Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Trumpin vaalikamppanja

Trump on aloittanut vaalikamppanjansa räväkästi.

Määräämällä ensi pommitukset Iraniin ja perumalla ne sitten viimehetkellä antaa Trumpille mahdollisuuden esiintyä sekä haukkana että kyyhkysenä, sekä sodan miehenä että rauhan miehenä, kostajana ja armahtajana.


Trump saa tällä tempullaan varmasti ääniä sekä sotahaukoilta että rauhan kyyhkysiltä. Pääasia on että puhutaan ja saa esiintyä otsikoissa, se on populistipolitikon tärkein ohje ja tie poliittiseen menestykseen.


Saa nähdä vaatiiko Trumpin vaalikamppanja vielä sodan aloittamisen. Sota on asia joka kokoaa kansan ja saa sen turvautumaan olemassaoleviin auktoriteetteihin, kuten istuvaan presidenttiin.

Minun veikkaukseni on että ellei Trumpin vaalikamppanja muuten etene toivotulla tavalla, Trump aloittaa jonkin sodan. Syitä kyllä aina löytyy.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

YLE:llä on parhaillaan menossa sarja Vietnamin sodasta, josta muistinvaraisesti lainaan erästä lausuntoa: "80% prosenttia sotaan liittyvistä päätöksistä tehdään oman egon vuoksi." Siis suuria päätöksiä ei tehdä rationaalisesti, vaan oman egon vuoksi.

Ja tähän liittyen Hesarista pari katkelmaa.

"Useampi amerikkalaislehti arvelee myös, että Trumpin päätös saattoi syntyä televisiota katsellessa.

Hän oli nimittäin viime päivinä kuunnellut paljon uutiskanava Fox Newsin lempijuontajaansa Tucker Carlsonia.

Carlson on oli sanonut Trumpille aiemmin tällä viikolla, että presidentin neuvonantajat eivät ajattele tämän parastaan ja että sotaan ryhtyminen tuhoaisi mahdollisuudet vaalivoittoon ensi vuonna...

...Presidentin tiedetään suuttuneen siitä, että monille on välittynyt kuva hänestä Boltonin ja muiden Valkoisen talon haukkojen talutusnuorassa olevana käsinukkena.

Nyt hän näytti, että uskaltaa tosipaikan tullen ohittaa heidän neuvonsa." (HS)

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Carlson on oli sanonut Trumpille aiemmin tällä viikolla, että presidentin neuvonantajat eivät ajattele tämän parastaan ja että sotaan ryhtyminen tuhoaisi mahdollisuudet vaalivoittoon ensi vuonna...»

Täyttä pas-...-potas-kaa.

Sen on lausunut jo Yhdysvaltojen fiktiivinen presidentti:

    «All presidents who start a war in their first term get re-elected.» – The President of the United States (Iron Sky quotes)
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Nyt hän näytti, että uskaltaa tosipaikan tullen ohittaa heidän neuvonsa." (HS)"

On todella surullista että maailmaa hallitaan edelleen hallitsijoiden halujen ja päähänpistojen mukaan. Siitä hommasta on järki kaukana, mutta niinhän se on aina kun sodista päätetään.

Nyt on siis niin että sota tai rauha riippuu siitä kumpi edistää enemmän Trumpin vaalikamppanjaa. Se on kyllä sitä ihteään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Pitää muuten olla kampanja.

Edes Trumpilla ei ole ”vaalikamppanjaa ” paitsi täällä Arton Puheenvuoro-Blogissa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Pääsit pätemään.
Olet oikeassa
Annan tässä asiassa periksi.
:)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kannattaisi varmasti ottaa selvää DT:n nykyisestä kannatuksesta polleissa. Näyttä kovasti siltä, että seuraava presidentti on jo selvillä ilman konfliktejakin.

Muuten DT on ollut varsinainen rauhan mies verraten esim. ansiottomasti jo etukäteen nobelpalkittuun edeltäjäänsä.

Asiat asioina.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Trump lienee suosituin norsu kaikesta huolimatta gallupeissa. Vaaleissahan on vastakkain kahden eri puolueen ehdokkaat loppupeleissä, joista DT lienee se toinen.

Mielenkiinotoset vaalit kuitenkin tulossa, jossa nyt tämän päivän osin pistäisin roposeni Trumpin voitolle. Taas kerran vaankielet tulevat ratkaisemaan lopputuloksen.

Biden on kuitenkin jo liki 80-vuotias vanhus, joka ei varmaankaan etene loppumetreille, vaikka juuri nyt pidetty onkin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #5

Amerikan presidentinvaalista on nyt tullut sellainen sirkus ja putouspelleily että ihmettelen jos sinne joku vakavasti otettava haluaa tosissaan osallistua.

Ukrainassa valittiin pelle presidentiksi, samanlaista ilmiötä on esiintynyt Italian vaaleissa jo pitkään. Suomessakin on Petelius valittu eduskuntaan.

Kansa tietty tarvitsee leipää ja sirkushiuveja, mutta jotenkin pitäisi nämä vaalitouhut pitäisi erottaa putous- touhuista ja muista tosi- TV pelleilyistä.

-------------------

Puolueiden pitäisi pitää tarkempi huoli siitä ettei näitä pelleilijöita laitettaisi ehdokkaiksi ollenkaan, riippumatta siitä tykkääkö kansa tai ei tykkää.

Pirkka-Pekka Petelius sentään osaa toimia eduskunnassa asiallisesti, uskoisin, toisin kuin jotkut muut pellet, tahattomat pellet.

------------------

Tai, onhan se joskus aiemminkin ollut tapana että kuninkaan sijalle valtaistuimelle on laitettu kuninkaan narri, mutta päiväksi tai pariksi vain.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siellähän on ehdolla vain seniilejä vanhuksia.

Yksi seniili älykääpiö valittiin viimeksi, ja jälki on kaunista. :)

Joten paraneeko tilanne, jos valitaan toisesta puolueesta seniili vanhus virkaan, ehkä se hiukan rauhoittaisi maailmaa, ja vähentäisi twitter-viestejä, mutta muuttuisiko mikään radikaalisti.

Ehkäpä tullihölmöily vähenisi, joka on erittäin haitallista Suomenkin taloudelle, siltikin tätä Trumppia jotkut Suomessa ihailevat, vaikka hänen politiikkansa aiheuttaa suomalaisille työttömyyttä ja heikompaa taloutta.

Mutta nämä Trumppia ihailevat ei taidakaan olla isänmaallisia, vaikka sitä aina hokevatkin.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

USA:n seuraaviin presidentinvaaleihin on lähes puolitoista vuotta aikaa ja me täällä Suomessa, pallon toisella puolella melkein, käymme kovaa kinaa siitä kuka voittaa ehdokkuuden missäkin puolueessa ja kuka mahdollisesti tulee valituksi.
Kun täällä lisäksi asiantuntijat tekevät etädiagnooseja ehdokkaiden kyvyistä toimia presidenttinä niin ei oikeastaan voi muuta kuin ihmetellä.
On tietysti helppo sanoa vaikka mitä asioista joihin ei ole mitään vastauksia tai varmuutta tai edes tietoa todellisuudesta. Silloinhan kukaan ei voi osoittaa että on väärässä tai että ei tiedä mitään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"USA:n seuraaviin presidentinvaaleihin on lähes puolitoista vuotta aikaa ja me täällä Suomessa, pallon toisella puolella melkein, käymme kovaa kinaa siitä kuka voittaa ehdokkuuden missäkin puolueessa ja kuka mahdollisesti tulee valituksi."

Meille suomalaisille on ehkä tärkeämpää kuka on USA:n presidenttinä kuin kuka on Suomen presidenttinä.

Me voimme Suomessa valita itsellemme vaikka miten hyvän presidentin, mutta ei se meitä auta jos jenkit valitsevat itselleen presidentiksi pellen, jonka iskulause on "America first" eikä Suomi tietenkään ole edes kakkonen, vaan on siellä listan häntäpäässä.

Sillä ei ole Suomelle mitään apua vaikka Niinistö kuinka yrittää ajaa Suomen etua, kun Trump kuitenkin ajaa amerikkalaisten etuja suomalaisten etujen vastaisella tavalla. Mitä Suomen presidentti voi tehdä? Ei voi julistaa kauppasotaa jenkeille, eikä uhitella isolla ydinasenappulalla, kuten korean päämies tekee.

---------------------

Tämä tilanne ei suosi suomalaisia. Suomen ainut toivo on siinä että EU ajaisi myös Suomen ja suomalaisten asioita ja panisi Trumpille ja Putinille kovan kovaa vastaan.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Jos kommenttisi on vastaus omaan kommenttiini niin puhut ihan puuta heinää.
Kommenttini ei käsittele muuta kuin sitä typeryyttä mitä tällaiset kinaamiset ovat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #10

"Kommenttini ei käsittele muuta kuin sitä typeryyttä mitä tällaiset kinaamiset ovat."

Pidät varmaan minua typeränä kun tällaisista asioista täällä kinaan. :)

Ei se mitään, minua saa pitää typeränä, mutta se ei ole se asia mistä tässä keskustellaan, tai kinataan, eikä se ole myöskään mikään argumentti.

Pitäisi yleensä yrittää kommentoida niitä "typeriä" väitteitä, jos yleensä kommentoi.

Väittäjän persoonan eri piirteet eivät kuulu asiaan ja niistä puhuuminen on argumentointivirhe. ;)

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #13

Hyvvää päevää - kirvesvartta. :-)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”President Trump ordered a retaliatory strike on three targets, then cancelled it at the last minute, because, he said in a tweet on Friday, the potential death toll was “not proportionate to shooting down an unmanned drone.”

Eiköhän Trumpiltakin sentään jonkinlaista harkintakykyä löydy.

Kannattaa lukea muitakin lehtiä kuin suomalaisia.

https://www.newyorker.com/magazine/2019/07/01/what...

https://eu.usatoday.com/story/news/2019/06/21/u-s-...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Eiköhän Trumpiltakin sentään jonkinlaista harkintakykyä löydy."

Ilmeisesti se ensimmäinen päätös oli huonosti harkittu, mutta se jälkimmäinen paremmin harkittu.

Voihan se niinkin olla että USA käyttää tarkoituksella presidenttinsä äkkipikaista mainetta hyväkseen, se voisi pelottaa joitain vihollisia, mutta ei nähtävästi Irania.

Iranissa ei olla niinkään paljon huolissaan iranilaisten hengestä kuin mitä amerikassa ollaan.

Amerikkalaiset varoittivat iskuista Irania etukäteen, ilmeisesti tarkoituksella saada joku myönnytysele, mutta kun sitä ei tullut, kun Iran ei näköjään piittaa kansalaistensa hengestä, uhkaus piti peruuttaa, koska sen toteuttaminen olisi ilmeisesti ollut vahingollinen Trumpin vaalikamppanjalle, eikä se olisi muuttanut Iranin suhtautumista, ei ainakaan positiiviseen suuntaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Toistaiseksi Trumpin jäljiltä ei juurikaan ruumiita ole, päinvastoin kuin rauhannobelisti Obaman, joka kolminkertaisti lennokkien käytön ja pommitteli iltapuhteinaan muutamaa aivan uuttakin maata, onnettomasta arabikeväästä puhumattakaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #14

Minä en nyt muista mitä maita Obama kävi pommittamassa. Toki se rauhannobel oli jotenkin outo episodi, mutta siitä pitänee syyttää ruotsalaisia palkinnon jakajia, eikä Obamaa.

Jotenkin muistelisin että Obama ulkoisti Libyan pommittamisen eurooppalaisille liittolaisilleen, toisin kun aikanaan Serbian pommitukset, mitkä USA:n silloinen presidentti hoiti, oliko se Obama vai Bush jr. en muista.

Se että pommitukset Libyassa hoidettiin Euroopan natomaiden toimesta ei tietenkään poista Obaman syyllisyyttä asiaan, mutta minulla on sellainen kuvitelma että pommituksia olisi tehty jopa pohjoismaista käsin.

Anteeksi etten jaksa nyt tarkistella näitä muistikuviani, mutta kenties joku näppäräsorminen kuukkeloi asiat ja kertoo sitten miten ne asiat oikeasti olivat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #15

Etpä tietenkään muista. Kun on valikoiva muisti.
Obama pommitti Libyan maan tasalle eurooppalaisten kavereittensa kanssa. Oli siellä loppuvaiheessa mukana myös Tanska ja Norja.

Ne muut Obaman pommituskohteet voit palauttaa muistiisi. Kyllä ne siellä ovat.

Nobelin rauhanpalkintoa ei jaa Ruotsi vaan Norjan suurkäräjien valitsema Nobel-komitea.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #15

Arto Vihavainen,

Nobelin rauhanpalkinnon myöntää Norjan suurkäräjien valitsema Nobel- komitea.

Ruotsalaisilla ei ole tämän palkinnon kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #25

No, siinä tapauksessa syyttäkäämme norjalaisia siitä Obaman nobelinsta ja jättäkäämme sekä ruotsalaiset että Obama syytteen ulkopuolelle, koska he ovat viattomia. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #26

Kun fakta ja fiktio sekoittuvat tekstissä niin jokainen lukija ymmärtää suhtautua suurella varauksella kirjoittajan mielipiteisiin ja oivaltaa niiiden sisältämän petollisen
populismin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Kun fakta ja fiktio sekoittuvat tekstissä niin jokainen lukija ymmärtää suhtautua suurella varauksella kirjoittajan mielipiteisiin ja oivaltaa niiiden sisältämän petollisen populismin."

Jos tuo pitäisi paikkansa, niin populismilla ei olisi mahdollista menestyä vaaleisaa.

Silti populismi on merkittävin tekijä siinä kuka tulee valituksi, eli populismilla päästään hallitsemaan maailmaa ja populistit hallitsevat maailmaa.

Tämä on fakta ja siinä mitä tässä sanot on tiettyä ristiriitaa faktojen kanssa. Voitaisiin jopa väittää että mielipiteesi on pelkkää fiktiota.

En mene ihan niin pitkälle että väittäisin mielipiteesi olevan puhdasta fiktiota, mutta jätän tällä kertaa perustelematta sen miksi en mene ihan niin pitkälle.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #28

Faktana voin vielä mainita, että myönnetystä Nobelin rauhanpalkinnosta voi myös kieltäytyä kuten teki vietnamilainen Le Duc Tho vuonna 1973.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, niin kaikki ollaan varmasti iloisia siitä ettei hän ole sotahaukka, eikä hyökännyt silmittömästi, joissa olisi taas siviilit kärsinyt ja lisännyt vihaa länsimaita kohtaan!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 16

Ainakaan etelärajalle kokoamansa, turvapaikanhakijoille tarkoitetut kokoamiskeskukset joiden oloja on verrattu keskitysleireihin eivät varsinaisesti herätä myötätuntoa sellaisia länsimaita kohtaan jotka ihmisiä noin kohtelevat.

Sellaisissa epäinhimillisissä oloissa elävien rinnalla jopa suomalainen työtön on ökyeliittiä. Kannattaa muistaa seuraavan kerran kun valittaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ainut ero on että tuolta voi aina lähteä pois!
Kun vertasit keskitysleireihin!

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Jaahas, että oikein keskitysleireihin verrattu? Kuinka kujalla jotkut voivat ollakaan? Tietyllä porukalla näyttäisi lähtevän melko herkästi laukalle...

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Oli Trumpista mitä mieltä tahansa, niin kaikki ollaan varmasti iloisia siitä ettei hän ole sotahaukka, eikä hyökännyt silmittömästi, joissa olisi taas siviilit kärsinyt ja lisännyt vihaa länsimaita kohtaan!"

Juu kyllä Donald on rauhan mies. Oli jo 2011 sitä mieltä että USAn olisi pitänyt tappaa Gaddaffi "humanitääristä syistä": https://www.youtube.com/watch?v=-4hR4O4Yjmw

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kuinkahan moni ei ollut sitä mieltä?
Taitaa asiasta olla rouva Clintonin lausuntokin jollain tasolla videoituna. Oliko peräti "ministry for foreign affairs"?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #23

Kaikki olivat sitä mieltä että Gaddaffi pitäisi poistaa kuvioista ja estää Gaddaffin dynastian syntyminen, mutta kukaan ei osannut aavistaa että vaihtoehto olisi pahempi heidän mailleen. Toisaalta, yleisemmän edun kannalta kuin Libyan ja Irakin edun kannalta näiden diktaattorien ja dynastioiden aika piti lopettaa.

Myös Syyriassa olisi pitänyt suorittaa samanlainen temppu kuin Libyassa ja Irakissa, mutta Putin tuli väliin puolustamaan oman maansa etuja Lähi-Idässä ja se merkinnee sitä että dynastia jatkuu siellä, ainakin vielä toistaiseksi. Mutta Syyriaa hallitsevan dynastian jatkoajan hinta on inhimillisesti ja taloudellisesti kammottava.

Gaddaffi oli samantapainen oikukas ja arvaamaton hallitsija kuin Irakin Hussein ja Amerikan Trump. Jostain syystä tällainen persoona kiehtoo ja lumoaa ihmisiä, mutta he ovat hallitsijoina vaarallisia.

En toivo Trumpille samanlaista loppua kuin Gaddaffille ja Husseinille, mutta toivon että maailman suurimmalla sotilasmahdilla ja talousmahdilla olisi toisentyyppinen johto.

Maailma on turvallisempi paikka ilman Gaddaffia ja ilman Husseinia ja se olisi turvallisempi paikka ilman Trumppia.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #23

No ihan varmasti Clinton oli samaa mieltä, ja lienee vieläkin. Trumpin mieli taas on muuttunut matkan varrella: https://www.buzzfeednews.com/article/danielwagner/...

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #32

Clinton olisi jo sotinut lähi-idän uudelleen tuhkaksi ja terrori-iskut ois lisääntynyt euroopassa ja samaten pakolaisten määrä!

Oli mitä tahanda mieltä Trumpista, mutta kaikki ollaan samaa mieltä että onneksi ei Clintonia valittu!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"Oli mitä tahanda mieltä Trumpista, mutta kaikki ollaan samaa mieltä että onneksi ei Clintonia valittu!"

Oltiinpa Clintonista mitä mieltä tahansa, niin olisi ollut Trumppia parempi vaihtoehto.

Trump ei ole vaaraksi vain jenkeille, vaan koko maailmalle. On kovin surullista että demokratia voi tuottaa Trumoin kaltaisia johtajia, vaikkakin tämä Trumpin valinta olikin enemmän Putinin valinta kuin jenkkien valinta.

Ilman Putinin apua Trump ei olisi päässyt presidentiksi, ei olisi päässyt edes ehdolle, tuskin Trump olisi vaivautunut osallistumaan edes republikaanien ehdokaskisaan, ellei olisi tiennyt että hänellä on takanaan suuremmat voimat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #34

Höpö höpö, taas.
Obama ja Clinton olivat 8 vuotta vallassa eivätkä saaneet muuta ulkopoliittista aikaan kuin sotia ja kurjuutta.
Donald Trump on saanut aikaiseksi vuoropuhelun Pohjois-Korean kanssa, tekee jotain että Iran ei saisi ydinaseita. Lähi-Itä on rauhoittunut Donald Trumpin aikana. Pakolaisaalto oli Obaman aikana.

Vladimir Putinilla ei ole mitään tekemistä Donald Trumpin valinnan kanssa. Vai kuvitteleeko kukaan että amerikkalaiset ovat niin helposti Venäjän vietävissä? Höpöhöpö-propagandaa.

Voisit jollain tavoin perustella nuo roskapuheesi?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #33

No minä olen eri mieltä. Trump ehtii vielä aloittaa sotimisen lähi-idässä, lähellä oli ettei jo aloittanut hyökkäystä Iraniin. Onneksi neuvonantajat saivat Trumpin luopumaan aikeesta ainakin hetkeksi.

Trumpin Kiinan kanssa haastama kauppasotakaan ei ole järkevää politiikkaa, sen maksavat ensi kädessä USAn kuluttajat korkeampina hintoina, eikä kauppasota ainakaan paranna maailmantaloudenkaan tilannetta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #36

Tai sitten ei, ehkäpä Donald Trump teki juuri päinvastoin, perui neuvonantajien neuvojien mukaisen hyökkäyksen.

Kauppasota Kiinan kanssa on Kiinan aloittama, tai oikeastaan mitään "rauhaa" ei ole ollutkaan. Kiina on koko nykypolitiikkansa ajan dumpannut tavaraa, rikkonut kansainvälisiä sopimuksia. polkee räikeästi työväen- ja ihmisoikeuksia. Eihän näistä pitäisi olla eri mieltä. Näiutä asioita on ollut kymmeniä vuosia luettavissa Prav... ei kun HS:n sivuilta.

Kommentoi noita muita, Obamaa ym.?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #38

"Tai sitten ei, ehkäpä Donald Trump teki juuri päinvastoin, perui neuvonantajien neuvojien mukaisen hyökkäyksen."

Sekin on toki mahdollista. Onhan tunnettua että mm. Mike Pompeo ja John Bolton kannattavat kovia otteita Irania vastaan.

"Kauppasota Kiinan kanssa on Kiinan aloittama, tai oikeastaan mitään "rauhaa" ei ole ollutkaan. Kiina on koko nykypolitiikkansa ajan dumpannut tavaraa, rikkonut kansainvälisiä sopimuksia. polkee räikeästi työväen- ja ihmisoikeuksia. Eihän näistä pitäisi olla eri mieltä. Näiutä asioita on ollut kymmeniä vuosia luettavissa Prav... ei kun HS:n sivuilta."

Tiedän aivan hyvin että Kiina on kaikkea muuta kuin syytön kauppasotaan ja että ihmisoikeudet ovat maassa surkealla tolalla, mutta eivät Trumpin toimet tilanteeseen parannusta tuo. Yhdysvaltalaiset yritykset siirtävät tuotantoaan Kiinasta muihin maihin, esim. Vietnamiin: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nyt-selvisi-kii...

"Kommentoi noita muita, Obamaa ym.?"

Obama ei ole blogin aihe mutta ehkä kommentoin hänen tekemisiään ja tekemättä jättämisiään myöhemmin. Nyt nukkumatti kutsuu, työpäivä alkaa huomenaamulla 08.00.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Miksi sitten kirjoittelet joutavia Donald Trumpista kun et edes tiedä?

Pitääkö Kiinan siis vain sallia jatkaa noita sekä sopikusrikkeitä että ihmisoikeuksien polkemista?

Onhan se vain hyvä että työtä on myös Vietnamissa ja muissa kehittyvissä maissa.

Opettaa ehkä Kiinaa vähitellen.

Eihän Kiina kunnioita edes mitään tekijänoikeuksia vaan sallii kopioinnin ja patenttien rikkomisen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #42

Turha tässä on puolustella Trumppia sillä että Kiina käyttäytyy huonosti.

Kiina pitäisi saada toimimaan globaalilla markkinoilla globaaleilla säännöillä, mutta Trumpin politiikka ei ole mitenkään mallikasta.

Kiina harrastaa kansallista itsekästä politiikkaa, mutta samaan on pyrkinyt myös Trump koko hallintokautensa ajan.

Molemmat on väärässä, asioita pitäisi hoidella globaalisti, eli niin että kaikki maapallon ihmiset hyötyvät, eikä vain jenkit tai kiinalaiset.

---------------

Trumpin politiikka on turmiollista paitsi kiinalaisille, myös kaikille muille maailman ihmisille, lukien mukaan myös jenkit.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #42

No ei sitä varmuudella tiedä kuin Trump itse ja hänen lähipiirinsä, joten en taida olla ainoa joka täällä kirjoittelee joutavia.

Kuulostaa ehkä naiivilta, mutta Kiinaa ei saa kunnioittamaan sopimuksia eikä parantamaan ihmisoikeuksia uhkailemalla ja kiristämällä, vaan neuvottelemalla ja yhteistyöllä.

Kiinalaisten tehdastyöläisten asemaa ei yhtään paranna se että heiltä loppuu työt tai että he jotuvat tekemään saman työn entistäkin huonommalla palkalla ja surkeammissa olosuhteissa. Eikä Vietnamissakaan taida työläisten olot olla juuri sen paremmat kuin Kiinassa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

A V, ei todellakaan ajatusten Tonava vaan joko Syr-Darja tai Amu-Darja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset