalaisuuden erikoiset piirteet ovat tavallaan nationalismia ja se on antanut mallia myös länsimaiselle nationalismille.

En tiedä onko näillä asioilla yhteyttä, mutta on minusta mielenkiintoista miksi Saksan kansan pyhyyttä ja paremmuutta julistanut Hitler oli ottanut vainonsa kohteeksi juuri Juutalaiset, joiden kansallinen pyhyys, tai etuoikeus Jumalan kansana, on jopa ihan uskonkappale.

Minusta tästä voisi jopa päätellä että Hitlerin kansallismielisyyteen ja uskoon saksalaisten pyhyydestä on otettu malli juutalaisesta uskonnosta-

"Moni tuntuu kuvittelevan yleismaailmallisten humanististen hyveiden olevan jokin kristinuskon tuotos. Täytyy toki kristikunnalle nostaa hattua tehokkaasta indoktrinaatiosta."

Tuotanoin. Ei se mene tuollaviisiin kuin sen esitit, vaan se menee niin että ne yleismaailmalliset vähän humanistisemmat hyveet tulivat Eurooppaan nimenomaan kristinuskon, eikä minkään muun sivistyneemmän uskonnon kautta.

Ei se oikein kristinuskon vika ole että se ensimmäisenä jotain sivistystä tuputti tänne Eurooppaan, eli maailman silloiselle syrjäkolkalle. Olisi se tietenkin joku muukin sivistysuskonto voinut olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #38

Eurooppalaiset kristityt tosiaan sisäistivät rakkauden kaksoiskäskyn nopeasti ja päättivätkin jo viime vuosituhannen alussa lähteä uskontonsa synnyinsijoille sitä opettamaaan. Taisivat noita reissuja kutsua osuvasti ristiretkiksi. Rakkauden kohteet taisivatkin saada osakseen lähimmäisenrakkautta, kuten palestiinalainen puusepän poika konsanaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #39

"Eurooppalaiset kristityt tosiaan sisäistivät rakkauden kaksoiskäskyn nopeasti ja päättivätkin jo viime vuosituhannen alussa lähteä uskontonsa synnyinsijoille sitä opettamaaan."

Kritiikkisi menee tässä kohtaa nappiin. Kristinusko on tavallaan pasifistiuskonto, mutta sitä on levitetty eniten juuri radikalisoituneen militarismin voimin, vähän samalla tavalla kuin radikalisoituneet muslimit tänä päivänä pyrkivät levittämään aatettaan. Kristinuskoa levitettiin väkisin miekalla Euroopassa lähinnä keski-Euroopan pohjoisissa osissa ja balttiassa, kun taas Pohjoismaiden osalta kävi niin että Viikinkipäälliköt käännytettiin kristinuskoon niiden omilla sotareissuilla Keski-Eurooppaan. Niin että nämä muilla mailla käännytetyt kristityt kuninkaat ja päälliköt sitten kotimaissaan käännyttivät omat kansansa suhteellisen vähällä verenvuodatuksella. Eniten verta vuodatettiin siellä missä kuninkaat ja päälliköt pistivät hanttiin.

"Taisivat noita reissuja kutsua osuvasti ristiretkiksi. Rakkauden kohteet taisivatkin saada osakseen lähimmäisenrakkautta, kuten palestiinalainen puusepän poika konsanaan."

Palestiinassa ei onnistunut verinen eikä rauhanomainen käännytystyö siksi että siellä oli jo valmiina varsin "sivistynyt" uskonto. Kyllä siellä kokeiltiin sitä käännyttämistä sekä pahalla, että myös hyvällä, mutta tulosta ei tullut. Väitetään että sellainen ritarijärjestö kuin temppeliherrat sai jopa ilkeitä "pakanallisia" vaikutteita siellä, kun yrittivät vejeillä pakanoiden kanssa. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Tein Jari-Pekan innoittamana saman vaalikoneen. Alma Median mukaan tähtiehdokkaani on omaksi yllätykseksenikin nyt Jasmin Pyöriäinen (KD) Seuraavana Juha Mäkipelto (Lib) ja sitten taas RKP:ltä Filip Björklöf. En ole heidän tekemisiään ennen seurannut, mutta täytyypä siihen nyt ryhtyä ihan mielenkiinnosta.

Puolueista minulle sopi parhaiten KOK, Piraatit, Liberaalit ja RKP. Pidin kysymyksiä kuitenkin liian vähäisinä. Olisi voinut niitä olla paljon enemmän ja tarkempia kysymyksiä.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Ykköspuolueeksi tuli minullakin Rkp ennen demareita ja vihreitä. Äänestän kyllä demaria, kun ruotsin kielellä ei Tampereella juuri ole merkitystä. "

En ymmärrä. Eurovaalissa Tampere ei ole merkitsevä asia. Suomi on yksi vaalipiiri eli kaikki äänet menevät kyllä perille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Pirkanmaan asema maakuntana kiinnostaa unionin vaaleissa vähintään yhtä paljon kuin valtakunnan vaaleissa. Se vain ei näy Alman ja Ylen vaalikoneissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset