Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

En valinnut meppiäni söpöyden perusteella

En valinnut meppiäni söpöyden perusteella, en vaikka minulle suositeltujen ehdokkaiden joukossa oli myös yksi erittäin nuori ja nätti kokoomusta edustava nainen, vaikka tytöltähän tuo minusta kuvan perusteella näytti.


Toisen vaalikoneen käytön perusteella minulle selvisi että minun täytyy näissä europarlamenttivaaleissa valita oma meppini  ruotsalaisen kansanpuolueen joukosta, RKP:n ehdokkaiden arvot kun ovat kaikkein lähimpänä minun omia arvojani.

 • ensimmäiseksi tuli siis RKP, ylivoimaisella pistemäärällä
 • toiseksi tulivat kokoomus ja SDP samalla pistemäärällä
 • sitten tulivat loput kolmetoista puoluetta epämääräisessä järjestyksessä.
 • viimeiseksi ei tullutkaan persut, vaan persut oli toiseksi viimeinen
 • viimeisenä oli joku Junes Lokka, josta en mitään tiedä.

 

 • Minulle suositeltiin kolmea RKP:n meppiehdokasta
 • kahta SDP:n ehdokasta
 • yhtä vihreää
 • yhtä keskustalaista
 • ja yhtä kokoomusehdokasta (se oli se söpöliini)
 • yksi ehdotetuista oli Eero Heinäluoma
 • kahdeksasta ehdotetuista kolme oli naisia

 

Kaksi ensimmäistä sijaa menivät RKP:n ehdokkaille, jotka olivat miehiä, eikä ihan nuoria, sellaisia keski-ikää lähestyviä.

Vertasin vähän koulutuspohjaa ja CV:tä ja valitsin ehdokkaakseni sen toiseksi tulleen. Toivottavasti hän pitää mitä lupaa, joskaan en usko että tulee valituksi.

Eivät minulle mieluisat ole koskaan miellyttäneetä äänestäjien valtaosaa ja demokratiassa se merkitsee sitä että joudun jatkuvasti olemaan oppositiossa, koska minulle mieluisat ehdokkaat eivät jostain syystä koskaan tule valituiksi hallitsemaan Suomeaa tai Eurooppaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Olisihan se kokoomuslainen "söpöliini" varmasti ollut otettu kun kaltaisesi charmikas herrasmies olisi täräyttänyt numerollaan varustetun lipukkeen uurnaan ja kertonut siitä täällä.."mä ihan sen takia kun sä olet niin söpö".

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mä ihan sen takia kun sä olet niin söpö".

Kissanpennut on kuitenkin kaikkein söpöimpiä ja niitä saavat söpöinä pitää muutkin kuin charmikkaat herrasmiehet.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kannattaako sitä tuossa iässä enää mirrin perässä juosta?... anna jo periksi...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #3

"Kannattaako sitä tuossa iässä enää mirrin perässä juosta?... anna jo periksi..."

Aika outo tulkinta. `?

Jotta aiheessa pysyttäisiin, olen jo pitkään harkinnut ettei kannata äänestää, kun ei ne minun ehdokkaani koskaan kumminkaan pärjää vaaleissa, enkä haluaisi äänestää mahdollista voittajaa, vaan sitä kuka ajaa sellaisia asioita joita minäkin kannatan.

Nyt minun ääneni sai varmaan se Nils Torvalds, josta en välttämättä pidä ja joka on liian vanhakin. Olisihan se pitänyt tietää, mutta enpä tullut tuota ennakkoon ajatelleeksi.

Käyttäjän EmiliaRuha kuva
Emilia Ruha

Mielestäni on hieman alentavaa kutsua ehdokasta "söpöliiniksi" ja todeta että et äänestänyt häntä ulkonäön takia. Ikään kuin ehdokas ei voisi olla kompetentti ja äänestämisen arvoinen ihan muiden ansioidensa perusteella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

No, nyt päästiin asiaan.

Luulisin että monet kuitenkin äänestävät ulkonäön perusteella, sekin on siis yksi äänestysperusteista, siitä vaan ei puhuta. Siksi otin esille sen söpäliini- teeman.

Olisin luullut että ärsyttävintä minun äänestyskäyttäytymisessäni olisi ollut se että äänestin ruotsinkielisiä edustavaa puoluetta, vaikka olen suomenkielinen, eikä kouluruotsillani ole ollut juurikaan käyttöä.

Tärkein aihe tuossa blogissa oli kuitenkin äänestyskoneiden ihmettely, joka lahjomattomasti paljastavat ketkä ovat minun kanssani asioista samaa mieltä, joita minun siis kannattaa äänestää.

Tällä kertaa voiton siis vei ruotsinkielisten puolue ja sen edustaja, joskin ääneni meni ikäänkuin hukkaan, koska se meni sitten Torvaldssille, joka on TV:stä tuttu ja jonka ulostuloista en ole aina niin kovasti pitänyt.

Koko vaalin vaalikuningaskin (Heinäluoma) mahtui mukaan voittokahdeksikkoon (olisi tullut valituksi ilman minun ääntäni), samoin yksi kokoomuslainen söpöliini.

Vaalikone on siis muuten lahjomaton. mutta se ei osannut ennustaa minulle että jos äänestän RKP:läistä, ääneni saa Torvalds. Se minun olisi kyllä pitänyt itsekin oivaltaa, mutta valitettavasti se jäi huomioimatta.

------------

Mutta siitä huolinatta, euromieliset voittivat vaalit suomessa 11 - 2, kansallismieliset kokivat rökäletappion, ja Suomi voitti Kanadan maailmanmestaruusottelussa 3-1, joten aika hyvä vaalipäivä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset