Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Rasismin luurangot kolistelevat ulos komeroistaan

Rasismin luurangot kolistelevat ulos komeroistaan, kun Euroopan rasistiset, äärioikeistolaiset ja äärinationalistiset puolueet kokoavat voimansa yhteen ja muodostavat 73 mepin europarlamenttiryhmän jonka nimeksi tulee Identiteetti ja demokratia.

Kysymyksiä nousee mieleen.  

Ovatko eurooppalaiset todella tällaisia?

Tätäkö Eurooppa haluaa?

Tätäkö eurooppalaiset haluavat?

Haluavatko he palata menneeseen, nationalismiin, etnonationalismiin ja kansalliseen eristäytymiseen.

Meneekö vuosikymmenten hyvä edistyksellinen kehitys hukkaan ja häviääkö sen kehityksen seurauksena oleva hyvä globaali maailmantalous?

Aletaanko Euroopassa taas sotimaan?


Onneksi Euroopan parlamentissa on 751 jäsentä. siis yhteensä  678 jäsentä, jotka eivät kuulu samaan ryhmään rasistien kanssa. 

Onneksi rasistirymittymääkin yhdistää vain rasismi, muissa asioissa he ovat kaikki eri mieltä.

Kansallismielisyyskään ei voi yhdistää, koska kussakin maassa ollaan oman maan mielisiä, muut maat ovat vihollisia joita voidaan käyttää hyväksi, joita voidaan petkuttaa ja joita vastaan voidaan käydä sotia maa-alueiden valtaamiseksi. 

Eri maiden kansallismieliset eivät voi solmia liittoja keskenään, sillä ne ovat luonnostaan toistensa vihollisia, tai sitten ne ovat alistetussa asemassa toisiin kansallismielisiin valtioihin nähden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paljon melua (kolinaa) tyhjästä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tässä kuuntelen harakan säksätystä pihalla... eikun anteeksi, luen Vihavaisen blogia. Menevät nuo ilmaisut välillä sekaisin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut oli viime kaudella ryhmässä, joka oli vaikutusvaltaisempi kuin nykyinen.

Nyt persut siirtyivät ryhmään, joka on pienempi kuin vihreiden ryhmä, eli vasta viidenneksi suurin, eikä tämän äärioikeistoryhmän kanssa kukaan tee yhteistyötä.

Mitenhän meni niinkuin omasta mielestä.

Siitä tuli persujen eurotuhnu.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Euroopassa tulisi olla huolestuneempi poliittisen islamin noususta, sitä kun sen valtaanpäästyä ei enää hävitetä vihapuheita ja rasismia tuomitsemalla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Aikaansa kutakin.

EU n aivan oman kyvyttömyyden, holtittoman rahankäytön ja omien lupaustensa syömisen seurauksena syntyy vastavoima. Vastavoiman kasvaminen on osa tervettä demokratiaa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Eija-Riitta Korhola sanoi että: "ensin tuli viher-populismi jolle syntyi populistinen vastavoima

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Vastavoiman kasvaminen on osa tervettä demokratiaa"

Kuinkas monta edustajaa sillä poliittisella islamilla on EU:n parlamentissa?

Eikö yhtään?

Jos ei yhtään edustajaa tarvitsee vastavoimaksen 73 edustajaa, niin siinä on jotain todella sairasta.

Mitä EU:n kyvyttömyyteen tulee, niin sitä kyvyttömämmäksi se tulee mitä enemmän sielä parlamentissa on näitä rasisteja.

Mutta sehän lieneekin Putinin tarkoitus, kun se näitä EU:n hajoittajia pönkittää trolliarmeijallaan ja tukee myös rahallisesti.

Hyvin epäisänmaallista touhua EU- maiden kannalta tämä Putinin peesaaminen., mutta tietenkin isänmaallista Venäjän kansallismielisten kannalta, sillä näiden tavoitteistahan tässä ajetaan.

Ei toki tietenkään venäläisten etuja tällä tavalla ajeta, sillä venäläisenkin etu olisi vahva EU.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ensisijaisesti näyttää kyllä EU n ongelmat olevan ihan ikiomia ja kotikutoisia, ja syntyvät ihan ilman Putiniakin. Erdoganista toki en tiedä. Lahjuksilla ukko maksettu, niin pitää ylimääräiset menoerät ts. kulkijat toistaiseksi loitolla EU n alueelta. Toimii selvästi paremmin muuten tuo, kuin EU n oma ulkorajojen valvonta on toiminut.

EUn mahtipontinen organisaatio ja liittovaltiohupsuttelu, sekä pankkien ja banksterien härski tukeminen lienevät ihan päällimäisinä ongelmina, kun EU ssa vallitsevaa kehityssuuntaa halutaan muuttaa. Jos / kun EU toimisikin, kuten aikanaan oletettiin, niin kaikki maathan haluaisivat kiljuen olla mukana loistavan tulevaisuuden tekemisessä.

65 miljoonaa on jo porukasta lähdössä ja muuallakin taitaa olla lievää rakoilua. Usko yhteishyvään ei vaan taida enää toimia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Usko yhteishyvään ei vaan taida enää toimia."

Juu, usko yleiseen hyvään näyttää nyt korvautuneen osittain uskolla yleiseen pahaan, uskoa yleiseen pahaan levitetään nyt voimalla, Putinin rahalla ja trolliarmeijalla..

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #9

Näille Putin-trolliarmeija -hölisijöille pitäisi muistuttaa kansansadusta "Susi, susi, apua!". Tuota trollipölinää on nimittäin nyt pölisty niin kauan ja niin aivottomasti, että kukaan ei enää usko, jos jonain päivänä se Iso Trolli on ovella.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

"Tuota trollipölinää on nimittäin nyt pölisty niin kauan ja niin aivottomasti, että kukaan ei enää usko, jos jonain päivänä se Iso Trolli on ovella."

Kaikenlaista höpinää on liikkeellä. Politikotkin höpisevät yhtä sun toista, varsinkin populismin avulla pinnalle pyrkivät politikot. Mielenkiintoinen höpinä on kiinnostavampaa kuin mielikuvitukseton tarkasti todistetussa ja todennetussa todellisuudessa pysyminen.

Nykymaailma on mennyt sellaiseksi ettei politiikassakaan pärjää muut kuin kekseliäimmät höpöttelijät.

Minä kuitenkaan en höpöttele, minä pysyn aina totuudessa, kaikki luomani ja esittämäni mielikuvat ovat aitoja oikeita ja todellisia mielikuvia.

Ilman mielikuvitusta ihminen ei olisi ihminen, vaan jonkinlainen robotti. Olisiko se niin mukavaa keskustella robotin kanssa, tai seurata robottien keskinäistä sananvaihtoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #12

Akateemikko Mika Waltarista sanottiin, että hän oli mielikuvituksen jättiläinen.

Waltari oli kirjailija , Vihavainen on blogisti.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

"Waltari oli kirjailija , Vihavainen on blogisti."

Ilmeisesti olet sitä mieltä ettei blogistilla saisi olla mielikuvitusta mutta kirjailijalla pitää olla.

Blogistille mielikuvitus on pahasta, mutta kirjailijalle se on hyvästä.

Hyvästä blogistista ei voisi tulla hyvää kirjailijaa, eikä hyvästä kirjailijasta hyvää blogistia.

----------------------------

Mutta jos palataan asiaan, niin eiväthän nuo Putinin trolliarmeijat pelkästään minun mielikuvitustani ole, eikä myöskään Putinin tuki Euroopan kansallismielisille, eikä Putinin amerikkalaisen agentin, presidentti Trumpin tuki EU- separatisteille ole pelkästään minun mielikuvitustani.

Mitä tulee Euroopan islamisaatioon, niin se on kyllä ihan pelkkää mielikuvitusta, sillä Eurooppa ja EU ovat demokratioita, joita johdetaan demokraattisella tavalla, sellaisten puolueiden toimesta jotka saavat kannatusta, enkä tiedä että Euroopassa olisi yhtään sellaista puoluetta jonka agendalla olisi Euroopan islamistaminen.

Se on siis pelkkää mielikuvitusta vain että Eurooppaa uhkaisi joku islamisaatio.

Näistä kansallismielisistä xenofobeista tulisi siis hyviä kirjailijoita, koska heillä on mielikuvitusta, mutta blogisteiksi heistä ei ole, koska siihen hommaan heillä on aivan liian kehittynyt mielikuvitus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #18

" Blogistille mielikuvitus on pahasta, mutta kirjailijalle se on hyvästä."

1940-luvulla Helsingissä Kammion mielisairaalassa oli hoidettavana samanaikaisesti kaksi kirjailijaa, Waltari ja Sillanpää.

Sillanpää sanoi Waltarille : " Kuule Mika, minä olen täällä mielisairaalassa, koska minä sain Nobelin kirjallisuuspalkinnon ja sinä olet täällä, koska tiedät, ettet sitä koskaan tule saamaan."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

"Sillanpää sanoi Waltarille : " Kuule Mika, minä olen täällä mielisairaalassa, koska minä sain Nobelin kirjallisuuspalkinnon ja sinä olet täällä, koska tiedät, ettet sitä koskaan tule saamaan."

Mika Waltari kirjoitti elääkseen ja elättääkseen perhettään, eikä elänyt kirjoittaakseen. Sen takia hän kirjoitti paljon viihdettä ja keskinkertaista tekstiä. Mutta hän kirjoitti sen verran myös hyvää tekstiä ja hyvää kirjallisuutta, että olisi sen nobelin palkinnon ansainnut. Sillanpää ei kirjoittanut mitään merkittävää, vain keskinkertaista tekstiä. Nobelin palkinto hänelle oli ilmeisesti joku kiintiöpalkinto.

Waltari ajatteli kansainvälinsesti ja ymmärsi kaiken.
Sillanpää oli vain sellainen tavallinen suomalainen kirjailija, jonka ajatukset olivat rajoittuneet tähän suomalaisuuteen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #21

Kirjallisuuskriitikkonakin Arto Vihavainen on liikkeellä populistisen tyylinsä mukaisesti puhtaalla mielikuvituspohjalla.

Kukin tavallaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #22

"Kukin tavallaan."

Joo, mutta miten minun tyylini arvostella kirjallisuutta liittyy komeroistaan ulos ja suoraan julkisuuteen kolisteleviin rasismin luurankoihin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #24

"Populismia kaikki tyynni."

Kaipa maailmassa nyt jotain muutakin on kuin sitä ihteään, eli pelkkää likaista, inhottavaa ja haisevaa populismia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #10

Valheella on joskus yllättävän pitkät jäljet, valeuutisia tehtailemalla onnistui niin Trumpin ajaminen Yhdysvaltain presidentiksi kuin Brexitkin.

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264000...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #9

# 9

Kyllä se nyt aika selvää kun on tietyn laitasuunnan kannattajakunta, jonka päivittäisistä puheenvuoroista ja kommenteista ei jokapäiväistä valittamista kummempaa löydä, satunnaista riidanhaastoa lukuunottamatta.

Ei sellaisilla ole tarkoituskaan tavoitella parempaa maailmaa, vaan saada kaikille muillekin yhtä ikävä olo kuin nyt itse kokevat. Katsomaan asioita negatiivisuuden kautta.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tuossa oli niin paljon kysymyksiä, ja kysymykset ovat kultaa, niin pitänee yrittää vastata:

> Ovatko eurooppalaiset todella tällaisia?

Varmaankin osa on.

>Tätäkö Eurooppa haluaa?

Luultavasti osa.

>Tätäkö eurooppalaiset haluavat?

Siis se yksi osa.

>Haluavatko he palata menneeseen, nationalismiin, etnonationalismiin
>ja kansalliseen eristäytymiseen.

Osa (yllä mainitusta osasta) saattaa hiukan haikailla, mutta suurin osa ymmärtänee, että menneeseen ei ole paluuta. Etnonationalismi varmaan maittaa suurimmalle osalle, luulisi olevan suhteellisen luonnollinen asiaintila. Kansallinen eristäytyminen taas lienee hyvin harvalla mielessä. Kansainvälisyyteenhän tarvitaan juuri kansoja ja kansakuntia.

>Meneekö vuosikymmenten hyvä edistyksellinen kehitys hukkaan ja häviääkö
>sen kehityksen seurauksena oleva hyvä globaali maailmantalous?

Tästä voisi turista pitempäänkin. Ei ole varmaa, että vuosikymmenten edistys olisi ollut välttämättä hyvää. Meillä on ollut hyvä materiaalinen myötätuuli, mutta se ei välttämättä jatku, vaikka koko maailma sekoitettaisiin tehomikserillä yhdeksi mustikkasmoothieksi. Onko maailmantalous niin kovin hyvä nyt?

>Aletaanko Euroopassa taas sotimaan?

Näköjään sotaa käydään ihmisten mielissä. Kovin paljon panostusta siihen laitetaankin. Ja tässä sodassa amatöörit pääsevät ammuskelemaan puskista, tyhmimpiä kannustetaan ilmaisiksi miinanpolkijoiksi ja loput saavat jopa palkkaa turpakäräjistään. Isoilla alueilla sodassa on vain yksi osapuoli, mutta silti melua riittää. Näkisi vaan, kuinka tämä sota leviää kortteli- ja rapputasolle.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tästä voisi turista pitempäänkin. Ei ole varmaa, että vuosikymmenten edistys olisi ollut välttämättä hyvää."

Minun henkilökohtaisen kokemukseni ja mielipiteeni on se että globalisaatio ja edistys ovat tuoneet mukanaan pelkästään hyvää.

Ainakin minun elämäni on paljon parempaa niiden kaikkien edistyksellisten keksintöjen takia jotka globalisaatio on tuottanut ja joita tuotetaan nyt niin edullisesti että kehitysmaissakin köyhät pääsevät niistä osallisiksi, mistä seikasta olen myös iloinen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 11

Etnonationalismi valtioideologiana merkitsisi sellaisia kieltoja, rajoituksia ja pakkoja jota nyt ei ole. Kansalaiaten itsemääräämisoikeuden luovuttamista poliitikoille asioista joista nyt voi itse kukin päättää itse.

Kuka sitten sellaisen valtion puolesta pistäisi tikkua ristiin ja miksi edes pitäisi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kuka sitten sellaisen valtion puolesta pistäisi tikkua ristiin ja miksi edes pitäisi?

Kuvitteellinen Herra ja Jumala aantakoot heille anteeksi, sillä kansallismielisyytensä ja itsekkyytensä sokaisemina he elävät omissa mielikuvissaan, eivätkä tässä maailmassa, eivätkä he tiedä mitä he tekevät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset