Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Veropopulismi vaivaa myös vihervasemmistoa

Edellinen hallitus, se Sipilän SSS-hallitus, otti kunnianhimoiseksi päämääräkseen Suomen kuntoon laittamisen. Sipilällä oli tarkoituksena kukistaa ammattiliitot ja laittaa ne kuriin ja järjestykseen. Kilpailukyky piti palauttaa kunnon KIKY:jen avulla.

Se olikin ihan oikeaa politiikkaa ja siksi äänestin Sipilää. Siinä vain kävi niin etteivät ammattiliitot suostuneet kumartamaan Sipilän SSS- hallitusta, eivätkä suostuneet sanelupolitiikkaan.

Ammattiliittoja on aika vaikeaa kukistaa, koska ne edustavat maamme tärkeimpiä ihmisiä,  työssä käyviä kansalaisia,  niitä jotka maksavat verot, eli valtion menot.  Kansalaisia ei voi erottaa ja ottaa uusia tilalle, kuten yrityksissä tehdään, jos työntekijä ei ole työnantajan mieleen, eikä tee niinkuin sanotaan, vaan pullikoi vastaan.

Sipilä ei siis onnistunut, vaikka väittää onnistuneensa. Mutta toki Sipilä parhaansa yritti, joskaan kansa ei siitä  tykännyt, eikä antanut luottamustaan. Sen takia Sipilä nyt aivan oikein siirtyy eduskunnan takapenkille seuraamaan miten Rinne pärjäilee ja miettimään uusia strategiota Suomen kuntoon laittamiseksi, vaikka minä olisinkin halunnut Sipilän töihin, valtiovarainministeriksi.


Nyt on Antti Rinteen aika yrittää.  Antilla on vähän erilaiset konstit. KIKY:t ovat edelleen tärkein asia siinä Suomen kuntoon laittamisessa, mutta sitä yritetään nyt vähän eri tavalla. 

Kun hallitus ei aikanaan saanut eläkelakiuudistusta aikaiseksi ammattiyhdistysten vastustuksen vuoksi,  niin hallitus päätti antaa eläkeuudistuksen tekemisen kokonaan työmarkkinaosapuolten tehtäväksi. Sillä tavalla se sitten syntyi. Antti Rinne yrittää nyt sitä samaa kikkaa KIKY:jen suhteen.

Tosin, eihän nyt edes mistään KIKY:istä edes puhuta, puhutaan vain työllisyysaasteen nostamisesta, mutta se on ihan sama asia, sillä ilman KIKY:jä ei ole toivoa työllisyysasteen nostamisesta.

Katsotaan miten Antin käy.

 

Hallitusohjelmassa on puutteita, tässä muutamia niistä:

  1. Verotusta olisi ollut vara kiristää enemmän.
  2. Jakovaraa ei ole ihan niin paljon kuin mitä hallitus nyt yrittää jakaa
  3. Valtiontalous olisi voitu laittaa kuriin verottamalla ja leikkaamalla
  4. valtion velkaa olisi voitu ryhtyä pienentämään.
  5. Kilpailukyvyn parantamiseksi olisi voitu hallitusohjelmassa esittää konkreettisia konsteja, eikä jättää kaikkea pelkästään työmarkkinajärjestöjen vastuulle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset