Onko YLE Suomen hallituksen trolli?

Väitetään että YLE toimii Suomen hallituksen trollina, julistaen kansalle sellaisia uutisia ja sellaista tietoa jota maan hallitus haluaa kansalle julistettavan.

Tämä on väärää tietoa ja tyhjä väite (ns. vale-uutinen) silläkin perusteella että Ylen hallintoneuvoston valitsee eduskunta, eikä hallitus ja puolueet valitsevat sinne edustajiaan sen mukaisesti miten kansa on puolueille vaaleissa ääniä antanut.


Suomessa on kuitenkin eräs puolue jonka kannattajat eivät haluaisi että muiden puolueiden edustajilla olisi hallintoneuvostossa mitään vaikutusvaltaa ja valittavat kaiken aikaa sitä ettei YLE lähetä pelkästään sellaisia uutisia mitkä ovat mieleen sen tietyn puolueen kannattajille. YLE ei  siis tuota pelkästään sen kaltaisia uutisia joita esitetään esimerkiksi sen tietyn puolueen kokonaan omistamassa ja rahoittamassa puoluelehdessä sekä jonkun somessa vaikuttavan ja epämääräisellä tavalla rahoitetun trolliarmeijan toimesta.

Ylen uutisoinnin väitetään olevan väärää ja puolueellista siksi että se ei ole täysin oman puolueen pää-äänenkannattajan toimitusohjelman mukaista ohjelmaa, vaikka puolueen edustajia onkin YLE:n hallintoneuvostossa puolueen eduskuntavaaleissa saaman kannatuksen mukaisesti.


On muutenkin väärää informaatiota väittää että YLE olisi Suomen hallituksen trollikoneisto, koska hallintoneuvoston tehtäviin ei kuulu YLE:n toimitukselliseen sisältöön puuttuminen ja jos joku Suomen hallituksen jäsen, kuten vaikkapa pääministeri, sattuu vahingossa tai suutuspäissään arvostelemaan jotain YLE:n toimituksellsista ratkaisua, siitä seuraa välittömästi mediakohu joka varmasti vahingoittaa kyseisen politikon  omaa henkilöä ja asiaa enemmän kuin YLE:n asemaa.


Tässä tämä juttuni tällä kertaa,

Lopuksi haluaisin vain ihmetellä ja kysyä että mistä näitä puolueita, politikkoja ja  blogisteja oikein tulee, jotka haluaisivat YLE:n ja varmasti muidenkin medioiden noudattavan toimituksellisessa linjassaan vain oman aatesuuntansa vaatimuksia.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu