*

Arton Puheenvuoro- Blogi Parantamisen varaa on

Kaikki blogit puheenaiheesta Riisto

Mitä tehdä kun maailmassa on niin paljon autettavia?

Enää ei voi katsella tätä maailmaa samoin vaaleanpunaisin silmälasein. En tiedä mistä aloittaa tämän blogitekstin, jonka aihe on niin raskaana sydämelläni. Aloitan vaikka kertomalla siitä, millainen vääryyden maailma on porno. Miten naisia alistetaan ja kuinka monet ovat joutuneet ihmiskaupan uhreiksi. Lakeja ei muuteta, koska ilmeisesti kaikenlaisia perverssejä on päättävissä elimissä. Enkä nyt tarkoita Suomea, jossa luultavasti - eihän tämä varma tieto ole - ihmiskauppa ei ole niin suuri ongelma. Ihmiskauppa on miljoonaluokan bisnes, se rehottaa, eikä tunnu suosio laskevan.

40 000€ lainaa ilman vakuuksia - katso kuva!

Uusi luotto­rekisteri saa kannatusta finanssisektorilta – Olli Rehn: ”Olen tietoinen sosiaalisista ongelmista, joita häiriömerkinnöistä seuraa” (HS 13.8.2017) on varsin ajankohtainen, viime viikolla postiluukusta kolahti kuvaliitteenä oleva kirje (tästä isompana), jossa tukholmalainen Nordax pankki hyvää hyvyyttään tarjosi minulle lainaa (ehdot pienellä alimpana kirjeessä):

"Voit hakea lainaa, mikäli täytät perusvaatimukset:

Oikeusvaltio ei tuo oikeutta

Olen ikäni ihmetellyt kuinka me suomalaiset luotamme lapsenuskolla oikeusvaltioomme kunnes itse tai lähipiiristämme joku hakee oikeutta raastuvassa. Huonoja esimerkkejä tulee päivittäin oikeusjärjestelmän myllystä. Hometaloriidoista on luettu vuositolkulla. Niissä laitetaan syyttömiä ihmisiä valtavaan ahdinkoon oikeuskulujen ja prosessin keston takia. Tänään saimme lukea mäkihyppääjä Harri Ollin kohtalosta. Hänellä on hyvinkin 100.000€ oikeuskulut yksinkertaisesta riidasta Hiihtoliiton kanssa.

Talous ei nouse palkattomalla työllä

Hallitus aikoo lisätä työvoimapoliittisia aktiivitoimenpiteitä ja näin laajentaa palkattomien töiden tekemistä tässä maassa merkittävästi. Meillä on jo nyt runsauden pulaa erilaisten palkattoman työllisyyden muodoista.

Duunari! Varastamme nyt elimesikin!

Enää ei riitä se, että valta- ja rahaeliitit varastavat koko ajan ja alati rahaa kansalta itselleen, kutsuen varastamista tulonsiirroiksi, tmv.
 
Valta- ja rahaeliitit mahdollistavat etuoikeuksia täynnä olevat ja pitkät elämänsä varastamalla.
 
He ovat totuudellisesti sanottuna roistoja, rosvoja sanojen pahimmassa mahdollisessa merkityksessä.
 
 

Työttömätkö ilmaista työvoimaa?

Palaan vielä tässä jutussa lieksalaisen leipomon tapaukseen. Yrittäjä tarjoaa 9 kk palkatonta työtä veronmaksajien rahoilla. Työllisyyskoulutus on taikasana, jolla valtiolta löytyy pikaisesti rahaa, kun esimerkiksi mielenterveyskuntoutujalle sitä ei löydy kivenkään alta. Työ ja työllisyys ovat kyseiset taikasanat.

 

Suomen eläkeläisten kukkaronryöstäjät

Iloinen mummeli tai pappa on historiaa. Joitakin vuosia hyvän vanhuuden päiville kantautuI arvostusta ja toiminnallisuutta ylläpitävää tukea. Nyt, EU:n madonlukujen ja Sipilän hallitusohjelman myötä ilolle ei jää tilaa. Selviytyminen jokapäiväisistä toiminnoista jää ainoaksi ilonaiheeksi. Selviytymistä voi olla puhtaat vaipat tai aamu- ja iltapesujen vaihtelut. Henkisen puolen toiminnot eivät enää mahdu budjettiin.

Orjatyötä vastaan

Ihmisiä on loppujen lopuksi todella helppo huijata. Yksi keino siihen on retoriikka. Negatiivisestakin asiasta saadaan hyvin positiivinen kun siitä puhutaan kauniisti. Yksi tällainen asia on kuntouttava työtoiminta. Se ei ole oikea työsuhde. Siitä ei kerry eläkettä. Se ei lakiteknisesti ottaen edes ole työtä vaan sosiaalipalvelua. Silti siitä puhutaan syrjäytymisen ehkäisemisenä ja kuntoutuksena. Siinä on paljon positiivista puhetta, mutta vähän tuloksia. Sitä, että ihmisiä pakotetaan orjatöihin, kutsutaan siis kuntoutukseksi.

Omaisuus on varkautta ja velka väkivaltaa

Olipa kerran kapitalismi ja sen pituinen se. Siinä vaiheessa kun keinottelijoiden ottamat riskit laukesivat U$A:n ja €U:n pankeissa, korostui jälleen se, mistä on todella kysymys. Yksityisten omistamat pankit, jotka ottivat järjettömiä riskejä ajautuivat konkurssin partaalle.

Kapitalismin nimenomainen lähtökohta on se, että ken riskin ottaa ja siitä voi voiton saada, myös kantaa vastuut riskien lauetessa. Kapitalismi ei ole koskaan oikeasti toiminut näin, vaan rahan ostamalla vallalla on aina laitettu kansa maksumieheksi, kun rikkaiden rahat ovat vaarassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä