Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Suomessa ja Tanskassa demarivaltaan ja akkavaltaan

Tanskan persut, eli maahanmuuttovastainen Tanskan kansanpuolue, koki Tanskan vaaleissa rökäletappion.  Yli 20%:n suurpuolueesta tuli alle 10%.n pienpuolue. Tanskan vaalitulos osoittaa että rasismilla ja vihapuheilla pärjää aikansa, mutta ei ikuisesti.  Suomen persuja odottaa aikaa myöten sama kohtalo kuin Tanskan kansanpuoluetta.

Suomesta tulee seuraavaksi neljäksi vuodeksi akkavalta sillä tavalla että hallituksessa on enemmistö naisia ja pääministerin paikalle tulee äijäfeministi. Onko Suomessa miespuolisten sovinistien syytä olla huolissaan?

Tanskassa näyttää nyt siltä että sielläkin tulee pääministeriksi demari, mutta naisdemari, eikä pelkästään äijäfeministidemari.  

Tiedot sosialidemokratian kuolemasta ovat tässä vaiheessa osoittautumassa vääriksi, tai ainakin ennenaikaisiksi.


Saa nähdä miten Suomen persuille tulevaisuudessa käy.

Tällä hetkellä näyttää siltä että tämä maahanmuuttokriittinen äärinationalistinen poliittinen hyökyaalto alkaa laimeta laineen liplatukseksi ja nationalistinen ja etnonationalistinen uho  jää tulevaisuudessa pikkupuolueiden aktiivisuuden varaan Sellaiseksi pikkupuolueeksi myös Suomen persut ovat nyt muuttumassa. Muutos on jo alkanut ja toteutunee jo seuraavissa vaaleissa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (120 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tanskan demareilla on tiukka maahanmuutto ohjelma,sen takia pärjäsivät. Suomen demarit saisivat ottaa oppia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Myös Suomen demareilla on tiukka maahanmuutto-ohjelma, samoin kuin Suomen kokoomuksella ja Suomen keskustalla. Persuille ei jää muuta virkaa Suomessa kuin vihapuhuminen ja vihapuheiden puolustelu.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Suomen demarien mamuohjelma on kaikkea muuta kuin tiukka, sillä eihän nämä punaniskat sitä oikeasti kiristää halua. Todennäköisesti myös nämä isis-naiset lennätetään tänne sieltä leireiltä, vihreän sisäministerin johdolla. Hän varmaan käy ihan ottamassa heidät vastaan lentokentällä, päähuivi päänsä peittona.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Todennäköisesti myös nämä isis-naiset lennätetään tänne sieltä leireiltä."

Ihmisiä nekin on, erehtyväisiä ihmisiä, kuten me kaikki, myös persut, vaikka ne kuvittelevat itsestän suuria.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #78

Silti kehut maahanmuuttopolitiikkaa tiukaksi ? Miten se tiukkuus näkyy ? Jalkapantoina ja terveydenhoidon odotushuoneissa ? Ankkurilasten perheenyhdistämisinä ?

Takavuosina ennen 2015-rytinää Suomen kautta tuli "pakolaisia". Poliitikoilla oli kova kiire pistää esim. heidän hampaansa priimakuntoon ennen kuin lähtevät Suomesta. Omat kansalaiset saivat luvan odottaa.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #29

Onhan se tiukka. Tiukasti muslimaahanmuuton rajoittamattoman lisäämisen kannalla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hesaria en oikein pysty lukemaan,
kun siitä pitäisi ilmeisesti maksaa.

Tähänkö maailma on menossa,
vain niillä on oikeus saada tietoa
joilla on varaa maksaa siitä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Otsikko kertoo jo riittävästi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

Se kertoo että vasemmioston ja oikeiston pakolaislinja on yhtenäisen tiukka, kuten Suomessa, Suomessa se on tosin vähän turhankin tiukka.

Mitähän tuo mahtaa tarkoittaa ettei kotouttamista edes yritetä?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #18

Mitä ihmettä höpötät. Tanskaan verrattuna Suomessa on todella löysä linja humanitäärisiä maahanmuuttajia kohtaan.

Kotouttamista ei edes yritetä, koska se ei ole toiminut koskaan missään. Ainut keino on vaatia maahanmuuttajia kotiutumaan ihan itse. Se on toiminut loistavasti monessa maassa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #20

"Ainut keino on vaatia maahanmuuttajia kotiutumaan ihan itse.
Se on toiminut loistavasti monessa maassa."

Sitä pitää sitten kokeilla myös Suomessa.

Mutta ei kai se haittaa jos sitä "ihan itse" kotiuttamista vähän myös avitetaan, tai sanotaan niin että se tehdään mahdolliseksi.

Se mahdollistaminen voisi tapahtua vaikkapa niin että saadaan persukansalaiset hillitsemään ja hallitsemaan vihapuheitaan ja suhtautumaan neutraalisti niihin jotka yrittää "ihan itse" kotoutua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Monet maahanmuuttajaryhmät ovat kotiutuneet loistavasti, joten "persukansalaiset" eivät ole kotiutumisen esteenä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #18

Tanskassa osa ei edes halua kotoutua. Ehkä se suojaa tanskalaisia veronmaksajia. Jos Suomessa ei persuja olisi, kuka sitten puolustaisi suomalaisia veronmaksajia ?
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #70

"Jos Suomessa ei persuja olisi, kuka sitten puolustaisi suomalaisia veronmaksajia ?"

Suomen kaikki puolueet on veropopulistipuolueita, kaikki puolueet haluavat veronmaksajien äänet ja niistä äänistä kilpaillaan.

Sen takia Suomessa ei kerätä veroja tarpeeksi ja sen takia on eletty velaksi pitkään, niin että jokaista suomalaista kohti on otettu velkaa 20 000 €.

On siinä tulevilla veronmaksajilla paljon maksamista. Nelihenkisen perheen valtionvelka on 80 000€.

Kyllähän se maksetuksi saadaan, mutta ei se tule maksetuksi ellei tästä veropopulismista päästä eroon ja jollei Suomen kansaa laiteta verolle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #74

Suomen kokonaisveroaste on maailmassa aivan kärkiluokkaa. Syy velkaantumiselle on ylisuueksi paisunut julkinen sektori. Kyllä sinä tämän tiedät, mutta eihän vasemmistolainen voi myöntää tekemiään (kannattamiaan) virheitä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #80

"Syy velkaantumiselle on ylisuueksi paisunut julkinen sektori."

Syy oaisuneelle julkiselle sektorille on siinä että kansalaiset haluavat palveluita.
Uusi hallitus taas paisuttaa lisää julkista sektoria kansalaisten vaatimuksesta. Lisää hoitajia vanhuksille, lisää poliiseja vartiomaan meidän kaikkien turvallisuutta. Lisää opettajia kouluihin, koska opetusta tehostetaan ja siten tehdään investointi tulevaisuuteen.

Tämä kaikki lisää menoja. Ne menot pitäisi nyt vain laittaa verotuksella maksuun. Koska kansa vaatii näitä palveluita kansalta pitää myös vaatia rahat niiden maksamiseen, eikä yrittää elää velaksi.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #86

Julkinen sektori kattaa paljon muutakin, kuin opettajat, poliisit ja hoitohenkilökunnan. Valtion pitäisi ensisijaisesti hoitaa ydintehtävänsä. Sitten muut, jos rahaa jää. Valtio käyttää valtavasti rahaa asioihin, jotka eivät millään tavallla ole kansalaisille tarpeellisia. Niistä tulee karsia. Velkaa tai lisäveroja eivät vaadi, kuin vihervasemmisto.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

"Valtio käyttää valtavasti rahaa asioihin, jotka eivät millään tavallla ole kansalaisille tarpeellisia."

Sellaiset menot pitäisi heti karsia.
Kerro mitä ne on?

"Velkaa tai lisäveroja eivät vaadi, kuin vihervasemmisto."

Kuitenkin tämän velkataakan kaksinkertaistivat juuri oikeistojohtoiset hallitukset. Viimeinen demarihallitus jätti porvarihallituksille valtiontalouden jossa oli ylijäämää ja jakovaraa.

Kokoomus Kataisen johdolla jakoi kaikki jakovarat heti pois ja sen lisäksi otti lisää velkaa 50 mrd. ja jakoi senkin kaikki.

Tämä on pakko todeta, vaikka kahdessa viime vaalissa olenkin äänestänyt keskustaa ja kokoomusta, juuri sen takia äänestin niitä että toivoin niiden lopettavan velanoton, vaikka se tapahtuisikin kaikkein köyhimpien kustannuksella, mikä olisi todennäköisintä.

Mutta keskusta ja kokoomus vain jatkoivat velanottoa, jakaen nämä lainatut rahat t veronmaksajille verohelpotuksina, jättäen samalla vanhukset, sairaat, eläkeläiset ja koululaiset heitteille.

Hyvä olisi jos tämä hallitus nyt korjaisi edellisten hallituksen virheet verottamalla enemmän, mutta se vain korjaa virheitä, mutta ei näköjään nosta veroja ja entisten hallitusten ottamat velat jäävät edelleen seuraavien sukupolvien veronmaksajien rasitukseksi.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #86

"Lisää hoitajia vanhuksille, lisää poliiseja, lisää hoitajia, lisää opettajia...".
Ja lisää poliitikkoja ja poliittisia virkamiehiä ? Noita lisää, mutta muut pois ?

"...kansalaiset haluavat palveluita". Näyttävät haluavan, mutta saavat poliittisia palveluita, tuulitukiaisia ja muuta korruptiota.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #80

"Syy velkaantumiselle on ylisuureksi paisunut julkinen sektori".
Julkista sektoria on jo vuosia kuritettu kovalla saappaalla, mutta silti kohkataan sen olevan liian suuri. Ikuinen halpuuttaminen on syöksykierre. Suomalaisille palveluja ja muita työsuoritteita antavat toiset suomalaiset pistetään kortistoon eivätkä he sen jälkeen tuota enää suoritteita eivätkä veroja. Mikä on lopputulos ?

Mistä itse leikkaisit julkista sektoria ?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #89

Julkinen sektori pitää sisällään tuhansittain erilaisia virkamiehiä, joiden tehtävänä on valvoa erilaisia turhanpäiväisiä lakeja (ELY-keskukset), erilaiset työryhmät, ministeriöiden ja virastojen suojatyöpaikkalaiset, jne., jne. Julkisen sektorin menojen karsimisen ei siis tarvitse tarkoittaa hyvinvointia tuottavan suorittavan portaan säästöjä. Hallinnosta säästöt pitäisi aloittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #95

"Julkinen sektori pitää sisällään tuhansittain erilaisia turhia virkamiehiä."

Jos niitä on, ne pitää erottaa.

Niitä on kyllä yritetty etsiä aika tiheälläkin täikammalla, mm. edellisen hallituksen toimesta. Aika harva täi on vain jäänyt sinne täikampaan.

Tuntuu siis todennäköiseltä että ne turhat virkamiehet ovat vain mielikuvitusta, toiveunta jolla saataisiin menoja ja veroja alas.

Toki pitää jatkaa sitä täikamman käyttöä, mutta ei pitäisi sitten metsästyskiihkossa liiotella ja potkia pois sellaisia virkamiehiä jotka on oikeasti tarpeellisia ja joiden pois potkimisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #106

Milläs erotat. AKT laittaa satamat boseen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #110

Virkamiesten erottamisestako?

Eiköhän nämä virkamiehet kuulu pikemminkin Akavaan, tai johonkin muuhun herrojen ammattiliittoon.

Miksi satamajätkät ja rekkamieht lähtis niiden takia lakkoon?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #112

Osoittaakseen, kenellä todellinen valta on. On jo nähty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #113

"Osoittaakseen, kenellä todellinen valta on. On jo nähty."

Eiköhän niille tule tilaisuuksia näyttää valtaansa muulla tavalla.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #114

En epäile hetkeäkään. Nyt, kun SAK on hallituksessa, niin AKT tekee niinkuin Ihalainen määritteli: Meille kuuluu kaikki, paitsi ulkopolitiikka ja kohta kuuluu sekin. Minä muistan tuon. Muistatko, Arto?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #116

"Meille kuuluu kaikki, paitsi ulkopolitiikka ja kohta kuuluu sekin. Minä muistan tuon. Muistatko, Arto?"

AKT:n ammattilaiset ovat tärkeitä Suomelle, samoin kuin kaikki muutkin kaksi ja puoli miljoonaa duunaria.

Olipa hallituksessa mitä puolueita tahansa, niille on virhe jättää duunarien mielipide huomiotta. Duunareilla on se todellinen valta, akateemisilla, AKT:lla, PAM:illa ja SAK:lla, valkokaulusduunareilla (herroilla) ja pikipöksyillä eli fyysistä työtä tekevillä. Ei kannata yrittää ohittaa niiden mielipiteitä asioista.

Duunareita on puolet suomalaisista, ne tekee kaikki työt ja ne maksaa kaikki verot, vaikka eläkeläinenkin näennäisesti jotain veroja maksaa. On tärkeätä että duunarit saa vaikuttaa päätöksentekoon. Meistä eläkeläisistä ja muista joutilaista ei ole niin väliä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #117

Nuorna maalla oiketenmukanen temari valisti, jotta hän on se joka maksaa veroja duunistaan, ja te maajussit ette maksa mitään. Maatöihinsä ja velkoihinsa tottunut naapuri otti ennakkoverolappunsa mukaan ja kysy demariduunarilta, jotta kumpi niitä veroja maksaa. Sikatilallisen ennakkoverot oli suuremmat, kuin demaritoverin lapaseen jäänyt liksa. Demaritoverin verotkin maksoi työnantaja.
Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #118

Ai niin. Sehän oli se käteen jäävä tuntiliksa ja lomarahat.
Kannatti kadehtia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #118

"Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?"

Minä kunnioitan maanviljelijöitä suuresti, tekevät paljon työtä oman elantonsa eteen ja tärkeää työtä tekevät. Elantonsa ne tosin saavat EU:n tarkoitusta varten keräämistä rahastoista, joihin jäsenmaat maksavat omat osuutensa duunareilta keräämillään verorahoilla.

No, maanviljelijöiden erikoisasema on ymmärrettävä. EU:ssa ravinnon tuotanto loppuisi ilman tukiaisia ja siksi niitä maksetaan että EU:n alueella ylipäätänsä tuotettaisiin ruokaa, eikä sitä kaikkea tuotaisi muualta maailmasta.

Muutenkin on aivan turha verrata maanviljelijöitä duunareihin. Maanviljelijä on yksiryisyrittäjä tai yksin yrittäjä, joka tekee töitä itselleen, duunari on renki jonka tehtävä on tuottaa voittoa isännälleen. Isännän tienistit vain menee sinne veroparatiiseihin, kun taas duunarin palkasta otetaan ne kulut joita maa tarvitsee.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #74

Eli suomalaisilta pitäisi kerätä vielä enemmän veroja veroparatiiseihin lähettäväksi ? Ei pahaa sanaa korruptiosta ? Hallitusohjelma uhkaa "myydä" loputkin yhteisestä omaisuudesta ja se on hyvä juttu ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

"Eli suomalaisilta pitäisi kerätä vielä enemmän veroja veroparatiiseihin lähettäväksi ?"

Suomalaisilta pitäisi kerätä vielä enemmän veroja siksi etteivät suomalaiset laittaisi niitä rahojaan sinne veroparatiiseihin, sillä sinne ne tahtovat muutenkin ain mennä ja valtio ei saa verojaan, eivätkä vanhukset saa hoivaa eikä vaippoja, eikä koululaisia opeteta, eikä kansalaisilla ole poliisin turvaa.

Sen takia ne veroparatiisit on olemassa että niillä kierretään veroja, ja sinne ne loputkin rahat menee, ellei valtio niitä ylimääräisiä kerää pois.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Lue tuosta Tanskan demareilla raju maahanmuutto- ohjelma Suomeen verrattuna

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13e7156e-22f...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lue tuosta Tanskan vaalitulos. Äänestäjät haluavat nyt humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa, Tanskan demarienkin näkemys haastetaan.

https://www.expressen.se/nyheter/de-pressar-regeri...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Vaalituloksen mukaan yli 70% kannattaa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Tanskalaisilla on selkärankaa.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Kannatta lukea, mitä Mette Frederiksen itse sanonut. Tämän puolesta tanskalaiset ovat äänestäneet:

“Make no mistake, we cannot help everyone here in Europe and in Denmark. But equally, refugees must be helped. --]

Numbers matter. Denmark must take back control. We want to impose a limit on how many non-Western immigrants are allowed into Denmark each year. So that our residential areas, schools and places of employment can keep up. So that we have a genuine opportunity to integrate the people who come here. So that they learn the language, find jobs and come to adopt our basic values. And we have a proposal on how we can enforce such a limit in purely practical terms while also operating in compliance with international conventions. We want to change our asylum system and set up a reception centre outside Europe. In the future, it will only be possible for UN refugees to be granted asylum in Denmark. --]

New fight for freedom. Social democracy is, and always has been, a freedom project. It has given more and more people the opportunity to shape their own lives. It has largely succeeded in this by providing education, high levels of employment and free access to health care for all. We are now facing a new chapter in this fight for freedom: the new Danes. Gender equality has to apply to them as well. Rights and obligations go hand in hand. Religion is always subordinate to democracy. This requires us to deal with the norms that exist in certain parts of Denmark. First and foremost, it requires more people to become part of the Danish community. Where we all share the same basic values. And where we meet one another in residential areas and schools. A 10-year plan must be applied to ensure that no residential areas, schools or educational institutions have more than 30 per cent non-Western immigrants and descendants in future. And more have to contribute to Danish society. That is why we want to introduce an obligation for all immigrants on integration benefits and cash benefits to contribute 37 hours a week.”

“Realistic and fair immigration”, By Mette Frederiksen | 14.05.2019, https://www.ips-journal.eu/regions/europe/article/...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä ohjelma. Tuota minäkin kannatan, tai kannattaisin jos olisin tanskalainen.

Siinä ei ole merkkiäkään persumaisesta vihapuhekulttuurista.

Ihan hyvä vaatimus sekin on että tullakseen tanskalaiseksi, pitää oppia sen verran maan tavoille että voi sanoa käsipäivää, eikä hunnun taakse tarvitse piiloutua jos ei itse halua.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Suomessa vastaavia linjauksia kannattavat vain persut. Jännä miten samaan aikaan olet persujen linjoilla, mutta kuitenkin vastustat heidän ajamaansa politiikkaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Jännä miten samaan aikaan olet persujen linjoilla, mutta kuitenkin vastustat heidän ajamaansa politiikkaa."

Vastustan vihapuheita ja vihapuhujia.

En vastusta persujen maahanmuuttopolitiikkaa,
jos se on samantapaista tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa
mitä Koklarit, Kepu ja Demarit harrastavat

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #21

Kokkarit, kepu ja demarit eivät harrasta tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa, vaan Tanskan sisarpuolueisiinsa verrattuna todella löysää. Miksi yrität valehdella tässä asiassa?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Mitä löysää on Halla-ahon laatimassa viime hallituskauden maahanmuuttopolitiikassa?
Jos väität sitä löysäksi, väität myös että mestarisi maahanmuuttopolitiikka on liian löysää?

Persujen kannatus Suomessa ei voi perustua liian löysään maahanmuuttopolitiikkaan, vaan se perustuu pelkästään vihapuheisiin ja kiihotukseen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #26

Höpö höpö. Lue tuo juttu Tanskan demareista. He vetävät paljon persuja tiukempaa linjaa. Perustuuko Tanskassa lähes kaikkien puolueiden kannatus vihapuheisiin ja kiihotukseen?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13e7156e-22f...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #28

"Perustuuko Tanskassa lähes kaikkien puolueiden kannatus vihapuheisiin ja kiihotukseen?"

Ei, vaan se perustuu muutokseen poliittisessa retoriikassa, muutos tapahtui realistisempaan suuntaan. Tämä muutos romahdutti siellä Tanskassa vihapuhepuolueen kannatuksen ja pudotti sen marginaaliin Tanskan politiikassa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #30

Eli persujakin tiukempi maahanmuuttopolitiikka on ihan ok, kunhan sen retorisesti muotoilee kivasti?

No muotoilee sen miten tahansa, niin Tanskassa kaikkien isojen puolueiden ajama maahanmuuttopolitiikka on paljon tiukempaa, kuin persujen Suomessa, joten kaikkien muiden suomalaisten puolueiden ajama maahanmuuttopolitiikka on paljon löysempää, kuin tanskalaisten valtapuolueiden.

Itsekin toivoisin, että persujen lisäksi muutkin puolueet muuttaisivat maahanmuuttopolitiikkaansa realistisempaan suuntaan Tanskan mallin mukaisesti. Valitettavasti meillä mennään vielä unelmafantsutteluvaihetta, mutta persujen kannatuksen kasvaessa riittävän suureksi, muuttavat muutkin puolueet linjaansa järkeväksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"persujen kannatuksen kasvaessa riittävän suureksi, muuttavat muutkin puolueet linjaansa järkeväksi."

Se on aina hyvä että puolueet järkeväöittävät politiikkaansa, jo senkin takia että sillä tavalla saadaan torjuttua epäjärkevää politiikkaa ajavat hihhulipuolueet, juuri kuten Tanskassa kävi.

Ehkä Suomessa retoriikkaa ei ole vielä osattu järkevöittää riittävästi, josta syystä persut jyllää. Toivottavasti Suomessa osataan ottaa mallia Tanskasta ja Hollannista ja vihapuhepuolue saadaan pois puoluekartalta.

Jos persujen kannatus saataisiin Suomessa pudotettua samalla tavalla kuin Tanskassa saatiin, niin persujen kannatus olisi seuraavien eduskuntavaalien aikana, neljän vuoden päästä, noin neljän prosentin luokkaa.

Hyvästit persujen hillotolppaunelmille. Nyt kannattaisi tulevien wannabe- politikkojen tarkasti miettiä mihin kelkkaan oikein hyppäävät.

Mahdollisuudet hillotolpille ovat kokkareissa, kepussa ja demareisa monen mutkan, kannon ja kiven takana, mutta se on silti todennäköisempää kuin persuissa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #33

Itse en haikaile yhdenkään puolueen perään, joten ei sillä ole väliä kuka toteuttaa persujen ajamaa järkevää maahanmuuttopolitiikkaa. Mallia voitaisiin kopioida, vaikka suoraan Tanskasta. Kyse ei ole retoriikasta, vaan millaista politiikkaa oikeasti harjoitetaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #34

Retoriikkaan voitaisiin kopioida malli Tanskasta. Se on hyvää, sen verran kuin mitä minä olen siihen tutustunut.

Käytännön toimien pitää tietenkin aina olla järkeviä, kuten vaikkapa tuo seurantapanta nilkassa niille jotka odottavat palautusta. En missään tapauksessa kannata keskitysleirien rakentamista, mitä persut ovat esittäneet.

Lisäksi, jos jotain työtä löytyy, vaikkapa pizzakuskina, tai muuta työtä, niin toki ne pitäisi töihin päästää, jos vain työnantaja löytyy. On niin paljon sellaisia töitä mihin suomalaisten työttömien joukosta ei löydy sopivia tai halukkaita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Tanskan malli on paljon kireämpi, kuin persujen ajama. Siihen mennään Suomessakin ongelmien kasvaessa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34

"...persujen ajama järkevä maahanmuuttopolitiikka..." Täytyy myöntää, etten tunne tarkkoja kirjauksia, vain retoriikan. Mutta se ei ole järkevää nähnytkään.

Halla-aho moneen kertaan hyökkäsi humanitääristä maahanmuuttoa vastaan perusteenaan työllisyysluvut. Ongelma vain on, että humanitäärisen maahanmuuton tavoite ei ole tuoda työvoimaa Suomeen joten työllistymisprosentit ovat kokolailla vääriä mittareita ko. toiminnan onnistumisesta. Järkevämpää olisi miettiä avun tehokkuutta tai avun tarpeen määräaikaisuutta. Hän myös selvästi haparoi työperäisen maahanmuuton suhteen, ikään kuin ei oikein tietäisi miten siihen suhtautuisi, tai miten puolue suhtautuu.

Mitään aidosti rakentavaa en perussuomalaisilta ole maahanmuuttopolitiikan suhteen nähnyt, vaikka toki ihan hyvääkin pohdintaa olen välillä ollut havaitsevani joiltakin yksittäisiltä perussuomalaisilta. Mutta kun pelolla ja uhkakuvilla pyritään vaikuttamaan, ei sellaiseen kuvaan oikein perusteltua ja järkevää rakennetta saa tekemälläkään.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #47

Ongelmien ja kustannusten kasvaessa Tanskan perässä Suomikin tulee kulkemaan. Järkevää olisi reagoida jo nyt, mutta valitettavasti vain persut on ainoa puolue, joka näkee tulevaisuuden kehityksen.

Miten muuten näet Vihreiden tulevaisuuden, kun Suomessakin demarit siirtyvät Tanskan sisarpuolueensa linjoille?

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4601730/Tanskan+...

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #26

Miten vihapuhe on määritelty ? Mitä se on ? Onko hunnun käyttö kehonkielistä vihapuhetta ? Kertooko se, ettei edes halua sopeutua ?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #97

Hunnun ja burkhan käyttö on jokaisen oma asia. Ihmisen vapauteen kuuluu meillä länsimaissa pukeutua kuten haluaa ja kaikenlaista asustetta tosiaan on, jotkut on sukkahousuissa, toiset on tatuoituja ja naama täynnä renkaita. Jotkut on gootteja, toiset on hippejä tai juppeja tai mitä vain. Alasti ei tiettävästi saa esiintyä julkisuudessa.

Onko hunnun käyttö kehonkielistä vihapuhetta ?

Käsittämätön tulkinta. ?????

"Kertooko se, ettei edes halua sopeutua ?"
Monet suomalaiset nimenomaan haluavat olla sopeutumatta tähän suomalaisuuteen ja sen takia muuttavat ulkomaille, vaikka ne kelpaisivat kyllä meille muille suomalaisille sopeutumattominakin. Miksi ihmeessä suomalaisilla on niin kova hätä sopeuttaa ulkomailta tulevia ihmisiä?

Suomessa on sellainen käytäntö ettei täällä ihmisen tarvitse tehdä työtä jos ei oikein osaa ja siihen työttömyyteen tottuu varsin nopeastikin. Se on suomalaisen järjestelmän vika että täällä Suomessa ulkomaalainen hyvin nopeasti sopeutuu syrjäytyneenä olemiseen, koska se on paljon helpompaa kuin sopeutuminen työelämään.

Suomessa pitäisi tehdä työhön meneminen helpommaksi ja työttömänä oleminen vaikeammaksi, niin ettei työttömänä oleminen olisi vaihtoehtona niin houkuttava. Se ratkaisisi monta ongelmaa myös maahan tulleiden turvapaikanhakijoiden osalta.

Jos olisi aina tarjolla helppoja töitä, joista saisi vähän palkkaa ja valtio sitten tukisi toimeentuloa, niin se ei antaisi työttömille tekosyytä olla pois työelämästä ja se mahdollistaisi työnantajalle myös vähemmän tehokkaan työvoiman käytön.

Uusi hallitusohjelma ja Rinteen puheet antavat viitteitä siihen että jotain tällaista olisi valmisteilla uuden hallituksen toimesta. Toivottavati näin on että niitä lakeja valmistellaan, sillä ilman niitä lakeja vajaatyökykyisiä, liian nuoria, liian vanhoja, kielitaidottomia, ammattitaidottomia, tai muuten syrjäytyneitä ei saada mukaan työelämään, eikä työssä olijoiden määrää voida kasvattaa.

Todennäköistä on ettei tällainen tukityöllistettyjen porukka kasvata valtion verokertymää, mutta ainakin se vähentäisi valtion kuluja ja pienentäisi syrjäytymisestä aiheutuvia ongelmia.

Jos yritys tarvitsee lisää nuorta, reipasta, osaavaa ja työhön motivoitunutta porukkaa, niin sitä se saa todennäköisesti ulkomailta rekrytoimalla, mutta kotimaisten työttömien työllistäminen vaatii kyllä erikoistoimia ja niihin olisi ryhdyttävä.

Pitää vielä mainita että tuottavuus on kaiken työllistämisen perusta ja sen parantamiseen päästään vain siten että kaikkien työläisten, niiden tehokkaiden ja vähemmän tehokkaiden, pitää hiukkasen tinkiä omista tavoitteistaan, eli kikyjä tarvittaneen jatkossa, jos porukka halutaan työllistää ja tuottaa valtiolle sillä tavalla lisää verotuloja, mitä tarvitaan niiden kaikkien palveluiden tuottamiseen mitä valtiolta vaaditaan.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #23

Tuo on ihan faktaa, mutta vasemmistolainen Vihavainen haluaa vaan provoilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Joo, olen kuullut jotain Tanskan huntukiellosta ja siitä että siellä musliminaisten pitää opetella maan kulttuuria sen verran että kätteleminen on mahdollista.

Toki tämä on aika kireää maahanmuuttopolitiikkaa, mutta hyväksyn sen että musliminaisten pitää opetella uuden maansa tapoja ja kulttuusia sen verran että hyväksyvät kättelyn tervehtimismuotona, vaikka se onkin epäterveellinen tapa, bakteereitahan siinä vain levitetään. Vielä epäterveellisempää on keskieurooppalaisten poskisuutelot.

Huntukiellosta olen eri mieltä. En kannata sitä, mutta olisin kyllä valmis siihen että tullessaan julkiseen tilaan musliminaisen pitäisi vilauttaa kasvojaan ja muutenkin pitäisi näyttää ne aina jos joku haluaa. Se vähentäisi epävarmuutta siitä että siellä hunnun takana olisikin joku ruma parrakas terroristi.

Suomessa humanitaarisen maahanmuuton rajoittaminen on liian tiukkaa. Uusi hallitus kenties löysää sitä sadalla hengellä vuodessa, mahdollisesti enemmänkin, jos budjetista löytyy siihen sopivasti rahaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #35

Koita nyt päättää mitä haluat. Toivot, että Suomessa siirryttäisiin Tanskan linjoille, jotta persujen kannatus ei nousisi, mutta samaan aikaan toivot lisää löysennyksiä humanitääriseen maahanmuuttopolitiikkaan.

Kumpaa nyt oikein haluat? Tanskan malliin tiukempaa humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, jotta persujen kannatus ei nouse vai löysempää humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, joka johtaa persujen kannatuksen nousuun?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #41

Tottakai haluan ettei persujen kannatus kasva ja että se laskee, kuten Tanskassa, mutta toivon että sen takia ei tarvitsisi muuttaa nykyistä järkevää politiikkaa.

Jos toivomani persujen kannatuksen lasku saadaan aikaan ja vihapuheet saadaan laimennettua muuttamalla retoriikkaa Tanskan ja Hollannin malliin, niin se olisi hyvä ratkaisu.

Nythän maahanmuuttopolitiikkaa on humanitaarisen maahanmuuton osalta päätetty vähän löysennetää, vaalituloksen perusteella näin tule menetellä, kuten demokratiassa kuuluukin.

Toivottavasti persujen kannatuksen lasku saadaankin sitten aikaan pelkällä retoriikan muuttamisella.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #49

Luitko tuota Turun Sanomien juttua ollenkaan? Ei Tanskassa mikään retoriikka ole muuttunut, vaan siellä ihan oikeasti harjoitetaan paljon tiukempaa humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa, kuin mitä Suomessa edes persut ovat vaatineet. Tämän tiukan politiikan siunaavat paria pikkupuoluetta lukuunottamatta kaikki puolueet. Leikitkö tahallasi tyhmää?

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4601730/Tanskan+...

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #49

No missä niitä "vihapuheita" nyt on näkynyt tai kuulunut, kun noin kauheasti elämääsi haittaa?

Oikeasti olisi mukava tietää että paljonko nämä imaamit harjoittavat vihapuheita meitä "vääräuskoisia" kohtaan Suomen moskeijoissa tai rukoushuoneissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #62

"Oikeasti olisi mukava tietää että paljonko nämä imaamit harjoittavat vihapuheita meitä "vääräuskoisia" kohtaan Suomen moskeijoissa tai rukoushuoneissa."

Minäkin olisin tässä asiassa utelias. Epäilen että tällaista vihapuhetta esiintyy ja sille pitäisi tehdä jotain, siis jotain sellaista että se saataisiin loppumaan, sillä eihän se ole terveellistä kenellekään että on niitä vihapuheita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Jos Imaamien saarnat kiinnostaa, niin kannattanee mennä kuuntelemaan. Tuskin noista mitään tilastoja pidetään.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #79

Tanskalaiset ovat jo kuunnelleet. Pahalta kuulosti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Aivan varmasti kuulostaa pahalta. Mitä muuta julman, syrjivän ja sortavan oppijärjestelmän saarnamiehiltä voisi odottaa?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...eikä hunnun taakse tarvitse piiloutua jos ei itse halua".
Entä jos perheessä kaikki muut haluavat ? Viis Suomen kulttuurista.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #72

"Entä jos perheessä kaikki muut haluavat ? Viis Suomen kulttuurista."

Perheissä saa olla omat sääntönsä, mutta Suomen laki menee niiden sääntöjen edelle.

Perhe ei voi pakottaa ketään pitämään huntua tai minihametta tai körttipukua tai mustalaispukua

Perhe ei voi pakottaa ihmistä pukeutumaan tuulipukuun tai pukuun ja kravattiin, tai Trumpin lippikseen, tai muuhun muodin mukaiseen vaatteeseen, saa olla ninja, saa olla muumi, saa olla sellainen japanilaisen nuken näköinen, saa pukeutua madonnaksi, mustanaamioksi, zorroksi, tai maustetytöksi. Suomen laki on sellainen, tai ainakin sen pitäisi olla sellainen.

Tämä Suomen kulttuurikin on sellainen että se suvaitsee kunkin pukeutua omalla tavallaan, paitsi persukulttuuri. Hakaristejä tosin paheksutaan, mutta ei kai nekään voi kiellettyjä olla, paitsi jossain mielenoisoituksissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #76

Kyllä voi pakottaa ja aivan varmasti useasti tekeekin niin. Sallittua se ei ole, eikä hyväksyttävää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

Sellainen pakottaminen tietää tietenkin vaikeuksia pakottajille jos pakotettu päättää tehdä valituksen viranomaisille.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #85

Ja mitähän vaikeuksia nyt tarkoitat ?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #85

Luuletko tosiaan että musliminainen tai tyttö uskaltaa mennä viranomaisille kertomaan, että hänet pakotetaan käyttämään kaapuja?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

En luule mitään. Sen pitäis kuitenkin uskaltaa niin tehdä, jos se ei tosiaan halua niitä kaapuja kantaa. Perheen pitäisi sopeutua siihen että täällä Suomessa on toisenlainen elämäntapa, täällä on vapaus, joka koskee myös turvapaikan saaneita.

Millään pakolla tai kielloilla ei tällaisia asioita pidä hoitaa, vaan takaamalla kaikille ihmisille heidän oikeutensa vapauteen ja riippumattomuuteen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tanskan vaalitulos oli jytky humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa haluaville. Tanskan demarienkin näkemykset haastetaan nyt voimakkaasti.

Socialdemokratiet 25,9 procent (-0,4)

Venstre 23,4 (+3,9)

Dansk Folkeparti 8,7 (-12,4)

Radikale Venstre 8,6 (+4)

Socialistisk Folkeparti 7,7 (+3,5)

Enhedslisten 6,9 (-0,9)

Det Konservative Folkeparti 6,6 (+3,2)

Alternativet 3 (-1,8)

Nye Borgerlige 2,4 (+2,4)

Liberal Alliance 2,3 (-5,2)

Tre av partierna klarar inte tvåprocentsspärren:

Stram Kurs 1,8 (+1,8)

Kristendemokraterne 1,7 (0,9)

Klaus Riskær Pedersen 0,8 (+0,8)

Källa: DR

https://www.expressen.se/nyheter/de-pressar-regeri...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Ainakin kolme isointa puoluetta ja muutama pienempi kannattavat hyvinkin kireää maahanmuuttopolitiikkaa, jos sitä peilaa Suomeen. Joten yli 70% kannattaa tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Mistä keksit siis tuon voimakkaan haastamisen?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

"De pressar regeringen i invandringsfrågan" - katso tuo linkittämäni Expressenin juttu. Humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat Radikale Venstre ja SF tuplasivat kannatuksensa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #36

No, jos on marginaalipuolue, niin kannatus voi tuplaantua helposti monista syistä. Noiden puolueiden kannatus on 15%, joten Tanskassa vallitsee hyvin voimakas konsensus (85%) siitä, että humanitäärisen maahanmuuttopolitiikan tulee olla hyvin tiukkaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #42

Höpö höpö. Tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattaneen Dansk Folkepartin kannatus jäi alle puoleen viime vaaleista. Se on Tanskan historian suurin vaalitappio vuoden 1973 jälkeen.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #44

Kaikki muut puolueet (poislukien nuo mainitsemasi marginaalipuolueet) kannattavat Folkepartin tavoin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa. Vai eikö sinusta Tanskan demarien linjat ole tiukkoja?

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4601730/Tanskan+...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13e7156e-22f...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #45

Vaalituloksen selvittyä demarien puheenjohtajan sävy oli jo aivan toinen, koska hän tietää, että hallituksen muodostaminen riippuu näistä "marginaalipuolueista." Tanska on Pohjolan Unkari, mutta eilen otettiin iso askel järkevämpään suuntaan.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/X...

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #51

Jos demarin linja muuttuu, niin tuloksena on rökäletappio seuraavissa vaaleissa. 85% Äänestäjistä antoi tukensa tiukalle linjalle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #54

Suomessa on vähän toinen tilanne. Suomessa 80%äänesti löysän linjan puolesta. Jos demarit lipsuu siitä mitä lupasivat, menee kannatus.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #66

Aiheesta tehtyjen gallupien mukaan selkeä enemmistö kannattaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa. Vielä se ei ole konkretisoitunut äänestyskopeissa, kuin tuon 20%, mutta se asia tulee muuttumaan ongelmien kasvaessa. Tämä on todella valitettavaa sillä ongelmat voitaisiin välttää harjoittamalla jo nyt tiukempaa humanitääristä maahanmuuttopolitiikkaa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #44

Mutta tärkeintä tietysti on että tiukka mamupolitiikka jatkuu, sehän ääridemaria harmittaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #63

"ääridemaria harmittaa"

Kyllä se nyt ääridemareita vähän helpottaa kun Suomen uusi hallitus liventää maahanmuuttopolitiikkaa vähän.

Mitä minuun tulee, niin tyydyn kansan tahtoon, se on minulle laki ja oikeus, mutta en hyväksy vihapuheita, vihapuhujia ja vihapuhepuolueita.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #67

...paitsi, jos vihapuheen kohteena on itsellesi epämieluisa ryhmä. Tämän olet tuonut esiin hyvin monta kertaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #69

Tässäkin blogissa on argumenttien sijasta käyty käsiksi minun persoonaani monen monta kertaa, munun persoonani ei liity maahanmuuttoasikeskusteluun tai demariasiakeskusteluun millään tavalla, mutta en viitsi enkä jaksa aina siitä huomauttaa tai jankuttaa.

Toisaalta argumenttina on käytetty sitäkin että 80% suomalaisista, ne jotka eivät äänestäneet persuja, olisivat jotenkin hölmöjä. Tällaisestakaan en ole jaksanut huomautella, vaikka on ilmiselvää että nuo on argumenteiksi kelpaamattomia väittämiä, eivätkä ilmaise muuta kuin mielipiteen ilmaisijan omaa tunnetilaa.

Minun osaltani on myös tulkittu vihapuheeksi se että en kannata persuja enkä vihapuheita ja olen tuonut esille mielipiteeni. Aika ontuva peruste tuokin.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Vasemmiston tajuntaan ei tahdo millään mennä se tosi-asia että eihän maahanmuutto- kriittisiä puolueita olisi syntynyt jos vanhat puolueet olisi hoitanut asian järkevästi. On aivan sama kuka asian hoitaa kunhan se hoidetaan

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Maahanmuuttoasioita on hoidettu järkevästi.

Ainut asia mikä ei ole järkevää on persujen "maahanmuuttokriittinen" vouhkaaminen, vihapuheet ja pelottelu.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Tanskassa tapahtui täsmälleen sama, mitä Hollannissa. Harmi, ettei Arto osaa hollantia. Oheisessa videossa Hollannin johtavat demarit (PvdA/Partij van de Arbeid) toteavat yksimielisesti, että demonisoitu/murhattu Pim Fortuyn oli täysin oikeassa...mutta (kuten Manu jo totesi): politiikassa kaikein kiusallisinta on kuin väärä taho puhuu oikeata asiaa. Pim oli fiksu ja rohkea mies (entinen marksilainen ja PvdA:n entinen jäsen).

Videossa (3:17 min) puhuvat vuoron perään hollannin ykkösdemarit Wouter Bos, Felix Rottenberg ja Rob Oudkerk. Minä nostan heille hattuani siitä, että tunnustuvat reilusti tosiasiat vaikkakin jälkijättöisesti. Hienoa selkärankaa ja mallia meille (jossa keskustelu edelleen on vinoutunut ja täynnä vihaa). Tanskan demarit eivät enää tarvitse mallia. Hatunnosto heillekin.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE&t=1s

Enpä jaksa kääntää videon puheita (YLE voisi sen tehdä ja lähettää ulos), mutta (kohdassa 1:39 min) demaripuolueen entinen puheenjohtaja Felix Rottenberg sanoo esimerkiksi seuraavaa: "Jazeker, ik ben laf geweest; maar dat was een lafheid, die in die tijd normaal was" >> Kyllä, ehdottomasti, olen ollut pelkuri; mutta sehän oli sellaista pelkuruutta, joka siihen aikaan oli normaali...

P.S. videon tekijä on NPO eli Hollannin YLE

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

"Minä nostan heille hattuani siitä, että tunnustuvat reilusti tosiasiat vaikkakin jälkijättöisesti."

Vaikka et jaksa kääntää, uskallan tulkita näiden puheiden sisältöä, josta sisällöstä minulla ei siis ole oikeasti mitään tietoa, pelkkä arvaus vain. :)

Arvaan että puheissa retoriikkaa on muutettu entisestä sillä tavalla että se nyt ei enää ärsytä ihmisiä samalla tavalla kuin aikaisemmin käytetty retoriikka, mikä retoriikka lienee myös perustunut johonkin muuhun kuin todellisuuteen, se on siis perustunut johonkin kuviteltuun todellisuuteen. Etukäteiskuvitelmat ja kuvitelmat jotka perustuvat pelkkään olettamukseen, eikä käytännön tason kokemukseen, harvoin vastaavat täysin todellisuutta.

Luulen että retoriikan muutos on tarkkaan harkittu ja perustuu siihen että on otettu tarkasti selvää millä tavalla maahanmuuttokriittinen ajattelu toimii ja mihin se perustuu. Sitten siinä puheessa on panostettu juuri oikealla tavalla niihin kipukohtiin, mistä ärsyyntyneisyys ja vihanpurkaukset ovat saaneet alkunsa ja mikä on sitä vihaa ruokkinut ja pitänyt elossa.

Voi olla että tämä tällainen asennemuutos ei ainoastaan rauhoita poliittista kenttää, vaan auttaa jopa parantamaan väestönosien keskinäisiä suhteita. Veikkaukseni on ettei tämänkään jälkeen Hollannissa ja Tanskassa oteta käyttöön apartheid- politiikkaa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Maahanmuuttoasioita on hoidettu järkevästi

Juuri tätä tarkoitin että, ette ymmärrä

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Maahanmuuttokriittisillä puolueilla on nähtävästi tehtävänsä herättelijöinä. Kun muut puolueet ovat "heränneet", niiden merkitys ja tarpeellisuus vähenee. Eräs täällä kirjoitteleva persukin on muistaakseni sanonut puolueensa tavoitteena olevan tehdä itsensä tarpeettomaksi; hieno ajatus sinänsä, vaikka tuskin kaikkien persujen kannattama.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Viimeisimmässä (muistaakseni HS) gallup -mittauksessa perussuomalaiset oli suurin puolue 18 % kannatuksella. Sdp:tä yli 83 % kansasta ei kannattanut.Muut pikkupuolueet olivat marginaalissa. Ei ole siis viitteitä,, että persut olisivat katoamassa minnekään. Ymmärrän silti huolesi!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sdp:tä yli 83 % kansasta ei kannattanut."

Maahanmuuton ja EU:n suhteen kaikki muut puolueet, persuja lukuunottamatta, ovat suurinpiirtein samoin ajattelevia. Siitä tulee se 83%.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Populistit voivat parin promillen humalassa baaritiskiin nojatessa pyyhkiä kyyneleitä ja todeta, että me oltiinkin oikeassa, nyyh!

Kannataus vaan katosi :)

Katotaan sitten neljän vuoden päästä kuka persujohtaja silloin villitsee, ja hokeeko vielä samaa mantraa maahanmuutosta, voi olla kyllästymispiste jo melko lähellä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Mitä merkitystä sillä puolueella on, jos se tekee mieleistäsi politiikkaa?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Kukas suomalaisten veronmaksajien etua ajaisi, jos ei persut ?
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-...

Ritalakin kohkaa jostain pikkuasiasta, vaikka miljardeja viedään suomalaisilta veronmaksajilta. 12 vuoden aikana yht. n. 30 mrd. Eikä ketään kiinnosta. Herätkää !

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Suomalaisilta veronmaksajilta viedään joka vuosi yli 50 mrd. ja se raha käytetään sillä tavalla kuin demokraattisesti valittu eduskunta hallituksen esityksestä päättää.

12 vuoden aikana suomalaiset veronmaksajat maksavat näinollen yli 600 mrd. valtiovallan päättämien menojen rahoittamiseen. Mitä hävettävää siinä on?

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala
Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tanskan demari puolue. Rajat kiinni maahanmuuttajilta. Joko riittää tästä asiasta :)

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/241177-tanskan-d...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki persut siis Tanskaa fanittamaan :)

Saa siitäkin varmaan jotain lohtua oppositiossa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Heh, kannattaako Latvala noita ikivanhoja uutisia tänne spämmätä. Tanskassa oli eilen vaalit, jossa humaanimpaa maahanmuuttopolitiikkaa kannattavat puolueet saivat jytkyn. Lue tuoreita lehtiä : )

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Pari marginaalipuoluetta kasvatti suosiotaan, kuten pari marginaalista vieläkin tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ajanutta puoluetta. Tanskassa vallitsee konsensus siitä, että tiukka humanitäärinen maahanmuuttopolitiikka on maalle hyväksi.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #56

Eihän nämä erittäin naiivit palstan äärivasemmistolaiset tuota tajua.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Heh, kannattaako Latvala noita ikivanhoja uutisia tänne spämmätä.

Jaa ikivanha 6.2.18

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tuohan on Tanskalaisilta demareilta ihan hyvää politiikkaa.

Tanskan demarit, Tanskan persut, tai Tanskan ja Suomen demarit ja persut kaikki yhdessäkään eivät kuitenkaan niitä leirejä sinne Afrikkaan saa aikaiseksi, ei edes EU, paitsi maksamalla isot rahat niille maille joihin ne leirit pannaan pystyyn.

Joten Tanskan demarit saavat kaikessa rauhassa julistaa tätä toivetta, sitä ne eivät pysty toteuttamaan.

Toki olen samaa mieltä Tanskan demareiden kanssa tästä leirityksestä EU:n ulkopuolella. Se purkaisi poliittisia paineita Euroopassa.

Epäilen kuitenkin tätä vain Tanskan demareiden vaaliretoriikaksi, vaarattomaksi sellaiseksi, sillä sen toteuttamatta jättämisestä ei Tanskan demareita saa vedettyä tilille.

-----------

Muuten olen sitä mieltä että Tanskan persujen vaalitappio ei ollut ihan vain demareiden vaaliretoriikan ansiota, vaan syypää olivat Tanskan persut itse, puhumalla liittoutumisesta Italian hälläväliä-persujen kanssa, jotka ovat itseasiassa Putinin agentteja. Pääsivät valtaan Putinin rahoilla ja häikäilemättömällä populismilla ja ainut päämäärä näillä näyttäisi olevan EU:n hajoittaminen sisältä käsin.

Ei vain taida onnistua Putinin idea. Pohjolan persut eivät ole ihan niin sinisilmäisiä ja manipuloitavissa kuin Italian persut.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Olet oikeassa, ettei Pohjolan persut ole helposti manipuloitavissa, mutta demarit ja vassarit ovat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #57

Kuka niitä demareita ja vassareita nyt sitten manipuloi?

Ei ainakaan Putin.

Suomen persuja varmaankin manipuloidaan enemmän Trumpin kautta, mutta Putinhan siinäkin on takapiruna.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #59

Johtavat entiset ja nykyiset vasemmistopoliitikot ovat kovin persoja Putinin ruplille. Aina vasemmistoa on Venäjältä johdettu, kaasuruplilla sama toiminta jatkuu nykyäänkin.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Paavo Lipponen. Kukaan ei ole tehnyt Venäjä suhteiden eteen työtä niin kuin minä

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006051585.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Joillekin ottaa totuus näköjään koville: DF:n vihapuhujat ottivat eilisissä vaaleissa kunnolla pataan. Ryömiminen Putinin syliin ei varmaan kauheasti asiaa auttanut. Tässä voi hyvinkin olla esimakua siitä, mikä persuja seuraavaksi odottaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

DF on jo saanut läpi tärkeimmät tavoitteensa, kun kaikki muut isot puolueet harjoittavat sen haluamaa maahanmuuttopolitiikkaa.

Ilkka Huotari

"Ilmastonmuutos ratkaisi Tanskan vaalit, koska suurimmat puolueet ovat jo valmiiksi maahanmuuttokriittisiä"

https://www.suomenuutiset.fi/ilmastonmuutos-ratkai...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tanskan persujen olisi kannattanut olla vähemmän ilmastonmuutoskriittiä.

Suomessa ilmastonmuutoskriittisyys toi varmasti persuille lisää ääniä, kun ei tuo merenpinnan nousu täällä niin pelota. Täällä kun se maanpinta on tähän asti ollut nousussa ja merenpinta laskussa.

Luulisin että sekä Tanskan että Suomen persujen veljeily italian Putinmielisten persujen kanssa vähensi niiden kannatusta.

Ilkka Huotari

Tanskassa ei ole ollut muuten tapana hirveästi nöyristellä maahanmuuttajien edessä (kuten Suomessa).

Muhammed-pilapiirrosjupakka https://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammed-pilapiirros...

"Jopa Tanskan kuningatar otti kantaa epäonnistuneeseen maahanmuuttopolitiikkaan sanomalla, että oli harhaluulo kuvitella, että Tanskassa asuminen tekisi tulijoista tanskalaisia – ketään ei voi integroida vasten tahtoaan." https://pt-media.org/2019/06/06/kansallismielinen-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #83

Jopa kuningattaria voidaan manipuloida.

Tottakai Tanskassa asuva tanskan kansalaisuuden saanut henkilö on tanskalainen.
Ei tanskalaisuutta voi määritellä muulla tavalla kuin kansalaisuudella, ei seimerkiksi sillä tavalla että jos on tummaihoinen ja tummatukkainnen ei voi olla tanskalainen. Tanskan kuningatar on nyt pahasti haksahtanut. Lieneekö dementikko. Onko se jo vanha mummo.

Minulla ei ole aavistustakaan siitä millainen kuningatar Tanskalla on, eikä sillä varmaankaan ole mitään merkitystäkään.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #88

"Tanskassa kuningatar Margareetan kommentit maahanmuuttajista ovat herättäneet kohua. Kuningattaren mukaan maahanmuuttajien on sopeuduttava ja kunnioitettava tanskalaisia perusarvoja. "

https://yle.fi/uutiset/3-7926388

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #88

Niin jos sinäkin muuttaisit vaikka Somaliaan ja saisit maan kansalaisuuden, niin ilmiselvä somalihan sinä silloin olisit vai kuinka?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #105

"Niin jos sinäkin muuttaisit vaikka Somaliaan ja saisit maan kansalaisuuden, niin ilmiselvä somalihan sinä silloin olisit vai kuinka?"

Tottakai, niin olisinkin somali ja todennäköisesti ylpeä kansalaisuudestani.
Mutta ehkä minun pitäisi silti karata sieltä tavalla tai toisella muiden somalien mukana, etten pian olisi kuollut somali.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Täältä ei Somaliaan tarvitse muuttaa parantaakseen elintasoaan. Rikollisille voisi olla houkuttelevampaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset