Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Persut EU:ssa

Kenen kelkkaan tai rekeen Suomen perussuomalaiset mepit, Huhtasaari ja Hakkarainen, asettuvat vaalien jälkeen uudelleen järjestäytyvässä EU:n parlamentissa?

Paras veikkaus ja suurin todennäköisyys on se että Huhtasaari ja Hakkarainen asettuvat isänmaallista ja EU- vastaista  koaliota kokoavan italian La Lega- puolueen rekeen. Populistista ja maahanmuuttokriittistä La Lega- puoluetta johtaa Italian varapääministeri Matteo Salvini.


Persuja ja La Lega- puoluetta yhdistävät tietenkin populismi ja maahanmuuttokriittisyys, sekä erityisesti oman maan omien etujen puolustaminen.

Yhteisymmärrys löytynee helposti kun kyse on Euroopan ulkopuolelta Eurooppaan tulevista siirtolaisista ja pakolaisista, mutta muissa suhteissa voi olla vaikeaa.

La Lega puolueen mielestä olisi oikein jos pakolaiset, jotka ovat Italian maantieteellisen sijainnin takia erityisesti Italian murhe, pitäisi jakaa tasaisemmin EU:n alueelle.  Suostuvatko Suomen persut siihen että pakolaisia tuodaan Italaista Suomeen?

La Lega- puolueen mielestä EU:ssa pitäisi jäsenmailla olla enemmän taloudellista vapautta, Italian tapauksessa se tarkoittaa sitä että Italian pitäisi voida velkaantua ilman EU:n rajoittavia määräilyjä ja sakkoja. Kannattavatko Suomen persut tätä Italialaista talousoppia ja pitäisikö Suomenkin saada velkaantua lisää näiden La Lega- puolueen linjausten mukaisesti? 

Ovatko Suomen persiut todella samoilla linjoilla Italian populistipuolueiden kanssa?

Pitäisikö EU:n yhdessä vastata jäsenmaidensa ottamista veloista? 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (108 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Veikkaan, että persuille tulee vielä suuria ongelmia yhteistyöstä La Lega -puolueen kanssa, jonka mielestä Italian valtiontaloudessa ei tarvita säästöjä ja maan valtavat velat voidaan laittaa muiden EU-maiden maksettavaksi.

Länsimielisen ja talouskuria kannattavan Halla-ahon pelisilmä näyttää pettäneen täydellisesti, kun hän lähti venäjämielisten huuhaa-puolueiden kelkkaan ja päästi sellaiset pellet kuin Kotron ja Huhtasaaren jakelemaan lausuntoja ja syöttämään suoraan Venäjän median lapaan.

Persujen odotettua vaisumpi menestys eurovaaleissa saattoi osittain johtua siitäkin, että ne puoluetta äänestävät, jotka eivät ole venäjämielisiä, jäivät äänestyspäivänä kotiin. Puolueen edustajiksi europarlamenttiin päätyivätkin hahmot, joista toinen on tullut tunnetuksi gradunsa kopioinnista ja jopa persujen mittakaavassa älyttömien lausuntojen jakelemisesta. Toinen on taas tullut tunnetuksi elämänmittaisesta häiriköinnistä, kirkkohopeiden varastamisineen, tuomioon johtaneine lausuntoineen ja kansanedustajatoverien pahoinpitelyineen. Aikamoinen tasoero edellisiin persujen euroedustajiin, Halla-ahoon itseensä ja Sampo Terhoon verraten.

Ei voi välttyä johtopäätöksestä, että puolue ei ole enää Mestarin hallinnassa, vaan tahtipuikkoa siellä heiluttavat nyt venäjämieliset Huhtasaaren johdolla. Itsensä yhtään isänmaalliseksi tuntevan suomalaisen pitäisi kavahtaa tuota porukkaa, jolle vertailukohtaa epäisänmaallisuudessa pitää hakea 1970-luvun taistolaisista asti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Aikamoinen tasoero edellisiin persujen euroedustajiin, Halla-ahoon itseensä ja Sampo Terhoon verraten."

Halla-ahon ja Sampo terhon kilpailu puheenjohtajuudesta ja ideologiset ristiriidat johtivat aikanaan puolueen kahtiajakoon.

"Ei voi välttyä johtopäätöksestä, että puolue ei ole enää Mestarin hallinnassa, vaan tahtipuikkoa siellä heiluttavat nyt venäjämieliset Huhtasaaren johdolla."

Lieneekö persujen seuraavan kahtiajaon perusta venäjämieliset kristilliset, vastaan vähemmän kristilliset länsimieliset.

Onko Teuvo uskonnollinen? Kirkkohopeiden varastamisesta päätellen hän on ainakin kiinnostunut uskonnosta.

Voi olla että taistelu puheenjohtajuudesta näiden kahden välillä tulee liittymään teemoihin venäjämielisys ja uskonnollisuus.

"Itsensä yhtään isänmaalliseksi tuntevan suomalaisen pitäisi kavahtaa tuota porukkaa, jolle vertailukohtaa epäisänmaallisuudessa pitää hakea 1970-luvun taistolaisista asti."

Taistolaiset olivat hyvin kansallismielistä porukkaa, nimittäin Neuvostoliittolais-kansallismielistä, kuten ilmeisesti myös Huhtasaari.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kirkkohopeoiden varastaminen kuitenkin osoittaa, että Hakkarainen käy (tai on käynyt) kirkossa - ainakin kerran. ;)

Halla-aho ei muuten näyttänyt lainkaan tyytyväiseltä kun häneltä kysyttiin vaalilähetyksessä näistä läpimenijöistä. Tosin veikkaan, että Huhtasaari tekee meppinä vähemmän vahinkoa mitä hän tekisi ulkoasianvaliokunnan puheenjohtajana.

Yleisellä tasolla liittoutuminen holtottomien taloudenpitäjien sekä venäjämielisten tahojen kanssa on varsin jännä veto. Käytännössä tuossa on isänmaallisuus kaukana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #12

"Kirkkohopeoiden varastaminen kuitenkin osoittaa, että Hakkarainen käy (tai on käynyt) kirkossa - ainakin kerran. ;)"

Minä olen kuullut sellaisen huhupuheen että Hakkarainen kuuluisi ainakin muodollisesti johonkin uskonlahkoon, liekö helluntailaiset, tai joku muu.

Minulla ei ole aavistustakaan huhun todenperäisyydestä, mutta jotenkin se sopisi kyllä kuvaan. Se on varmaan joku sellainen uskonlahko jonka jäsenet ovat kovin armeliaita ja anteeksiantavaisia muiden seurakuntalaisten töpeksimisille.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #14

Hakkarainen on omien sanojensa mukaan saanut helluntaiseurakunnasta kenkää:

https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/2017020622...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #14

"Minä olen kuullut sellaisen huhupuheen...".
Ja siitä jatketaan. Fiksua, kuten moinen riekkuminen yleensäkin.
Kumpikohan tekee Suomen taloudelle suuremman vahingon: Yksittäinen persu vai hyvä-veli-järjestelmä ? Yksittäinen persu vai poliittiset virkanimitykset ? Yksittäinen persu vai muu korruptio ? Yksittäinen persu vai yhteisen omaisuuden "myynti" malliin Kemira, Caruna jne ? Uutisten mukaan Rinnekin aikoo "myydä" yhteistä omaisuutta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #14

Olet vähän niinkuin yhdessä Tauno Palon elokuvassa pari eukkoa jotka todistivat nähneensä jotain kunnes sitten tuomari ajoi heidät ulos käräjäsalista.
Tai se kaveri joka tuli hirveellä vauhdilla tupaan ja kirkui että hän oli nähnyt lähimetsässä ainakin sata jänistä. Kun sitten tentattiin niin lopputulos oli että no ainakin siellä joku risahti.
Levittelet huhuja joista sitten vetäydyt tuolla klassisella tavalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #43

"Levittelet huhuja joista sitten vetäydyt tuolla klassisella tavalla."
myönnetään, mutta ainakin se on siis totta että olen sellaisen huhun kuullut.

Kommentissa 15 vahvistetaan että muutkin sen huhun olisivat kuulleet,
onpa jopa lehdessäkin siitä juttua ollut.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #43

Se onkin jännä huhu kun Hakkarainen sitä itsekin levittää. :-)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #43

Appiukollani oli tapana sanoa että joku on parempi kuin sata jänistä. Nyt tiedän, mistä tuo on peräisin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.N:"..ja päästi sellaiset pellet kuin Kotron ja Huhtasaaren jakelemaan lausuntoja ja syöttämään suoraan Venäjän median lapaan."

Alkaa mennä aika asiattomaksi nämä kommentit täällä ja peukuttamassa meidän laki"asiantuntija" Max Jussila. Asiantuntija sitaateissa siksi, koska alkaa herätä pienoinen epäilys siitä ymmärtääkö oikeasti mikä on sallittua ja mikä ei.
PS jos poliitikkoja saa kritisoida, niin ehkä pelleksi nimittely ei kuitenkaan ole sitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"PS jos poliitikkoja saa kritisoida, niin ehkä pelleksi nimittely ei kuitenkaan ole sitä."

Pelleksi sanominen on aiheellinen kritiikki siinä tapauksessa jos politikon toimintatapa muistuttaa kovasti pelleilyä.

Esimeskiksi Englannin parlamentin brexit- äänestyksiä on kutsuttu pelleilyksi ja politikkoja pelleiksi. Kyseinen kritiikki on mielestäni paikallaan ja oikeutettua.

--------------------

Toki kritiikki ei ole aina ihan yhtä kohdalleen osuvaa kuin edellä, mutta sen perusteella voidaan sanoa politikkoa pelleksi ja sitä voidaan pitää sallittavana kritiikkinä.

Jos kritiikki ei ole oikein kohdalleen osuvaa, sitä voidaan kritisoida vaikkapa kutsumalla kyseistä kritiikkiä pelleilyksi. Kritisoijaa ei ole syytä kutsua pelleksi, sillä se olisi argumentointivirhe.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #20

A.V:"Kyseinen kritiikki on mielestäni paikallaan ja oikeutettua."
"ja sitä voidaan pitää sallittavana kritiikkinä"

Minulle nyt yks hvetin maku mikä sinun mielestäsi on paikallaan ja oikeutettua. Tätä Usarin menoa minä tässä ihmettelen. Vaaleilla valittuja edustajia voi täällä nimitellä pelleiksi ja äänestäjiä tyhmiksi(kunhan ovat oikeasta puolueesta) ja ainut mitä Huusko ja kumppaninsa tekevät, on se että nostavat törkykirjoitukset karuselliin, joka siis täällä katsotaan jonkunlaiseksi "kunniaksi" tjms. Olen sen todennut luultavasti muutamaan kertaan aiemminkin, mutta totean taas..minua hävettäisi, jos olisin täällä päättämässä millaista kirjoittelua täällä sallitaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"minua hävettäisi, jos olisin täällä päättämässä millaista kirjoittelua täällä sallitaan."

Et sitten taidakaan olla sananvapauden kannalla,
vaikka luultavasti hyväksyt vihapuheet,
jopa kannatat niitä.

Kenties rustaat niitä vihapuheita itsekin iltapuhteina,
omaksi ratoksesi ja muiden iloksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #34

A.V:"Et sitten taidakaan olla sananvapauden kannalla,"

Tässä kohtaa täytyy tuottaa pettymys..olen sananvapauden kannalla kyllä. Vihapuheen hyväksymisestä en osaa sanoa, kun ei sellaista ole kait vielä ketään määritellyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #33

Niementaus, onko siis niin, että Perussuomalaisten linjan vastaisesti oletkin sitä mieltä, että sananvapautta on rajoitettava niin, että kritiikki perussuomalaisia kohtaan kriminalisoitaisiin tai kiellettäisiin?

Orpoa on nimitetty pelleksi monen monta kertaa varsinkin vuoden 2015 maahanmuuttokriisin aikaan. Sipilää on sanottu pelleksi hänen julistettuaan pääministerinä, että avaisi kotinsa maahanmuuttajille.

En muista, että Niementaus olisi ollut kovin voimakkaasti rajoittamassa tuohon aikaan nimittelyä. Nyt, kun kritiikin kohteet ovat vaihtuneet, Niementaus on kovin voimallisesti, useampaan otteeseen ilmaissut halukkuutensa rajoittaa (perussuomalaisiin) poliittisiin toimijoihin kohdistuvaa kritiikkiä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #42

K.N:".. onko siis niin, että Perussuomalaisten linjan vastaisesti oletkin sitä mieltä, että sananvapautta on rajoitettava niin, että kritiikki perussuomalaisia kohtaan kriminalisoitaisiin tai kiellettäisiin?"

Ei, kritiikkiä en ole kieltämässä(enkä toki voisikaan). Meillä kuitenkin taitaa olla hieman erilaiset käsitykset siitä mikä kritiikkiä ja mikä suoranaista haukkumista ja henkilöön käymistä. Myöskin kommenttini koski tämän alustan tapaa, jossa henkilöön käyvät kommentit sallitaan, jos ne vaan kohdistuvat oikeaan puolueeseen, tai sitä äänestävään.

Mitä sitten tulee tähän Orpoon, niin googleen laittamalla hakusanoiksi "orpo on pelle", tulee 4kpl osumia. Ei nyt siis mitenkään kovin runsaasti.
Eikä nyt ole kyse siitä puolueesta/henkilöstä. Jos nyt olet huomannut, niin olen ollut myös "puolustamassa" esimerkiksi Paavoakin, vaikka hän ei ymmärtääkseni ole PS-puolueessa.
Kuten tossa aiemmin totesin, niin pitkälti kyse tämän alustan moderoinnin toimivuudesta(toimimattomuudesta), kuten myös siitä tunteestä mikä itselleni tulee kun isompi joukko hyökkää melko ala-arvoisilla kommenteilla sellaisten henkilöiden kimppuun jotka ei välttämättä edes täällä itseään puolustamassa. Samankaltaista "koulukiusaajien" laumaa ei täällä mielestäni kyllä esiinny minkään muun puolueen, tahi sen äänestäjien kimpussa. Totuuden nimissä toki sanottava että kyllä täällä toki saa osansa jotkut muutkin, mutta mielestäni kuitenkin eri tavalla, ei ainakaan yhtä halventavasti.
Mutta joo, jatkakaa toki. Kenties me tyhmemmät perusäänestäjät kuitenkin ansaitsemme osamme ja toivottavasti saamme jatkossakin nauttia älykkäistä kommenteistanne.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #64

Täsmälleen turhasta kitiset. Näillä palstoilla on nimitelty pelleiksi milloin ketäkin. Persu-kirjoittajien sanavarastossa pelle on lievimpien joukossa, kun "valtapuolueiden", "-median" ja eliitin edustajia suolataan.

Tyypillistä, säälittävää persujen uhriutumista. Sananvapaus kuuluu vain heille.

Käyttäjän Pirjo-MargitJauhiainen kuva
Pirjo-Margit Jauhiainen Vastaus kommenttiin #33

Me ihmiset olemme kummallisia otuksia - kun aina kirjoituskiihkossa = pellet / tollukat / ymmärtämättömät / vähättely / varkaat jne. nimittelyt ovat yleisiä, kun ne koskettaa niitä "vääränpuolueen" jäseniä, mutta husp, ei varmaan minkäänlainen piru ( jos onkin, se vasaralla "tapetaan" ) korvantakana kuiski, muistatkos mitä olet itse tehny ja kun kolttosia tekevät kansalaiset pääsevät hyveiden enkeleinä edelleen keskuudessamme lenteleen ilman kolttosten ilmituloa, niin Teukka maanteiden kulkija onkin otollinen kohde peittämään kaivelijoiden omat rikkeensä.

Tuolla joku sanoi suuremmista rikkeistä - mutta kas kummaa, nehän ei ole mitään, vaikka kustannukset maksetaan veronmaksajien rahoilla ja juuri pyörii uutinen, missä Sipilä halusi yhtiöittää koko omistajaohjauksen ministerössä hallituskauden alussa, niin kas kummaa sekin, mitäs siitä, eihän tuo nyt ole mitään, et ehkä siellä ministeriöissä on jotain virkansa varassa olevia ihmisiä, jotka eivät sallineet sitä, jota sanotaan = hyvää valtionhallinnon hoitoa, jossa jollekkin insinöörille ei anneta valtaa tehdä ihan mitä mieleen juolahtaa.

Valtionhallinnon hoidosta tulee mieleen - että se pitäiskin petrata oikein kunnolla, mutta miksi niin ei tapahdu, kas kummaa siinäkin on silleen, että se julkinen korruptio on levinny liian laajalle, ettei sitä haluta tutkia, kun ne kaverin kaveritkin jossain muodossa hyötyy, mutta eihän nuo ole mitään, kuin että Teuvo Hakkarainen onkin se "pahin" rikollinen suomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #66

"Valtionhallinnon hoidosta tulee mieleen - että se pitäiskin petrata oikein kunnolla, mutta miksi niin ei tapahdu, kas kummaa siinäkin on silleen, että se julkinen korruptio on levinny liian laajalle, ettei sitä haluta tutkia, kun ne kaverin kaveritkin jossain muodossa hyötyy, mutta eihän nuo ole mitään,"

Joo, mutta ei se ole Teuvon vika ettei häntä ole vielä päästy morkkaamaan suurista rikkeistä, pienistä vain, kuten kännäämisestä, tolkuttomista puheista, naisten ahdistelusta ja kirkkohopeiden ryöstöstä.

Teuvo ei ole vielä ollut siinä asemassa että olisi voinut syyllistyä niihin vakamvampiin rikkomuksiin, joista nyt syyttelet muita, kun puolustat Teuvoa, sekä hänen mainettaan ja kunniaansa, ja moitit muita hänen solvaamisestaan.

Eikö sinun mielestäsi ole solvausta jos syyttää politikkoa korruptiosta. Sehän on kauhea rikos ja myönnän ettei Teuvon rikokset ole mitään tuollaisiin korruptiorikoksiin verrattuna.
Minusta olisikin parempi että nimeäisit tarkemmin keitä politikkoja sinä näistä hirveistä rikoksista syytät ja esität todisteet, jotta poliisi voisi tutkia ja oikeus voisi tuomita.

Teuvon korruptiorikokset ovat toistaiseksi varmasti olleet varsin pieniä. Mikä se olis se saunajuttu. Teuvo on ilmoittanut asuneensa saunassa, saadakseen jotain taloudellista etua. Mitätön juttu. En minä siitä mitään oikein tiedäkään, kun ei ole kiinnostanut.

---------------

Siitä minä vain olen kiinnostunut kun ei nämä Teuvon naisten ahdistelut ollenkaan näytä pilanneen Teuvon mainetta hänen äänestäjiensä silmissä. Näyttää pikemminkin siltä että naistenmiehen maine on vain parantanut Teukan kansansuosiota.

Olisikohan Arto Luukkasenkin pitänyt kunnostautua paremmin tällä saralla, olisi päässyt eduskuntaan.

Muualla maailmassa isoja herroja pannaan putkaan ja erotetaan toimestaan ja saavat maksaa valtavia korvauksia uhreilleen vastaavista teoista mistä Teukkaa on oikeudessa syytetty.

Onkohan se niin ettei perussuomalainen moraali ole kovin ahdasmielistä näissä naisten ahdistelutapauksissa, ei ainakaan silloin kun ahdistelija on Teuvo, tai joku muu "omasta piiristä".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #68

Ranskalainen valtiomies jäi kiinni naisen ahdistelusta vasta, kun erehtyi tekemään sen New Yorkin hotellissa. Ranskassa olisi mennyt 'sukkana' läpi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #70

Ranskassa taitaa vallita persumoraali tämän asian suhteen. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #71

Mm. sosialistipresidentit Mitterrand ja Hollande.
Macronin naismaku viittaa vanhempaan sukupolveen, joten hän ei nuorempia vilkuile.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #74

Nämä "moniavioiset" suhteet näyttävät olevan muotia niin Ranskassa kuin persujen johtoporukassa, mutta siihenhän ei liity mitään rikosta, jotkut vain voivat olla moraalisesti närkästyneitä yleisten moraalikäsitysten huomiotta jättämisestä, mutta kaksinaismoralissa ne yhdet wiralliset moraalisäännöt eivät ole niin tärkeät, koska tarvittaessa voi ottaa käyttöön ne epäwiralliset moraalisäännöt, jotka kuitenkin hyväksytään, jos ei ihan wirallisesti, niin sitten epäwirallisesti.

Nythän on vain muodissa tämä Meetoo, ja hyvähän se on että on muodissa, miehet miettivät ehkä kaksi kertaa, ennenkuin käyvät kähmimään tai käsiksi, vaikka miten mieli tekisi. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #75

En kylläkään tiedä, milloin aviorikos poistui lakikirjasta Ranskassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #76

"En kylläkään tiedä, milloin aviorikos poistui lakikirjasta Ranskassa."

En minäkään tiedä, mutta siellä on aina vallinnut tämä tietty kaksinasmoraalin koodi, joka on vahvempi kuin rikoslaki.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #77

Tyypillistä katoliselle maalle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #68

Arto, lähentelee panettelua. Tuo saunajuttu on tutkittu ja todettu että Teuvo ei ole tehnyt mitään väärää. Hän vuokrasi asunnon hyvässä uskossa.
Toinen, missä ovatkaan nuo Teuvon "naisten ahdistelu", kyseessä on yksi tapaus, siis "naisen ahdistelu".
Missä ovat nuo Teuvon "korruptiorikokset"?

Eiköhän sovita että oikeus tuomitsi Teuvon aivan lakipykälien mukaan? Vai väitätkö että Suomessa ei tuomita lakien mukaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Arto, lähentelee panettelua. Tuo saunajuttu on tutkittu ja todettu että Teuvo ei ole tehnyt mitään väärää. Hän vuokrasi asunnon hyvässä uskossa."

Kuten sanoin, en ole ollut siitä saunajutusta kyllin kiinnostunut ottaakseni selvää mitä siinä oikein oli takana. Paljon siitä hälistiin ja oliko se ihan oikeudessa asti.

Olen tuuminut että se nyt on vain sitä tavallista kansalaisten yleisesti harrastamaa viranomaisten harhauttamista, siis sitä tavallista veronkiertourheilua, jota kaikki tilaisuuden tullen harrastavat ja josta ollaan ylpeitä ja kehuskellaan muille.

Mutta jos Teuvo on puhdas kuin pulmunen, niin kyllä se minulle sopii, vaikka veikkaukseni onkin että Teukalla oli vain hyvät asianajajat.

"Toinen, missä ovatkaan nuo Teuvon "naisten ahdistelu", kyseessä on yksi tapaus, siis "naisen ahdistelu"."

Mustaakseni Teuvo oli oikeudessa yhdestä tapauksesta ja toinen oli sitten se Räsäsen tukistelu, ja mitä muuta siinä tehtiinkään, mutta sitä tapausta Päivi ei vienyt oikeuteen, toipahan vain julki, kun oli se MeeToo- kamppanjakin käsillä ja sen merkeissä.

------------------------

Ei persut kovin persoja ole eikä herkkänahkaisia, näiden naisten ahdistelujen suhteen, paitsi jos ahdistelijana on lähi-idän urho tai musta mies. Jossain ulkomailla ja Suomessakin isot johtajat ovat menettäneet virkansa vastaavista tapauksista, mutta Teuvo sai siitä vain lisää sankarin ja marttyyrin sädekehää omien kannattajiensa keskuudessa.

-----------------

Mieleeni tuli sllainenkin asia että onkohan Arto Luukkasella ollut vaalikamppanjassaan väärät menetelmät. Olisi pitänyt käyttää samoja konsteja kuin Teuvo. Onko Arto saanut yhtään kunnon skandaalia aikaiseksi, että olisi saanut parempaa julkisuutta ja päässyt uhriutumaan? Toivottavasti hän osaa nyt ottaa oppia Teuvosta, nyt kun hän selvästi näkee millä menetelmillä persuissa kerätään suosiota. :)

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #81

"Kuten sanoin, en ole ollut siitä saunajutusta kyllin kiinnostunut ottaakseni selvää mitä siinä oikein oli takana."

Kuitenkin olet valmis panettelemaan syytöntä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #89

En usko syyttömyyteen, syytettä ei vain ole toteen näytetty. Tosin pidän rikosta moraalisessa mielessä lähinnä pieneen verovilppiin verrattavissa olevana, en siis minäänassiivisema, kavalluksena tai rahanpesurikoksena.

Kansanedustajalla tosin luulisi olevan älliä pysyä tällaisista koiruuksista erossa, mutta nähtävästi Teukalla ei sellaista älliä ole, ei ole koskasn ollut, eikä tule koskaan olemaankaan.

Panetteluako?

Ei, vaan kriittistä suhtautumista persujen meppivalintaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #90

Länsimainen oikeuskäytäntö, henkilö on syytön kunnes on toisin todistettu.
Osaatko muuta kuin matkia Petteriä?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #90

Jos joku on syyllinen niin vuokranantaja, rikoskomisario Pasterstein. Hän on nyttemmin haastanut Helsingin kaupungin epäselvistä sääntötulkinnoista.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kalervo: Jos joku käyttäytyy kuin pelle, niin mielestäni häntä voi hyvin kutsua pelleksi. Katsotko, että jos joku on valittu esim. kansanedustajaksi, niin se tekee hänestä automaattisesti fiksun ja arvostelun yläpuolella olevan?

Teuvo Hakkaraisesta siis tekisi fiksun se, että hänet on äänestetty kansanedustajaksi ja europarlamentaarikoksi? Jos joku kertoisi minulle esim. Hakkaraisen henkilö- ja rikoshistorian anonyymisti, niin pitäisin ko. historian omaavaa henkilöä ääliönä myös tietämättä kenestä on kyse. Teot ja puheet puhuvat puolestaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #37

P.N:"Teuvo Hakkaraisesta siis tekisi fiksun se, että hänet on äänestetty.."

Minä olen valitettavasti väärä ihminen kommentoimaan Hakkaraisen fiksuutta. En miestä henk.kohtaisesti tunne, en ole juurikaan hänen juttujaan lukenut. Muutaman lööpin toki nähnyt, niistä vissiin viimeisimpänä se Ruohon kanssa kaulailu. Kirkkohopeat nuoruudessa ja joidenkin mielestä ala-arvoiset kommentit joistakin väestöryhmistä. Minusta tuo nyt ei kovin kummonen rikoshistoria ole, saati että kertoisi miehen "fiksuudesta" juuri mitään. Jaa ja sitten vielä se moottoripyöräkerhossa kyläily, mikä joidenkin mielestä oli jotain järisyttävää, kun valtiosalaisuudet oli attaseasalkussa.

Kännissä tuntunut tehneen vääriä ratkaisuja, jonka vuoksi suosittelisin hänelle kotioloissa ottamista(jos tarii ottaa ollenkaan). Siihen olen pyrkinyt itsekin, koska alko ei oikein sovi itsellenikään ja tulee joskus tehtyä jotain älytöntä. Parempi kun sössii kotona, niin ei tule julkiseksi.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #65

Eipä se Teuvon rikoshistoria tosiaan kummoiselta vaikuta, kun toiselle kansanedustajalle aiheutetun vamman, pitkäaikaisen kivun ja seksuaalisen ahdistelun kuittaa "kaulailuna".

Ei mikään ihme, että toinen persujen kansanedustaja totesi rikosrekisterinsä olevan vain meriittiä "näissä piireissä".

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pekka Näränen: "Itsensä yhtään isänmaalliseksi tuntevan suomalaisen pitäisi kavahtaa tuota porukkaa, jolle vertailukohtaa epäisänmaallisuudessa pitää hakea 1970-luvun taistolaisista asti."

Tuota vertailua taistolaisuuteen olen itsekin pohtinut. Neuvostoliiton vedettyä itsensä viemäriin 90-luvun alussa, sen mukana hiljenivät myös stalinistiset "rauhan" räyhääjät eli suomalaiset taistolaiset muutamaa museokappaletta lukuun ottamatta. Silloin ajattelin, että noin umpihullua poliittista liikettä ei varmaan enää Suomessa koskaan tarvitse nähdä. Kuinka väärässä olinkaan.

Stalinistien valekaapuna oli "rauha". Nykyisten haittanationalistien valekaapuna ovat "isänmaallisuus" ja "itsenäisyyden palauttaminen". Noilla vedätyksillä evästettynä heidän suomalainen äänestäjäkuntansa on nyt löytänyt Gaussin käyrältään kaksi mielestään fiksuinta edustajaa. Nämä kaksi valiota ovat parhaillaan hakeutumassa EU-parlamentissa Venäjä-mieliseen koplaan, jolle asetettuna tavoitteena on Euroopan Unionin sabotointi tai kokonaan hävittäminen.
Aika ajoin rengit vaihtuvat, mutta isäntä ei koskaan.

Vaikka EU-vaaleissa räyhänationalistien odotettu ja pelätty jytky jäikin lähinnä tuhnuksi, nauttikoon Matteo Salvini silti Teuvo Hakkaraisen seurasta täysin siemauksin seuraavat viisi vuotta!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persujen EU- joukkue lähtee Brysseliin samoin odotuksin kuin Suomen jääkiekkojoukkue lähti aikoinaan Bratislavaan, kukaan ei odottanut mitään, ennusteet olivat heikot, tuloksena oli kultainen mitalli.

Toivottavasti Persujen EU- joukkueelle käy Brysselissä yhtä hyvin kuin Suomen mörkö- joukkueelle Bratislavassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Aikanaan persuja edustettiin Brysselissä joukkueella Halla-aho .... Sampo Terho.

Tuolla joukkueella oli huomattavasti paremmat edellytykset menestyä kuin nykyisellä.

Myöhemmin tämän joukkueen jäsenet erkanivat kukin tahoilleen ja ryhtyivät taistelemaan puolueen puheenjohtajuudesta kun se paikka oli vapaana Timo Soinin jäljiltä. Taistelu johti Halla-ahon voittoon ja persujen kahtiajakoon.

Myös nykyiset mepit ovat molemmat suosittuja puolueväen keskuudessa ja heillä on mahdollisuuksia puheenjohtajataistossa Halla-ahon jälkeen.

Toivottavasti historia ei taas toista itseään, eikä taistelu puolueen puheenjohtajuudesta johda uudestaan puolueen kahtiajakoon.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Toivottavasti toistaa ja persut populisti- ja ääripuolueiden perinteiseen tapaan taas kerran hajoaisivat sisäisiin riitoihinsa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ainakin se on varmaa ettei äärioikeiston yhteenliittymistä EU:ssa tule yhtään mitään, se on mahdotonta, sillä niidenhän pitää periaatteidensa ja vaalisupaustensa mukaan huolehtia vain omien maidensa intresseistä ja kun nämä intressit eivät tietenkään kohtaa, ei myöskään yhteistyöstä voi tulla yhtään mitään.

Toisin on EU- myönteisten puolueiden kohdalla. Vaikka nekin korostavat äänestäjilleen omaa isänmaallisuuttaan, siihen isänmaallisuuteen kuuluu Euroopan yhteisen linjan löytyminen ja sen täytäntöönpano.

Euroopan EU- myönteiset voimat toimivat kuten Suomen jääkiekkomaajoukkua, ne pelaavat yhteen, joukkueelle ja toinen toisilleen.

EU- vastaiset voimat pelaavat kukin omaan pussiinsa ja toinen toistaan vastaan. Ei niistä tämän parlamentin puitteissa ole vastusta EU- myönteisille voimille.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Suostuvatko Suomen persut siihen että pakolaisia tuodaan Italaista Suomeen?"

Sitä ajavan La Legan kanssahan persut ovat käyneet veljeilemässä, joten oletettavsti niin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Persuilla ja Euroopan muilla ääriationalisteilla on toki yksi yhteinen tavoite, se on EU:n hajoittaminen ja Euroopan yhtenäisyyden ja Euroopam maiden yhteistoiminnan romuttaminen.

Siinä mielessä Euroopan äärinationalisteilla, joihin Suomen persut kuuluu, on yhteiset tavoitteet Euroopan suuren naapurin, äärinationalistisen "Putinlandian" kanssa.

Äärinationalisteja ei kiinnosta se taktiikka pelitapa jolla Suomi voitti jääkiekon maailmanmestaruuskisoissa vain keskitason pelaajilla, mutta hyvällä joukkuepelillä huippupelaajista koostuvat muut joukkueet.

Äärinationalistit haluavat vain nationalismia, siis kaikkien sotaa kaikkia vastaan. Sillä taktiikalla Eurooppa ei valitettavasti pärjää tämän päivän maailmassa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaiset varmaan luottavat että tavalliset äänestäjät eivät ole selvillä eivätkä saa tietää näistä asioista. Tärkeintä puolueelle on että se saa kertoa kannattajilleen, että kuinka suuressa ryhmässä se on mukana.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eivät ne persujen tavalliset äänestäjät todennäköisesti ymmärrä mitään vaikka niille selitettäisiin asiat selkokielellä.

Onneksi niitä kansalaisia joille selkokielikään ei ole tarpeeksi selkeä asioiden esitystapa on vain rajoittunut osa suomalaisista.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Yksistään ryhmä demarit on hyvin epäilyttävä. Ihan Suomessa on kaasuputki - Lipponen ja Putinin mitalin saanut Heinäluoma jota jopa komissaariksi kaavaillaan. Sitten eu:ssa on Tanskan demarit. Saati joku Romania.

https://yle.fi/uutiset/3-10804643?origin=rss

"Romanian vahvin poliitikko sai pitkän vankilatuomion
Korruptio-oikeudenkäynti romahdutti todennäköisesti Romanian johtavan puolueen vaalimenestyksen."

Nyt pitäisi käydä tiukasti läpi kaikki demarit ja jakaa leirit hyviin ja pahoihin eu demareihin ...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Nopea kysymys perussuomalaisille tuohon liittoutumiseen liittyen:
- kannatatteko italialaisten esittämää pakolaisten taakanjakoa?
- kannatatteko veljespuolueenne holtitonta talouspolitiikkaa joka pahimmillaan tuo todella suuria laskuja suomelle?
- kannatatteko läheisiä suhteita Putiniin ja hänen turvallisuuskoneistoonsa?

Käytännössä noihin sitoudutte liitossa, ja mikään niistä ei vaikuta erityisesti olevan Suomen etu. Eli onko Suomen etu teille oikeasti tärkeä?

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos moisia kynnyskysymyksiä esittävät jäävät italialaiset tietysti yksin. Esim. taakanjakoon on koko Euroopasta sitoutunut vain osa suomalaisia puolueita.

Markku Järvinen

Äärioikeisto, persut, gradun plagiointi? Ministeri ja suurlähettiläs Jari Vilenin (Kansallinen Kokoomus) pro gradu oli kopioitu lähes yksi yhteen Simon kunnan historiasta kertovasta kirjasesta. 80% Jarin gradusta oli plagiointia.
Persujen vierailusta Italiassa kirjoitellaan paljon omien näkemysten mukaan. Kun Persut olivat siellä, niin venäjänmielisiä ovat. Olihan siellä mukana myös Viron ja Puolan äärioikeisto- eli populistipuolueet. Seuraako tästä myös johtopäätös, että esim Viron populistit ovat venäjänmielisiä? Ihan sen verran lisää, että Teuvo Hakkaraisen vaalimenestystä on lähes mahdotonta ymmärtää. Ymmärrettävää on toki se, miksi häntä listoilla pidetään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Seuraako tästä myös johtopäätös, että esim Viron populistit ovat venäjänmielisiä?"

Varmaankaan eivät ole venäjämielisiä, tai mistäpäs sen tietää, kun kerran Suomenkin persut on venäjämielisiä.

Ruotsidemokraatit eivät ole venäjämielisiä, mikä heidän kunniakseen laskettakoot.

Voihan se niinkin olla että kaikki muut persupuolueet, ruotsidemokraatteja lukuunottamatta, on niin persaukisia ja korruptoituneita että niille kelpaa Putinin rahat, vaikka siitä seuraisi kannatuksen menetystä.

Rahalla voi aina ostaa takaisin menetetty kannatus moninkertaisena, voi käyttää parempia ja kalliimpia mainostoimistoja, voi ostaa palstatilaa kaupallisesta mediasta jne.

Käyttäjän Pirjo-MargitJauhiainen kuva
Pirjo-Margit Jauhiainen

Muut puolueet keräsivät vaalirahoitusta, eivätkä menneet pelkällä puoluetuella kuin me, sanoo Slunga-Poutsalo.
Mitenkähän ne Putinin rahat on tuohon puoluetukeen ujutettu ;)????

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-nost...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Eivätkös persut ole käyttäneet muidenkin kuin Putinin rahoja siihen vaalityöhon. Ainakin sinisten rahat ovat menneet kaikki suoraan persujen vaalirahastoon.

Ei ihme että persujen vaalimainokset telkkarissa olivat kaikkein vetävimpiä. Varmaan ovat olleet kaikkein parhaat ja kalleimmat mainostoimistot asialla.

Käyttäjän Pirjo-MargitJauhiainen kuva
Pirjo-Margit Jauhiainen Vastaus kommenttiin #69

Et sitten lukenu linkistä asiaa = Suomenuutiset / Riikka Slunga-Putsalo?

Kiitos Timo Soinin ;) - joka laati PS:ssa ollessaan sääntöjä, joka napsahti omman nilkkaan ja rahat jäivät siihen käyttöön mihin se oli tarkoitettu.

Jes - olet sitten kuitenki tirkistelly PS:n mainosten vetävyyden, varo vaan ettei aate sieltä kautta tartu ;).
Varmaan ovat olleet kaikkein parhaat ja kalleimmat mainostoimistot asialla: - hintaa en tiedä / ai niin, onhan PS:n piirissä omaakin osaamista = mainostamiseen ;) mutta parhaat tarvii parhaimman näkyvyyden ;).

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"Jes - olet sitten kuitenki tirkistelly PS:n mainosten vetävyyden, varo vaan ettei aate sieltä kautta tartu ;) "

:)

Kuinkas niiltä mainoksilta olisi voinut välttyä. Kun niitä tunki joka tuutista silmät ja korvat täyteen.

Mutta vetäviä ne oli ne mainokset ja ne iskivät suoraan äänestäjäkunnan alitajuntaan, niinkuin tarkoitus varmaan olikin.

Minulla ei ole sitä vaaraa että saisin persutartunnan, minä olen saanut rokotuksen sitä vastaan jo pienenä poikana, samaan aikaan kuin sain rokotuksen körttiläisyyttä vastaan. Nämä rokotukset suojaavat myös kaikelta uskonnollisuudelta ja poliittiselta kiihotustoiminnalta.

Se entinen SMP oli aatteiltaan ja ajamiensa asioiden pohjalta ihan eri kuin tämä nykypersut, mutta henki siinä oli ihan sama ja se henkihän (tai joku hengellisyys) siinä puoueessa ihmisiä eniten ihmisiä viehättää. Toki asioitakin pitää kannattaa sen hengen innoittamana. :)

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Brexit on tylsä juttu, mutta ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: 14. paikka on menossa vihreille, jahka britit lentää ulos EU:sta. Ja niin sanotut eurokriittiset haittakansallismieliset kutistuu vieläkin pienemmäksi ja hajanaisemmaksi porukaksi. Ei ne enää pysty heittelemään hiekkaa EU:n rattaisiin, ainoastaan toistensa silmiin.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Vihavainen (vihaavainen) ja kumppanit + YLE/HS ovat menneet moraalipaniikkiin ja
noudattavat psykologiaa yrittäessään päästä eroon paniikistaan, heh.
Tauti on hoidettavissa, psykiatri auttaa.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Moraalipaniikki

Ilmiö määritellään viiden ominaisuuden kautta:

1. Huoli potentiaalisesta uhasta. (PS voittaa vaalit)

2. Vihamielisyys ”kansanvihollisia” (folk devils) ja uhan aiheuttajia kohtaan. (Halla-aho, Huhtasaari)

Cohenin mukaan kansanvihollinen pyritään marginalisoimaan ja ajamaan ikään kuin yhteisön normaaliuden ulkopuolelle ”piruullistamalla” kansanvihollinen tai luomalla ja määrittämällä "yhteisen vihollisen". (Deviance amplifying.)
3. Konsensus siitä, että uhka on todellinen.

4. Liioiteltu huoli uhan todellisiin haittoihin nähden.

Cohenin mukaan moraalipaniikin huolen ja kohteen todellisten vahinkojen välillä olevaa railoa ei voi varsinaisesti mitata standardilla tikulla. Jokainen tapaus on siis tulkittava erikseen.
5. Paniikin synty on äkillinen tapahtuma. (PS jytkyt vaaleissa )

Cohen kirjoittaa, että moraalinen paniikki voi syntyä myös kauan pinnan alla muhineen asian ympärille yllättäin. Tyypillistä moraalipaniikille on kuitenkin huolen räjähdysmäinen ilmeneminen ja sen nopea laantuminen. Paniikilla saattaa olla seurauksia yhteisön arvoissa, asenteissa tai ajattelussa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Menee tuo lista aika hyvin yhteen persujen islamisaatio-hössötyksen ja islam-fobian kanssa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Hakkaraiselta ei ole odotettavissa kuin tunteeseen perustuvia selkeitä perustelemattomia väitteitä. Huhtasaari on moni-ilmeisempi, mutta tavoittelee mahdotonta: Suomen etua ja EU:n heikentämistä. Huhtasaarelle näyttää olevan mahdoton yhtälö, että vahvempi EU olisi myös Suomen etu.

Käyttäjän JanneRantala kuva
Janne Rantala

Koulukiusaajien kokoontumisajot taas uudessa pökäleessä :)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Koulukiusaajien kokoontumisajot taas uudessa pökäleessä :)"

Täällä ei kiusata ketään.

Pelkän uhriutumisen ja molaamisen sijasta voisit kertoa asioista omat näkökantasi.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Näkökantoja, hah pelkkää mollaamista mollaamisen ilosta, outoa ettei Demarit osaa esittää "näkökantoja" ilman henkilöön kohdistuvaa mollaamista.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Kun pohditaan perussuomalaisten ryhmää EU-parlamentissa, eihän ne voi mennä ryhmään, joka ajaa Euroopan integraatiota ja rajoittamatonta maahanmuuttoa.
En nyt aivan täysin tunne parlamentin ryhmien sisällöllisia nyansseja, mutta ei kait Huhtasaari ja Hakkarainen voi mennä vihreisiin, vasemmistoon, sosialisteihin, Aldeen, EPP:hen tai ECR:ään.
Persut saivat kannatuksensa juuri siksi, että he ovat vastavoima noille ryhmille ja nyt vaan on löydettävä riittävän iso ryhmä, joka on sekä lisääntyvää integraatiota että hallitsematonta siirtolaisuutta vastaan. Muut asiat ovat sitten toisarvoisia. Näin minä olen asian ymmärtänyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"nyt vaan on löydettävä riittävän iso ryhmä, joka on sekä lisääntyvää integraatiota että hallitsematonta siirtolaisuutta vastaan."

Kaikki ryhmät ovat varmasti hallitsematonta siirtolaisuutta vastaan, mutta jotkut ryhmät ovat lisääntyvän integraation puolella, mikä on hyvä asia.

"Muut asiat ovat sitten toisarvoisia. Näin minä olen asian ymmärtänyt."

Olet ymmärtänyt väärin jos kuvittelet että ne muut asiat olisivat toisarvoisia. Integraation lisääminen ei ole kovin tärkeä asia, paitsi jos sen puuttuminen estää niiden tärkeiden asioiden toteutumisen.

Tärkeitä asioita ovat esimerkiksi:

*miten vastata Putinin sotilaalliseen pullisteluun.
*miten vastata Trumpin kauppasodankäyntiin, hänen pyrkiessään "to make America great again."
*miten saada brexit hallitusti päätökseen tai peruuntumaan
*miten vastata globaaleihin ilmastonmuutoshaasteisiin
*miten vastata halpatuomtimaiden kilpailuun
*miten Afrikkaa ja lähi-itää voitaisiin auttaa kehittymään keskenään sotivista tyrannivaltioista sivistyneempään eurooppalaiseen suuntaan, niin että paineet Eurooppaan suuntautuvaan siirtolaisuuteen hellittäisivät.

Noiden lisäksi tulevat monet muut asiat joita Euroopan maiden tulee yhdessä hoitaa, kuten maatalousasiat, kalastusasiat ja kauppasopimukset muualle maailmaan jne.

Käyttäjän AOBrusi kuva
Antti Brusi

Olen lukenut jotain vastaavaa tosin eri termillä Moraalipaniikki sopii myös hyvin. Ei ihminen ole miksikään muuttunut. Ne jotka ylikorostavat omia arvojaan luovat itselleen illuusion oman näkemyksensä oiketuksesta. Konsensus toisten ryhmien kanssa syntyy luonnostaan ja sitä on tapahtunut kautta historian. Seurauksena usein kunnon jysäri.

Cohen näyttää jo luoneen moraaliselle paniikille ja sen syntyyn vaikuttaneita tekijöitä. Pelko tai pelkuruus voisi olla yksi perustekijöistä, Pelko syntyy kun ei haluta ymmärtää uutta. Sitä pidetään uhkana, koska ei edes haluta havannoida ympäröivää maailmaa. Illuusiota pidetään yllä kaikin mahdollisin keinoin. Tällaisella ajattelulla on hämmästyttävän paljon yhtäläisyyksiä 1800-1900 lukujen taantumuksellisuuteen. Tämänkin blogin kirjoittelusta ilmenee aika hyvin se. miten putkiajattelu estää asiallisen dialogin syntymisen. Taantumukselliset voimat voivat hyvin tänäkin päivänä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Huhtasaari ainakin puhuu haittamaahanmuutosta. Sen vastakohta on hyötymaahanmuutto. Haittamuuttajia ovat varmaan kaikki turvapaikkaa hakevat pakolaiset. Heillähän ei ole Suomeen tullessaan tietoa työpaikasta, majoituksesta, eikä mistään muustakaan. Tässä jää huomiotta se, että pakolaisesta voi tulla hyväkin veronmaksaja, jos kotoutus, johon liittyvät myös kieliopinnot, onnistuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Jos?"

Tässä ei ole kyse joko tai vaihtoehdoista.

Jotkut sopeutuu, toiset ei.

Mikäli kaikki suomalaiset suhtautuisivat turvapaikan saaneisiin persujen tapaan, niin tuskin yhdelläkään maahan muuttajalla olisi mitään mahdollisuuksia sopeutua.

Onneksi kaikki suomalaiset eivät ole persuja ja niinpä voisi kuvitella että 83% pakolaisina turvapaikan saaneista sopeutuu jossain vaiheessa, paremmin tai huonommin, kuten me suomalaisetkin olemme tänne meidän omaan maahamme sopeutuneet, toiset paremmin, toiset huonommin.

Jotkut ihmiset ovat parempia sopeutumaan yhteiskuntaan, toiset ovat huonompia, se sääntö pätee niin ulkomaalaisiin kuin suomalaisiinkin ja kaikkien ihmisten täydellinen sopeutuminen yhteiskuntaan on täyttä utopiaa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #32

No miksi Heinonen, sosiaalidemokraatti, laittoi tuon "jos"?
Taitaa olla hänellä ainakin aikamoinen epäilys?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuosta haittamaahanmuutosta tule mieleen, mitähän belgialaiset tykkää siitä kun saavat Hakkaraisesta yhden kielitaidottoman maahantulija seksuaalirikollisen lisää?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Keitä ne muut "kielitaidottomat maahantulija seksuaalirikolliset" ovat?
Onko Belgiassa sellaisiakin?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #50
Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #85

Kysymys kuului: Keitä ne muut kielitaidottomat seksuaalirikolliset ovat, siis Belgiassa?

Vihje: Vastaus ei ole "Kirvesvartta."

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #87

Minulla on varma tieto vain yhdestä.

Vihje: typeriin kysymyksiin ei yleensä kannata vastata.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

No missä Lähti-Idästä tulleet ovat sopeutuneet 83 %:sti?

Sopeutuminen on kiinni vain ja ainoastaan itsestä. Ei mistään muusta.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"No missä Lähti-Idästä tulleet ovat sopeutuneet 83 %:sti?"

No, ei minulla ole antaa mitään luotettavaa lähdettä, mutta saan kai antaa valistuneen arvauksen.

Todennäköisesti Lähi-idästä tulleet sopeutuvat hyvin siellä missä heihin suhtaudutaan luontevasti ja missä heidät hyväksytään osaksi yhteiskuntaa.

Pitää vielä muistuttaa että olemme kaikki Lähi-idästä tulleita, paitsi ne neandertarilaiset geenit jotka meissä on jokaisessa, vaikkei neandentarilaisia enää olekaan.

"Sopeutuminen on kiinni vain ja ainoastaan itsestä. Ei mistään muusta."

Tässä lauseessa on jotain tottakin, vaikkakin tuo viimeinen lause "Ei mistään muusta", on kyllä ihan kokonaan pielessä.

Totta on että sopeutuminen on itsestä kiinni. Koulukiusattukin voi pärjätä elämässä jopa kiusaajiaan paremmin, vaikka todennäköisyys pärjäämiselle onkin heikko. Entiset koulukiusaajat ovat nyt näitä meidän ministereitämme, kansanedustajia, toimitusjohtajia ja muita menestyjiä, kun taas koulukiusatut ovat enimmäkseen niitä syrjäytyneitä ja yhteiskunnan ulkopuolelle ajautuneita.

Koulukiusaajat saavat siitä kiusaamisesta ikäänkuin vahvan CV:n tai vahvan kokemuksen siitä miten maailmassa voi pärjätä, mieten voi voittaa ja alistaa toisen ihmisen. Kiusatut saavat opin siitä miten alistutaan ja oppivat että kaikkein turvallisinta on pysytellä syrjässä tai syrjäpoluilla, missä kiusaajat eivät kulje.

Ei ole todennäköistä että paikassa missä pakolaisia syrjitään ja vainotaan ja missä on paljon vihapuhetta, maahanmuuttajat sopeutuisivat kovin hyvin keskimäärin ottaen, mutta jotkut toki aina menestyvät, kuten jotkut koulukiusatuistakin, kaikesta kiusanteosta huolimatta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 35

Ainakin täällä lounaisrannikolla, jossa tp-hakijoita on paljon, tasan 100% on ihan samanlaista porukkaa kuin me aiemmin tulleetkin. Laidasta laitaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ja mikä onkaan työttömyysprosentti?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #47

# 47

En itse katso työttömyyden olevan merkki sopeutumattomuudesta. Sellainen näkemys on aika nihilistinen jo monia suomalaisiakin kohtaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #54

Pitkään työttömänä olluthan on vaarassa syrjäytyä.
Syrjäytyminen on kai jonkin tyypistä sopeutumattomuutta, kun putoaa pois yhteiskunnan "menosta".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Teuvo Hakkarainen ei ulkomaalaisia arvosta. En siis usko, että Hakkarainen löytäisi italialaisesta La Legasta mitään hyvää sanottavaa, ellei sitten La Lega-väki suostuisi Teuvon kanssa yhdessä vihapuhumaan vaikkapa Euroopan ulkopuolisista kansanryhmistä.

Hakkarainen laittaa La Legalle luun kurkkuun, jos italialaiset yrittävät vierittää pakolaiskriisiä yhtään Italian ulkopuolelle pohjoisen suuntaan. Itse näen, etteivät italialaiset tule olemaan yhteistyöstä kovinkaan innoissaan. Ei lähes tulkoonkaan yhtä innoissaan kuin Halla-aho oli vielä eilen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Teuvo Hakkarainen arvostaa ulkomaalaisia paljon enemmän kuin osaat kuvitellakaan.
Hän vain ei mielistele heidän edessään.

Kerroppa omin sanoin mitä tarkkaan ottaen on tuo "vihapuhe". Ihan vaan vaikka esimerkillä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Taas yksi joka ei ymmärrä, mitä vihapuhe on. Sellaista oli esimerkiksi Hakkaraisen auton teippaukset.

Sitten jos asia enemmän kiinnostaa, kysy persuilta tai lue persujen oikeudenkäyntien pöytäkirjoja.

Sieltä se ydin löytyy.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #51

Olivatko Teuvon auton teippaukset "vihapuhetta"?
Jos oikein muistan niin mitään tuomiota ei tullut?

Missä joku on tuomittu vihapuheesta?

Teuvo tuomittiin aikanaan samoista sanoista joita maailman lehdistö kirjoitti. Mutta Teuvo tuomittiin?

Kertokaa nyt, petterit, esimerkki vihapuheesta"?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hakkarainen on Väli-Amerikassa arvostettu henkilö. Sahaihmiset pitävät jopa sankarina.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Muistakaa, tulossa on hirvittävä örkkien vallankumous joka rakentaa sortavat rakenteet uudelleen ja Putin valtaa miehineen koko EU:n. Positiivistahan tässä on se, että saamme taas vapaasti vihapuhua, sortaa kaikkia ja Ritalat & kumpp. roudataan Siperiaan. Kaikki sex vähemmistöt Siperiassa uudelleen koulutetaan Heteroiksi ;).

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sinnehän ne perussuomalaiset solahtavat muiden MEP ien joukkoon. Patsastelemaan, nostamaan kovaa liksaa, kokoustamaan ja lisäämään ympäristökuormitusta kuukausittaisella naurettavalla matkustelulla. Satamäärin väkeä puuhastelemassa vailla huolta tulevaisuudesta, vailla tulosvastuuta.

Odotettavissa seuraavan viiden vuoden ajalta EU sta radiohiljaisuus. Kuten tähänkin asti.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

Eikös Persut aja ajatusta että se maa hoitaa pakolaiset johon pakolaiset ensin saapuvat.
Suomella on eu ulkorajaa yli tuhat kilometriä ja vielä maahan jossa on arvioiden mukaan jopa miljoonia paperittomia, yksistään Pietarissa satoja tuhansia. Muutaman tunnin päässä Suomen rajasta. Venäjän poliittisen tilanteen muuttuessa paperittomille vihamieliseksi meille Suomeen saattaa tulla muutamissa viikoissa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ihmisiä jotka Persujen mukaan pitää hoitaa siellä mihin he ensin pakolaishakemuksensa jättävät eli siis Suomessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Venäjän poliittisen tilanteen muuttuessa paperittomille vihamieliseksi meille Suomeen saattaa tulla muutamissa viikoissa kymmeniä tuhansia ihmisiä. Ihmisiä jotka Persujen mukaan pitää hoitaa siellä mihin he ensin pakolaishakemuksensa jättävät eli siis Suomessa."

Persut ei tässäkään tapauksessa, tapojensa mukaisesti, ajattele nenäänsä pitemmälle.

Mutta jospa ne Italian persut saa Suomen persuille puhutuksi jotain järkeä päähän ainakin tässä asiassa.

Muissa asioissa en toivoisi Italian persujen vaikuttavan Suomen persujen maailmankuvaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Taitaa olla niin että ensisijainen pakolaisten käsittelypaikka olisi EU:n ulkopuolella.
Hakemukset käsiteltäisiin siellä ja vain hyväksytyt saisivat turvapaikan.

Tähän on valtavan hyvät taloudelliset perusteet joita kyllä muutkin puolueet nykyään esittävät. Toteutus on heille sitten eri asia.
Palautus ei olisi myöskään mikään ongelma niille jotka eivät saa turvapaikkaa.
Samalla loppuisi turvapaikkashoppailu. Tuskin leireille hakeutuisi kovinkaan paljoa sellaisia jotka ovat vain matkailun takia lähteneet pakolaisiksi.
Leireiltä, jotka sijaitsevat lähellä lähtömaita olisi myös helppo palata kotiin kun ajat muuttuvat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Leirit voisivat olla hyvä ratkaisu.
Se voisi ratkaista myös yhden ongelman joka on vielä suurempi kuin Eurooppaan tunkevat ihmiset muualta maailmasta.

Eurooppaa vaivaa laajamittainen äärioikeistolainen populismi,
se on Euroopassa ongelma numero yksi.

Ääeioikeistolaiset haittapuolueet haittaavat kovasti demokraattista päätöksentekoa niin kansallisvaltioissa, kuin EU:nkin tasolla.

Pakolaisleirien perustaminen saattaisi olla yksi tekjiä haittapuolueongelman ratkaisemiseksi, mutta se ei ole vielä koko ratkaisu.

Haittapuolueongelman ytimessä on kaksi tunnetilaa, toinen on muukalaisvihamielisyys, eli xenofobia, joskus rasismiksikin kutsuttu. Toinen ongelma on kansallismielisyys, joka johtaa kansat vihamielisyyteen toisiaan vastaan, konflikteihin ja sotiin.

Myös tämä kansallismielisyysongelma kaipaisi jotain ratkaisua, jotta Euroopassa päästäisiin eroon haittapuolueongelmista.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela

Missä mahtaisi mielestäsi olla tuo Venäjältä Suomeen pyrkivien pakolaisten EU:n ulkopuolinen käsittelypaikka?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #86

Venäjällä. Venäjä luokitellaan kai edelleen turvalliseksi maaksi?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #88

Ja mikä saa sinut uskomaan, että Venäjä olisi tällaiseen järjestelyyn halukas?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #94

Mikä saa sinut uskomaan että ei olisi?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #95

Esimerkiksi se, että kun Venäjä viimeksi avasi rajan, tarkoituksena oli kurmottaa Suomea.

Muutoinkin ajatus, että jostain maasta pakolaisiksi ja turvapaikanhakijoiksi pyrkiville leirin ja käsittelykeskuksen järjestäisi valtio, jonka vainoa paetaan, on aika outo. Miltä kuulostaisi Syyrian hallinmon järjestämä käsittelykeskus sieltä pakeneville? Venäjä tuskin hyväksyisi ulkopuolisten hallinnoiman leirin syntymistä rajojensa sisälle.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #97

Oliko siis Ruotsin, Tanskan jne. tarkoitus "kurmottaa Suomea" kun rahtasivat pakolaisia Tornioon?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #98
Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #98

En kai väittänyt niin, älä siis pane minun suuhuni tuollaisia typeriä johtopäätöksiä. Kuten hyvin tiedät, mainitut maat kuuluvat Schengen-alueeseen, sisärajat ovat aina auki. Siten kyseiset maat eivät ole rinnasteiset Venäjän kanssa. Venäjän tekemä rajan avaaminen oli poikkeuksellinen toimi.

Mikä sinun mielestäsi oli Venäjän motiivi, jos ei varsin yleisen tulkinnan mukainen Suomen kurmottaminen?

Ilmeisesti olet varsinaisesta aiheestamme sittenkin samaa mieltä: ajatuksesi Venäjällä sijaitsevasta käsittelykeskuksesta on absurdi.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #100

Ruotsi rahtasi busseilla ja junilla pakolaisia Tornioon. Ei kai tarkoitus ollut että olisivat jääneet Haaparantaan?

"Varsin yleisen bla bla bla..." kuuluu luokkaan "Kaikkihan me tiedämme...."

Kuinka niin absurdi? Venäjähän on turvallinen maa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #101

Ruotsi rahtasi pakolaisia sinne minne he halusivat mennä. Mutta tämä ei liene aiheemme.

Kysymällä "kuinka niin absurdi?", osoitat sen , miksi kanssasi ei voi keskustella. Vastasin jo tuohon kysymykseen:

"Muutoinkin ajatus, että jostain maasta pakolaisiksi ja turvapaikanhakijoiksi pyrkiville leirin ja käsittelykeskuksen järjestäisi valtio, jonka vainoa paetaan, on aika outo. Miltä kuulostaisi Syyrian hallinnon järjestämä käsittelykeskus sieltä pakeneville? Venäjä tuskin hyväksyisi ulkopuolisten hallinnoiman leirin syntymistä rajojensa sisälle."

Keskusteluun kuuluu vastata toisen argumentteihin, ei vaihtaa puheenaihetta tai kysyä jo vastattuja kysymyksiä uudelleen. Toimintasi on tyypillistä (Venäjä-mielistä) trollausta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #102

"Ruotsi rahtasi pakolaisia sinne minne he halusivat mennä."

Ei aivan. Länsi-Afrikasta kotoisin oleva mies saapui Ruotsiin tapaamaan sukulaistaan. Yhteisen kielen puuttuessa viranomaiset panivat hänet automaattisesti Luulajaan menevään junaan ja sieltä edelleen bussilla Haaparantaan. Vasta Tornion puolella haastattelussa selvisi, että hän kieltäytyy hakemasta turvapaikkaa, vaan haluaisi edelleenkin tavata etelä-Ruotsissa asuvaa sukulaistaan.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #106

No niin. Olipa hienoa, kun oikaisit virheellisen tiedon. Hohhoijaa.

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #101

Jätit myös vastaamatta kysymykseeni: mikä oli Venäjän motiivi, jos ei Suomen kurmottaminen?

Kiistit vain minun väitteeni, omaa tulkintaasi et osannut kertoa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #103

Sinulla, yhtä vähän kuin minullakaan, on tietoa siitä mitä ja miksi Venäjä tekee tai ei tee jotain.
Avasiko Venäjä rajat? Maasta poistumiseksi? Olisiko Venäjän siis pitänyt pitää nämä lähtijät väkisin maassa?

"Ruotsi rahtasi pakolaisia sinne minne he halusivat mennä. Mutta tämä ei liene aiheemme."
Ruotsi järjesti maksuttoman juna- / bussimatkan Haaparantaan / Tornioon.

"Keskustelu" ei ole sitä että on samaa mieltä toisen kanssa.

Siis onko Venäjä edelleen turvallinen maa?

Oma esityksesi, tuo Syyria.... on täysin asiaankuulumaton.
Nyt emme kai "keskustele" venäläisistä pakolaisista vaan muulta tulleista.
Onko kukaan kysynyt Venäjän halukkuutta?
Entä jos Suomi käännyttää jo rajalta takaisin Venäjälle?

Käyttäjän PanuSaarela kuva
Panu Saarela Vastaus kommenttiin #104

"Olisiko Venäjän siis pitänyt pitää nämä lähtijät väkisin maassa?"

Juuri niin se teki aikaisemmin ja juuri niin se tekee nytkin.

"Siis onko Venäjä edelleen turvallinen maa?"

Kenelle on, kenelle ei. Riippuu pakolaisuuden syystä.

"Nyt emme kai "keskustele" venäläisistä pakolaisista vaan muulta tulleista."

Venäjältä olisi varmaan tulossa niin venäläisiä kuin muitakin.

"Entä jos Suomi käännyttää jo rajalta takaisin Venäjälle?"

Sen estävät kansainväliset sopimukset - siis turvapaikkaa hakevilta.

Venäjän motiiveja emme todellakaan voi absoluuttisesti "tietää". Kertomani tulkinta oli kuitenkin yleinen. Sinulla - tai muillakaan - ei ollut esittää parempaa, ei itse asiassa mitään muuta tulkintaa. Rajan avaaminen oli maiden välisten sopimusten vastaista - ja olisi sitä edelleen. Sopimuksen rikkominen ei yleensä indikoi yhtistyöhalukkuutta.

Alkuperäinen pointtini oli, että ajatuksesi Venäjällä sijaitsevasta käsittelykeskuksesta on absurdi - ja on edelleen. Vertaukseni Syyriaan ei ole "asiaankuulumaton", kun puhutaan Venäjän vainoa pakenevista, esimerkiksi seksuaalivähemmistöistä ja toisinajattelijoista. Ei myöskään, jos Venäjä avaisi rajan ei-venäläisille tulijoille. Sehän tarkoittaisi sitä, että Venäjä haluaisi tehdä Suomen olon hankalaksi. Miksi se silloin järjestäisi rajojensa sisälle käsittelykeskuksen Suomea helpottamaan?

Sinä voit halutessasi kysyä Venäjän tulkintoja. Saat varmasti rehellisen vastauksen.

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

Tuskin leireille hakeutuisi kovinkaan paljoa sellaisia jotka ovat vain matkailun takia lähteneet pakolaisiksi.
Leireiltä, jotka sijaitsevat lähellä lähtömaita olisi myös helppo palata kotiin kun ajat muuttuvat.

Pyrkimys on kova. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006123754.html

Harri Happari

Valtakunnan älykköjen keskustelukerhossa aiheena pitkästä aikaa perussuomalaiset:)

Danie LStenberg

Itseasiassa on vain muutama asia joita pitäisi pinottaa.
Tietenkin maahanmuutto ja palauttaminen, sekä rajoittaminen. Toiseksi realistinen ja järkevä ilmasto, järkevä ja valitettavsti vihreät ei edusta tätä. Kolmanneksi olisi järkevää Suomelle poistaa Venäjä pakotteet, kenellekään muulle euroopassa vaikutus ei ole niin negatiivinen kuin Suomelle. Lisäksi Ukrainalla ei ole edes puhtaat kortit. Jos tämä boikotti linja jatkuu voitaisiin paremminkin boikotoida USA ta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset