Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Onko YLE Suomen hallituksen trolli?

Väitetään että YLE toimii Suomen hallituksen trollina, julistaen kansalle sellaisia uutisia ja sellaista tietoa jota maan hallitus haluaa kansalle julistettavan.

Tämä on väärää tietoa ja tyhjä väite (ns. vale-uutinen) silläkin perusteella että Ylen hallintoneuvoston valitsee eduskunta, eikä hallitus ja puolueet valitsevat sinne edustajiaan sen mukaisesti miten kansa on puolueille vaaleissa ääniä antanut.


Suomessa on kuitenkin eräs puolue jonka kannattajat eivät haluaisi että muiden puolueiden edustajilla olisi hallintoneuvostossa mitään vaikutusvaltaa ja valittavat kaiken aikaa sitä ettei YLE lähetä pelkästään sellaisia uutisia mitkä ovat mieleen sen tietyn puolueen kannattajille. YLE ei  siis tuota pelkästään sen kaltaisia uutisia joita esitetään esimerkiksi sen tietyn puolueen kokonaan omistamassa ja rahoittamassa puoluelehdessä sekä jonkun somessa vaikuttavan ja epämääräisellä tavalla rahoitetun trolliarmeijan toimesta.

Ylen uutisoinnin väitetään olevan väärää ja puolueellista siksi että se ei ole täysin oman puolueen pää-äänenkannattajan toimitusohjelman mukaista ohjelmaa, vaikka puolueen edustajia onkin YLE:n hallintoneuvostossa puolueen eduskuntavaaleissa saaman kannatuksen mukaisesti.


On muutenkin väärää informaatiota väittää että YLE olisi Suomen hallituksen trollikoneisto, koska hallintoneuvoston tehtäviin ei kuulu YLE:n toimitukselliseen sisältöön puuttuminen ja jos joku Suomen hallituksen jäsen, kuten vaikkapa pääministeri, sattuu vahingossa tai suutuspäissään arvostelemaan jotain YLE:n toimituksellsista ratkaisua, siitä seuraa välittömästi mediakohu joka varmasti vahingoittaa kyseisen politikon  omaa henkilöä ja asiaa enemmän kuin YLE:n asemaa.


Tässä tämä juttuni tällä kertaa,

Lopuksi haluaisin vain ihmetellä ja kysyä että mistä näitä puolueita, politikkoja ja  blogisteja oikein tulee, jotka haluaisivat YLE:n ja varmasti muidenkin medioiden noudattavan toimituksellisessa linjassaan vain oman aatesuuntansa vaatimuksia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ylen haukkuminen trolliksi on perusteetonta, kirjoittaja ei ole ymmärtänyt sanan merkitystä.

"Trolli on internet-slangisana, jolla tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, turhien viestien kirjoittamista ja saada vastaukseksi fleimejä (kiihkeitä tai muuten tunteellisia vastauksia) tai ennalta-arvattavia viestejä taikka peittää kirjoittajan puutteet käsiteltävänä olevan asian tuntemuksessa.[1][2] Samaa tarkoittava suomenkielisillä palstoilla syntynyt sana on provo, sanasta provokaatio."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Trolli_(internet)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sana "trolli" voidaan tietenkin tulkita miten halutaan ja jokainen haluaa tulkita sanan omalla tavallaan. Alunpitäen tämä sana on englannin kielessä merkinnyt kai uistinta, siis kalan houkutinta, tai peikkoa.

Jos ajatellaan mitä sillä sanalla tänä päivänä enimmäkseen tarkoitetaan ja ymmärretään, lienee parasta unohtaa Wikipedian esitykset sanan historiasta ja muusta etymologiasta.

Trollilla ymmärretään tämän päivän kielenkäytössä henkilöä joka jollain menetelmällä pyrkii vaikuttamaan kansalaisten ajatteluun ja mielipiteisiin ja sitä kautta pyrkii joihinkin poliittisiin tai muihin päämääriin.

On puhuttu paljon Putinin trolliarmeijasta, jonka edustajia on täällä Suomessakin syytetty oikeudessa.

Itävallassa paljastui hiljattain tapaus jossa korkeaa poliittista henkilöä houkuteltiin lahjonnan avulla luovuttamaan eräs lehti vieraan maan, eli Venäjän trolliarmeijan käyttöön ja tiedotusvälineeksi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Jos noita noin lähdetään uudelleen määrittelemään, niin äkkiä ne ylikuormittuvat ja menettävät merkityksensä. Rasismille on käymässä ja käynytkin niin. Nyt kun haukutaan rasisteiksi vähän sinne sun tänne, niin sitä ei kohta enää noteerata ja siitä on tulossa aivan tavallista, sen painoarvo on romahtanut.

Trolli ärsyttää ihmisiä, aiheuttaa ristiriitoja, siitä on kysymys. Se on olennaista trolleille. En ole havainnut YLE:n yleisesti sellaista tekevän. Se on alunperin tullut nettislangiin ja siitä sen merkitys tulee.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Lopuksi haluaisin vain ihmetellä ja kysyä että mistä näitä puolueita, politikkoja ja blogisteja oikein tulee, jotka haluaisivat YLE:n ja varmasti muidenkin medioiden noudattavan toimituksellisessa linjassaan vain oman aatesuuntansa vaatimuksia."

Yle saa puolestani harjoittaa ihan minkälaista puoluepolitiikkaa tahtoo, kunhan ei maksattaisi sitä veronmaksajilla. Tasan niin kauan kuin yksikin euro verorahaa käytetään, pidän itselläni oikeuden kritisoida Yleä ja haukkua sitä tarpeen mukaan minkälaiseksi trolliksi tahansa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Juuri näin! Kyse on siitä, että kuluttajana ei voi valita vaikuttavan kulutuskäyttäytymisellään tässä asiassa minkälaisia poliittisia suuntauksia kannattaa. Nyt joutuu pakosti kannattamaan lompakollaan YLE:n EU-myönteistä linjaa, kun mielummin kannattaisi neutraalia linjaa, jossa olisi myös enemmän kriittisiä asioita positiivisten lisäksi.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Eikä tarvitse olla tietyn puolueen kannattaja, kun vihervasemmistolaisuuden avoin komppaus ottaa pannuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"vihervasemmistolaisuuden avoin komppaus ottaa pannuun"

Olen pahoillani puolestasi, sillä sitä pannuun ottamista taitaa olla tiedossa seuraavat neljä vuotta, kun kepu on ostettu maakuntahallinnolla vihervasemmiston takuumieheksi.

Ottaa se maakuntahallinto päähän, eikä vain tulevat neljä vuotta, vaan todennäköisesti paljon pitempään.

Vapaavuori taisi kyllä taas kaivaa maasta sotakirveensä maakuntahallintoa vastaan. Toivotan Vapaavuorelle onnea sodassa maakuntahallintoa vastaan, mutta toisaalta,

Suomeen kyllä kaivattaisiin jossain vaiheessa SOTE- uudistusta.

Maakuntahallintoa ei toki tarvita, mutta kepu on taas saannut tässä asiassa uuden valttikortin kun vihervasemmistohallitusta ei saada kasaan ilman kepua ja kepua ei saada vihervasemmistohallitukseen ilman maakuntahallintoa.

Niin että saa nyt sitten nähdä mitä konsteja Vapaavuorella on hihassaan, tai mitä strategioita se "konna" keksii.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen Vastaus kommenttiin #21

Onneksi tässä maailmassa edes yksi asia on varmaa: kepu pettää aina!

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Yle jatkakoon miten haluaa. Paskaahan se on.
Ne maksakoot ketkä haluavat. Kyllä Arto varmasti maksaa tuplat. Eihän se iso lasku ole. Kaikki voittavat.

Arto saa mitä haluaa ja muut saavat valita.

Tietenkin voitaisiin myös pakottaa katsomaan. Esim 2h päivässä. Valvonta nettikameralla. Artot valvomaan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kaiken lisäksi veronmaksajat maksavat erittäin kalliisti vanhentuneesta lähetysteknologiasta Digitalle. Käytännössä monopoliyhtiö tuottaa huikeat voitot ja lähetystekniikka voitaisiin korvata kokonaan internetillä, esimerkiksi laajentamalla YLE:n Areenaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arto saa mitä haluaa ja muut saavat valita."

Joo, eilen katsoin MTV:ltä Suomi-Venäjä matsin.

Muuten en juuri jääkiekon katselua harrasta, enkä paljon muunkaan viihteen.
Game-Of-Thornssin loppuvaiheet seurasin HBO- kanavalta.

Suomen kanavista asiaohjelmia lähettää melkein pelkästään YLE. Maikkarilta tulee jotain kanssa, mutta vähemmän. Alffa TV yrittää kanssa, mutta se taitaa olla persukanava, eikä edes yritä leikkiä puolueetonta.

Tarvitsemani viihteen saan nykyisin HBO:lta, sekä Viasatista.
Asiaohjelmia katselisin mielelläni muualtakin kuin YLE:n ykköseltä, mutta niitä ei ole.

YLE- verosta olen sitä mieltä että maksan siitä turhaan yli 90%, koska en harrasta YLE:n viihdeohjelmien katsomista. Kustannan siis YLE:n muille suomalaisille tarjoamaa viihdettä ja maksan itse Viasatin ja HBO:n viihdetarjonnasta.

MTV:n ja muiden suomalaisten mainosrahoitteisten kanavien "ilmainen" viihde ei jostain syystä minulle kelpaa, kun on parempaa tarjolla.

Sen takia panisin YLE:n rahoituksen omasta puolestani remonttiin, mutta YLE:n uutis- ja asiaohjelmapuoleen en kajoaisi, se on hyvää, parasta mitä maailmassa on tarjolla.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Verorahoituksen turvin Yle on tehnyt itselleen monopolin puheohjelmiin. Se on helppoa. Ei tarvitse miettiä rahoitusta.
Sehän tässä juuri on eniten Perälävestä. Maksukortin taakse vain. En ikinä maksaisi senttiäkään. Köyhät saakoot palvelun ilmaiseksi.
Ylestä pitävät kyllä maksavat mielellään palvelustaan. Jos näin ei olisi, niin kumma juttu. Muuten kysymys on puhtaasti itsekkyydestä. Halutaan maksattaa muilla omat huvit. Varsin tyypillistä Suomessa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Jotenkin koomista, kun vasemmalta huudetaan YLE:n olevan persujen asialla ja persut huutaa YLE:n olevan heitä vastaan.

Sitten onkin oma valinta kumpaan leiriin haluaa kuulua.

Voisiko tästä tehdä johtopäätökset, että YLE on siitä välistä sekä suomessa on muitakin kuin yhden puolueen jäseniä, joille YLE on "väärällä" puolella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voisiko tästä tehdä johtopäätökset, että YLE on siitä välistä sekä suomessa on muitakin kuin yhden puolueen jäseniä, joille YLE on "väärällä" puolella."

Voisi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ylevero on pakollinen, mediapalvelun ostaja ei voi valita ostaako, on pakko ostaa paketoituna julkisen palvelun pakettiin. Sen lisäksi maksaa vielä ylihintaa, koska monopoliyhtiönä toimiva jakeluyhtiö Digita rokottaa huikeat summat välistä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessa ei edes ole hallitusta tällä hetkellä.

On toimitusministeriö.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ei YLE ole sen toimitusministeriönkään trolliarmeija.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei Yle ole ainoa Suomen syöjä. VTA:n mukaan sellaisia ovat mm. USA, Nato, Bryssel, Erkon linnakkeet.

Tässä koko syyte:

"VTA:n laulu- ja soitinyhtye - Venäjän Trolliarmeijan Marssi

Yössä trollien armeija marssii,
Nato voimien valheita päin.
Tahtiin Brysselin hallitus tanssii,
totuus valheen käy kädessä näin.

On voideltu Suomenkin johto,
koiranpentu se on USA:n.
Jonka syntien verinen kehto,
Brysselin kahleita, kyllin oomme kantaneet!
Vaan koskaan emme oo, me Naton orjiksi antautuneet!

Jo ääni totuuden, läpi murtaa nyt valheiden!
Sen voima kostaa ja kahleet poistaa,
Nato joukkojen sotaisten!
Toverit kuulkaa, jo murtuu kahleet,
pois tieltä voiman totuuden!
Nato jenkkien Brysselin, kahleet lyödään pois!!

Erkon linnakkeet Sanomat murtuu,
Nato-kiimaiset palkkansa saa!
Roistot Hesarin konkurssiin sortuu,
käärmeet lyödään sen merien taa!

Nato-jenkit ei maatamme hoivaa,
eikä pankkiirit julmuritkaan,
Ylen valheista puuttuu jo voimaa,
polku Pasilaan vie telkien taa.
Brysselin kahleita, kyllin oomme kantaneet!
Vaan koskaan emme oo, me Naton orjiksi antautuneet!

Jo ääni totuuden, läpi murtaa nyt valheiden!
Sen voima kostaa ja kahleet poistaa,
Nato joukkojen sotaisten!
Toverit kuulkaa, jo murtuu kahleet,
pois tieltä voiman totuuden!"

Viihdettä lepopäivän ratoksi:

https://www.youtube.com/watch?v=FSHLHFtas6Y

PS: Te, jotka ette vielä ole äänestäneet, kuunnelkaa edellä oleva tarkoin niin, että osaatte äänestää oikein. (vahva sarkasmivaroitus ::))

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mäkin kävin äänestämässä. Olin ei eu maassa töissä. Paluun piti olla tänään illalla, mut oltiin hiukan liian nopeita. Sit mietin kannattaako äänestää. Ajattelin, että vastaääni punavihreille ja naton puolesta.

Venäjä trollit vastustavat Natoa ja haluavat sitä heikentää eu armeijan kautta. Venäjän ilmapuolustus toimii eduskunnassa ja saa meidät pistämään velkarahamme vanhentuneisiin jasseihin.

Ajattelin kanssa et junkkeri tarvii kaverin.
https://youtu.be/mrZc3EkVWdk

Hyvä olisi kans, rkp:n Teloittaja tipahtaisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siitä ylen asemasta riittää kauheesti aina porua. Mutta kannattaa muistaa, että nykyinen yle-vero ja ylen asema on päätetty demokraattisesti.

Äänestämällä valitut edustajat ovat näin eduskunnassa päättäneet.

Juu saa haukkua ja saa itkeä, mutta yleen ja sen asemaan vaikutetaan vain eduskuntavaaleilla, ei millään muulla lailla.

Näyttää tälläkin hetkellä siltä, että ylen asemalla on vankka kannatus nyt uudessakin eduskunnassa.

Joten koettakaa kestää, ja jatkakaa itkemistä :)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Samalla tavalla oppostioon on valittu ja valitaan vaihtoehtoja, joiden olemassaolosta toiset nostavat kovan porun. ;-)

Demokratia toimii siinäkin. Jos kritisointia kutsutaan itkemiseksi, niin siinäkin on itkemistä nähty ainakin tämän kommentoijan kohdalla. ;-)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"ja jatkakaa itkemistä :)"

Juu, itku kyllä varmasti jatkuu, ainakin niin pitkään kunnes Suomen Uutisten puolueellisuuteen tähtäävä linja on myös YLE:n omaksuttu linja.

Senkin jälkeen itku toki jatkuu, mutta ei julkisesti, saa itkeä vain salaa omassa komerossa, saa itkeä sitä menetettyä sananvapautta ja lehdistönvapautta.

Jarkko Mynttinen

Kuten tiedämme tai ainakin suurin osa meistä tietää, että media on neljä valtiomahti. Vallan kolmijaon (lainsäädäntövalta- toimeenpanovalta-tuomiovalta) ideana on, ”valta rajoittaa valtaa”. Kuten vallalla olevan kolmijaon mukaan voimme nähdä ja todeta, ne ovat riippumattomia toisistaan tai ainakin pitäisi olla. Miten sitten on tämän neljännen valtiomahdin eli median laita, mikä valta tai kuka sitä rajoittaa ja pitäisikö rajoittaa? Mielestäni vallan vahtikoira itsekin tarvitsee vahdin, ehdottomasti. JNS ei kuitenkaan ole se vahti, koska se on enempi vitsi kuin vakavasti otettava taho. En keksi juuri mitään inhottavampaa kuin sen itseriittosiuuden ja -tyytyväisyyden tämän ”itse itseään vahtivan tahon osalta, jolla se olemassaolonsa oikeutusta ja asemaa puolustaa. Estellisyyssäännöt mm. lainsäädännössä ovat tarkoitettu vastaavan ilmiön kitkemiseksi, vaikka jossain määrin toki pidän itsesääntelyä hyvänä ja ymmärrettävänä ratkaisuna, mutta en silloin kun kyse on näin merkittävästä vallankäyttäjästä kuin media on. Miten sillä voisi olla tai se voisi olla poikkeus vallankäytössä? Media on itse osa meitä keskuudessamme eläviä ihmisiä, ei mikään irallinen osa siitä, joka ansaitsisi oman jalustan kuten se nyt yrittää patsastella. Nyt media on perustamassa toimittajille jotain ihmeen vainorahastoa, kuka perustaisi sellaisen myös kansalaisille median kansaan kohdistamaa vainoa vastaan? Voi herranlettas sentään, että sääliksi käy näitä syrjittyjä ja väärinymmärrettyjä toimittajia, joiden agenda ja ideologia ei aina saa kansan varauksetonta tukea. Media on kokenut somen eli kansan uhkakseen, koska kokee selvästiin sen rajoittavan heidän omaa valtaansa. Mutta miten se sitten itse suhtautuu someen eli kansaan? Media itse pyrkii rajoittamaan kansan valtaa syyttämällä somea siis kansaa vihapuheesta ja väärän tiedon levittämisestä ja julistautuu itse ylimmmän ja rajattoman viisauden ja oikean tiedon omistajaksi. Eikö kansan siis pitäisi vahtia mediaa eikä päinvaston? Miten ihmeessä tässä on näin päässyt käymään jos sananvapaus kerran kuuluu kansalle ja media itse haluaakin asettaa kansalle ne sananvapauden rajat.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Suomeen tarvittaisiin mediakoulutusta, josta on siivottu täysin Kaarle Nordestrengin ja Pentti Hemanuksen opit. Korkeintaan varottavina esimerkkeinä opiskelijoille yksisilmäisestä maailmantulkinnasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset